close
הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
20.04.2018
 
לרשימת המאורסים המלאה >>
יעקב רבלין - דין וחשבון
אבי בלום - בית ספר לפוליטיקה
לכל המבזקים
חדשות אחרונות חדשות אחרונות

הרצל סוגר שנה ב'לחם בשר' • טעם של ניו יורק בתל אביב

במסעדת 'לחם בשר' במרינה התל אביבית, פתח הרצל במנה ראויה של חציל בלאדי קלוי, וסיים במנת סינייה מלווה ביין הבית, שהכריעה אותו • ביקורת מסעדות

24
הדפס

שעת הערב המאוחרת, מנועי המטוסים שעברו מעלינו לקראת נחיתה בשדה-דוב הסמוך, יחד עם רעש הגלים והבריזה הנעימה שנשבה בימים של סוף הקיץ במרינה של תל-אביב, היקשו עליי להבחין בדמויות שהסבו בשולחנות שמחוץ למסעדה. כשהתקרבתי מעט, יכולתי להבחין בכיפות ובזקן לצד הפאות והשביסים ודעתי נחה. אני אכן במקום הנכון.

על מיקום כזה למסעדה שמכוונת גבוה אפשר רק לחלום. מעידה לא נכונה ואתם בתוך המים הטריטוריאליים של צפון תל-אביב-הרצליה. מדובר בחתיכת הישג עבורי, שכן אני זמן רב עמל לשכנע את אשתי להצטרף אליי למסעדת בשרים בהגדרתה ולסעודת שם ארוחה מלאה, כך בכל אופן חשבתי לעצמי, לפני שהבנתי שהמנות ב'לחם בשר' מיועדות להשביע גדולים וטובים ממני.

האווירה מוקפדת, שלא לומר מוקפדת מידי ב'לחם בשר'. אפילו המלצרים מתלחשים בדציבלים הנכונים. מחוץ למסעדה כעשרה שולחנות, כשבפתח, סטנד עם התפריט לסקרנים ולמתעניינים ו'מארחת' שדואגת לקבל את פני הבאים. ממש גולדען אמריקע, מה אתם יודעים.

גם החלל הפנימי של 'לחם בשר' מעוצב כמו דיינר ניו יורקי עכשווי. הדפסים בגופנים שונים על הקירות בשפה האנגלית כמובן. בר מעץ מהגוני כהה ותאורה מינימאלית בקדרות שמתאימה לאורבניות התל אביבית. פרפקט.

המנות שדגמנו באותו ערב היו אכן בבחינת אין הקומץ משביע את הארי על פניו, אולם לאחר שבאו אל קירבי, הבנתי את הצורך שלי בפרופורציות בכל הקשור למונח על הצלחת שלפניי.

מנה נדיבה של חציל בלאדי קלוי

התחלנו במנת פתיחה, חציל בלאדי קלוי על האש (בשלמותו) עם טחינה ורוטב ירקות פיקנטי ורענן. לא מנה שתפיל אתכם מהרגליים, אבל בהחלט ראויה ונדיבה. התלווה לכל הגישעפט הראשוני הזה ארבע פרוסות לחם כהה, ובייגל באפייה מקומית עם מטבלים נהדרים של פלפל קלוי בחומץ שנטחן דק דק, ורוטב עגבניות וחומץ בלסמי ששוחים בשמן זית.

ולא שלא היו לי קונפליקטים בנוגע למנת הפתיחה. היו גם היו. מצד אחד, רציתי ללכת על הלחמעג'ון שנראה לי להיט ושלאגר לא נורמלי, אבל מכיוון שבמנות העיקריות כבר זממתי על הסינייה כבש שעטוף גם הוא בלחם, ולפנינו כאמור כבר נחו להם מספר פרוסות לחם ובייגל, ירדתי מהלחמעג'ון לטובת החציל בטחינה.

למנה העיקרית חככתי בדעתי בין סינטה 300 גרם ברמת עשייה מדיום, עם דימום קל שיצרוב לי בגרון כמו שאני אוהב, לבין הסינייה. הסינייה הכריעה אותי לבסוף (תרתי משמע), ולו בגלל שהתעניינתי והסתקרנתי במראה הלחם שעוטף את המחבת הלוהטת כבשפנים מכל טוב החי והצומח.
לא הייתי במצב הרוח הרצוי, אבל בשעות הערב מציעה המסעדה במחיר הוגן של 35 ₪ בעבור לגימה מיין הבית ללא הגבלה. משתלם לכל הדעות, בפרט למיטיבי לגימה.

