| נשלח ב-11/5/2012 17:48 |
|
| |
יש לי שאלה אני לא רוצה לפגוע ח"ו למה הרב ניר בן ארצי מדבר בעיניים עצומות??
|
|
|
|
| נשלח ב-12/5/2012 21:35 |
|
| |
תתחילי לשמוע את השיעורים שלו ולא רק בגלל שהוא מתייחס לכך לא פעם אלא סתם כי כדאי לך בדיוק כשם שכדאי לכל אחד.
הוא אומר שהוא מדבר בעיניים עצומות כי ככה יותר קל לו להתרכז.
אני נוטה להאמין לו, כי אדם שמדבר מתוך הלב ולא מתוך השכל קל יותר לבלבל ולהסיח את דעתו.
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 20:52 |
|
| |
טלפנתי השבוע היום ללשכת הרב בן-ארציי לשאול מדוע לא פרסמו, בשוטף (בדר"כ יום רביעי 10-12), את המסר השבועי ? הייתי נורא חרד שמא קורה משהו בשמיים שמעכב את הדפסת הגיליון... בכל-אופן, ענתה לי מישהי צעירה, שאינני מכיר כלל (אני מכיר את המזכירה הוותיקה שקובעת פגישות עם הרב) ושאלתיה: נוו.. קרה משהו שלא יצא גיליון 'המסר השבועי' כבר 4 בצהרים.. היא השיבה לי שהיא לא הספיקה [להדפיס] ושיצא מחר בבוקר.. קמתי על רגליי האחוריות ואמרתי לה שתעשה השתדלות להדפיס עוד היום.. ובע"ה יצא גיליון אחה"צ.
מכל מקום הגיליון מעניין, לשם שינוי (?) כותב הרב בן ארצי שהגיע זמן ההתגלות (להבדיל מפעמים קודמות שכתב שההתגלות בקרוב, בימינו). מעניין. אציין, כי שמעתי את שיעורו השבועי מיום שישי האחרון, שם, בדקה ה-61 לערך אמר כאילו בסתם כזה שכבר הגיע העת [להתגלות] וממילא כבר משנת 2008 (נקב בשנה הלועזית) נגמרה הגלות.. 1. האם מישהו שמע סובר כמותו שאנו היום בשנה ה-4? 2. האם מה שנאמר שבמוצאי שביעית משיח בא פירושו התגלות הראשונה, או שמא, אולי, כפי שנרמז בפרשת "בא" (גימטריה 3 - מרמז על המכות), או שכאן נרמז - כמו בפרשת בא - שמשיח יבוא בפעם ה-3 בכוחו המלא? אתמהא.
[דכוונתי היינו: איתא בסנהדרין (צז, א) "תנו רבנן שבוע שבן דוד בא בו: שנה ראשונה - מתקיים מקרא זה (עמוס ד, ז) והמטרתי על עיר אחת ועל עיר אחת לא אמטיר. (שיהא מעט מטר ויהא רעב במקום זה ושובע במקום אחר – רש"י),"שניה – חצי רעב משתלחים. (רעב מעט, שלא יהא שובע בשום מקום – רש"י), "שלישית – רעב גדול ומתים אנשים ונשים וטף, חסידים ואנשי מעשה, ותורה משתכחת מלומדיה. (מתוך שאין להם מה לאכול – רש"י), "ברביעית – שובע ואינו שובע, "בחמישית – שובע גדול ואוכלין ושותין ושמחין ותורה חוזרת ללומדיה, "בשישית – קולות. (יצאו קולות שבן דוד בא, ל"א קולות מתקיעת שופר שנאמר יתקע בשופר גדול – רש"י), "בשביעית – מלחמות. (בין עובדי כוכבים לישראל – רש"י), "במוצאי שביעית בן דוד בא.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 22:55 |
|
| |
הברייתא הזאת נטחנה אצלנו הדק היטב ועליה או יותר נכון על הבנתי אותה היו מבוססות תחזיותיי באיזו שנה אמור לקרות מה ומתי הכל אמור להתחיל. הכל נמצא באשכולות הישנים. מלפני שנתיים (ניסן 2010) נשתבשו סדרי הזמנים ושום דבר כבר לא הולך לפי הלו"ז של הברייתא הזאת. שכן מוצאי שביעית האמור כאן עבר כבר לפני שנתיים בשמיטה האחרונה ועדיין ב"ד לא בא. ולא, זה לא יקרה בשמיטה הבאה כי הכל כבר עבר והכל כבר מאחורינו והתגלות המשיח נמצאת מטר לפנינו ולמרות זאת מוצאי שביעית לא באזור בכלל, אז איך זה מסתדר? זה לא. אתה אולי חדש בעסק ולכן אני יכול להבין את ההתרגשות הניכרת בדבריך אבל קבל עצה מחכם בעל ניסיון ותשמע לי: עזוב את הנושא ואל תתעסק בזה, זה לא יתן לך שום דבר דבר מלבד תיסכול ותקוות שוא שבסופה אכזבה. אז אסכם בשתי מילים - האירועים בשטח אינם תואמים את ציר הזמן המופיע בחז"ל. ואני בטוח שזה לא יטריד אף אחד העיקר שניגאל כבר.
תוקן על ידי המיייחל ב- 16/05/2012 22:55:53
|
|
|
|
| נשלח ב-16/5/2012 23:08 |
|
| |
המייחל:
אז אסכם בשתי מילים - האירועים בשטח אינם תואמים את ציר הזמן המופיע בחז"ל.
ואני בטוח שזה לא יטריד אף אחד העיקר שניגאל כבר.
בשו"ת מנחת אלעזר (ח"א סי' לה) הביא שהגה"ק ר"ש מבעלז זצ"ל אמר פעם בעת שאיבת מים שלנו כשאמרו לו (באור לי"ד) שנזכה לשנה הבאה בירושלים, השיב ע"ז למה רק בשנה הבאה, הרי מאמינים ומחכים שגם במים הללו שנקח עתה נזכה לאפותו עוד ביום מחר בערב פסח בירושלים ולאוכלו שם כשיבא משיח, ואי משום דאמרינן בש"ס שאין אליהו בא בעשוי"ט, עכ"ז נוכל לחכות גם עתה בע"פ שיבוא, ואם יוקשה לנו הגמ' הזאת, הלא כמה פליאות ואיבעיות שיש לנו בגלות הזה, ואין פותר אותם עד שיתרץ לנו תשבי, כן גם יתרץ קושיא הזאת, עכ"ד.
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 08:23 |
|
| |
יש לי כ"כ הרבה מה לומר לו שאני מוצא בעצמי קושי גדול להחליט שאני הולך להיות שם.. כי מה המקסימום הרי שאפשר לקבל איתו? 5 שניות של הידחפות אחרי השיעור? וגם זו הערכה אופטימית. לא יודע נראה מה יהיה.
[ זה לא להאמין מה שאני חש כלפיו - מצד אחד לנשק את ידו לאחר השיעור ומצד שני להוריד לו סטירה מצלצלת על כל מה שיש לי להעיר על התנהלותו. נשמע הזוי אהה? אז לאט לכם, אל תמהרו לשפוט לפני ששמעתם מה שיש לי לומר ]
תוקן על ידי המיייחל ב- 20/05/2012 15:54:39
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 09:07 |
|
| |
הסרקזם של המייחל - כבוד למגזר!
למייחל היקר !
1. חחח כאתה לא יודע כמה שאני אוהב את הסרקזם שלך המייחל כמה שאתה מעורר השתאות לגבי איך שאתה יודע 'פוליטיקלי קורקט' לגרור את ציבור הפורום אחרי דבריך!! אשריך!
2. רוצים אנו לשמוע מה יש לך לומר לרב בן ארצי!
3. אני לא יודע מי שמע ומי לא שמע את השיעור ביום שישי של הרב, אבל הרב הפציץ והיה חד מאוד מאוד יותר מאי פעם. אפילו במהלך השיעור הוציא דפי טיוטא שכתב מראש לגבי 'התחזית' והקריא מהם !
בקיצור דבריו: הקב"ה הולך [מ]עכשיו בדין קשה עם העולם! הרב המשיך את הקו ה'רגיל' של לבוא דחוף לארץ... הוא אף אמר לגבי מה שהקריא שיש בהם רמזים ברורים (ברמה יותר מהפשט) והמבין יבין... אמר עוד שההתגלות קרובה מאוד מאוד. עוד הוסיף, שלא בטוח [מבחינת הגזירה בשמיים - אני מבין ברמזיו] אם תהיה מלחמה מול אירן אם לאו וזה תלוי בעוד דברים. מכל מקום, אמר שצה"ל הצבא הכי חזק בעולם ועל צה"ל לפעול לבד. עוד הוסיף בעניין זה שהקב"ה שמח מאוד על האחדות בין המפלגות ובקרוב מאוד תראו מה המהלך שמסתתר פה. עוד אמר וחזר על זה פעמיים כמדומני שיהיו צונאמים קשים בכל העולם לשטוף את העולם ולטהר אותו. ע"כ דבריו. נחיה ונראה ונתפלל ונראה מה יוליד יום. .
4. שבוע טוב.
5. שאלה הילכתית למי שיודע: קראתי בשני גיליונים של פרשת השבוע של השבת האחרונה [וכך מופיע גם בלוח השנה שבביתי] שבשבוע הזה ביום שישי יש לעשות עירוב תבשילין. ע"פ הידוע לי מכל שנותיי שעירוב תבשילין זה רק מיום טוב לשבת, ומה שקראתי לא מסתדר לי כלל בהיגיון הבריא. האם מדובר בטעות שלהם או שאני פשוט [בר]בור ? תודה למשיב/ים.
תופאי.
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 16:05 |
|
| |
אני חוזר בי ומתנצל ומבקש את סליחתכם
אחד האינדיקטורים לדעת האם משהו שעשינו היה נכון או לא הוא איזו הרגשה מלווה אותנו בשעות שלאחר מכן, אם הרגשה טובה ונינוחה ואתה מרגיש שלם עם מה שעשית אז סביר להניח (בתנאי שמדובר באדם עם שכל ישר ולב אמיתי) שעשית טוב, ואם ההרגשה זיפתית אז כנראה שזה היה מצד היצר ונקיפות המצפון לא נותנות לך מנוח.
ובכן רציתי להתנצל בפניכם על ההתבטאות שהיתה לא במקום כנראה ואע"פ שיש לי לא מעט השגות על כבוד הרב אסור לדבר כך אי לכך אני מבקש את סליחתכם. ונסלח לכל עדת ישראל כי לכל העם בשגגה. 
תוקן על ידי המיייחל ב- 20/05/2012 16:06:40
|
|
|
|
| נשלח ב-20/5/2012 16:32 |
|
| |
5. זו טעות גדולה שלהם. שבועות יוצא ביום ראשון. אין עירוב תבשבילין כשיום טוב יוצא לאחר שבת. כמובן שאין להכין שום דוב משבת ליום טוב, לרבות הוצאה מהפריזר להפשרה, הכנת השולחן וכו'. גם מי שישן בשבת יותר מבדרך כלל כדי להיות ערני בתיקון ליל שבועות, שלא יגיד בפיו שהוא עושה זאת כדי שיהיה לו כוח לשבועות.
|
|
|
|
| נשלח ב-21/5/2012 22:34 |
|
| |
אין כמו להיות במקום לראות הכל בעיניים ולתת לכל החושים להתרשם ישירות!

