הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · לשמוע אל הרינה ואל התפילה · מצטער לבשר לכם החולה מוגדר כצמח
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/5/2012 23:11 לינק ישיר 
מצטער לבשר לכם החולה מוגדר כצמח

ערב שבת פרשת בחוקתי 17/5/2012
אני יושב על יד המחשב ומהרהר על חזנות חזנים ובכלל
ברגעים אלו ממש אני חושב ונזכר בערגה בימים שהייתי יושב בבית הכנסת, המקום הטבעי של החזנות ומקשיב לתפילתו המתוקה של
(במקרה אחד) שמואל ברוך טאובה, אז הייתי מוכן לשבת שעות ורק להקשיב ללמוד ולקבל עוד משכן למשחק.
אבל לא הייתי יושב שעות כי התפילה ברובה היתה מורכבת מנוסח תפילה משופר ומלוטש עם מעט גינונים, קטע חזנות פה ושם אבל לא קונצרט אלא תפילה!
אז חזן היה חזן תפילה היתה תפילה והקהל היה קהל אמיתי. ולא רק אם בכלל צעירים עם ניצני שפם שממלאים את בית הכנסת כמקום בילוי, כמה חזנים כאלה אנו מכירים היום ? הרי גם אלו שיש בידם את היכולת אין להם את האמצעים והמקום להשתמש בהם, לפני כמה שבועות הלכתי או יותר נכון התאמצתי ללכת לשמוע חזן שעוד ציפיתי שיהיה לי מה לשמוע ומה לקבל, וכי גודל הציפיה כך גודל האכזבה! זאת היתה תפילה מקושקשת ללא כל טעם ומלאה בשירים (אעלק) חסידייים.
פעם הייתי יכול לשבת בבית הכנסת לקבל רעיונות ולהחכים, לשמוע עוד רעיון ולא רק החלפת סולם חזרה לרביעית וכחזור ושוב וחזור ושוב, הייתי שומע עשיית מוסיקה אמיתית והכל על פי החוקים בלי כל בריחה.
את משה גנשוף אתם מכירים? וודאי שאתם מכירים הרי כולם שומעים את היצירה השיר שהלווים בכל שבת עדר הקוריה שבת חזנות. אז אותו משה גנשוף חוץ מהיצירות החכמות היה גם חזן של עמוד התפילה (שזה בעצם היה העיקר אצלו) הוא ידע איך להעביר תפילה ויש לכם את האמצעים לשמוע בערוץ שלי ביוטיוב תפילה שלימה ממנו. ולא! לא היו שם קטעים של עשר דקות וגם לא היו שם צלילים כמו דו דודיאז ורה. לא היו דברים כאלו והקהל היה קהל הוא ידע להעריך מה זה חזן התפילה היתה תפילה ובית הכנסת היה בית הכנסת ולא אולם קונצרטים.
פעם היו חזנים היום ישנם כאלו שיש בידם את הכוח להיות חזנים אבל הם לא משתמשים בו! תירוצים יש מליון תשובה אין אפילו אחת.
עד כאן לעכשיו פשוט קשה לי וחבל
לילה טוב

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 09:41 לינק ישיר 

מסכים איתך בכל מלה.
כשהיינו ילדים וליווינו במקהלה את "המלך" מוישה קוסביצקי באהל שם בתל אביב, התפילה הייתה תפילה + תוספות וקומפוט. המוטו היה תפילה.
כל מי שמאזין לשמואל מלבסקי ומשפחתו שומע "נוסח". רוב הקטעים שהלחין הם בעצם על בסיס אילתורים בעמוד התפילה ולכן אפשר להתפלל איתו בתוספת הקטעים שנתן כקונצרטינים להנאת הקהל.
והרשמן? פרקיו הידועים ממש מתאימים לעמוד התפילה. דוד ורדיגר כחזן (ולא כזמר) הקליט "חזנות תפילתית" שממש ניתן לעבור איתה לפני התיבה ואפילו מבלי לחזור על מלים פעמיים.
אני מזדהה עם  BENI וראוי שהחזנים יקחו את זה לתשומת ליבם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 11:00 לינק ישיר 

אין מה לעשות, המציאות השתנתה. אפשר 'להתבכיין' מהיום ועד הודעה חדשה, אבל שום דבר לא יעזור, כי גם הקהל- הוא כבר מזמן קהל אחר!