לחם ממלא במיוחד

לבנתיים, הספיקה מנת הסינייה שלי להגיע לשולחן. אישתי שהלכה על מנת שניצל לייט, שזה הדבר הכי בשרי שהיא הייתה מוכנה לשקול באותו ערב, ושוב, זה עדיין הישג עבורי, דיווחה על פריכות עדינה ומנה מכובדת של חזה עוף לצד צלחת אורז גדוש בעשבי תיבול ובשקדים.

המנה שלי כבר היתה סימפוניה אחרת. המנה היתה נראית לי סטנדרטית בגודלה, אולם ההפתעה האמיתית חיכתה לי בפנים. עיסה דלילה במקצת לטעמי, של בשר טלה טחון עם צנוברים, עשבי תיבול, עגבנית, חצילים ואורגנו (!) כמה מפתיע. לצד המנה קיבלתי שישה פלחים של תפוחי אדמה אפויים בתנור ללא ליטרים של שמן עודפים כפי שנהוג במקומותינו לצערי.

הלחם שעטף את המחבת הדי קטנה יש לומר, עם מנת הבשר המתובלת דלעיל השביעו אותי כפי שלא ציפיתי. בתקווה שרופא המשפחה שלי עדיין לא חזר מחו"ל, אני חייב להתפייט קצת על הלחם והבצק. לא לחינם בחרו שם בשם 'לחם בשר'. את הבשר לא בדיוק דגמתי שם כדבעי, ואני בהחלט מתכוון לסור לשם שוב בעגלא דידן ואימרו אמן. אבל הלחם באמת שיחד אותי קצת. לא יודע, הוא היה לא אפוי לגמרי, זאת אומרת צמיגי במקצת, הוא היה דק ואוורירי ובכל זאת ממלא מאוד! ואם אחד כמוני כותב לכם ממלא, תיקחו זאת כאמירה וודאית, לא כהשערה בעלמא. אני רק יכול לתאר לעצמי שקיבתי עמלה כראוי בכדי לפרק את הפחמימה הזאת.

בעבור כל מה שלעיל, בתוספת בקבוק דייאט ספרייט צונן וכוס חצי ליטר של מיץ אשכולית אדומה כולל תשר, השארנו שם 250 ₪, שזה די יפה ומכובד ובהחלט לא שרירותי. נכון, אני מתאר לעצמי שעם התפרעות קטנה ושחרור רסן, הייתי יכול להוסיף עוד 100 שקלים בכיף לתוצאה הסופית, אבל כפי שאמרתי, באותו ערב מצב הרוח ניטרל ממני את חדוות היין, והסינייה הצנועה פעלה את פעולתה היטב.

לסיכום, מדובר במסעדה עם פוטנציאל טוב מאוד. המסעדה מכוונת גבוה ולא מחטיאה. המקום הוא גלאט כשר עם משגיח צמוד במקום, כך שאין תירוץ לחובבי הבשר האמיתיים. אם אתם באזור, תנו גיחה פנימה ותגלו שיש אופציה אחת לפחות לבילוי לילי על שפת הים של תל-אביב גם לאנ"שים כמונו.

כתובת וכל השאר...

'לחם בשר'-גלאט כשר למהדרין בהשגחת בד"צ יורה דעה הרב מחפוד.

משגיח צמוד במקום.

יורדי הסירה 1 (האנגר 14), תל-אביב

טל': 03-5252558

שעות פעילות: א'-ה': 12:00-אחרון הלקוחות
ו': 12:00-שעתיים לפני כניסת השבת
מוצ"ש: חצי שעה לאחר צאת השבת-1:00


herzel@bhol.co.il

אולי יעניין אותך גם
פתח את כל התגובות   הוסף תגובה
תגובות    
המקום האידיאלי!!  
איש יהודי  21:03 13/09/2012

מסעדה מעולם אחר, פשוט מושלם חוויה קולינרית יחודית!!!< והצליחו 

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
1
 
סגירת שנה מוצלחת  
רעב 21:08 13/09/2012

מסעדה באמת טובה ומומלצת צאו מבני ברק!

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
2
 
הרצל-אוכל מחפוד?לא כל החסידים נוהגים,וכדאי לציין זאת או להמליץ על אלטרנטיבה שתספק את כולם. (ל”ת)
 22:12 13/09/2012
3
 
     ההשגחה של הרב מחפוד מעולה, אין סיבה לא לאכול ממנה  
אלי 07:58 14/09/2012

מלבד הרעיון הטפשי של "חבור חבורות&quo ההכשרים המהודרים אי אפשר לרצות את כולם.
בד"ץ בשנים האחרונות ממש לא מרצה את כולם, במיוחד לא את מי שמתמצא בכשרות.

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
 
תגידו אתם שם ב"חרד  
ינקעל 01:09 14/09/2012

אתם נורמלים, ערב ראש השנה ממש ממש לפני הכניסה לבית המישפט כתבה עם כל השמאלץ על אוכל??? לפני יום הדין מה עם קצת להתעלות קצת פחות תאוות טיפ טיפונת לוותר על הבהמיות???

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
4
 
     כל מילה.  
שמערל 00:45 16/09/2012

לקחת לי האת המילים מהפה.
לי, אבדנו את זה לגמרי..

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
 
לחם בשר זה שם קצת נוצרי  
חבל 14:59 14/09/2012

היו צריכים קצת לבדוק קודם

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
5
 
מיותר כמו חור בראש  
שוש 16:28 14/09/2012

להיט ושלאגר. מים אחרונים וואסער.
כתיבה חלשה על נושא לא רלוונטי במחוזותינו

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
6
 
סינטה?  
ירון 16:28 14/09/2012

לא ידעתי שאפשר להשיג במהדרין

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
7
 
לאשכנזים אסור לאכול סינטה/פילה (חלק אחורי)  
שניאור ש. 23:39 15/09/2012

זה לא קשור לכשרות מחפוד, לספרדים מותר,
חבל שהם לא חשבו על ציבור זה
שנה טובה

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
8
 
     יש להם גם אנטריקוט  (ל”ת)
בנצי 18:03 13/10/2012
 
     ודאי שמותר גם לאשכנזים  
אברהם 10:05 01/12/2013

רק הבדצים האשכנזים לא רוצים להשגיח על ניקור הבהמה מסיבות כלכליות
וגם מהפרושים בירושלים

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
 
הרצל אתה פשוט גאון!!!!  
ari 04:36 16/09/2012

הצלחת להחזיר לי את התיאבון אחרי הרבה זמן,יש לך רמת כתיבה מדהימה!!!!

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
9
 
הרצל כתבות מושלמות !!!!.... מוכן להשתחוות לפניך ......  
בוריס בן גרא 00:51 23/09/2012

אגב : אני לא מוסלם ,,,,,,

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
10
 
באמת מקום טוב  
איש אמת 11:53 11/10/2012

אני ממש לא מבעלי המסעדה , אבל המקום ממש ממש טוב מומלץ בחום רב
היי בסוכת עם אשתי שם ונהתי מכל רגע. שווה כל שקל (וצריך הרבה שקלים)

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
11
 
שרות גרוע  
י 17:27 28/10/2012

היינו במקום פעמיים
בפעם הראשונה האוכל היה טעים מנות גדולות אבל שרות גרוע ללא יכולת להזמין מקום מראש מלצרית מבולבלת וכו .
בפעם השניה האוכל היה גרוע מנת פתיחה לחמגון היה נא אומנם הוא הוחלף אם כי הטעם לא היה משהוא גם הקינואה היתה ללא טעם והשרות אוי השרות היה נוראי

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
12
 
חבל שחצי מתפריט לא כשר  
יוחנן 19:50 28/10/2012

חבל שחצי מתפריט לא כשר והשאר סביר לגמרי.

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
13
 
     מה ז"א לא כשר ???  
יויו 21:59 12/11/2012

הרי המסעדה בהכשר מחפוד ?

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
 
שירות גרוע  
M16 19:53 03/12/2012

הכשרות נו בעוף זה בסדר. השירות? רחוק מלהיות כשר! מלצרים חוצפנים ואנטיפתים זמני המתנה ארוכים ללא כל התנצלות

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
14
 
     אני הייתי מאד מרוצה מהשירות  
מלי 15:00 09/04/2013

אוכל טעים.שירות מעולה
הכי מומלצת

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
 
לא לחם בשר  
אבי 18:48 03/02/2013
15
 
חוויה קולינארית  
מלי 15:02 09/04/2013

אוכל טעים,שירות אדיב
ש לספר על הקינוחים שלהם...לא מהעולם הזה

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
16
 
המסעדה-רק רציתי לומר את האמת שלי  
רויטל 15:04 21/04/2013

חברה הייתי שם עם בעלי,גיסי וגיסתי ועם כל הכבוד היהזוועה לא טעים חיכינו שעות לאוכל
הגיע בטיפין טיפין ובקמצנות כזאת.
הזה הבצק סבבה אבל הפנים נראה כמו תערובת לא מזועה וטחונה בלי שום צורה.
ממש יקר 500 ש"ח ועל כלום!!!!!! וגיסתי הלכנו על פרגיות שיש לציין שהיו טובות
יסתיימו בביס אחד!!!ובעל שלקח אסאדו מיושן ברוטב קיבל אותו צמיגי ולא מבושל אפילו
קצת ומלא ברוטב דוחה ת'אמת ממש התבאסנו אני לא נהנתי וכך גם כולם.

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
17
 
מנות קטנות וכסף גדול- מתקמצנים  (ל”ת)
 00:07 26/11/2013
18