הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים · "שתהיו מכבדים זה את זה"
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-28/4/2012 23:43 לינק ישיר 
"שתהיו מכבדים זה את זה"

לפני מספר שבועות נפתח כאן אשכול ובו התבקשו ותיקי הפורום לכתוב את מחשבותיהם אודותיו, אני מנצל הזדמנות זו לכתוב כאן מעט מהפרספקטיבה האישית שלי.

כניסתי לפורום לפני כשמונה שנים, נועדה מבחינתי להשתמש בפלטפורמה זו לדיאלוג פנים חרדי בנושאים שונים, בין אנשים מכלל הציבור החרדי. באותם ימים חשבתי על הקמת כתב עת פנים חרדי למטרה זו, מתוך הכרה בנחיצותם של דיונים רציניים במחננו שאינם מתקיימים בעיתונות החרדית הקיימת. ניסיתי לעשות זאת בפורום מרכזי זה, אולם עם הזמן הקדשתי את מירב מאמצי בנושא בפורום חדש שפתחתי בשם "אגודה אחת" תחת הפלטפורמה של "בחדרי חרדים" (אז "הייד פארק מסורת"). עם הזמן מצאתי פחות זמן לכתיבה ולדיונים, והסתפקתי בצפיה מידי פעם בפורומים השונים. התחושה הכללית שלי היתה של אכזבה, כשבפורום המרכזי היה נראה לי שהחדשות והרכילויות גוברות על התדיינות רצינית, ושבפורום הצדדי ישנה נוכחות דלה ויצוג של קבוצה הומוגנית מדי.

כשנפתח אתר "בחדרי חרדים" היה נראה שהוא יהווה מסגרת מתאימה יותר למאמרי דעה מגוונים ולדיונים מכובדים, ואכן פרסמתי שם מספר פעמים מאמרים בנושאים שונים, אולם עם הזמן נראה היה לי שגם באתר גוברות החדשות והתמונות מהנעשה והנשמע בעולם החרדי על מאמרים וטורים רציניים. כך המשכתי שוב עם כתיבה במינון נמוך ולסירוגין בשני הפורומים. ההנחה שלי הייתה שישנו קושי מובנה בקיומם של דיונים רציניים ומסודרים בפורומים, שכן מי שמשקיע מזמנו ומכשרונו לכתיבת דברים מסודרים ומנומקים, מעוניין כמובן לזכות לתפוצה רחבה בפורום רב משתתפים כדוגמת "בחדרי חרדים" ולא בפורום קטן ולא מוכר , אולם דווקא שם סיכויי ההישרדות של דבריו הם נמוכים, שכן במהירות שיא הם עוברים לעמוד השני ברשימת האשכולות ומשם לתהום הנשיה. לכן ישנו יתרון רב להודעות חדשותיות קצרות, שאינן מחייבות מאמץ והשקעה רבים מדי. למרות זאת, לאורך השנים התקיימו כאן לא אחת דיונים רציניים בנושאים חשובים ביותר, בסוגיות שעמדו על הפרק בחברה החרדית בפרט ובמדינת ישראל בכלל, שכאמור אין להם למעשה מקום בעיתונות החרדית הכתובה.

בתקופה האחרונה חזרתי לקרוא לכתוב במינון קצת יותר גבוה כאן בפורום, ותחושתי היא שאכן יש בו פוטנציאל גדול מאוד של כותבים איכותיים מכל החוגים העדות והזרמים בעולם החרדי. חסידים; ליטאים וספרדים, בעלי תשובה וחרדים מלידה, צעירים ומבוגרים, ציונים ואנטי ציונים, ישראלים ובני חו"ל, אנשי אגו"י; דגל התורה ; ש"ס ותנועת טוב, חבדניקים; סאטמרים; פוניביז'אים וחברונערס', ושיש כאן יצוג הולם ומכובד לכל קבוצה ותת-קבוצה. נדמה לי שלמרות הקשיים שציינתי אנשים מוכנים להשקיע מאמץ בכתיבת דעותיהם ורעיונותיהם, אולם נדמה לי שהקושי הגדול נמצא בנקודה אחרת, שניתן להגדיר אותה בשתי מילים "תרבות הדיון".

מטבע הדברים הנושאים הנידונים כאן נתונים לויכוחים מרים ונוקבים בין המשתתפים, והדבר בא לידי ביטוי בצורה שבה מתקיים השיח ביננו. בלהט הדיון אנחנו משתמשים הרבה בביטויים מעליבים זה כלפי זה, ובהאשמות קשות של חוסר ישרות, שקרים, אינטרסים פסולים, חוסר יראת שמיים ועוד כהנה וכהנה, באופן שגורם לצד שכנגד להתלהם בחזרה ולעבור מדיון בנושא להטחת האשמות אישיות. בדרך זו, במקום דיון פורה ומועיל שיסייע לכל הצדדים הן בהבהרת עמדותיהם והן בהיכרות עם העמדות של הצד שכנגד, אנחנו רואים התגוששות עם הרבה אלימות מילולית שבודאי איננה מעודדת כותבים נוספים וגם לא מוסיפה קידוש ה'.

