| נשלח ב-29/6/2011 16:28 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-29/6/2011 17:32 |
|
| |
נירית שלום קיבלתי את מכתבך. אבקש לעצור את ספירת הימים מהיום (היום קיבלתי את מכתבך). אודה לך מאוד אם לא תחליטי עבורי על הסעיף הדרוש לי, פניתי לייעוץ משפטי כדי לבדוק את העניין. אעדכן אותך בקרוב איציק בלוי 054-7602018
לכבוד
התנועה לחופש המידע שלום רב מצ"ב פנייתי בבקשת מידע, עפ"י חוק חופש המידע ממועצה אזורית נחל שורק, בפנייתי ביקשתי מספר בקשות (לדעתי חלקם היו אמורים להתפרסם גם ללא פנייתי באתר המועצה). לטענת האחראית במועצה על חוק חופש המידע המצ"ב עלי לשלם עבור כל סעיף בדרשתי. אבקש את יעוצכם הדחוף (אני באמצע ספירת הימים וחלק מהמידע נחוץ לי לפנייה למבקר המדינה) בכבוד רב ובתודה מראש איציק בלוי השחף 4 יד בנימין 054-7602018
לכבוד מיכאל איתן השר הממונה על שיפור השירות הממשלתי לאזרח שלום רב הנדון: חוק חופש המידע – נחל שורק מצ"ב בקשה שהגשתי עפ"י חוק חופש המידע למועצה אזורית נחל שורק ותשובת המועצה על בקשתי אודה לך מאוד אם אוכל לקבל את יעוצך ותגובתך לתשובה. אשמח מאוד לשמוע את דעתך על חשיבות פרסום הסבר על ההחלטות שהתקבלו ע"י המועצה ונלקחו מכספי הציבור והאם לשם כך נחקק חוק חופש המידע והאם מידע זה אמור לעלות לי כסף. בכבוד רב איציק בלוי השחף 4 יד בנימין 054-7602018
לכבוד המכון הישראלי לדמוקרטיה מצ"ב פנייתי בבקשת מידע, עפ"י חוק חופש המידע ממועצה אזורית נחל שורק, בפנייתי ביקשתי מספר בקשות (לדעתי חלקם היו אמורים להתפרסם גם ללא פנייתי באתר המועצה). לטענת האחראית במועצה על חוק חופש המידע המצ"ב עלי לשלם עבור כל סעיף בדרשתי. אבקש את יעוצך הדחוף (אני באמצע ספירת הימים וחלק מהמידע נחוץ לי לפנייה למבקר המדינה) בכבוד רב ובתודה מראש איציק בלוי השחף 4 יד בנימין 054-7602018
הפנייה לניתוח ההטמעה של חוק חופש המידע והממונים על ההטמעה
http://www.idi.org.il/PublicationsCatalog/Pages/PP_74/Chapter_I/Publications_Catalog_2074_ChapterK_a.aspx
תוקן על ידי איציק_בלוי ב- 29/06/2011 18:46:40
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-30/6/2011 18:54 |
|
| |
איציק בוקר טוב, טענת הממונה על חופש המידע שגויה לחלוטין לאור הפסיקה והחוק. אני ממליץ לך לשלוח לה מכתב (ופקס כדי לחסוך זמן), למען גם אותנו, ולכתוב לה שב-ע"א (י-ם) 6536/05 שגיא אגמון, עו"ד נ' הממונה על העמדת מידע לציבור במשרד החינוך (16.8.06), קבע ביהמ"ש המחוזי במפורש כי התשלום הנו עבור הגשת הבקשה ולא עבור הטיפול בה. בעניין אגמון, הוא ביקש 4 בקשות, 2 מהן בנושא אחד ו-2 בנושא אחר לחלוטין ולכן התבקש לפצל ל-2 בקשות שונות. נקבע כי עליו לשלם פעם אחת בלבד עבור כל הבקשות. קח בחשבון כי ייתכן ותידרש לשלם עבור הטיפול בבקשה (החל מהשעה השלישית- עבור השעתיים הראשונות יש פטור מתשלום). מכוון שהנחתה לפיצול בקשות מוטעית, ספירת 30 הימים נמשכת החל מקבלת הבקשה והתשלום הראשוני (כדאי שתציין גם זאת). בברכה, אלעד פלג, רכז ארגוני התנועה לחופש המידע
עוד דבר, מצ"ב פסק הדין אגמון נ' משרד החינוך. תוכל לעיין ולצטט לה החל מסעיף 10 לפסק הדין הרלוונטי לעניינך.
