close
 
הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
 
17.04.2014
מייל האדום
לייבלה
יעקב רבלין - דין וחשבון
אבי בלום - בית ספר לפוליטיקה
חדשות היום
תמונת היום
סקר שבועי
 
האם עצרת המיליון תשפיע?
הצבע
 
עוד בעוד באתר
לכל הכותרות
הכי נקראים הכי מדוברים

חלה מתוקה עם צימוקים

השף מיקי שמו מציע לכם מתכון פשוט וטעים להכנה: חלה מתוקה עם צימוקים • מתוך ספר המתכונים 'שבתות וחגים עם מיקי שמו' בהוצאת 'על השולחן'

מיקי שמו, על השולחן 12:16 04/10/2011
4  | 
  שתף  
צילום: דן לב. סגנון: דלית רוסו

יותר עוגה מאשר חלה: רכה, מתוקה ושופעת צימוקים. כוס קפה, קצת ריבה וחמאה ליד - עונג שבת. בחרתי לעצב את החלה הזו בצורת בורג, אבל גם צורת קליעה אחרת (צמות, שבלול) תתאים.


המצרכים:

חומרים ל-3 חלות גדולות:
50 גרם (1 קובייה) שמרים טריים או 
1 שקית שמרית
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
500 מ”ל (2 כוסות + 2 כפות) חלב קר
1 ק”ג קמח לחם (שטיבל מס’ 2)
2 ביצים
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כף שטוחה מלח
1/2 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס צימוקים בהירים
לציפוי:
1 ביצה טרופה


אופן ההכנה:

+ מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים בחלב קר. מוסיפים קמח, ביצים וחמאה ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה. מוסיפים שני סוגי צימוקים ולשים עד לפיזורם בבצק.
+ מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-50%.
+ מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-6 חלקים במשקל 350 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ ויוצרים בורג מכל זוג גלילים.
+ מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
+ מחממים תנור ל-175 מעלות.
+ מברישים את החלות בביצה.
+ אופים 30-25 דקות עד הזהבה.


גיוונים:

• במקום צימוקים משתמשים בכוס פירות מיובשים (דבלים, פפאיה, אננס) חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
• מוסיפים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס יחד עם הצימוקים.
• מפזרים פניני (גבישי) סוכר על החלה אחרי ההברשה בביצה.

מתוך 'שבתות וחגים', ספר המתכונים עם מיקי שמו בהוצאת "על השולחן". כ-150 מתכונים לשבתות ולחגי ישראל של מאפים מסורתיים, יצירות ייחודיות ועוד. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-31.10. לפרטים נוספים לחצו כאן

אנו מזמינים אתכם לקחת חלק בדיווח החדשותי.
הייתם עדים לאירוע? שמעתם סיפור שעשוי לעניין? צילמתם תמונות מיוחדות?
שילחו אלינו את הסקופ שלכם לכתובת info@bhol.co.il
 
4  |  שתף שלח הדפס
תגובות
חלות עם חלב? 
אביבית 22:14 04/10/2011

או שזו טעות - אם לא - מתי אוכלים חלות עם חלב ? לדעתי,מכשלה גדולה מאד!

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
1
 
זו חלה מתוקה. לא חלה לחמין (ל”ת)
h 13:21 05/10/2011
2
 
מיקי שמו - תודה על המתכון . נשמח לעוד מתכונים למתוקים  (ל”ת)
 13:10 06/10/2011
3
 
המרת החלב? 
kkk 16:11 02/10/2012

במה אפשר להמיר את החלב?

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
4
 
עוד בכותרות