close
הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
24.01.2017
 
חדשות אחרונותמומלצים ב'בחדרי'
לרשימת המאורסים המלאה >>
יעקב רבלין - דין וחשבון
אבי בלום - בית ספר לפוליטיקה
לכל המבזקים
חדשות אחרונות חדשות אחרונות

עוגת שושנת תפוחים מרהיבה

אם אתם חובבי תפוחים וגם אם פחות - זו אחת מעוגות הפאי הטעימות והיפות שתמצאו

הדפס

מצרכים:

1 בצק פריך מתוק מוכן או בצק של פאי תוצרת בית.
2 קילו תפוחים מתוקים.
½ כוס סוכר חום.
¼ כוס סוכר מגורען.
1 כפית קינמון טחון.
¼ אגוז מוסקט טחון.
¼ כפית מלח כשר.
מיץ לימון 1-½ כפיות.
2 כפות חמאה לא מלוחה.
3 כפות ריבת משמש.
ביצה למריחה.

הכנה:

1. מחממים תנור ל-175 מעלות צלזיוס.
2. מקלפים את התפוחים, מוציאים ליבה, וחותכים לשניים בעזרת סכין חדה או מנדולינה.
פורסים כל תפוח לפרוסות בעובי כ-3 מ"מ.
3. מניחים את התפוחים הפרוסים בתוך קערה גדולה. מערבבים עם סוכר חום, סוכר, קינמון טחון, אגוז מוסקט טחון, מלח ומיץ לימון. משאירים את התפוחים במשך 30 דקות כדי להוציא את המיץ.
4. מסננים את המיץ של התפוחים לתוך סיר קטן עם 2 כפות חמאה - על אש בינונית, ומבשלים על להבה נמוכה כ-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים בחצי. להניח בינתיים בצד.
5. על משטח מקומח קלות מרדדים את בצק הפאי. מרפדים צלחת עוגה עם בצק מגולגל החוצה. מקפלים את הקצוות עם האצבעות - מברישים את בצק העוגה עם ביצה.
6. מתחילים להעמיד את פרוסות תפוחי העץ לתוך צלחת העוגה במעגלים מבחוץ פנימה, כשהפרוסות חופפות זו את זו אל מרכז התבנית. מלאו את כל הרווחים והפערים עם יתר פרוסות התפוחים כדי שיעמדו צפופים בתבנית העוגה.
7. יוצקים על פרוסות תפוחי העץ מחצית מהנוזל השמור בצד. אל הנוזל שנותר מוסיפים ריבת משמש ומערבבים עד שהיא נמסה. מניחים בצד במקום חמים.
8. מכסים את העוגה ברדיד אלומיניום עם פתחים לאדים. אופים במשך 30 עד 40 דקות, או עד שהתפוחים רכים.
9. מוציאים את העוגה מהתנור ומסירים את רדיד האלומיניום. מברישים את התפוחים הנותרים עם זיגוג המשמש שהכנו קודם, ומחזירים את העוגה לתנור. אופים במשך 10 עד 15 דקות נוספות, או עד שהפאי מבעבע ומזהיב.

רוצה לקבל עדכונים והטבות בווטסאפ של לובי נשי ? הצטרפי>>
הכתבות הכי חמות ב"בחדרי"

פתח את כל התגובות   הוסף תגובה
תגובות