שגיא אגמון, עו"ד נ ג ד הממונה על העמדת מידע לציבור במשרד החינוך ע"א (ירושלים) 6536/05 בבית המשפט המחוזי בירושלים בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2011 08:17 |
|
| |

|
|
|
|
| נשלח ב-18/7/2011 22:05 |
|
| |
נירית שלום אני נדהם מהחוצפה, בקשתי בהתחלה בס"ה את מספר התלמידים בכל מוסד בצורה מפורטת לפי מספר הבנים והבנות, החלטתם לסחוט אותי ולתבוע תשלום עבור שרות זה, אילצתם אותי להגיש רשימה שלמה של בקשות שלדעתי שייכים לציבור וניסיתם שוב לסחוט ממני כספים. צר לי שאני מוצא מולי מועצה שלא מבינה שהמידע שברשותה שייך לציבור. אני מודה מאוד למר יעקב רוט מזכיר המועצה שדלתו תמיד פתוחה בפני ואני מקבל בד"כ הסברים משביעי רצון, אבל, אני שילמתי עבור המידע ואני חושב שזכותי המלאה לקבל את המידע בכתב כדי שאוכל לפרסם אותו לציבור הרחב. 1. התשובה שנתת לי בקשר לבקשה מספר 1 אינה מספקת, נראה לי שזכותי המלאה לקבל מידע מפורט על מספר התלמידים שבכל מוסד בפירוט כמה בכל גן ובכל בית ספר ובחלוקה לבנים ובנות (ללא המעונות הפרטיים), אין לי שום צורך במספר הכללי. 2. אני בטוח שכל או לפחות רוב התושבים מעוניינים לדעת מה נעשה בכספם, פניתי בעבר למר יעקב רוט בבקשה לקבל את ההסכם עם מיתר והוא זה שהפנה אותי להגיש בקשה ע"כ עפ"י חופש המידע, בכל נושא מיתר השאלות שלי יועילו מאוד להבנת ההתנהלות מול תורת החיים ובפרט במשחקי כספים וקרקעות, אשמח לדעת בנוסף לשאלתי בנושא, האם הודיע חבר המועצה מר שלום מעודד על ניגוד האינטרסים שבו הוא שרוי בהיותו עובד הישיבה. 3. לא מובן לי כמה מעובדי המועצה צריכים להקדיש מזמנם כדי לברר מה הם ה"משרדים" בתב"ר 846 שעבורם הוקצו כספים 4. אין תושב ביד בנימין שלא מעוניין לדעת של מי בריכת השחייה, מי מטפל בה, מי אחראי ע"כ שאין לבריכה רישיונות ומשרד החינוך אוסר להשתמש בה, מי משלם את הוצאותיה ומדוע עלינו לשלם עבור השיפוצים שלה, קיבלתי עשרות מיילים בנושא הבריכה. 5. נראה לי שזכותם של תושבי המועצה לקבל הסבר מדוע עליהם לשלם מס נוסף ולבנות מבנים עבור משטרת ישראל. 6. כל נושא המט"ש והוצאות המועצה מעלים שאלות מאוד קשות ואני מכין בימים אלו בקשה למבקר המדינה כדי לבדוק את כל ההחלטות הכספיות והמנהליות, והמידע המבוקש חשוב לי מאוד ובכתב. 7. הוצאות מיותרות (לדעתי) בצומת ראם דורשים הסבר ואשמח לקבל אותו. בימים הקרובים אבוא בתיאום מראש בע"ה לחתום על התחייבות כספית ואדרוש דוח מדויק על ה"שעות" שנדרשו לכל סעיף בבקשתי. איציק בלוי העתק: אלעד פלג התנועה לחופש המידע From: Nirit Canna [*Nirit@ma-soreq.org.il]
Sent: Sunday, July 17, 2011 1:21 PM
To: איציק בלוי
Subject: RE: חופש המידע שלום איציק, אכן עברו יותר מ- 30 יום. התשובה יצאה לאישור בתאריך 14 ליולי 2011 ולא הספקתי להוציא אותה באותו יום. ביום שישי ובשבת אינני עובדת ולכן התשובה נשלחת אליך היום. כל טוב, נירית כנה מ.א. נחל שורק מנהלת הספריה האזורית יחסי ציבור, פניות הציבור 050-6363578
From: איציק בלוי [*blauy@013.net]
Sent: Thursday, July 14, 2011 9:55 PM
