הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים · "שתהיו מכבדים זה את זה"
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/4/2012 18:09 לינק ישיר 

הכל נכון.
אך גרוע מזה הוא מי שבאיצטלא מלומדת ובלתי מתלההמת , מגבב הבלים ומצליח לגרום לכתבות ענק בעיתונות הכללית עם השמצות פרועות כלפי קהילה שכל חטאה היא שהיא איננה קהילתו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 19:30 לינק ישיר 

בן ציון היקר,

אני מצטרף לדברי המשבחים והמסכימים.

דא עקא- כבר רבו הקריאות בסגנון זה, בעבר הרחוק והלא-רחוק, בנסיון להטות בחזרה על דרך המלך את תרבות הדיון והשיח. אך לצערינו שום שינוי לא התחולל.    דבריך נכונים - אך אינם חדשים.

האם יש לך (או למישהו אחר) הצעה לפיתרון? האם פנייתך המפורטת והרהוטה יכולה לשנות או להועיל במשהו?

ואולי צריך -ראשית- לברר ולנתח מהם הגורמים לדירדורה של רמת השיח הציבורית כאן, ורק אח"כ לחשוב על הדרך לשינוי?

(אני משאיר את השאלות פתוחות..).

תוקן על ידי כי_הוא_זה ב- 29/04/2012 19:33:56

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-29/4/2012 19:44 לינק ישיר 

בנציון צודק והאבל היחיד שיש אינטרסים שונים לבעלי ומנהלי הפורום תוך כדי הבנת נפש בהמתם. ברגע שתשנה את נפש הבהמי של המקלקלקים על הפרסומות ישנה אוירת הפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 00:43 לינק ישיר 

כשמרכא_כפולה ז"ל היה מנהל, הרוחות היו הרבה יותר רגועות, אולי בןציון יואיל בטובו לשוב לניהול הפורום?

דדווח על תוכן פוגעני

חוות ניר דוד-גן גורו - 10% הנחה למגיעים דרך הקופון   בק טק - הוכח כמשחרר כאבי גב ומוריד לחץ משרירי הגוף.   בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד

נשלח ב-30/4/2012 10:37 לינק ישיר 

למה אתם חושבים שזה קשור למנהלים?!
כמה אפשר לעמוד מול השמצות ולבוא ולקנח...? כמה אפשר לבדוק בציציותיהם של ניקים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 10:59 לינק ישיר 

בן ציון כהנא.
זאת הבעייה יש ניקים שעונים לגופו של כותב ולא לגופו של עניין.
ואני נתקלת בתגובה כזאת לא פעם ולא פעמיים.אם לא באשכול אז באישי.
צריך לכבד את דרכו של השני ולא לפסול ורק לבקר ולבטל.
וביקורת אפשר לכתוב בדרכי נועם ובצורה יפה.

תוקן על ידי שרית560 ב- 30/04/2012 11:00:45

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 19:43 לינק ישיר 

בוודאי שאפשר למתן את הסגנון בוויכוחים הנוקבים, זה בדיוק מה שמרכא היה עושה, הוא כמעט שלא היה מוחק הודעות אלא פשוט היה עורך אותן ומסיר את הביטויים הקשים והמכוערים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 09:32 לינק ישיר 

הודעתי בפתיחת האשכול לא נועדה רק לשמור על שפה נקיה ומכובדת בפורום, אלא גם ובעיקר לאפשר אשכולות של דיונים רציניים (כפי שנעשה כעת לדוגמא אודות אלטרנטיבה ל"חוק טל") בפורום. מזה זמן רב אני רואה בפורומים האינטרנטיים החרדים את המקום המתאים ביותר לדיונים רציניים בתוך המחנה החרדי, בנושאים שונים העומדים על סדר היום. לאור זאת, ציינתי מספר בעיות מלבד השפה והכבוד ההדדי. ציינתי למשל את הבעיה של אדם המשקיע בכתיבה איכותית, ותוך זמן קצר יחסית (פחות מחצי יום) יכול למצוא את הודעתו בתהום הנשיה.

