הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים · אולי הגיעה השעה להפסיק עם דמעות התנין ??ולהבין שכללי המשחק השתנו !!!!!!!!!!
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/7/2012 18:18 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:

היתד הלא נאמן גם כן עיתון והפלס כבר ראינו את המלחמות שלכם בשם הייתרה למען כבוד התיירה .

כידוע לך שבכתובה מי שהתחייב לפרנס זה הגבר ולא האשה .ואני לא רואה כורח את עבודת הגבר .
אלא לדעתי אני חושבת שהגבר צריך לפרנס והאשה גם צריכה לעבוד אבל לא לפרנס.
.

אני מבקש הסבר ללא התחמקות לשאלותי כעת:
1. כתבתי לאזנים לכותל, בתגובה למה שאמר - שלדעת ההשקופע כלשונו, מי שיוצא לעבוד נחשב לחרדי חדש, ועל זה כתבתי לו שיתד נאמן בעצמו הבהיר את הדברים הפוך, והתייחס לאנשים מסוגו של אזנים לכותל המסלפים את דבריהם של כתבי יתד נאמן

תקרא את כל מה כתבתי:ואל תביא חצי משפט :
היתד הלא נאמן גם כן עיתון והפלס כבר ראינו את המלחמות שלכם בשם הייתרה למען כבוד התיירה .
הליכה לבית המשפט ולא לבית דין ושזה מגיע לכסף וכבוד אזי מותר לבזות תלמידי חכמים ולזרוק לבן על רבנים .
הכול בשם התיירה למען כבוד התיירה .
:

כעת אבקש שתסבירי כאן, איך בדיוק השורה שענית מתקשר לדו שיח כאן, וזה מה שענית "היתד הלא נאמן גם כן עיתון.."
תקרא את כל מה שכתבתי ולא חצי משפט איך אנשי היתד בעבר ואנשי הפלס היום הולכים לבית המשפט ולא לבית הדין .
זורקים לבן ומבזים רבנים.

2. חיים להם שני בני זוג חרדים, שניהם רוצים את אותו הדבר שהבעל ישב וילמד והאשה תפרנס
האשה מודעת גם היא לכך שזכותה לפי הכתובה שהבעל יצא לפרנס אותה, אבל היא היתה מוכנה אפילו למסור את נפשה כדי שבעלה דווקא ישב וילמד
השאלה היא, כיצד את מוצאת את העוז לבוא ולסדר להם מחדש את החיים?
האם את מבקשת לעזור לה - לאשת הבן תיירה? האם את אכן עוזרת לה עם כל הדיבורים כאן?
או שמא אילו היית מניחה לה לנפשה היא היתה מודה לך?

תקרא את מה שכתבתי :היכן אתה רואה כאן לעג ????
כידוע לך שבכתובה מי שהתחייב לפרנס זה הגבר ולא האשה .ואני לא רואה כורח את עבודת הגבר .
אלא לדעתי אני חושבת שהגבר צריך לפרנס והאשה גם צריכה לעבוד אבל לא לפרנס.
אני לא לועגת אלא מקבלת את זה שיש אנשים שרוצים לשבת וללמוד כל החיים וזה זכותם .
זה ההבדל בן השקפת עולמי ולבן אנשי היתד והפלס .
שלדעתי הם צבועים הם עבדו והיה בבעלותם מועדוני ביליאד .אבל הטפות מכאן ועד להודעה חדשה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2012 00:41 לינק ישיר 
אסביר את דברי למי שלא הבין את הכוונה שלי

שרית560 כתב:
אני קוראת כאן בפורום על טענות של מגיע לי אני משלם מע"מ קונה דירות מגיע לי מהמדינה את הכול .
אז אולי אתם לא יודעים שכל אדם בכל ממדינה מתוקנת בעולם משלמים מיסים ומס ערך מוסף.

צריך להבין ולהפנים שכללי המשחק השתנו בא ביבי ויוחנן פלסנר מקימים ועדה מגישים המלצות .
מכעיס אותי לקרוא את הטענות הנבובות שאביו של פלסנר הוא גוי שלא התגייר !!!!!!!!!!!!!!
מה זה שיך לעניין בכלל ???
בגלל שהועדה שרוצה לשנות סדרי בראשית .  .
אז ברור לי שהתקפה היא הגנה הכי טובה במיוחד שאין תשובות קונקרטיות .