ולכן גם כיום- יש הרבה יותר 'תוספות' מאשר 'מנה עיקרית', והרבה יותר 'שמאלץ' מאשר 'בשר'. ככה זה.

(ככה זה גם בכל תחום באומנות, ומחוצה לה: כשהופיע הג'אז- מבקרים אניני טעם 'ביכו מרות' את מותה של המוסיקה הקלאסית, כשהופיעו זרמים חדשים באומנות הפלסטית כמו האימפרסיוניזם, האקספרסיוניזם וכו'- מבקרי אומנות שמרניים ביכו את מותה של האומנות 'הטהורה והתמימה' של פעם וכו' וכו'. דוגמאות לא חסרות כאן!)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 11:45 לינק ישיר 
דור הולך ודור בא והחזנות???

מציאות החיים חזקה יותר מהתרפקות על העבר שחלף ונעלם.
תפילות בבית הכנסת עם חזן בעל תפילה מעולה היו חוויה ועונג שבת וחג.
היום מחפשים חזן שימהר מה שיותר פחות חזנות קמצוץ מלבסקי והרבה קרליבך.
אולם הקונצרטים כבש את החזנות ואת החזנים.
"העיקר"  זה האולם,התזמורת,המקהלה,ילדי הפלא ועיבודים מוזיקלים עד שהיצירה המקורית הולכת לאיבוד.
חבל!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 14:43 לינק ישיר 

אם מסכים עם בני . ואפשרי הדבר.
לא צריך מקהלות מקצועיות שגונבות את התפילה ומעבירות אותנו לאולם הקונצרטים.
שיכריזו על שבתות תפילה אולי נגיע לערגת העבר.

דדווח על תוכן פוגעני

בק טק - הוכח כמשחרר כאבי גב ומוריד לחץ משרירי הגוף.   UPREAL השקעות פרטיות -   בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד

נשלח ב-18/5/2012 17:08 לינק ישיר 

חזן_אי_שם כתב:
אין מה לעשות, המציאות השתנתה. אפשר 'להתבכיין' מהיום ועד הודעה חדשה, אבל שום דבר לא יעזור, כי גם הקהל- הוא כבר מזמן קהל אחר!

ולכן גם כיום- יש הרבה יותר 'תוספות' מאשר 'מנה עיקרית', והרבה יותר 'שמאלץ' מאשר 'בשר'. ככה זה.

(ככה זה גם בכל תחום באומנות, ומחוצה לה: כשהופיע הג'אז- מבקרים אניני טעם 'ביכו מרות' את מותה של המוסיקה הקלאסית, כשהופיעו זרמים חדשים באומנות הפלסטית כמו האימפרסיוניזם, האקספרסיוניזם וכו'- מבקרי אומנות שמרניים ביכו את מותה של האומנות 'הטהורה והתמימה' של פעם וכו' וכו'. דוגמאות לא חסרות כאן!)

חא"ש
הבעיה היא כשמשווים בין חזנות לבין כל אומנות. באם החזנות היתה רק באולמות הקונצרטים ככל אומנות הייתי מסכים עם דבריך והולך לנוח באכזבה ולא עושה מזה ענין גדול, הבעיה הגדולה שהחזנות שייכת לבית הכנסת לעמוד התפילה ואין זו אומנות גשמית אלא אומנות רוחנית, ועל זה יש להילחם מלחמת חורמה.
"שועלים הילכו בו" פשוטו כמשמעו
רק אם היה חזן אחד שהייתי יודע שתפילה אצלו היא תפילה הייתי רץ

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2012 18:00 לינק ישיר 

בתמונה האחרונה האין זה משה שולהוף עם דוד?

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > מצטער לבשר לכם החולה מוגדר כצמח
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר