הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · שידוכי חרדים · עניין "קניין"
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-6/8/2012 00:59 לינק ישיר 
עניין "קניין"

כל הקטע של "הקניין" מעצבן מאוד... אתה רוצה לתת הרגשה טובה (לא קטע שמשחק חלילה, זה מגיע ממשהוא פנימי לרב..) אבל העניין הזה מגביל אותך בצורה שאפשר להגדיר מטורפת, איך אתם מתמודדים עם זה יש לכם רעיונות?

*למי שלא הבין הגדרת "קניין" - שלא קונים כלום לבחורה לא משלמים על נסיעות כל אחד וארנקו וצרכיו בעניין הכספי...

תוקן על ידי יהודי23 ב- 06/08/2012 01:00:23

תוקן על ידי יהודי23 ב- 06/08/2012 01:01:27

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 01:05 לינק ישיר 

לא הבנתי מילה ממה שכתבת.

שאלת? ענית תשובה? הסקת מסקנא?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 01:18 לינק ישיר 

היי גוד *מסקנה
ויהודי, גמאני לובנתי למה התכוונת 
על איזה זמן אתה מדבר?

במקום בו נגמר ההגיון... שם מתחילה האמונה!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 01:36 לינק ישיר 

אם אתה מתכוון בזמן הפגישות- הבחור לא משלם על הבחורה- שמעתי על זה בחב"ד, ובתור בחור עשוק הייתי מאמץ את זה בחום... ואם כוונתך אחרי האירוסין  על זה עדיין לא שמעתי, אבל אני פתוח לחידושים תמיד.

לאהוב זה הטוב שבטוב.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 01:39 לינק ישיר 

חדשונט כתב:
היי גוד *מסקנה
הוא בא מהגמרא! זה הולך טוב בארמית!! 

דדווח על תוכן פוגעני

בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד   בק טק - הוכח כמשחרר כאבי גב ומוריד לחץ משרירי הגוף.   UPREAL השקעות פרטיות -

נשלח ב-6/8/2012 03:17 לינק ישיר 

אסיק_good כתב:
לא הבנתי מילה ממה שכתבת.
שאלת? ענית תשובה? הסקת מסקנא?

מסקנה:
1. השאלה עומדת בענייה
2. הבנתי שאין לכם רקע בגמרא לכן רשמתי מה זה קניין, השאלה מופנת בעיקר לגברים
3. אם אתה בעולם השידוכים אין לי ספק שאתה תבין את השאלה..
4. שאפו שלא נגעת בהודעה 

תוקן על ידי יהודי23 ב- 06/08/2012 03:23:24

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 03:19 לינק ישיר 

אחי23 כתב:
אם אתה מתכוון בזמן הפגישות- הבחור לא משלם על הבחורה- שמעתי על זה בחב"ד, ובתור בחור עשוק הייתי מאמץ את זה בחום... ואם כוונתך אחרי האירוסין  על זה עדיין לא שמעתי, אבל אני פתוח לחידושים תמיד.

דיברתי על הפגישות כמובן.. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 07:40 לינק ישיר 

אחי23 כתב:

לאהוב זה הטוב שבטוב.

גם אחרי הוורט לא נוהגים לשלם. (ובכלל,לא נפגשים..P:)

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 07:45 לינק ישיר 

תוקן על ידי נערתהבזק ב- 06/08/2012 07:50:54

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 09:22 לינק ישיר 

הוא מתכוון לפוֹעַל קַנְיַין

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 09:54 לינק ישיר 

מצטער.

בתור אחד שלומד גמרא בהתחלה חשבתי משהו אחד. ואחרי שורה חשבתי משהו שני.

תגדיר את השאלה שלך יותר טוב.

האם דיברת על זה שהבחור תמיד צריך לשלם בפגישות?

אז מה הקשר "מגביל אותך בצורה שאפשר להגדיר מטורפת"?

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 10:05 לינק ישיר 

כיוון שהוא לא הסביר את עצמו אני יסביר אותו   

יש בעיה הלכתית לתת לבחורה מתנה כי יכול להיות שמתכווונים לקדש אותה במתנה זו אז הוא שאל איך אפשר להיות לארג מצד אחד ומצד שני לא לקנות את הבחורה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 16:36 לינק ישיר 

אושר_תמידי כתב:

לאהוב זה הטוב שבטוב.

טוב אז בואו ואפריך לכם כמה דברים:
1. עניין קניין לא תקף בבקבוק שתיה, מהסיבה הפשוטה שבחורה לא נקנית ב10 שקל.. צריך משהו שווה פרוטה [טבעת] ככה שאין שום בעיה לבחור לקנות שתיה לזו שנפגש איתה.
2. בתור חבדניקית שורשית אני יכולה לאמר לכם שגם אצלי וגם אצל חברותי - כל הבחורים שילמו עליהן :)
3. בשביל אושר- למה לא נפגשים אחרי הוורט??? בחיים לא שמעתי אתזה. זה עניין של הרגש- כל אחד והחלטתו האישית.

דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
נשלח ב-6/8/2012 16:47 לינק ישיר 

בקרובצלך כתב:

לאהוב זה הטוב שבטוב.

1. עניין קניין לא תקף בבקבוק שתיה, מהסיבה הפשוטה שבחורה לא נקנית ב10 שקל.. צריך משהו שווה פרוטה [טבעת] ככה שאין שום בעיה לבחור לקנות שתיה לזו שנפגש איתה.
2. בתור חבדניקית שורשית אני יכולה לאמר לכם שגם אצלי וגם אצל חברותי - כל הבחורים שילמו עליהן :)
3. בשביל אושר- למה לא נפגשים אחרי הוורט??? בחיים לא שמעתי אתזה. זה עניין של הרגש- כל אחד והחלטתו האישית.

1.פרוטה זה 6 אגורות ובכלל מאתיים מנה  בענין הבעיה ההלכתית יש מספיק פתרונות
2.וגם אני וחברי משלמים על השתיה והמונית (פתרון לדוגמא לכוון שלא יהיה לשם קידושין (לפי רוב הפוסקים לא צריך להגיע לזה וסתם מתנה אין בה חשש קידושין)
3. זה עניין של מנהג .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 17:07 לינק ישיר 

בקרובצלך כתב:

1. בקבוק שתיה לא שווה פרוטה? שמעתי שבעבר קידשו נשים עם חבילת סוכריות (ואני רציני!) אם כך יש בעיה קידושים לכמה מאלפי יהודים
2. כניראה שזה יוזמה של השדכנית... לכן שאלתי איך אפשר לתמודד עם העניין ל"לתת הרגשה טובה" ואפילו שיש את העניין של איסור "קניין"
3. לזה עוד לא הגענו חחחח

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-6/8/2012 17:09 לינק ישיר 

יהודי23 כתב:
1. בקבוק שתיה לא שווה פרוטה? שמעתי שבעבר קידשו נשים עם חבילת סוכריות (ואני רציני!) אם כך יש בעיה קידושים לכמה מאלפי יהודים
2. כניראה שזה יוזמה של השדכנית... לכן שאלתי איך אפשר לתמודד עם העניין ל"לתת הרגשה טובה" ואפילו שיש את העניין של איסור "קניין"
3. לזה עוד לא הגענו חחחח
אתה יכול בשקט לקנות לה ולכוון שלא יהיה לשם קידושין 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > חברה וקהילה > שידוכי חרדים > עניין "קניין"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 לדף הבא סך הכל 3 דפים.