הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · אגודה אחת · מה עושים?????.
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-3/7/2011 20:59 לינק ישיר 
מה עושים?????.

אני אדם עם כיפה סרוגה שגדליתי בבית של הורים בשיטת מרכז הרב וכיום אני גר בפ"ת בבנין מעורב מחרדים ומיזרחי ביחד
ויש לי בבנין שכנים" חרדים" שהם מהסוג של" אגודה אחת"
 מה אני עושה איתם ??????
איך אני שומר את ילדי שלא ישמעו את דעותיהם הכופרניות- כגון שלא צריך לשמוע לרב אלה היום כל אחד עושה מה שניראה לו!!!!!??.
שלא יבקשו מילדי לבאו לבקר אצלם ולראות איזה סרט שאפילו חילוני לא נותן לילדיו בגיל 10 לראות....??
מה אני עונה לילדה שלי בת 14 למה אני לא לוקח אותה ביום שישי לים ?אבל השכנים הנ"ל הולכים כולם ביום שישי לים!?!
אני ששמתי לב שיש כאן יצוג הולם של אותם קבוצה השמח לקבל תשובה
תודה ולילה טוב

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 15:31 לינק ישיר 
איך לא הקמת ועדת קבלה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-26/10/2011 09:50 לינק ישיר 

ממגר

הצגת שאלה חשובה מאד. ולמעשה יש כאן יותר משאלה אחת.

א. איך מחנכים ילדים לא להיות מושפעים מדוגמאות שליליות?

אבל גם

ב. מתי צריך ללכת לשאול רב? ומתי כל אחד יודע בעצמו?

ג. מה עושים אם אני יודע שהרב טעה?

ועוד

ד. האם חברי אגודה אחת (מיהם? האם יש קבוצה כזו?) ממאנים לשמוע בקול רבנים?

א. חינוך ילדים והתרחקות מחברים רעים

לגבי השאלה הראשונה, כולנו מתקשים בה. יש כמה דברים חשובים שאפשר לעשות, אבל, כמו במשל, אפשר להביא את השה אל הבאר אבל אי אפשר להכריח אותו לשתות.

דוגמא אישית.
העברת מסרים חינוכיים במידה ובמשורה על ידי סיפורים, שיחות בשולחן שבת, ועוד.
בחירת מוסד חינוכי מתאים.
פיקוח על בחירת חברים מתאימים במידת האפשר.

ראוי גם שאדם שרוצה לחנך יעשה סדר בינו לבין עצמו מה רצוי לו ומה לא. וגם אם יש דברים ששליליים בעיניו, מה המחיר של דחייתם. האם פגיעה ביחסי שכנות, ביקורת שלילית וכאלו לא יעלו לפעמים יותר ביוקר מאשר יצירת הפרדה?

השאלה הזו קיימת כמובן לא רק לגבי אנשי אגודה אחת, אם יש כאלו. אלא לגבי כל שכנים וחברים ואפילו קרובי משפחה. מה תעשה כאשר חבר או קרוב נוסע לאומן, מתפלל בקברים, עושה כפרות או יוצא נגד כפרות, נוסע באוטובוס במעורב או נלחם למען הפרדה בין זוגות נשואים באוטובוס? כל השאלות האלו אינן פשוטות, וכל צד יש לו ביקורת על הצד השני.

יש ערך רב לשמירת השלום והכבוד ההדדי. צריך לחפש לדעתי להעביר את המסר ש"דעותינו שונות אבל אחים אנחנו". וגם אם אחים אנחנו, לא תמיד אנו רוצים לבקר בבית האח שהוא טועה ומטעה... והכל בעדינות ובשלום ובהערכה לזכותו של הזולת לבחור לו את דרכו כי כך ברא ה' את העולם.

האם זה יספיק? האם זה יועיל? הלוואי והייתי יכול לענות בידיעה ברורה. אני יכול להציע ידע כללי והכוונה. אך בסופו של דבר היישום המעשי הוא בידיך ובידי רעייתך.