זכיתי והייתי ב"ה, היה יפה מאוד גם השיעור עצמו כמובן אך בעיקר לראות את הלפני והאחרי של השיעור כולל הכרת את הנפשות הפועלות מאחורי הקלעים והניסיון להידבר איתם ולתהות על קנקניהם מה הם יודעים ממה שאני מאמין שאני יודע על כבוד הרב. כמו"כ זכיתי לנשק את ידו של הרב, אפילו פעמיים! מדהים, הרב מתייחס לכל איש ואשה הפונים אליו אחרי השיעור לקבל ברכה ולא מסרב לאיש! זה לא פשוט חברים. יש עוד מה לספר אבל נחכה לוידאו שיתעדכן ונראה אחרי זה.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/5/2012 10:10 |
|
| |
נו ספר קצת מה למדת
|
|
|
|
| נשלח ב-30/5/2012 23:58 |
|
| |
בס"ד
מסר מה' לעם ישראל
בעקבות המסר האחרון של הרב ב"א, להלן הציטוט:
נא לשים לב במיוחד לקטע האחרון... הבן-אדם צודק ויש לכך אישור מהמקור.
אני רוצה להעביר לכם מסר מה' שהתגלה לי בעת חוקרי את צפונות התורה הקדושה.
זהו הדילוג המינימלי! של הביטוי "מסר מי.ה.ו.ה." בכל התורה, שימו לב:
דילוג המפתח מופיע באדום, והמסרים סביב:
מסר מי.ה.ו.ה., האמן בי.ה.ו.ה., תגאל, ותחיה,
והיה לי - לגוי, שאל, אגלה, ה' יראה.
מצווה להפיץ לעמישראל...
יפה, לא?
נראה גאולה ברחמים בקרוב
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 08:30 |
|
| |
מקפץ על הרים מדלג על האותיות
נחמד נחמד..אבל לא צריך להיסחף עם זה. אבל בא נראה אותך מוצא את הפורום 'אחרית הימים כאן ועכשיו' בתוך טקסט מתאים אם תעשה כן מובטח לך שאתה בן העוה"ב.. 
|
|
|
|
| נשלח ב-31/5/2012 09:53 |
|
| |
תודה, הפעם איתגרת אותי: הרמת לי להנחתה...
אני מבטיח לבדוק את הענין בקרוב, ואם תהיינה תוצאות – לפרסם בפורום.
אך ראשית, בנוגע למסר מה' (פשוטו כמשמעו) דלעיל – אני סבור שהוא מיועד לא רק לכלל, אלא לכל יהודי באופן אישי! – האמן בה' (עם כל מה שכרוך בזה: בכוונה, במחשבה, בדיבור ובמעשה), תיגאל ותחיה!!! והוא מכוון לדורנו אנו – דור חבלי משיח, על-סף גאולה, ולא דווקא לדורות קודמים (מכיוון שהוא מופיע בדילוג גבוה יחסית של 1137 אותיות – מה שבלתי אפשרי למצוא בצורה ידנית, אלא רק בעזרת מחשב - הקיים בימינו...)
מכיוון ש-70 פנים לתורה, ואחד מהם הוא ה"קודים": קרי – כל האישים והארועים המשמעותיים בהסטוריה שקרו, קורים ויקרו (ואת זאת קשה לגלות מראש) – מוצפנים בדילוגי אותיות שווים בטקסט התורה, זו אגב אחת הסיבות העיקריות שאסור לשנות אפילו אות אחת או פסיק אחד בתורה...
לכן, אם לפורום זה, מנהלו ולכתוב בו ישנה חשיבות הסטורית כלשהי – יתכן שהדבר אכן מופיע ומוצפן בדילוגים בתורה ע"י כותבה – בורא עולם... כאמור אבדוק, ואם תרצו אביא בהדרגה ממצאים מעניינים רבים נוספים שהתגלו, שער זה פתוח בפניי.
נזכה לראות גאולה ברחמים בקרוב
|
|
|
|
|