החברה החרדית יצרה דפוס חיים עם שיטת חינוך ולימוד .עם השקפת עולם ואורח חיים לטוב ולמוטב
ושאדם בוחר דרך חיים שהוא בחר בה או בתוקף הנסיבות נקלע אלייה .
וצריך להבין שצריך לשלם את המחיר על הדרך חיים שלך .

א"א לבקש תיקצוב מלא ממשרד החינוך ולהגיד אנחנו לא מוכנים לקבל תנאים ודרישות לתיקצוב .
לכל תקציב יש תנאים .
רוצים תיקצוב למוסד חינוכי יש תנאים לימודי ליבה לא מוצא חן בעייני מנהל המוסד יש לו בריירה אחת לוותר על כספי התקציב.
 גם בישיבות תיכונית ששיכות למיזגר הדתי-וחרדי -לאומי וחרדי  ההורים משלמים לפחות כ1300 ומעלה ללא פנימיה .
עם פימינה המחיר מגיע עד 3000 שח לחודש.

ויש הסבר לכך משרד החינוך מכסה את שעות הלימוד עד שעה מסוימת ומשעה המסוימת ועד גמר יום הילמודים ההורים צריכים לשלם את ההפרש .ואף אחד לא אומר מגיע לי או דופקים אותי  .

כנ"ל עם סוגית גיוס בחורי הישיבה והשרות הלאומי.
ואני  לא מדברת על אברכים ובחורי ישבות שהם עילויים ולמדנים שברור שהם צריכים להשאר באוהלה של תורה !!!!!!!!!!!
אבל ברור לכל בר-דעת שיש בחורים שלא לומדים ולא למדו מעולם מדוע אותם מגייסים ראשונים.??
או בחורים ואברכים שהם לוחצי ספסל ולא ממצים את עצמם .
מדוע מתוך החברה החרדית לא קם עסקן אמיץ ואמר זהו עד כן.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מגיע הרגע וצריך הסדר חדש !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לחשוב על הרחבת תוכניות הגיוס ולחשוב על הקמת ישיבת הסדר חרדית .ולא להסתכל בצורה עקומה על מי שהעז ללכת לנח"ל או לכל מסגרת דומה עוד בתור בחור.
חילוני ממוצע רואה דבר אחד הבן שלי הולך לצבא ובן של השכן שלי לא הולך לצבא.

הוא לא קונה את הטענות על מע"מ כי גם הוא משלם מע"מ ועוד כמה קלישקאות שהחברה החרדית תורמת למדינה.
אז אולי מספיק עם דמעות התנין??????????????????????????
לכל קצבה או מלגה או כל כסף שהמדינה נותנת לאזרח יש כללים ותקנות וסעיפים ותת סעיפים שרק על פי הסעיפים ותת סעיפים אדם מקבל קצבה או גמלה .
כמו קצבאות של אמהות חד-הוריות או קצבאות שארים או קצבאות נכות .או קצבת ניידות .
יכולים להיות שני נכים אחד מקבל קצבה או קצבת ניידות  והשני לא מקבל  וזה בגלל שיש שיש קריטריונים ורשימת סעיפים לכל סעיף יש משקל אחוזי וכושר השתכרות מסויים .
כמו שהמדינה חוללה מהפכה לפני כ-9-10 שנים בתחום קצבאות הילדים וכן בתחום הקצבאות שאדם לא מקבל שתי קצבאות בו זמנית כך המדינה יכולה לעשות מהפכה בכל תחום ולשנות סדרי עולם.
אפשר להגיד שזה לא נכון ולא צודק אבל זה מה שהמדינה יכולה לעשות .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2012 21:46 לינק ישיר 

טלזר כתב:
שרית! 
המשיכי בבקשה להתעסק עם הרימונים והאתרוגים שלך, [ ואם חסרים לך סימני קריאה הנה לך בשפע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ]ואל תדחפי את אפך למחוזות השמורים לגדולי ישראל, אשר הם ורק הם יכולים להחליט בעניני כלל ישראל.