האם ניתן לשנות זאת? האם נוכל להגן בלהט על עמדותינו גם בלי להאשים את זולתנו בכל הרע שבעולם? האם נוכל להפוך את המקום הזה לבמת שיח חשובה ומכובדת תוך כבוד הדדי, גם אם העמדות שכנגדנו נראות לנו פסולות ומסוכנות? אני בטוח שהתשובות לכל השאלות הללו הן חיוביות, ואני קורא לכל מי שמעוניין שהמקום הזה לא ישמש רק במה לידיעות חדשותיות (שכבודן במקומן מונח) ולרכילויות (שטוב העדרן מקיומן), להצטרף לקריאה שהצבתי בראש ההודעה מלשונו של "תנא דבי אליהו" (פרק כ"ח)

אמר להם הקב"ה לישראל: בני, מה אני מבקש מכם? איני מבקש אלא שתהיו אוהבים זה את זה ותהיו מכבדים זה את זה

ולמי שחושש שישנו אולי איסור לאהוב ולכבד את מי שדעותיו שונות מדעותי, ושלהבנתי הוא בעל דעות כוזבות ופסולות, אוסיף כאן את המדרש בבראשית רבה (לח,ו)

רבי אומר: גדול השלום, שאפילו ישראל עובדים עבודת כוכבים ושלום ביניהם.
אמר המקום: כביכול איני יכול לשלוט בהן, כיון ששלום ביניהם, שנאמר (הושע ד):
חבור עצבים אפרים הנח לו.
אבל משנחלקו מה הוא אומר (שם): חלק לבם, עתה יאשמו.
הא למדת, גדול השלום ושנואה המחלוקת.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/4/2012 23:51 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 00:05 לינק ישיר 

נפלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 00:14 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 00:18 לינק ישיר 

אתה קצת טועה, כי בדר"כ מי שמגיב בחכמה לא נגרר ולא יורד לרמה אישית ומי שמגיע לריב בדר"כ לא מגיב משהו ששווה לקרוא

דדווח על תוכן פוגעני

בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד   UPREAL השקעות פרטיות -   חוות ניר דוד-גן גורו - 10% הנחה למגיעים דרך הקופון

נשלח ב-29/4/2012 00:20 לינק ישיר 

כהנא לשלטון.

ולקטע הרציני, גם אני לפעמים מוצא את עצמי מאוכזב מניקים שמשתלחים אחד בשני ומשמיצים ומקנטרים סתם.
יש לכם מה להגיד תגידו אבל בנימוס.
צריך לכבד את הדיעה של השני גם אם היא לגמרי אבל לגמרי לא נראית לנו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 00:28 לינק ישיר 

לענ"ד הבעיה איננה מרוכזת בניקים החרדים, אלא בטרמפיסטים למיניהם, שלא אי חרדיותם מפריעה לי, אלא ההשתלחות האובססיבית שלהם חסרת, הטאקט, הגבולות וההבנות בכל דבר היקר לחרדי המצוי, תוך חוסר הבנה מוחלט לחשיבה החרדית, לחברה החרדית,תוך הפגנת איבה אנטישמית, בתת השפה שלהם, שלא רק מתחרה בטוקבקים וינט אלא אף עוברת אותם לעיתים מזומנות .
כל זאת תוך חוסר כבוד מוחלט לעובדה שפורום זה נועד במהותו להחלפת דעות פנים חרדית, ולא להצפה של דעות אנטי חרדיות על ידי זרים .
נזק עצום נגרם כתוצאה מכך, ללגטימיות של הפורום כמבטא דעה בציבור החרדי, וכבר כתבתי לא פעם בעבר, שהיה מתאים למתנגדי הפורום החרדים לשלוח לפורום את אותם ניקים בזויים כדי להמאיסו על הציבור החרדי כמבטא דעות ( לא כמביא חדשות ורכילויות ) .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 00:35 לינק ישיר 

לייק

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 00:36 לינק ישיר 

תקציבאית כתב:
אתה קצת טועה, כי בדר"כ מי שמגיב בחכמה לא נגרר ולא יורד לרמה אישית ומי שמגיע לריב בדר"כ לא מגיב משהו ששווה לקרוא
כהנא צדק
תקציבאית צודקת
וליישוב הסתירה לכאורה, כהנא צדק, בדרישה לכבוד הדדי ובמתווה הכללי, תקציבאית צודקת, באלו שלפעמים מתלהטים ושוכחים תרבות דיון מהי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 09:31 לינק ישיר 

תקציבאית

1. אני סבור שגם מי שמגיב ברמה האישית, יש לו מה לומר לגופו של עניין ולתרום לדיון, אלא שבשל הצירוף של דברים לגופו של עניין עם דברים אישיים, דבריו אינם נשמעים.
  2. גם אם מי שמגיב ברמה האישית איננו תורם לדיון, הוא בהחלט מצליח לחבל בו, היות והוא גורם להסיט את הדיון מהמהות לדברים אחרים. הוא גם גורם לדיון עצמו להיראות לא רציני ולא מכובד, ובכך גם להרחיק משתתפים נוספים.

