היה פעם סקר טלפוני שבו שאלו על העתונים באלעד אחת השאלות היתה מי העתון הכי אמין בעינך?עניתי חדשות אלעד זה היה די בהתחלה של חדשות אלעד. ראיתי אז את קוראים אלעד כשמו משהו לקרא נחמד שלא נכנס לפוליטיקות כבדתי את זה. כשהתחיל חדשות אלעד הוא התעסק בנושאים שעד אז לא עסקו בהם לא זכור לי מה היתה הכתבה שבגללה שמחתי שיש גם עתון כזה באלעד אבל אין ספק שכתבות כמו בנושא התשלום שהמשיכו לקחת בתלמודי התורה בעיר למרות הסבסוד לגילאי 3-4 הן כתבות חשובות שתורמות אני מקווה (לא ידוע לי אם זה הצליח או לא) לתושבים. גם כשהתחילו הכתבות על מחדלי העיריה זה היה נראה לי מאותו מקום אך באיזשהו שלב התחילו כתבות חנפניות ברמות ורדיפה שיטתית שערערו את האמינות השיא מבחינתי היו 2 כתבות שבהן ידעתי שהעתון משקר הכתבה על הספריה בה הציגו את עמרוסי כאדם מאחורי הספריה וכאילו בן חורין שולי עד לא קים בנושא כולם ידעו על פעילותו של בן חורין להקמת הספריה וכל מי שמכיר את עמרוסי יודע שזה לא הסגנון שלו. המקרה השני שוב עם עמרוסי העתון רצה לנגח את שי נתן והכניס בפי עמרוסי דברים שלא אמר. במקרים אלו ידעתי שהעתון משקר מה לגבי כל הכתבות שאין לי מושג לגביהן? במקרה של תלמוד תורה מוריה, שהעתון נוהג בו כבוד בימי הספירה ומסרב לכנותו בשם בו הוא קורא לעצמו "תלמוד תורה מוריה" (כי כידוע בתורה של העתון כתוב שמותר לשקר ולכן לא ראוי לקרא לתלמוד תורה כך שלא יחשבו חלילה שמדובר באותה תורה...) קשה לקרא לכתבה כזאת עיתונות כתבה לא ברורה ומבולבלת, ניתן להשוות לקוראים אלעד שסיקר בצורה הגונה את הספור ושם גם מבינים מה סוכם מה נעשה מה לא נעשה ,בחדשות אלעד לא מזכירים בכלל את המבנה של אוהל אשר בשמו לא ברור לי למה. אין בקשת תגובה חנפנות לראש העיריה ברמות מביכות לטעמי (אופיני לא רק לכתבה הזאת) הנהלת מוריה מנעה מההורים לפעל כבר יותר מחצי שנה כיוון שהאמינה כלשון הכתבה "שניתן להגיע להבנות והישגים בכל תחום, אך ורק בדרכי נועם, בשיתוף פעולה ולא בהפגנות ועשיית שרירים" כשהבינה שבדרך זאת לא רק מה שסוכם לא מקוים, אלא נהיה גרוע יותר לגבי שנה הבאה, בה גם מה שכבר קים לא בטוח שימשיך נתנה להורים לפעל ולהפגין. בתקוה שחדשות אלעד יתחיל להיות עתון הגון לטובתם הרוחנית ולטובתנו כתושבים
 |
|