מוחה על הכתיבה הזאת
יש ברירה ולא להכניס את האף שלך לאשכולות עם הניק הזה

ולכל המשמיצים כנ"ל

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-23/7/2012 23:49 לינק ישיר 

כרגיל כמו כל האשכולות של שרית
עם פתיחת האשכול, 20 תגובות הדוחות את ההשמצה הזולה החדשה של הדוקטורית מבר אילן
ואז כל יומיים הדוקטורית מקפיצה את האשכול עם "הסבר" נוסף או תגובה נוספת להודעה ישנה באשכול
וכך צולע לו האשכול על רגל אחת חודש שלם,

למה זה צריך להיראות כך
פתחת אשכול גברת שרית?
הוא ירד מעל השולחן?
תפסיקי לדחוף אותו בכוח
זה כמו לדחוף למישהו עוד לחם אחרי הלפתן

דדווח על תוכן פוגעני

בק טק - הוכח כמשחרר כאבי גב ומוריד לחץ משרירי הגוף.   אפוסתראפיה - הפתרון לכאבי ברכיים, גב ושחיקת סחוסים!   בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד

נשלח ב-24/7/2012 01:11 לינק ישיר 

איש_חשוב כתב:
ואז כל יומיים הדוקטורית מקפיצה את האשכול עם "הסבר" נוסף או תגובה נוספת להודעה ישנה באשכול

למה זה צריך להיראות כך
פתחת אשכול גברת שרית?
הוא ירד מעל השולחן?
תפסיקי לדחוף אותו בכוח

איש לא חשוב
לא מתאים לך האשכולות שלי אל תקרא ואל תגיב.
גם אני אשכולות שלא מעניניים אותי לא מגיבה וגם אני משתדלת לא להגיב באשכולות שלך.
 או באשכולות על המריבות בן הפלס ליתד או המלחמות בפונוביז .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 01:35 לינק ישיר 

את כן מגיבה באשכולות שלי
וזכותי להביע את דעתי ההפוכה משלך, אל אף שהאשכול שלך (אבסורד שעלי לומר זאת)
מה עו דשההתיחסות כאן היא להקפצות חוזרות ונשנות שנמאסו על הציבור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 14:50 לינק ישיר 

לאחרונה שוב יש דמעות התנין והודעות הדרמטיות על גזרת הגיוס וגזרת שמד .
ועל גזרה?????לימודי הליבה זאת הברכה הכי גדולה שהמדינה יכולה לתת לחינוך החרדי .
גם לפי המתוה של לפיד אין כוונה לגייס את העילויים או תלמידי ישיבות שבאמת לומדים .
המתווה של לפיד או בנט או יעלון מדבר על 5-10 שנים .שעד אז או שהכלב ימות או הפריץ ימות .
ויש רעיון להחיל את הרעיון של ישיבות הסדר על הישיבות הגבוהות .
מדברים על גיל 25 שזה גיל שרוב האברכים נשואים ואז ממילא מי שלא לומד זאת הזדמנות פז עבורו לצאת לשוק העבודה .
וגם בחורים שלא נשואים ולא לומדים שום טרגדיה לא תהיה אם הם יתגיסו לאחד ממסלולי הגיוס . 
טוב העיקר שלכל עיתוני הפארבדה יש הרבה מלל לכתוב.

תוקן על ידי שרית560 ב- 12/02/2013 14:52:33

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 15:09 לינק ישיר 

שרית560 כתב:
גם לפי המתוה של לפיד אין כוונה לגייס את העילויים או תלמידי ישיבות שבאמת לומדים .
המתווה של לפיד או בנט או יעלון מדבר על 5-10 שנים .שעד אז או שהכלב ימות או הפריץ ימות .
מדברים על גיל 25 שזה גיל שרוב האברכים נשואים ואז ממילא מי שלא לומד זאת הזדמנות פז עבורו לצאת לשוק העבודה .
וגם בחורים שלא נשואים ולא לומדים שום טרגדיה לא תהיה אם הם יתגיסו לאחד ממסלולי הגיוס . 

זכותך לחשוב שלימודי ליבה זה דבר טוב.
חשוב לזכור, כי גדולי ישראל בכל הדורות התנגדו לשילוב מקצועות חול, ואינני מדבר על הרב שך והרב אלישיב, ואפילו לא על החזון איש, אלא על גדולים מדורות עברו.
במחלוקת בין שרית560  לחפץ חיים, למשל, יש לי נטייה לצד מסוים...

גם בנושא הגיוס, נלחמו גדולי עולם נגד הגיוס לצבא הפולני והרוסי,  ועל אחת כמה וכמה לצה"ל.
גם גיוסם של נשואים, ואפילו אלו שלא לומדים, הוא בעייתי מאד,  והפרויקטים של שח"ר למיניהם יוכיחו...

שרות אזרחי במקומות ראויים, לנשואים שאינם לומדים כראוי, הוא בהחלט פתרון בא בחשבון מבחינת הציבור החרדי.
אבל כיוון שהמטרה המוצהרת של לפיד-בנט-פירון היא גיוס כל החרדים, שילוב בחברה הישראלית ומניעת הקצנה דתית, או במילים פחות עדינות  הפסקת חרדיותם ע"י הטמעתם בצה"ל,  אין סיכוי לפשרה.

הנסיון של הציבור הדתי-לאומי הוכיח את עצמו ככשלון מבחינה דתית.
רוב רובו של הציבור הוא 'חפיפניק' מבחינה דתית, והמיעוט החרד"לי נדחק לפינה, ומרגיש עצמו קרוב יותר לחרדים.
גם את מקומם של רבנים דת"ל ת"ח כפי שהיה בעבר, תופסים 'רבנים' פופוליסטים שמתירים את השרץ בק"ן טעמים, ומכריזים שהם מכירים ברפורמים כזרם לגיטימי ביהדות.

ל'הצלחה'  הזאת את מציעה לגרור גם את הציבור החרדי?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 15:29 לינק ישיר 

בעקרון סגן צודק לדעתי לגבי הגדרת הדמוקרטיה, אבל כמובן שאין לזה שום קשר לענייננו ומן המפורסמות ששס"ג השיגו את כל ההטבות הייחודיות בהיותן לשון המאזניים בין השמאל והימין בפוליטיקה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/2/2013 15:39 לינק ישיר 

מה שכתבתי לפני חצי שנה עדיין אקטואלי ככל הנראה

איש_חשוב כתב:

למה זה צריך להיראות כך
פתחת אשכול גברת שרית?
הוא ירד מעל השולחן?
תפסיקי לדחוף אותו בכוח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 02:05 לינק ישיר 

yeshivish כתב:

זכותך לחשוב שלימודי ליבה זה דבר טוב.
חשוב לזכור, כי גדולי ישראל בכל הדורות התנגדו לשילוב מקצועות חול, ואינני מדבר על הרב שך והרב אלישיב, ואפילו לא על החזון איש, אלא על גדולים מדורות עברו.
במחלוקת בין שרית560  לחפץ חיים, למשל, יש לי נטייה לצד מסוים...
רק רציתי להזכיר לך בארצות הפזורה שנים רבות לומדים לימודי חול הרב משה פיינשטיין זצ"ל שהיה תלמיד חכם עצום שנגע בבעיות שרבנים אחרים אסרו על הסף והוא קבע בהם תקדים חתנו היה ד"ר טנדלר ששילב לימודי חול עם לימודי גמרא
גם בנושא הגיוס, נלחמו גדולי עולם נגד הגיוס לצבא הפולני והרוסי,  ועל אחת כמה וכמה לצה"ל.
גם גיוסם של נשואים, ואפילו אלו שלא לומדים, הוא בעייתי מאד,  והפרויקטים של שח"ר למיניהם יוכיחו..
איזה השוואה לא נכונה אתה משווה את הצבא בארץ לגיוס לצבא זר???
איזה דמגוגיה!!!!!!!!!!!.