וכן, תפילה זה דבר גדול.

אחרי הכל, אנו רק יכולים להשתדל ללמוד להיזהר לא לקלקל, בדיוק כפי שכותב החכם בן ציון כהנא, ואם קילקלנו, מה שהוא כמעט בלתי נמנע, לדעת גם לתקן.

ב. מתי שואלים רב?

התשובה הפשוטה היא: כאשר יש שאלות בהלכה שאיננו יודעים איך לענות עליהן.

אין צורך לשאול רב אם לקנות מכונית ובאיזה דגם לבחור. כן אפשר לחפש ולבקש עצה כאשר אנו מתלבטים בין אפשרויות. יש רבנים חכמים שעצתם טובה, אבל עצה אינה הלכה ואינה חובה.

בציבור שלנו, החרדי, יש טשטוש רב בתחום זה.

ג. והיה אם הרב טעה...

זה לא פשוט לומר שרב טועה. סוף סוף יש מגוון רחב של דעות בשאלות רבות, כך שגם אם קשה מאד להיות בטוח שכיסינו את כל הספקות והשיטות (האם זה חשוב לעשות זאת?), זה גם מביא לתוצאה ההפוכה, שקשה מאד לעבור עבירה ברורה בשאלות רבות שעולות לפנינו. באחד מספריו כותב הרב שטרנבוך שלדעתו אין יוצאים ידי מצות עשה עד שמבצעים אותה לפי כל השיטות שנאמרו בה. מצד שני, זה גם מביא לידי כך שאין נכשלים בעבירה אם יש שיטה הראויה להסתמך עליה של מי שמתיר...

ואיך אפשר להוכיח שמישהו טעה כאשר יש כה הרבה דעות.

מצד שני, יש נושאים שבהם אפשר להצביע על טעויות. וזו דילמה קשה, האם עלי לציית לרב או למה שמביאים בשם רב ולי ברור שזו טעות.

וגם זה יש שיטות ודעות. האם עלי לבטל דעתי מפני דעת הרב? האם עלי לציית לו רק אם הוא רבי מובהק? זה גם תלוי בשאלה מי אני ומה אני, ומה הן ידיעותי. מי שאינו לומד ואינו יודע, ודאי שלא יוכל לערער.

וזה נוגע גם לשאלה הראשונה, מהי הלכה ומהי עצה ומהי המלצה. אם הרב פסל סוכה שדפנותיה מתנדנדות פחות מג'  טפחים, או אסר על סכך שמונח על מוטות ברזל (חומרת החזו"א הידועה), או שהחמיר בספק מוקצה, או שאסר לנסוע באל על, או אסר על זוגות לשבת יחד באוטובוס, האם זה מחייב אותי ואותך?

אם עיסוק בשאלות האלו ובירורן מצרף אותי לשורת אגודת אחת, אזי זו חברה שצריך לשמוח להשתייך אליה.

ד. מי הם חברי אגודה אחת?

אגודה אחת, עד כמה שידוע לי, הוא פורום שהאשכול הזה מתנוסס בו. האם מי שקורא, כותב וחושב על הנאמר כאן הופך לחבר בא"א?

אולי כוונתך לעקרון כמו שמותר וראוי לאדם לעבוד לפרנסתו ולחפש השכלה אקדמית כדי לשפר את תנאיו, כמובן תוך הקדשת זמן מירבי ללימוד תורה?

אולי כוונתך להפרדה בין שאלות הלכתיות לשאינן כאלו?

כמספר החברים כמדומה כך מספר הדעות.

בכל אופן, אם זה הנושא, אז מה רע בו?

אמנם אם אב מגדל את ילדיו על מנת שירוצו לשכנים לראות סרטים, או שאינו מספק להם תשובה מדוע החילונים נהנים בנסעם לים בשבת בעוד אנו הולכים לבית הכנסת, כמדומה שזו לא משפחה שראוי לדבוק בה. הלוואי שנתקן את עצמנו!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/10/2011 09:15 לינק ישיר 

אלו ואלו דברי אלוקים חיים

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-7/10/2011 14:05 לינק ישיר 

על פי הפרופיל שלך אתה בן 19 וגר בבני ברק אז אני לא יודע איך נתקלת בבעייה הזו בגידול ילדים, אבל אני מאמין שכאשר הנושא יהיה רלוונטי עבורך אתה תדע איך לחנוק את הילדים בבית וללמד אותם להקשיב לרבנים.

