בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים החלף לסקין בצבע לבן החלף לסקין הישן של הייד פארק החלף לסקין בצבע כתום החלף לסקין בצבע חום החלף לסקין בצבע צהוב החלף לסקין בצבע כחול החלף לסקין בצבע ירוק
בית · פורומים · דת ואמונה · ישיבת הגולשים התמימים חבד · ברוך אשר בחר בנו מכל העמים
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.
נשלח ב-31/5/2006 12:21 לינק ישיר 
ברוך אשר בחר בנו מכל העמים

ונתן לנו את תורתו

50 ימים אחרי יציאת מצריים

במדבר סיני

בהר סיני

וכל מי שרוצה, יכול לקחת ולזכות בה, כאילו מצא משהו במדבר

ולהמשיך את שיעור התורה הראשון של בני ישראל שקיבלו אותו בהר סיני כאיש אחד

ולא הביישן למד

וזו היא תרבות פנימית ולא חיצונית כמו ענייני נימוס

ותחילתו של השעור הראשון היה "אנוכי ה' אלוהיך אשר הוצאתיך מבית עבדים"..ועוד עניינים שבים אדם למקום

וסופו היה " לא תרצח" ועוד עניינים שבין אדם לחבירו

דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/5/2006 13:12 לינק ישיר 

גם אני מודה על זה שאנו העם הנבחר.

קראתי שרצו שנחיה באוגנדה, כשחיפשו מקום לעם הנבחר.
מזל שלנו שירדו מזה, תארו לכם אותנו באוגנדה.....שחורים,
וחם שם, סוף העולם....

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2006 15:07 לינק ישיר 

נתן לנו שנביא ונחלוק ונשתף את כולם,
מתוך אהבה וכבוד לכולם,
ולא שנחזיק בחוזקה, ונקיף את הידיים מסביב
ונשמור לעצמנו בלבד כאילו זה "שלנו",
כאילו אנחנו המצאנו את זה
ונחליף נבחרות ביהירות ותבונה באטימות.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/5/2006 18:00 לינק ישיר 

מגי, אני לא בטוח שהבנתי מה שכתבת. את יכולה למקד קצת את הרעיון ולהבהירו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-31/5/2006 18:04 לינק ישיר 

טרם הכרת את השריטה של מגי שלנו?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
  קמינים גרין היט - קמין גז, קמין עצים, קמין פתיתי עץ-עכשיו במבצע קיץ   הרצל קינד - הנהלת חשבונות - צריך שירות הנהלת חשבונות מקצועי לעסק? לחץ כאן   רוח דרומית - הרפתקה לבין הזמנים - חץ וקשת, טיול שטח, קטיף ועוד

נשלח ב-31/5/2006 19:10 לינק ישיר 

ואולי קודם נכיר במה שנתן לנו .. ולא נדבר כאילו יש לנו כבר בלי להבין מה בדיוק יש לנו

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-31/5/2006 23:07 לינק ישיר 

במפגש לא הייתי כך שלא הייתה לי הזכות להכירה.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2006 11:16 לינק ישיר 

מגי, ספרי לנו על חצי הכוס המלאה, בבקשה

עם שני אייקונים של פרצוף של חג שמח בסוף.

להיות יהודי זה לא רק "תפקיד"!!!! התפקיד הוא עניין משני.

ה' נתן את עצמו וצימצם את עצמו אלינו בתורתו

ואל העבודה של מספר 9 כבר הגענו והעולם כולו מאמין באל אחד כמו שכתבת באשכול שסיפרת לנו עליו

וכמובן שיש עוד מה לעשות, אבל פליז איפה מגי המפרגנת?

אנחנו רוצים עידוד ולא הטפת מוסר איןסופית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2006 14:28 לינק ישיר 

הכל בסדר, באמת. אני אוהבת את התורה, ואת היהדות, והלב נקרע לי מבושה כשאני רואה את הקניונים בשבת במדינת היהודים, ונערות עם תחת בחוץ ובטן נשפכת, והלב נשבר מהשנאה והריחוק בין דתיים וחילוניים, והלגלוג וההתנכרות לדתיים באשר הם בארץ הקודש ...

אבל האתה בחרתנו הוא אבן מסד שהביאה את כל הרע לדת הזאת ולעם הזה. רק תפסיקו עם האתה בחרתנו, ונתחיל סוף סוף לחיות כעם ה' באמת.

אני אעתיק לפה קטע שכתבתי באשכול ההוא, ואני מתכוונת לכל מילה: 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-1/6/2006 14:30 לינק ישיר 

"יוסף,

השבט של אבותינו נבחר לספר לעולם על אל מופשט, לא מוגבל בתכונות, לא מוגבל בהגדרות או צורה. קיים בכל, בתוך הכל, מסביב לכל... אי-המוגבלות של האל העברי פתח גם את אי-המוגבלות של המוח היהודי, המחשבה היהודית, והמחשבה האנושית בכלל. ובאמצעותנו הובאה לעולם תשתית חוקתית חברתית נפלאה ומתקדמת, שהיא אבן היסוד של כל החוקה האנושית היום.

עשינו זאת. 

עד מתי נמשיך לצווח ככרוכיה מטומטמת, אנחנו העם הנבחר אנחנו העם הנבחר, עוורים וסומים לתפקידים נוספים והתפתחות נוספת, תקועים לנצח ביהירות חונקת מצד אחד ושנאה עצמית והשפלה עצמית מצד שני, מעוררים עלינו את שנאת העולם שמנסה להגיד לנו שוב ושוב שמשהו דפוק בדרך המחשבה שלנו והתפיסה שלנו את עצמנו, ואנחנו לא קולטים, משום שאנחנו הרי נבחרים כל כך , לא יכול להיות שאנחנו עושים משהו לא בסדר... זה הם, הגויים, שמרגישים שהם פחותים, שמרגישים כל כך ברור שאין בהם נשמה יתרה...  אנחנו הרי בנים יחידים לאלהים, ואצלם זה הכל קנאה...

אנחנו לא מסוגלים להבין שכבר מזמן סיימנו את התפקיד הזה, העולם כולו כבר מבין מהו אל מופשט ונוהג ומתנהל על בסיס חוקי התורה. אבל אנחנו ממשיכים להיות אטומים וסגורים ונעולים לכל התקדמות נוספת, לכל צמיחה רוחנית נוספת, משום שאנחנו הרי נבחרים כל כך..."

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-3/6/2006 10:12 לינק ישיר 

מגי - כתבת נפלא!

אזרחי -

יתכן שאנחנו באמת נבחרנו להיות העם הנבחר אבל (וכאן בא אבל גדול מאד מאד):

מי שנבחר להיות המוביל צריך גם להתנהג כמוביל ולא לעסוק רוב הזמן בריבים עם חבריו להובלה (וראה הריבים בין הפלגים הרבים ביהדות החרדית, ריבים הכוללים השמצות, אלימות פיזית ומילולית ועוד). מה צריך לחשוב הגוי כשמי שמתיימר להיות העם הנבחר, עסוק בלריב מול עיניו?

מי שנבחר להוביל חייב להבין את נפש ה"מובל". איך ניתן לצפות שאדם שמאמין באלוהיו ובנביאיו יכפור בהכל וירוץ אחרינו רק בגלל שאנחנו מכריזים שה' בחר בנו? האם אין אנו מבינים שאנו משפילים ורומסים את כל העולם שאותם אנשים גדלו עליו? האם לא ניתן לצעוק את האמת שלנו בדרך קצת פחות מתנשאת ולגלגנית?

שים לב איך אנו עצמינו לקחנו חלק בתעשייה האנטישמית דווקא עקב ההתבדלות וההתנשאות שלנו בגולה: מה צריך לחשוב הגוי שרואה קבוצה אתנית שעוסקת במסחר ובבנקאות, יש לה שפה וקודים משל עצמה, היא אינה פתוחה לזרים ואפילו לא אוכלת את המזון שלהם והיא יושבת תמיד על מוקדי הכח, ההשכלה והכסף. היה כן עם עצמך ואמור לי האם אתה במקומו לא היית חושד שיש כאן מזימה של אותה קבוצה להשתלט על הכלכלה?

מה היה קורה אם היהדות בגולה הייתה קצת יותר צנועה ונדיבה וקצת יותר תקשורתית ומראה את פניה היפות?

בהיותי חייל סדיר הגיע ליחידה בה שרתתי כח תגבור של חיילים דרוזים. לאחר שירדה הכוננות והם עזבו הטבח השמיד את כל הצלחות בהן הם אכלו - בהוראת מש"ק הדת. החיילים בני המיעוטים הקבועים בבסיס שלנו ראו זאת ושתקו אך ראית את הזעזוע והעלבון על פניהם.

ואלו רק דוגמאות על קצה המזלג.

אני סבור שהבעיה של היהדות איננה הדת הנפלאה שלנו אלא הדרך בה רבנים ועסקנים עוסים בה קרדום לחתור בו למען קידום האג'נדה הפרטית שלהם ולעיתים - למען תאוות בצע (ראה רבנים שנוסעים ברכבי יוקרה, לובשים חליפות ששוות משקלן בזהב, גרים בארמונות שיש וזאת כשלקהלם אין לעיתים כסף לארוחת שבת).

יש בהחלט גם רבנים אחרים, צנועים וטולרנטיים שיודעים לקרב לבבות אך בנינו, גם אתה יודע שקולם כמעט ולא נשמע.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2006 04:51 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2006 11:28 לינק ישיר 

מגי,

את כותבת :  רק תפסיקו עם האתה בחרתנו, ונתחיל סוף סוף לחיות כעם ה' באמת.

וטרם הבנתי מה הבעיה לחיות כעם ה' באמת, יחד עם ההזדהות עם העובדה שה' בחר בנו ונתן לנו את תורתו. אדרבה, אני רואה את ההזדהות הזו כגורם עם השפעה חיונית לצורך חיים שכאלה.

עוד את כותבת ש:  ובאמצעותנו הובאה לעולם תשתית חוקתית חברתית נפלאה ומתקדמת, שהיא אבן היסוד של כל החוקה האנושית היום.

עשינו זאת.

וגם כאן אני טוען, שהעובדה שה' בחר בנו בכדי שנהיה צינור אל האנושות, ושנעביר את החוקים האלו אל העולם, היא עובדה, שאלמלא היתה מודגשת, ספק גדול אם היתה מוצאת את התחלחלותה אל כל התודעה העולמית, באותה רמת הצלחה כפי שהיא בפועל.

עוד את כותבת :  אנחנו לא מסוגלים להבין שכבר מזמן סיימנו את התפקיד הזה, העולם כולו כבר מבין מהו אל מופשט ונוהג ומתנהל על בסיס חוקי התורה. אבל אנחנו ממשיכים להיות אטומים וסגורים ונעולים לכל התקדמות נוספת, לכל צמיחה רוחנית נוספת, משום שאנחנו הרי נבחרים כל כך...

להיפך, מרבית היהודים אינם עוסקים בהפצת התורה אל שאר אומות העולם, יתכן ובאמת עיקר העבודה כבר נעשתה.

ההתקדמות הנוספת היא בעבודה שהוטלה עלינו לעשותה בעצמנו מבלי לשתף את האחרים, ומבלי להעתיקה מאחרים, אלא מתוך ההיכרות האישית של כל אחד ואחת מאיתנו עם התורה והליכה באורחותיה.

ובכך, אנו אכן נבחרים ואין לעבודה זו שום קשר אל אדם אחר בעולם, אלא אם כן יחליט על דעת עצמו לבוא ולהצטרף, ולהתגייר.

האמת היא שאבותינו נבחרו לכך משום שהם באמת היו מובחרים מכלל האנושות, ואנחנו הבנים שלהם וירשנו את הזכות הזו. מי שיבוא ויתגייר, יצטרף לקבוצה שמקבלת יחס מיוחד ותפקיד מיוחד מה', ואף יזכה בכך לילדיו.

הידיעה שמדובר בקבוצה מיוחדת, מדרבנת את הנמצאים בה לקדם את התפתחותם הרוחנית ולהתמקד דווקא במה שמדריכה אותם התורה, שכן, אם לא היתה תחושת הבחירה המיוחדת, מה היה אם כך ההבדל בין דרכנו לכל דרך אחרת? ומדוע שלא היינו מחפשים לנו איזה דרך שנראית יותר נוצצת מבחינות מסויימות?

שרקן,

ריבים בין הפלגים, אינם נובעים מהעובדה של בחירת ה' בעם ישראל, להיפך. הסיבה שפלוני רב עם אלמוני נובעת מכך שהוא איננו שם ליבו לכך שה' בחר גם באלמוני.

אתה שואל:  האם לא ניתן לצעוק את האמת שלנו בדרך קצת פחות מתנשאת ולגלגנית?

ואני חושב שללגלגנות אכן אין כאן מקום, וכל המלגלג [ בכל ליגלוג באשר הוא] אינו אלא טועה, ומרחיק את הזולת.

האם ראית כאן בפורום איזה ליגלוג?

אתה שואל, בהמשך לעניין האנטישמיות :  מה היה קורה אם היהדות בגולה הייתה קצת יותר צנועה ונדיבה וקצת יותר תקשורתית ומראה את פניה היפות?

ואני עונה שהיה הרבה יותר טוב. ולא רק בגולה, אלא גם לקוראי ידיעות אחרונות ישנה הזכות לדעת כיצד נראים דברים מסויימים מנקודת המבט של שומרי התורה והמצוות הטובים. וכשהתקשורת תמצא לנכון להציג בפני האזרח את הנקודות האלו, האזרח ידע מי הם העומדים מולו באמת.

השאלה היא מה היא מטרתה של התקשורת. 

בעניין השמדת כלי האוכל, נראה לי שהחייל ששימש בתפקיד משק הדת טעה, ואין שום הוראה כזו בתורה. הכלים הם רכוש צה"ל והדרוזים אוכלים בו אוכל כשר שבא מצה"ל.

חבל באמת שצה"ל לא מחפש שיהדות אמיתי תיכנס לשטחו. יהדות אמיתי איננה מובילה לעלבונו של אדם.

כמוך אני סבור שהבעיה של היהדות איננה הדת הנפלאה שלנו אלא הדרך בה רבנים ועסקנים עוסים בה קרדום לחתור בו למען קידום האג'נדה הפרטית שלהם ולעיתים - למען תאוות בצע, ושיש בהחלט גם רבנים אחרים

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2006 11:58 לינק ישיר 

קשה לי להבין על מה הויכוח. כשאדם מקבל הודעה שהוא ראש ממשלה, אין ספק שהוא אמור להיות מודע לכך ולתפקד בהתאם לכך. ברור שהתגובה הנכונה היא תגובה אחראית וברור גם שיהיו כאלה שרק יחשבו מהיכן הם יכולים להרויח מהענין. הפתרון לתגובה השלילית אינו להתעלם מהאחריות אלא לחזור עליה שוב ושוב עד שהיא תקלט. אנחנו עם נבחר. הכי נבחר. רק אנחנו. נכניס זאת היטב לתוך תודעתינו. נקוה שהמודעות תשפיע גם על המעשים, מכיון שישנה עוד עבודה רבה לפנינו.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2006 14:57 לינק ישיר 

אזרחי: איך אתה מסביר את הקטע הבא, שמופיע ברמב"ם, הלכות נזקי ממון י א http://www.mechon-mamre.org/i/b110.htm "שור שהמית את האדם בכל מקום--בין גדול בין קטן, בין עבד בין בן חורין--אחד תם ואחד מועד, הרי זה נסקל; ואם המית את הגוי, פטור כדיניהם. " - האם זו לא גזענות?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-4/6/2006 15:03 לינק ישיר 

השור המסכן, בשעה שהורג בן אדם, הרי הוא נכנס תחת מערכת החוקים של אותו האדם.

בהתאם לכך, הוא עומד לדין.

אם, בדיני ובחוקי אותו הגוי, השור הזה פטור - הרי השור פטור.

ואם בחוקי אדם מישראל, השור הזה אחת דינו להיסקל, הרי הוא נסקל.

השאלה היא לאיזה מערכת חוקים הוא נקלע.

אם הגויים היו מחייבים סקילה לשור שהרג אדם, הרי השור היה חייב מיתה גם כשהיה נכנס למערכת החוקים שלהם.

אדרבה, אני רואה שהיהדות מכבדת את חוקי הגויים בנידון דידן.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי

בית > פורומים > דת ואמונה > ישיבת הגולשים התמימים חבד > ברוך אשר בחר בנו מכל העמים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.