ערכים עורכים קורס ביום רביעי וחמישי הקרוב. שאלתי היא האם אפשר ללמוד משהו ביומיים? מילא אם יש קורס שלם שנפרס על פני שבועות/חודשים, אז ניתן לתרגל ולקבל פידבק מהמרצה ומהמשתתפים, ולשמוע ביקורת בונה ומפתחת. אבל ביומיים דחוסים בהרצאות יוצא משהו תכלס ביד?
מישהו השתתף בכזה דבר בעבר? מכירים מישהו שקיבל תועלת ממתכונת כזו של הרצאות?
שאלה נוספת, בפרסומים הם כותבים כי "למתאימים קורס המשך שנתי חינם והשתלבות במערך המרצים של ערכים" יש דברים בגו?? האם מישהו פעם קיבל קורס שנתי חינם??
נשלח ב-15/4/2012 23:10
אפס. זה כמו שתשאל האם חפיסת אנטיביוטיקה בפעם אחת עוזרת, במקום במינון נמוך.
נשלח ב-16/4/2012 10:54
המורעלת כתב:
אפס. זה כמו שתשאל האם חפיסת אנטיביוטיקה בפעם אחת עוזרת, במקום במינון נמוך.
בעיקרון גם אני חושב כך, רק שאולי כן יש תועלת בכך שקבלים טיפים נקודתיים, או מידע שחסר למי שלא רגיל להרצות.
נשלח ב-16/4/2012 11:55
תבוא עם כלי כתיבה (אולי יחלקו שם) ותצא עם טיפים טובים.
נשלח ב-16/4/2012 12:09
נשמע כמו אירוע קידום מכירות לקורסים שלהם, אז רק אם אתה שוקל ללמוד אצלם בתשלום זה כדאי כדי לרחרח בנושא.
מי שכותב, לא רקאומר ״יומיים שלוש״, אין טעם שייגש לקורס כזה...
נשלח ב-16/4/2012 12:27
מרקה, שתית אקונומיקה? זה נראה שאתה מבריק! אשמח מאוד להתמודד עם האינטליגנציה שלך.
אוזנים, נראה לי שאין להם בכלל קורסים קבועים בתשלום בשאר ימות השנה.
אגב, ארגון אז נדברו עורכים קורס דומה של שלושה ימים.
נשלח ב-16/4/2012 12:36
נראה לך שמרצה שיאמר ״שלוש ימים״, מישהו יתייחס ברצינות להרצאתו? אולי פרימיטיביים כמוך...
נשלח ב-16/4/2012 12:59
מרקה, תלוי לאיזה קהלים, אם לא מדובר ב"אקדמאים" אז למה לא?
נשלח ב-16/4/2012 13:00
אני השתתפתי פעם בקורס כזה. זה מחולק לשתי חלקים : חלק אחד - הידע התאורתי על אמונה וכו' חלק שני - הדרכה וטיפים למרצים. כמובן שהכל נעשה בצורה מאד יפה כמו שערכים יודעים לעשות. מי שיש לו כשרון להרצות יכול לקבל הדרכה וטיפים ואז בהמשך יוכלו לראות אם הוא מתאים.
נשלח ב-16/4/2012 17:12
זה מה שעלה מתוך שיחה טלפונית עם נציגת ערכים : במהלך היומיים הללו הם דוחסים חומר איכותי על ידי מיטב המרצים של ערכים, ישנם 6 הרצאות ביום, השומעים בעיקר מקבלים כלים, כמו כן מקבלים תקצירים של ההרצאות וחומר ביד לצאת. בנוסף תהיה איזו שהיא סדנת תרגול, כך שביום הראשון יקבלו הדרכה על מה להכין חומר להרצאה למשך 5 דקות למחרת. המובחרים יכולים לשלוח הסרטה לאחר הקורס של הרצאה שלהם, והרב דניאל נשיא [האחראי על הקורס] יבדוק את החומר שיתקבל, ומי שיבחר יקבל קורס המשך חינם והדרכת אישית, עד שישתלב במערך המרצים של ערכים. כפי שמספר מרצים נוספו רק לאחרונה לערכים בדרך הזו.
------------------
מישהו יכול לאמת או להכחיש את הנאמר?