To: Nirit Canna
Cc: info@meida.org.il
Subject: חופש המידע נירית שלום עברו 30 יום ועדיין לא קיבלתי את החומר המבוקש ולחלופין לא קיבלתי בקשה להארכה איציק בלוי העתק: אליעזר פלג התנועה לחופש המידע
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 18:19 |
|
| |
שיחה עם השר מיקי איתן
רוני שלום התרגשתי מאוד לדבר עם כבוד השר, אני מודה לו מאוד על תשומת הלב, ומודה לו בכל פעם שאני משתמש בחוק הכי דמוקרטי שחוקק במדינת ישראל על ידי כבוד השר (אני משתמש רבות בחוק וגם הגעתי לבית המשפט בתביעה נגד משרד הפנים) מצ"ב תשובת המועצה ותשובתי, בזמן הקרוב אשלח את הבקשה בצורה מסודרת עפ"י בקשת השר, אבל אבקש לכתוב קצת רקע: אני מגדיר את עצמי כאזרח שאכפת לו ובפרט במקום שאני רואה שחיתות, אני מוכן לשלם ולא לעבור לסדר היום. אני מפעיל פורום (בלוג) במועצה אזורית נחל שורק ששם אני מתגורר (יד בנימין) www.yadb.info . המועצה מתנהלת כבמערב הפרוע ללא שום בקרה, חברי המועצה מצביעים כחותמת גומי, בחלק מהמקרים אף בניגוד אינטרסים מוחלט, חלק מההצבעות מתבצעות טלפונית וברוב ההצבעות לחברי המועצה אין שום מושג על מה הם הצביעו ומה קורה עם הכספים בפועל. לפני שפניתי למועצה עפ"י חוק חופש המידע, פניתי ישירות למנהל מחלקת החינוך בבקשה לקבל את מספרי התלמידים ופניתי למזכיר המועצה כדי לקבל את ההסכם של "מיתר" מכללה שלטענת ראש המועצה אמורה לקבל היתר מהמל"ג (בינתיים ללא שום רישוי והסכמים מסודרים, החליטו חברי המועצה לתקצב בחצי מיליון ₪ ולתת שטחים לבניה ללא שום מכרזים (מיתר שייכת לישיבת תורת החיים (עיין דוח מבקר המדינה 58א) ונציגה במועצה הצביע בניגוד מוחלט בעד מתן הכספים והשטחים לישיבה) שניהם הפנו אותי ודרשו ממני לבקש בקשות אלו עפ"י חוק חופש המידע, שילמתי כחוק והגשתי את הבקשות וע"כ התשובה המצורפת.
בכבוד רב ובתודה מראש איציק בלוי השחף 4 יד בנימין
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 19:43 |
|
| |
רוני שלום מצ"ב הבקשות המתוקנות, בקשה למועצה ללא סעיף 2 וללא בקשת מאזני מטש נשגב ואלו ההסברים: 1. יד בנימין מורכבת מחרדים לאומיים ודתיים לאומיים, היישוב חדש מאוד בס"ה בן 4 שנים כ 800 משפחות, חלקם ממפוני גוש קטיף, 150 משפחות שעשו עליה בעיקר מארה"ב ואנגליה, רוב התושבים בעלי מקצועות חופשיים בעיקר הייטק. חלק מהגנים עפ"י דרישה מחולקים בין בנים לבנות וחלקם מעורבים, ביישוב שני בתי ספר יסודיים, רוב התושבים שולחים את ילדיהם לבית הספר הממ"ד ברוייאר שנחשב כדתי לאומי, וחלק האחר שולח את ילדיו לת"ת השייך לישיבת תורת החיים (עיין בדחו מבקר המדינה 58א) ונחשב כחרדי יותר, המידע דרוש לי כדי להבין יותר את מגמת היישוב ולאן פניו מועדות. 2. בישיבת המועצה 284 (מצ"ב) אושר ההסכם עם בית ספר "מיתר", ביקשתי את כל החומרים כדי ללמוד על בית הספר, מעמדו, מקימיו, מטרתו ואישוריו וכן העתקי המכרזים שבוצעו אם בוצעו ואם לא מדוע לא בוצעו. 3. בישיבות 287 ו 288 (מצ"ב) הוקצו 260 אלף ₪ בתב"ר 846 עבור "משרדים", אני מעוניין לדעת עבור אלו משרדים 4. בישיבה 285 ישיבה טלפונית (מצ"ב) הוקצו לבריכה 100 אלף ₪ לשדרוג, פניתי כבר מספר פעמים כדי לברר למי שייכת הבריכה ומי משלם את חשבונות המים והחשמל http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=22&topic_id=2901844&forum_id=18001 (באחד הפורומים פורסם שהבריכה נמכרה ע"י מפלגת פא"י, לא נאמר למי) בדוח מבקר המדינה (דוח 58א) נכתב שבית ההארחה הלא חוקי הקיים ביד בנימין ונקנה ע"י המדינה נמסר לישיבת תורת החיים והמבקר מלין מדוע נמסר בית הארחה, את בית הארחה מנהל כיום אותו אדם שמנהל את בריכת השחייה, הבריכה ללא רישיונות מתאימים ומשרד החינוך אוסר על מוסדותיו להשתמש בבריכה. 5. בישיבה 285 (מצ"ב) תב"ר 849 הוקצו למתנ"א 125 אלף ₪ (השאלה תוקנה עפ"י בקשת השר) 6. מכון טיהור שפכים נשג"ב http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=22&topic_id=2880644&forum_id=18001 שייך במשותף לנחל שורק, בני עייש, גדרה, גדרות וברנר, המט"ש נמצא במרחק של 350 מטר בלבד מבתי תושבי יד בנימין וגורם לסבל בל יתואר בריחות ומחלות, בנוסף לסירחון הנובע מהמט"ש עצמו, נובע סירחון רב יותר מההתנהלות של הנהלתו, בבדיקה שעשיתי בפרוטוקולים של המועצות השותפות לא מצאתי זכר לתקציבים לשדרוג המט"ש ואילו ממועצת נחל שורק ומתושביו נלקחו כבר כמעט 2.5 מיליון ₪, פנינו לכל הרשויות והגשנו התנגדות לשינוי המט"ש ודרשנו להעבירו עד כעת לא נענינו http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=22&topic_id=2882845&forum_id=18001 , אני מכין פניה מפורטת ביותר למבקר המדינה על השתלשלות בניית המט"ש שפועל כיום ללא שום התרי בנייה, המידע המבוקש הוא בקשה בסיסית להכנת החומר למבקר המדינה. 7. המט"ש הנ"ל נבנה בצורה פרטיזנית וללא הבנה מינימלית של מתכנני המט"ש, ובגלל התרבות הבניה בישובים השוטפים המט"ש מטפל בכמות רבה מעל יכולתו, עד לפני כשנתיים רפתות האזור דאגו לפתרון השפכים של עצמם (קוב שפכי פרות עולה מעל לפי 1000 משפכים ביתיים), נודע לי שבזמן האחרון שפכי הרפתות מושלכים ישירות למט"ש באישור המועצה וגורמים לעומסים בלתי אפשריים ולסירחון הרב שסובלים תושבי יד בנימין. 8. צומת ראם שייך למוא"ז נחל שורק http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=22&topic_id=2717344&forum_id=18001 , המועצה על פי התברים השקים כמעט 10 מיליון ₪ שלא יוחזרו בארנונה לעולם, המידע הדרוש כמה זה עלה בפועל ובהמשך אבקש לברר מדוע שונו התוכניות ומתחנת רענון עם מספר חנויות וכרי דשא הפך המקום לאולם חתונות וגם שטחי המועצה הציבוריים נהפכו לשטחי חנייה "זמניים" עבור האולם. 9. עפ"י דרישת מכבי האש והמוסדות המתכננים נדרשו חניות נוספות עבור אולם החתונות, הוקמה קרן מיוחדת ל"כופר חנייה", הסכומים לא שווים והשאלה שלי היא כמה כנס נכנס לקרן בפועל ע"י אולם החתונות וכמה הוצאו ע"י המועצה, ומדוע וע"ח מי מולאו השטחים הציבוריים הנוספים בכורכר כדי שישמשו כחניות "זמניות" עבור אולם החתונות. איציק בלוי 054-7602018
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/7/2011 21:45 |
|
| |
עפ"י בקשת השר איתן

|
|
|