אליהו1000

לצערי הרב, "השתלחות אובסיסיבית" או "הפגנת איבה" איננה רק נחלתם של משתתפים לא-חרדים בפורום, אנחנו עצמנו יודעים היטב כיצד לריב ביננו ולכתוב זה כנגד זה בעוינות ובזלזול.
לדעתי, דווקא ישנה מעלה בהשתתפות בדיונים כאן גם של אנשים דתיים וחילוניים, ששאלותיהם ותגובותיהם יכולים לעזור לנו להשיב טוב יותר על שאלות קשות.
חשוב לזכור, שכתיבה משתלחת המשדרת שנאה וחוסר הבנה מוחלט של הצד השני, מתבצעת לא רק כלפי העולם החרדי מהציבור הלא-חרדי, וגם אנחנו צריכים להתרגל לכתוב באופן מכבד יותר על הציבור הלא-חרדי, גם כשאנחנו כותבים דברים קשים וחריפים אודותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 09:34 לינק ישיר 

ואיפה האשכול ההוא שעליו אתה מתבסס?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 09:37 לינק ישיר 

לר' בןציוןכהנא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 10:57 לינק ישיר 

בן ציון יקר,
דבריך הם כמים קרים לנפש עייפה ומפולגת.
הודעותך המושקעות העתירות ברצון טוב, בידע ובכבוד לא מותירות כל כך הרבה 'התנגדויות' גם מאלה שהם 'שוחרי ריב מקצועיים' - כי אתה כל כך מכבד אותם, עד כי הם אינם יכולים לצעוק נגדך, וגם מלאך רע בעל כורחו יענה אמן...

דא עקא, כמדומני שסלע המחלוקת היא בעצם הגדרת האתר/הפורום 'חרדים'.
נידמה כי חרדים מעצם מהותם והגדרתם הם 'הכי טובים' או 'הכי קרובים לאלוקים' עד כמה שיכול להיות. וככל שהטוענים לכתר רבים יותר, כך גם הסיכוי שאי פעם המושג הזה (חרדים) יהיה הומוגני הוא אוטופי.
והבידול הנורא הזה הוא מגיע ביחס ישיר למידת ה'חרדיות' וה'אדיקות' - אתה יכול לראות כאן בלא הפסק - את האדרת העיתון/ הקבוצה/ הרב'ה/ הקהילה/ הסמינר/ העדה - והכפשת כל מי שהוא לא מחזיק בזה.
ואם חלילה נסכים אחד עם השני, אז 'נטיל דופי בחרדיות שלנו'. ו'מי יקום ויהיה נציג האלוקים בעולם אם נסכים עם כל גחמא של קבוצה אחרת'...
לכן אני חוששת שיהיה קשה להסכים עם ה'אוהבים זה את זה ומכבדים זה את זה' באופן מעשי כאן.
[ולא הזכרתי בכלל את סוגיית 'החרדים החדשים'...]

אולם בכל זאת, לאלו שכן חפצים בתרבות דיון נאותה ושמירה על 'האוהבים... ומכבדים..' בהחלט דבריך מחזקים.
תודה רבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 12:45 לינק ישיר 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 15:02 לינק ישיר 

חתמתי ואני מצטרף.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 16:07 לינק ישיר 

בנציוןכהנא
אתה כותב טוב כמו תמיד, ואתה גם צודק אבל....

אבל לדעתי רב המכריע של הגולשים כאן הם מתחת לגיל 30 ואפילו פחות, בעלי דם חם, והתוצאה, זה מה אתה רואה, גם באשכולות הגוררות הכי הרבה צפיות, וגם הדיונים המתורבתים שאתה רואה אותם.

בלי קשר, הרבה פעמים אתה מנסה לשמור על תרבות דיון כמה שאפשר, אבל מגיע אליך ניק, ומוציא לך את העצבים בקשית, זה כאילו שהוא לא מבין מה שאתה כותב, לא יודע לקרא עברית, ולא מבין מילה ממה שאתה כותב ומתוכח איתך כמו ילד עלוב, לא ימלט שיפלט לך איזה קללה עסיסית לעברו.
ככה זה אנשים, צריכים להיות בעלי מידות גדולים במיוחד כדי לא להכשל.

אבל עצם הדברים שכתבת הם נכונים ואני מחזק את ידךל, למורות שלא תמיד אני נוהג כך

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "שתהיו מכבדים זה את זה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 לדף הבא סך הכל 2 דפים.