close
 
הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
 
עוד בעוד באתר
לכל הכותרות
הכי נקראים הכי מדוברים

חלה מתוקה עם צימוקים

השף מיקי שמו מציע לכם מתכון פשוט וטעים להכנה: חלה מתוקה עם צימוקים • מתוך ספר המתכונים 'שבתות וחגים עם מיקי שמו' בהוצאת 'על השולחן'

4  | 
  שתף  
צילום: דן לב. סגנון: דלית רוסו
צילום: דן לב. סגנון: דלית רוסו

יותר עוגה מאשר חלה: רכה, מתוקה ושופעת צימוקים. כוס קפה, קצת ריבה וחמאה ליד - עונג שבת. בחרתי לעצב את החלה הזו בצורת בורג, אבל גם צורת קליעה אחרת (צמות, שבלול) תתאים.


המצרכים:

חומרים ל-3 חלות גדולות:
50 גרם (1 קובייה) שמרים טריים או 
1 שקית שמרית
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
500 מ”ל (2 כוסות + 2 כפות) חלב קר
1 ק”ג קמח לחם (שטיבל מס’ 2)
2 ביצים
150 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
1 כף שטוחה מלח
1/2 כוס צימוקים כהים
1/2 כוס צימוקים בהירים
לציפוי:
1 ביצה טרופה


אופן ההכנה:

+ מכינים את הבצק ומתפיחים: שמים שמרים וסוכר בקערת מיקסר וממיסים בחלב קר. מוסיפים קמח, ביצים וחמאה ומערבלים עם וו לישה כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים מלח ולשים עוד כדקה. מוסיפים שני סוגי צימוקים ולשים עד לפיזורם בבצק.
+ מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד או במגבת לחה ומתפיחים כשעה עד שהבצק מגדיל את נפחו ב-50%.
+ מעצבים, מתפיחים שוב ואופים: מחלקים את הבצק על משטח מעט מקומח ל-6 חלקים במשקל 350 גרם כל אחד. מגלגלים כל חלק לגליל באורך 30 ס”מ ויוצרים בורג מכל זוג גלילים.
+ מניחים בתבניות מרופדות בנייר אפייה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה.
+ מחממים תנור ל-175 מעלות.
+ מברישים את החלות בביצה.
+ אופים 30-25 דקות עד הזהבה.


גיוונים:

• במקום צימוקים משתמשים בכוס פירות מיובשים (דבלים, פפאיה, אננס) חתוכים לקוביות בגודל 1 ס”מ.
• מוסיפים 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס יחד עם הצימוקים.
• מפזרים פניני (גבישי) סוכר על החלה אחרי ההברשה בביצה.

מתוך 'שבתות וחגים', ספר המתכונים עם מיקי שמו בהוצאת "על השולחן". כ-150 מתכונים לשבתות ולחגי ישראל של מאפים מסורתיים, יצירות ייחודיות ועוד. ועכשיו מבצע מיוחד לגולשי בחדרי חרדים עד ה-31.10. לפרטים נוספים לחצו כאן

אנו מזמינים אתכם לקחת חלק בדיווח החדשותי.
הייתם עדים לאירוע? שמעתם סיפור שעשוי לעניין? צילמתם תמונות מיוחדות?
שילחו אלינו את הסקופ שלכם לכתובת info@bhol.co.il
 
שתף שלח הדפס
תגובות
חלות עם חלב? 
אביבית 22:14 04/10/2011

או שזו טעות - אם לא - מתי אוכלים חלות עם חלב ? לדעתי,מכשלה גדולה מאד!

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
1
 
זו חלה מתוקה. לא חלה לחמין (ל”ת)
h 13:21 05/10/2011
2
 
מיקי שמו - תודה על המתכון . נשמח לעוד מתכונים למתוקים  (ל”ת)
 13:10 06/10/2011
3
 
המרת החלב? 
kkk 16:11 02/10/2012

במה אפשר להמיר את החלב?

הוסף תגובה חדשה
הגב לתגובה זו
4
 
עוד בכותרות