| נשלח ב-16/9/2012 13:44 |
|
| |
| אזנים_לכתל כתב: |  | רוכמן, לא אומרים 200 פרסאות אלא 500 (ת"ק).
תוקן על ידי אזנים_לכתל ב- 16/09/2012 12:27:45 |
|
כמדומני שבגמרא ההגזמות היו בנוסח "400 פרסה" ולא "500 פרסה"....
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2012 22:33 |
|
| |
אני מדדתי 200
|
|
|
|
| נשלח ב-18/9/2012 23:05 |
|
| |
יש לי שאלה שאינני חושב ששווה לפתוח על זה אשכול ונראה לי שבאשכול זה שהצביעות וההתחסדות חוגגת (בפרט על חשבון הזולת) זה המקום לשאול ותסלחו לי על החלפת הנושא. ולשאלה: בערב ראש השנה תשע"ג יצאתי לסליחות בישיבתי (מיר) והנה אני רואה ברחובות מא"ש מודעה מרבנים מסויימים שהחזיק אייפון וכו' וכו' ואף שמותר להתפלל עם עבריינים עדיף שלא.אני אמנם לא מחזיק אייפון אלא טלפון די פשוט שאפשר להתקשר ממנו לבית בחו"ל בלי לפשוט יד ורגל. ואני בתור חרדי המתיר לעצמו לחשוב גם על דברים שאותם עסקנים לא רוצים שאנו נחשוב (חלילה וחס לא דברים אסורים ואפילו ללא חשש) וככל שניסיתי ללמד זכות לא הצלחתי. שהרי אין ספק בכך שאינטרנט לא מסונן עדיף שלא יהיה ועדיף שכל עם ישראל ישב וילמד (בצבא יהיו רק ערבים...) אבל הנה אנו חיים ב2012 ואנשים לא תמיד יכולים לחיות כמו בשטעטל ב1913 ובעולם שאנו חיים לפעמים צריך ולפעמים רוצם אינטרנט ונכון שעדיף שלא יהיה אבל האם מי שכן רוצה / צריך נהיה עבריין שרק בימים נוראים מותר להתפלל איתו??? ולו אם נסכים שזה לא רצוי זה סיבה למחוק יהודי??? וכי עדיף שילך להיות חילוני??? איפה הראש של אותם מפרסמים זה הרי גובל (או עבר את הגבול) בהסתה. הרי אותם מחזיקים הרי לא יזרקו או ינפצו את המכשיר בגלל אותה מודעה ולדעתי הדבר היחידי שזה עושה הוא להסביר לצעירי הצאן הסתה מהי. ועקב עשי"ת אני לא ארחיב. ודבר נוסף הוא אותו גוף דמתקריא "ועדת ה'רבנים' לענייני תקשורת" אינני יודע מי אותם 'רבנים' שחברים בה (למרות שאני מאמין שהגרא"ל שטינמן והגר"ח קנייבסקי לא חברים בוועדה שתפקידה היא לבדוק אם אפשר להפור אייפון 5וגלקסי 3 לכשר...) אבל ניכר שלא טובת הציבור הם רוחשים לדוגמא מה רע בSMS או במצלמה? מלבד שחברת הסלולרי מקבלת את אותו תשלום שבכללי נמכר גם עם SMS ומדוע אי אפשר להכשיר גם מכשירי פלאפון היכולים להחזיק בכבוד גם יותר מחצי שנה? או למה צריך גוף כזה (שבוודאי גובה כסף) כדי למכור לנו שיחות למה אי אפשר פשוט לקנות קו בלי איטרנט ואפילו בלי SMS ח"ו כמו השומר מסורת של גולן.??? ובנוסף כשרציתי לפני כשבועיים לעבור בטלפון הכשר שלי לחברה אחרת אמרו לי שהם לא פותחים סלולרי כשר למרות שהחוק במדינת ישראל אוסר לנעול את הטלפון לחברה אחת ומחייב לפתוח אותו על פי דרישת הלקוח ואני פונה לציבור לפנות למשרד התקשורת ולהתלונן על כך וכי מה הכשר בין כשר לכך שאסור לי לעבור לחברה אחרת???????????. אני פונה לוועדת ה'רבנים' לפנות לציבור לפרסם את שמותיהם ואת משכורותיהם ואת טלפוניהם (גם את האייפונים והגלקסי שהם מנסים להכשיר.... ככל הנראה אם כי אינני מכיר אותם אז אני לא בטוח שזה כך אבל מסתבר שאני לא טועה). שנה טובה לכל עם ישראל ומי יתן וזו תהיה שנה שמעכרים לא יחגגו על חשבוננו ממנהלי המוסדות והוואנים עד ועדיות ה"רבנים" למיניהם.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 08:52 |
|
| |
אני מניח שההתרגשות הגדולה מטלפונים ניידים והאינטרנט איננה פחותה מההתרגשות שאפפה את העסקנים הקהילתיים כאשר הומצאו הדפוס, מנורת החשמל, הרדיו וכו'. בכל המקרים האלה זכינו בהמצאה טכנית שיכולה להועיל ויכולה להזיק. באור החשמל אפשר ללמוד משניות או לקרוא ספרי זימה. ברדיו אפשר להשמיע תכניות חינוכיות ומרוממות רוח או לשדר תפלויות ודברי הבאי. אין במכשור החדש שום סיכון עקרוני העולה על הסיכון שבשימוש פסול במכשור העבר. מחשמל אפשר להתחשמל ולמות אם אין משתמשים בו נכון, וכן הלאה.
המנהיגות הנוכחית, שרבים מנותני הטון בה אינם מבינים הרבה בטכנולוגיה, נוטה לאסור חידושים טכניים בהתרגשות גדולה. אין ספק שאבותיהם הרוחניים של האוסרים הקיצוניים דהיום היו אוסרים בשעתם גם את הספרים והעיתונים והרכבת והמכונית ושימוש בסוללות ובאור החשמל. כאשר ייתם הדור אשר נולד חונך וחי בעולם שלפני המכשור האלקטרוני המודרני ורשתות התקשורת, האיסורים הדרמטיים ייתמו עימו. הם ייראו לדורות הבאים תמוהים, אולי אפילו מגוחכים.
עד אז יזכור המשתמש שככל כלי אפשר להשתמש ברשתות מידע ותקשורת באופן חיובי אך גם באופן שלילי, וכמו כמעט כל פעולה אחרת בחיים, האחריות היא עלינו לעשות במכשירים החדשים שלהם זכינו שימוש נבון ומועיל ולא שימוש זדוני והרסני. זה הכל.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 09:02 |
|
| |
יש פה חלק מצטדקים וצבועים. "ה' ישמור יש לה קריירה ויש לה עשרה ילדים בבית לבד" תפסיקו לבלבל את המוח. אשה מוכשרת שעשתה את הכל בעשר אצבעות. וכמו שיש אנשי עסקים רופאים ועורכי דין ופוליטיקאים, אין שום סיבה שאשה לא תצליח בזה. יש פה נימה של פופליזם זול.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 12:21 |
|
| |
אין כאן ולו שמץ של פופוליזם.
בעלה הוא מראשי עסקני "דגל" בביתר ומציג את עצמו בתקשורת כנאמנם של גדולי ישראל. זכות הציבור לדון בצביעותו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 12:48 |
|
| |
ההשקפות שלה מתאימות ל"טוב" וכמובן שאין בזה כל פסול
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 13:05 |
|
| |
אין פסול בדעות, יש פסול בצביעות.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 13:20 |
|
| |
אכן, צביעות במיטבה.
רק בגלל שהיא הכלה של הרב רביץ, היא מרשה לעצמה להגיד את האמת שלה ואת מה שהיא באמת חושבת.
ולכן היא יכולה לעשות מה שהיא רוצה.
בה ובמשפחתה לא יגעו.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 13:54 |
|
| |
איפה הצביעות, מתי היא אמרה אחרת?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 14:51 |
|
| |
בתוך הכתבה עצמה היא סותרת את עצמה מיניה וביה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 14:54 |
|
| |
| asher177 כתב: |  | | איפה הצביעות, מתי היא אמרה אחרת? |
|
התמימות תהרוג אותך, כדאי שתיזהר.
הגברת באה מלב שליבו של מגזר שהקודים שלו סותרים בעליל את המעשה שעשתה. בהזמנות לחתונות של עשרת ילדיה היא תכונה בשם "ורעייתו", בעיתון הבית שלה (על שני פלגיו) היא תכונה ר., לעולם היא לא תצולם בהם, גם לא מרחוק ובטשטוש. מוסדות החינוך להם היא שולחת את ילדיה לא יקבלו ילדים להורים שמצטלמים על חצי עמוד, לא כ"ש שיש להם מחשב עם או בלי אינטרנט.
אבל בשבע זה רחוק מהעין והלב. מה שהיא עושה שם הרי לא ידעו בגבעה א' וב'. אז למה לא?!
ועוד הערה. בשבת שאלה אותי אחת השכנות (חרדית חוזרת בתשובה) למה שירות לאומי במשרדי אגו"י אסורים מדין יהרג ולא יעבור, ומשרת רל"שית של רובי ריבלין לא? הנסיעות שלה לחו"ל ועזיבת המשפחה (בניגוד גמור לכל מה שהיא מתפארת בו בכתבה) רחוקים מלהיות דוגמה ומופת לאם חרדית, לרעיית ראש כולל, ולתושבת ביתר עילית.
אין מה לקנא בה (אפשר לחשוב לאן היא תתקדם ממשם, או מה גובה המשכורת במשרה ממשלתית זו), אך חשוב לציין את הצביעות, כי הנושא אינו רבקה רביץ, וגם לא יצחק רביץ, אלא הצביעות שהיא כה אופיינית לרבים מראשי ההשקפה הליטאית, עסקניהם ונשותיהם.
זה מקרה מייצג, אם תרצו אביא לכם עוד כמה. או אולי נמתין עד לאחר יו"כ
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 15:05 |
|
| |
רוכמן
קבל -
אכן, מדובר בעוד מקרה אופייני של צביעות ליטאית טיפוסית בהתגלמותה (ע"ע הראיון המפורסם והמביש עם אשת ההשקפה הטהורה ציפי רוטלוי מיתד, על אוסף העניבות הוילה והגי'פ)
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 15:10 |
|
| |
רוכמן,
היטבת לבטא.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 15:58 |
|
| |
| יעקברוכמן כתב: |  | איפה הצביעות, מתי היא אמרה אחרת?
התמימות תהרוג אותך, כדאי שתיזהר.
הגברת באה מלב שליבו של מגזר שהקודים שלו סותרים בעליל את המעשה שעשתה. בהזמנות לחתונות של עשרת ילדיה היא תכונה בשם "ורעייתו", בעיתון הבית שלה (על שני פלגיו) היא תכונה ר., לעולם היא לא תצולם בהם, גם לא מרחוק ובטשטוש. מוסדות החינוך להם היא שולחת את ילדיה לא יקבלו ילדים להורים שמצטלמים על חצי עמוד, לא כ"ש שיש להם מחשב עם או בלי אינטרנט.
אבל בשבע זה רחוק מהעין והלב. מה שהיא עושה שם הרי לא ידעו בגבעה א' וב'. אז למה לא?!
ועוד הערה. בשבת שאלה אותי אחת השכנות (חרדית חוזרת בתשובה) למה שירות לאומי במשרדי אגו"י אסורים מדין יהרג ולא יעבור, ומשרת רל"שית של רובי ריבלין לא? הנסיעות שלה לחו"ל ועזיבת המשפחה (בניגוד גמור לכל מה שהיא מתפארת בו בכתבה) רחוקים מלהיות דוגמה ומופת לאם חרדית, לרעיית ראש כולל, ולתושבת ביתר עילית.
אין מה לקנא בה (אפשר לחשוב לאן היא תתקדם ממשם, או מה גובה המשכורת במשרה ממשלתית זו), אך חשוב לציין את הצביעות, כי הנושא אינו רבקה רביץ, וגם לא יצחק רביץ, אלא הצביעות שהיא כה אופיינית לרבים מראשי ההשקפה הליטאית, עסקניהם ונשותיהם.
זה מקרה מייצג, אם תרצו אביא לכם עוד כמה. או אולי נמתין עד לאחר יו"כ |
|
הכו בצביעות עד מוות!!!
|
|
|
|
|