בנוגע לבעיה השניה, חשבתי שהדרך הנכונה היא ל"עגן" אשכול של דיון בנושא חשוב למשך פרק זמן מסויים (נאמר שבוע), ואז להחליף אותו באשכול אחר. התייעצתי בעניין עם הנהלת הפורום, הם טענו שמניסיונם עיגון אינו יעיל, היות ואנשים ממעטים לפתוח אשכולות מעוגנים. הם העלו הצעה לסמן בסימון מיוחד אשכול כזה, ואז יהיו משתתפים שיחפשו את האשכול המסומן גם אם הוא כבר לא בעמוד הראשון. אני מקווה שהרעיון יצא לפועל.

באשר לבעיה הראשונה של כתיבה לא מכובדת או לא לגופם של דברים, נראה לי שהפיתרון אכן טמון בהרשאה של מנהל הדיון למחיקת או צינזור הודעות באותו אשכול. עבור דיונים ברמה נאותה, נדרשים כללים קפדניים יותר מאשר לעצם הכתיבה בפורום.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 09:58 לינק ישיר 

בן ציון, ראשית יישר כח על העלאת הדברים וכמובן שאני מסכים לכל מילה.

על מנת להצליח לקיים דיון פורה מבלי לסטות או לרדת לרמה נמוכה ושלילית, חייב להיות מכנה משותף בין כל המשתתפים בדיון.
המכנה המשותף אינו יכול להיות העובדה שכולם חרדים או חסידים או ליטאים או כל קבוצה ותת קבוצה אחרת. המכנה המשותף חייב להיות ברמת הדיון, בכללי השיח והויכוח המקובלים על כולם, וברמת וסגנון הכתיבה.
קשה לי להאמין שאפשר להרגיל את הציבור כאן לכגון דא. ולוואי שנתבדה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 13:01 לינק ישיר 

אני מציע תת פורום צמוד, שמופיע בראש הדף, כמו צוותא באגודה אחת, ומיועד לדיונים בלבד.

בפורום זה לא יהא ניתן לפתוח אשכול שאיננו דיון. לא מבזקי חדשות ולא כל דבר אחר, רק העלאת נושא לדיון. רצוי מאוד להציע גם מיתווה לדיון, זו הצעה שהוכיחה את עצמה בפורום שאסור להזכיר את שמו... פעם היה אסור.
אולי אפשר פשוט להצמיד את אגודה אחת לבח"ח?

באופן טבעי, האוירה שתשרור בפורום המיועד לדיונים בלבד, תהיה שונה מפורום המיועד לדיונים וחדשות מעורבים זה בזה. 

זה עשוי להצליח.

תוקן על ידי לומדמכלאדם ב- 09/05/2012 13:01:43

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 14:03 לינק ישיר 

לומד

הרעיון עצמו נראה לי נכון, ובהחלט אשמח אם "אגודה אחת" תהיה מקום הדיונים הרשמי של "בחדרי חרדים", שהרי זו הייתה השאיפה המקורית שלי.

ברמה המעשית, אני חושב שמהלך כזה יצליח רק אם בדף הפותח של "בחדרי חרדים" יוכלו לראות גם מה נושא הדיון העדכני ב"אגודה אחת", אחרת נראה לי שרק מעטים יטרחו לבדוק מה חדש בו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 14:11 לינק ישיר 

ב"צ, הרעיון לתת לכל פותח אשכול אפשרות לערוך את הודעות הכותבים הוא בלתי אפשרי. גם למחוק נראה לי מוגזם, בכלל זה ייצור תחרות במי פותח יותר אשכולות ומי מקפיץ יותר אשכולות כדי להחזיק כמה שיותר אשכולות שלו בעמוד הראשי ולמעשה להיות חצי מנהל פורום, ואז יצטרכו להגביל את מספר האשכולות אבל זה יפגע בניקים חדשותיים כמו אמתניק (גם אני חוטא בזה לעתים) מה שיפסול את העניין.

בסופו של יום אני חושב שהפתרון המיטבי הוא מה שעושים בעצכ"ח ומה שעשה כאן בפורום המנהל מרכא ז"ל עד שנפטר והוא במידת הצורך שהמנהלים יסירו ביטויים מפוקפקים מתוך הודעות ותו לא. עובדה שזה עובד מצוין בעצכ"ח (אפילו עם ניק כמו "התופעה המוזרה והמסתורית בפורום" הצליחו להסתדר שם כך) וגם עבד מצוין כאן כל עוד מרכא היה כאן.

אני למשל חושב שאתה, בתור מנהל לשעבר, בהחלט יכול להתנדב למלא את מקומו של מרכא ז"ל בתפקיד זה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 14:14 לינק ישיר 

לדעתי, פיצול הדיונים - מבזקים, לא נכון לפלטפורמה הקיימת כאן.

בל נשכח שהפורום שלנו חשוף ברמת חשיפה גבוהה הן בציבור ובפרט לתקשורת הכללית והחרדית.

הדיונים הם חלק בלתי נפרד מאיתנו, גם כשנפתח אשכול חדשותי, כמעט תמיד הוא יהפך לדיון. אני חושב שאנחנו מספיק בוגרים בכדי להביא את הפורום המכובד הזה לרמה גבוהה מאד של דיונים בשפה ברורה אינטלקטואלית עניינית ואמיתית.

אני בעד צמצום מאסיבי של מורשי הכתיבה, ולהשאיר כאן סולת מזוקקת וראויה להוות מראה לציבור החרדי.  הכל ייראה שונה, ואף עבודת המנהלים תפחת בהרבה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 14:41 לינק ישיר 

אזנים_לכתל כתב:
ב"צ, הרעיון לתת לכל פותח אשכול אפשרות לערוך את הודעות הכותבים הוא בלתי אפשרי. גם למחוק נראה לי מוגזם, בכלל זה ייצור תחרות במי פותח יותר אשכולות ומי מקפיץ יותר אשכולות כדי להחזיק כמה שיותר אשכולות שלו בעמוד הראשי ולמעשה להיות חצי מנהל פורום, ואז יצטרכו להגביל את מספר האשכולות אבל זה יפגע בניקים חדשותיים כמו אמתניק (גם אני חוטא בזה לעתים) מה שיפסול את העניין.

בסופו של יום אני חושב שהפתרון המיטבי הוא מה שעושים בעצכ"ח ומה שעשה כאן בפורום המנהל מרכא ז"ל עד שנפטר והוא במידת הצורך שהמנהלים יסירו ביטויים מפוקפקים מתוך הודעות ותו לא. עובדה שזה עובד מצוין בעצכ"ח (אפילו עם ניק כמו "התופעה המוזרה והמסתורית בפורום" הצליחו להסתדר שם כך) וגם עבד מצוין כאן כל עוד מרכא היה כאן.

אני למשל חושב שאתה, בתור מנהל לשעבר, בהחלט יכול להתנדב למלא את מקומו של מרכא ז"ל בתפקיד זה.

אני ואתה התכוונו לדעתי לדבר אחד, כוונתי הייתה שההנהלה תמנה מנהל שיהיה אחראי על ניהול אשכולות הדיונים ותו לא. אני לא יכול להתנדב ולהתערב בכל הנעשה בפורום, אבל ניהול אשכולות דיון זה בהחלט דבר שאני יכול לנסות. בנוגע למחיקות, אני מדבר על מחיקה כשמישהו כותב תגובה שאיננה ממין העניין, כפי שקורה כאן לא מעט פעמים, לא על מחיקה כי מישהו כתב דעה שאיננה מוצאת חן בעיני או בשפה תוקפנית מדי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/5/2012 15:34 לינק ישיר 

אתנסח בעדינות, כראוי לאשכול העוסק בשפה נקייה ומכובדת:
עיקר עבודת ההנהלה, לדעתי, איננה בקטע של הטיפול ברדידות ובשפה הזולה.
המציאות הוכיחה, כי היא מגלה יעילות גבוהה מאוד, ברגע שזה נוגע לנושאים אחרים לגמרי...
משכך, אינני רואה שום צורך בתוספת כח אדם לניהול. זה רק יפריע..
ההנהלה, היא שהגדירה את סגנון הפורום. כך היא דעתי, ואשמח אם מישהו יוכיח לי את ההיפך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > "שתהיו מכבדים זה את זה"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 סך הכל 2 דפים.