ואגב ממתי מזרוחניקים כמוך מתמצאים ברזי הנייעס של הסמינר החדש:

ועוד דבר מזרוחניקים בדרך כלל לומדים עברית בבית ספר אז אשמח כותבים עם א ולא ה

תוקן על ידי ההיולי ב- 07/10/2011 14:10:16

דדווח על תוכן פוגעני

חוות ניר דוד-גן גורו - 10% הנחה למגיעים דרך הקופון   אפוסתראפיה - הפתרון לכאבי ברכיים, גב ושחיקת סחוסים!   UPREAL השקעות פרטיות -

נשלח ב-7/10/2011 05:10 לינק ישיר 
חזק ואמץ חבר...רבים מתמודדים עם הסוגיה הזו

כראות עיניך. ומה שטוב לילדים שלך. הם אולי לא מבינים ופשוט חושבים שההורים לא מבינים...אך זה כך אך ורק כיון שהורים הם לגדר אחריות ורק אח"כ לגדר הבנה. אתה אחראי לחשיפת לתכנים כאלו או אחרים ולכן בחר כראות עיניך לאילו תכנים ומתי לחשוף אותם

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/10/2011 10:00 לינק ישיר 
ממגר שלום

ובכן, הנושא שאת המעלה כאן על הפרק הוא נושא די רגיש.
שכן, ברור שאתה מתקשה לחנך את ילדיך על פי המצוות והמסורת אותה אתה רואה לנכון כאשר ישנן השפעות חיצוניות המעיבות ומעיקות עליך ועל השקפותיהם של ילדיך.
יחד עם זאת, הדבר נתון לשיקולך ובידיך בלבד, ועל כן, כמו קודמי, הייתי ממליץ לך להשקיע יותר בחינוכם של ילדיך (על פי ערכיך ואמונתך) ואף הייתי מייעץ לך להסתייע באיזשהו אימון אישי אשר יסייע לך לנתח את המצב כמו שצריך, לנהל ולנתב את חינוך ילדים בדרך שאתה רוצה בלי סטיות מיותרות.
(האימון יעניק לך כלים אלו..)

שיהיה בהצלחה,
שנה טובה :)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 23:58 לינק ישיר 

באינטרנטית קוראים לו "טרול" ולדעתי צריך למחוק את האשכול

תוקן על ידי פום_פאקערט ב- 04/07/2011 00:02:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-3/7/2011 23:26 לינק ישיר 

ממגר, שלום

מתי עברת מרמות א'  לפתח תקוה? בכל מקרה, שיהיה לך ישוב טוב

בנוגע לשאלתך, לא הצלחתי להבין את הבעיה. עליך להסביר לילדיך שישנם כופרים הנראים כחרדים ומשתייכים לכת המכונה "אגודה אחת", ושעליהם לשמור מרחק מאנשים אלו ולא להתחבר עם ילדיהם ולא לשמוע מהם שום דעה.

מהיכרותי עם אנשי "אגודה אחת" אני יודע שהם לא ירדפו אחר ילדיך להשפיע עליהם רח"ל.

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/7/2011 22:26 לינק ישיר 

אני חושב שטעית בכתובת.
בפורום זה עוסקים בשיפור פני החברה החרדית, ולא בהחזרה בשאלה/תשובה.

בכל אופן, לטעמי, לכאורה עליך לחנך את ילדיך לפי היהדות אותה הינך מכיר, תוך שימוש באותם הכלים בהם מנע עם ישראל מבניו ובנותיו מלהתבולל בין הגויים בכל הדורות.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > אגודה אחת > מה עושים?????.
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר