הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · עצור כאן חושבים · רפואתם של אנוסי התבונה
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-17/4/2011 13:14 לינק ישיר 

צענע
אפשר לגלוש לאתרהדוס--- זה אפשר
 ולראות את שכל מליך   את זה אי אפר.

מודה ועוזב

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2011 14:54 לינק ישיר 

גם שם לא תמצא הכל. לא כל מה שחושבים אומרים, וודאי שלא בענינים פנים חרדיים.
ירוחם - אתר הדוס לא מיועד לך. ציבור הגולשים באתר הדוס, שמונה ארבעים אלף נכנסים עד כה, מורכב בעיקר מאקדמאים.

תוקן על ידי אתרהדוס ב- 17/04/2011 15:20:06

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2011 16:00 לינק ישיר 

לאתר הדוס 

בטעות חשבתי שהדיון הוא על מה נכון ורצוי שיהיה ולא על דעת ההמון, שמשום מה חשבתי שלא מענינת כ"כ את החברים פה. סליחה חוזרני בי, מההקשר שבו הבנת את דברי.

לעצם דברי

בסה"כ באתי לבטא רעיון, פשוט ומקובל שריבוי כמותי אינו מעיד על איכות יותר עליונה ודוג' מצויינת לכך היא מיליארדי הגוים שבעולם שעוד עובדים אלילים ולהבדיל אחינו המקבלים את מרותה של המדינה בלא עוררין.

מה שהם סבורים שיותר טוב להם לא מונע ממני את החיוב להאיר את עיניהם לכך שהם טועים ובגדול. דוקא מתוך מעשים כאלו שנוגדים את מסורת ישראל סבא ואת הלאומיות של ישראל שהיא עצמה גילוי האלהות היותר נראה ומוחש בעולם הם מביאים הרס ואבדן ומעכבים את פעמי משיח מלהופיע. ואני בכלל לא מתכון למי שמכנים עצמם 'חרדים'.

אלא שלפי הנ"ל גם הכרעת אותו רוב שמכנה עצמו חרדי לא מגדיר שזה הדבר היותר טוב בשבילו אלא יש לבאר לו שידע להעמיק בתורה וערכיה המונחלים לנו ע"י כל גדולי הדורות בצורתם היותר מאירה.

וזה נכון גם אתה מנסה רק להציג את דעתם ולא מסכים אתם ועאכו"כ שנראה שאין פה הסכמה בין החברים לדעת רוב הציבור אליו הם נמנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/4/2011 17:32 לינק ישיר 

לעולם לא הצליחו הגאוותנים לעשות לטובת האומה והאנושות,

דדווח על תוכן פוגעני

בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד   UPREAL השקעות פרטיות -   בק טק - הוכח כמשחרר כאבי גב ומוריד לחץ משרירי הגוף.

נשלח ב-17/4/2011 20:59 לינק ישיר 

מקס

זו לא גאווה! אלו דברים של אדם חסר ביטחון עצמי. ובטחון באמונתו. כל מתלמד שנה ראשונה בפסיכולוגיה, יזהה את תסביך הנחיתות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/4/2011 07:36 לינק ישיר 

אתר הדוס

לצערי לא ברור לי כל כך מה באת לטעון ולחדש בניגוד למה שנאמר קודם.

אני יכול לנסות להעלות את ההשערות הבאות:

א. החברה החרדית מגלמת את האמת העמוקה ביותר על המציאות, על התורה, על הפסיכולוגיה האנושית, על ההיסטוריה. כל מה שהחרדים אומרים וחושבים בתור אמונות חרדיות אופייניות הוא אמת לאמיתה.

חוששני שקביעה זו אינה נכונה. ותמה אני אם אתה סבור כך. ולא עוד, אלא שה"השקפה" הולכת ומשתנה בנקודות מסויימות וסותרת את עצמה. אמנם אם יש מטא-עקרון, הרי זה שאין להקשות, ואם מתגלה קושי, צריך להתעלם ממנו.

זה לא נכון לגבי כל החרדים, למשל לגבי החרדים של הפורום, אך זה נכון שכך מגדלים אצלנו ילדים.

ב. מערכת החינוך החרדית היא הטובה ביותר מבין אלו שקיימות היום בארץ ישראל או בחו"ל.