שרות אזרחי במקומות ראויים, לנשואים שאינם לומדים כראוי, הוא בהחלט פתרון בא בחשבון מבחינת הציבור החרדי.
מזל שלפחות בנקודה אחת אנחנו מסכימים!!!!!!!!!!
אבל כיוון שהמטרה המוצהרת של לפיד-בנט-פירון היא גיוס כל החרדים, שילוב בחברה הישראלית ומניעת הקצנה דתית, או במילים פחות עדינות  הפסקת חרדיותם ע"י הטמעתם בצה"ל,  אין סיכוי לפשרה.
בכלל לא נכון המתווה מדבר על 5-10 שנים אפשר להיות חרדי לקיים אורח חיים שמשלב חיי עשייה ועבודה וחיי תורה ורק בארץ יש את המושג הלא נכון רק תיירה!!!!!!!!!!!!
הנסיון של הציבור הדתי-לאומי הוכיח את עצמו ככשלון מבחינה דתית.
לי נראה שחינוך החרדי הקיצוני הוכיח את עצמו ככשלון ויעידו גדודי הנושרים והחילונים עם כל 8 הבגדים   

רוב רובו של הציבור הוא 'חפיפניק' מבחינה דתית, והמיעוט החרד"לי נדחק לפינה, ומרגיש עצמו קרוב יותר לחרדים.
גם את מקומם של רבנים דת"ל ת"ח כפי שהיה בעבר, תופסים 'רבנים' פופוליסטים שמתירים את השרץ בק"ן טעמים, ומכריזים שהם מכירים ברפורמים כזרם לגיטימי ביהדות.
יש חדשות בשבילך  החרדלים אינם מיעוט בציבור הדתי לאומי והם לא מרגישים קרובים לציבור חרדי .
הדתיים לייט הם מיעוט .
מה שיש לחברה החרדית ללמוד מציבור הדתי לאומי איך כל אחד מקבל את דרכו השקפתית והרעיונית של הזולת
ולא מזלזל בה

ל'הצלחה'  הזאת את מציעה לגרור גם את הציבור החרדי?

לדעתי לציבור הדתי לאומי יש הצלחה מאוד גדולה!!!!!!!!!!!!!!!!!

תוקן על ידי שרית560 ב- 13/02/2013 02:14:21

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2013 22:56 לינק ישיר 

מה שמעניין הוא איך מכל מפלגות האופוזיציה היחידים שלמדו לבכות ללא טיפת בושה וכבוד עצמי זה החרדים.
לא חבל עלינו? זה משפיל.
מדוע שלא נקבל את כללי המשחק הפוליטי כמו שמקבלים אותו במר"ץ / רע"ם תע"ל / יחימוביץ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2013 00:54 לינק ישיר 

תפסיקו לבלבל את המח, גם לנו מותר לשחרר ספין כזה או אחר, ומי שקורה לזה בכיינות עושה זאת על דעת עצמו בלבד, דווקא הטון שנשמע מהשלוחים שלנו לכנסת הוא טון לוחמני וקצת מדי מאיים לטעמי, אבל אינני בקיאה ברזים הפוליטיים כמוהם, ואני די סומכת על שיקול דעתם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2013 02:55 לינק ישיר 

יבי כתב:
מה שמעניין הוא איך מכל מפלגות האופוזיציה היחידים שלמדו לבכות ללא טיפת בושה וכבוד עצמי זה החרדים.
לא חבל עלינו? זה משפיל.
מדוע שלא נקבל את כללי המשחק הפוליטי כמו שמקבלים אותו במר"ץ / רע"ם תע"ל / יחימוביץ?

יביי בדיוק חשבתי  אם להעלות את האשכול הזה שוב או לפתוח אשכול חדש בנושא .
ואתה הקדמת אותי .
ישר כוח!!!!!!!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-12/3/2013 03:06 לינק ישיר 

sasa2 כתב:
תפסיקו לבלבל את המח, גם לנו מותר לשחרר ספין כזה או אחר, ומי שקורה לזה בכיינות עושה זאת על דעת עצמו בלבד, דווקא הטון שנשמע מהשלוחים שלנו לכנסת הוא טון לוחמני וקצת מדי מאיים לטעמי, אבל אינני בקיאה ברזים הפוליטיים כמוהם, ואני די סומכת על שיקול דעתם.

מה קשור כאן "שיחרור ספין"?
ספין פרושו, הפצת מידע מטעה כדי לגרום להסחת הדעת מהדבר העיקרי המתגבש. בעברית-סחריר, מלשון סיחרור.

בוודאי התכוונת "גם לנו מותר לשחרר קיטור", שפרושו שיחרור לחץ מצטבר.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אולי הגיעה השעה להפסיק עם דמעות התנין ??ולהבין שכללי המשחק השתנו !!!!!!!!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.