------------------
מרקה תודה על האווירה הטובה שאתה משרה סביבך, אין צורך להתאמץ, רק רואים אותך כבר נהיה טוב, אשריך!
קבל -
דוברי עברית מודרנית מרבים לטעות בשימוש בשם המספר, תוך העדפה ברורה לשימוש גורף בצורות הנקבה הבלתי מסומנות מורפולוגית (לדוגמה: שלוש כיסאות, במקום שלושה).
תודה על המחמאה! לפחות אתה מודה ששגית...כמובן שמרצה צריך לדבר נכון, אם הוא מעוניין שיתייחסו לדבריו בכובד ראש.
נשלח ב-16/4/2012 19:21
אין לי כל בעיה להודות שטעיתי, ממש לא. [אגב, אני אדם שטועה לא מעט בחיי, ומכך שאני מכיר בזה אני מתקדם ללא הרף] ואת מחמאתי קיבלת ביושר, וחלילה לי לקפח אותך.
משום מה נראה לי שאנשים כמוך תמיד ימצאו איזה סרך בדברי כל מרצה שלא יהיה, וגם אם הוא מאוד יתאמץ בכדי שיתייחסו לדבריו בכובד ראש, והוא לא יתבלבל בין שלש לשלושה, תמיד הם ימצאו סיבה כל שהיא לקטלג אותו כפרימיטיבי.
נשלח ב-16/4/2012 19:36
כבוגר קורס מרצים של ערכים אני יכול רק להמליץ.
אבל, אם נראה לך שאחרי קורס של יומיים או שלושה ימים, או אפילו אחרי קורס של חודש מישהו יכול לצאת מרצה דגול, צר לי לאכזב אותך זה פשוט לא עובד כך.
הקורס של ערכים נותן ידע רב בתחום אמנות הדיבור והשכנוע, בקורס שבו אני השתתפתי מרכז הקורס היה הרב דני נשיא שהוא בעל תואר אקדמי בתחום מהתחומים האלו, בפסיכולוגיית המונים או משהו בכיוון.
מקורס מרוכז שכזה יוצאים בעיקר עם אור חדש על תורת הנאום ועל אמנות השכנוע מהיבטים רבים שאין לי לא את הכח, החשק ובעיקר הידע בכדי לסכם לך כאן את הפנים השונות.
אמנם הם מנסים לדחוס גם הרצאות תוכן כמו זו של ד"ר סרברניק, ד"ר ענבל, ואהרן לוי אך עדיין עיקר הדגש הוא בלימודים כיצד ניגשים להרצאה וכיצד מצליחים ליצור רתק ובעיקר כיצד להביא את השומעים להיות "מקבלים" (כן כן, כמו שהמשגיח בישיבה שלך היה רוצה שתהיה :)) שזו היא עיקר התורה.
אך עדיין, לאחר שבסיומו של הקורס תצא עם הבנה חדשה ומבט חדש על כל תחום הנאום, העבודה העיקרית עדיין לפניך - באימונים, אימונים, אימונים.
כמו כל תחום, אין כאן יותר מדי ידע תיאורטי ואפילו אם ישנו ידע רב עדיין עיקר העיקרים הוא הטמעתו וכניסה לגלימת המרצה שזהוה תהליך האמיתי.
אני יכול להעיד מהפן האישי שלי שחיי כנואם השתנו ב180 מעלות מאז שהייתי בקורס שלהם, ויעידו על כך שומעי לקחי הרבים :)
נשלח ב-16/4/2012 20:04
השתתפתי פעם בקורס מרצים בן כמה ימים של ערכים, ובסיומו אף הגשתי קלטת של נאום שלי לרב דני נשיא, זה הזמין אותי לשיחה ואמר לי כי הנאום מצא חן בעיניו, אבל! אין לערכים מגרש משחקים שבו ניתן להתאמן בתורת הנאום, ועלי לתרגל זאת בעצמי בשמחות מזדמנות וכדומה. כמובן שיצאתי בפחי נפש.
נשלח ב-16/4/2012 20:17
אינטרנט
ככל הנראה זו הסיבה שבשלה הם מבטיחים למתאימים סיוע בהמשך.