יתכן שזה נכון. ודאי שיש דברים טובים אצלנו, החרדים, שאינם קיימים במקום אחר. וכפי שכתבתי, הנה אנחנו כאן. אבל "הטוב ביותר" אינו זהה ל"טוב" בעצם. יש אצלנו גם חסרונות. ועליהם יצא הקצף. אלו הם שגורמים תיסכול עמוק למי שרואה שיש חברות אורותודוכסיות אחרות שבהן אין את כל הבעיות שנוצרות עקב התקשות (=מלשון נוקשה, הפך הגמישות) של החברה שלנו.

אשמח מאד לקרוא את כל מה שיש לך לאמר, עמוק ככל שיהיה. ואדרבה, כך מוטב. לגבי מי שאולי לא יבין, לא נורא. תוכל תמיד לנסות להסביר שוב.

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 01:28 לינק ישיר 

מיימוני,
אני טוען כך -
א. האשכול פתח בהנחת עבודה, על קיומם של "אנוסי תבונה" אומללים, הסובלים אנושות מהנוקשות החרדית וכלי וכולי. אני טוען, ונימקתי היטב את דברי, שתופעת "אנוסי התבונה" היא מיתוס, שכמעט אינו קיים במציאות. כל זה אינו קשור כלל לשאלה אם החרדיות בסדר או לא בסדר, נוקשה או לא נוקשה, נאורה או פרימיטיבית. בכלל לא ניסיתי להיכנס לנושא הזה. אינני מבין איך הגולשים פה הגיעו לזה. אני רק אומר דבר אחד - "אנוסי התבונה" פשוט אינם קימים, או כמעט אינם קיימים. מי שבוחר לחיות בזרם מסוים, עושה את זה כמעט תמיד מרצון, וכל הקיטורים שלו זה מהשפה ולחוץ.
ב. עכשיו לגבי הנושא השני. ההתנהלות החרדית איננה הטובה ביותר, אלא היעילה ביותר, במסגרת המצב הבעייתי של היהדות במאתיים שנה האחרונות. כשם שהגוף מפתח חיסונים כנגד כל חיידקים, כך החרדיות פיתחה נוגדנים מאד יעילים לכל מיני חיידקים. היא פיתחה עיתונות חרדית, ישיבות ממוסדות, כוללים, צורה מסויימת של קהילות, וגם שמה הדגשים על עניינים מסוימים. וכך, אחרי מאות שנות נסיגה, הצליחה סוף סוף האורטודוקסיה לבלום את ההידרדרות ולהיפך, נוצר מצב שבו ישנם יותר אנשים שמתקרבים לדרך הישנה, מאשר אנשים שמתרחקים ממנה.
ג. לכל אותם נוגדנים, יש מחיר כבד מאד. אבל, אין ברירה. אדם שחי בסביבה טבעית, והוא בריא ושלם, יכול לחיות בצורה טבעית. אבל אדם שמסתובב במעמקי הים, חייב ללבוש מסיכת צלילה, ואדם שחי במקום שמוכה בחיידקים מסוכנים, חייב לקבל חיסון, גם אם החיסון הזה גורם לכל מיני בעיות.

נ.ב. לגבי סעיף א', תראה איך דברי הוצאו מהקשרם. כל הגולשים לפני החליטו משום מה שאני אמרתי ש"אין כמו החרדים", ולמה? "כי ככה הרוב חושב". בזמן, שאני ממש לא אמרתי את זה. אתה מבין למה אני שונא להיכנס פה מדי עמוק? כי אז אני צריך כמו טמבל, להסביר כל דבר שלוש פעמים.  

תוקן על ידי אתרהדוס ב- 21/04/2011 01:39:31

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 07:34 לינק ישיר 

אתר הדוס

תודה על ההבהרה.

לגבי חזרות כדי להסביר, אין מהן מנוס. נסיון רב שנים בפורום (ובמקומות אחרים, עם שיח פנים אל פנים) מראה כי בני אדם מתקשים להבין זה את זה, מתקשים להסביר את עצמם. לפעמים זה מחוסר הקשבה, כאשר נדמה לנו שאנו יודעים מה השני רוצה לומר (צורת ההקשבה והקריאה שלנו היא לקרוא עד שאנו מבינים, ואין אנו טורחים לאמת את מה שקראנו מול המילים האחרונות. אנו נצמדים למשמעות המשוערת, וקשה לנו להתנתק ממנה). לפעמים זה מהעדר יכולת ביטוי. ולפעמים, כמובן, מקושי המושג. ויש קשיים גם מכך שמי שרוצה לבטא רעיון טועה ואינו שם לב בעצמו לכך שדבריו אינם הגיוניים (וגם כאן זה מתחלק לחלקים...).

אז הבה ונראה במה אנו מסכימים ובמה לא (ושוב אני חוזר: איני זוכר את כל הטיעון שלי מאז אלא באופן כללי. המניע לדיון היה התרשמותי מהניתוח הסוציולוגי פסיכולוגי של יובל אודות התפתחותם של שפינוזה וחבריו בקהילה שדומה מאד לבעלי תשובה של היום, אלא שמגיעים ליהדות בגיל מבוגר ולומדים אותה באופן מושכל, אקדמי, ולא בחיק אמם).

1. יש טיפוסים יוצאי דופן שמתקשים לקבל את מערכות האמונות של הציבור שבתוכו גדלו. יתכן שהם מעטים מאד. יתכן גם שהם יותר ולא ידוע כל כך עליהם.

2. בני אדם בוחרים בחברה ונשארים בה מרצונם ומהכרעתם.

3. החברה החרדית היא יעילה ביותר מזה 200 שנה.

4. החברה החרדית אינה בהכרח הטובה ביותר...

מה יש לי להוסיף או לגרוע מהטענות שהצגת?

1. בני אדם, בגיל מסויים (נניח 14) מתחילים לעסוק בבירור פילוסופי של עולמם. זו הפסיכולוגיה האנושית. רובנו נעצרים בשלב כלשהו. אבל חלק מתהליך ההתבגרות הוא המרי. לתפוס מרחק ממה שעד היום היה מקובל והגדיר אותנו כדי לעצב מתוכנו הגדרות חדשות. זה תהליך בריא שמאפשר לילד לבנות את אישיותו.

תהליך זה יכול להביא לתהיה על הנחות יסוד.

החברה המודרנית מזמנת הרבה יותר ביקורת עצמית מאשר דורות קודמים.

גם החרדית, אם כי פחות.

אצל בעלי תשובה וכל מי שלומד מערכת אמונות חדשה בגיל מבוגר, יכול להתרחש תהליך דומה, ועמוק יותר.

זה מה שקרה אצל שפינוזה, וזה מה שיכול לקרות היום אצל כל אחד. המודרניזציה מזמנת עימותים בין עצם הגישה המדעית והטכנולוגית שכל כך עובדת (יש לנו חשמל ומחשבים ורפואה) לבין מערכת האמונות שנחשבת למחייבת (העולם קיים בדיוק 5000+ שנים, אז איך יש מאובנים של דינוזאורים?).

כמה עוברים את השלב הזה? איך הם יוצאים ממנו? אצל חלקנו ניתן להבחין בבריחה מפני מודעות עצמית. (כמדומה שזה קיים גם אצל מה שכינו פעם "מזרחי". וחוששני שאצל חלק מאיתנו, הדתיים והחרדיים, אין אמון בביקורת שכלית מפני שיש איזה חשד עמום שאם נבדוק, נצטרך לדחות את עיקרי האמונה שלנו ולזרוק אותם...).

אחרים חיים עם מערכת אמונות כפולה, בבית הכנסת ובחיים. בבית  הכנסת מתנהגים כאילו כל מדרש הוא אמת היסטורית, ובחיי המעשה מסרבים לקבל טענות וסיפורים ללא ביסוס (האם היית קונה מכרה זהב על הירח בגלל שאדמור או מקובל חלם עליו?).

יש כאלו שאכן מגיעים למסקנה שהתורה חלילה שקר אבל אינם מסוגלים לשנות (יתבאר לקמן) וחיים בצער רב, כאנוסים.

יש כאלו, והם נדירים יותר, שמבינים שיש לחלק את מערכת האמונות שלנו בין מה שהוא אמת ברורה, מה שהוא אמת היסטורית, ומה שהוא מדרש ותוספות, ויש גם אמונות תפלות (נניח, וארשה לעצמי אולי חוצפה גדולה: צוואת ר' יהודה החסיד, אם יצאה מתחת ידיו, או האמונה בגלגולים ובדיבוקים). הם אינם נדירים כמו השמש אבל עדיין אינם רבים כל כך.

תכליתי בהשתתפות בפורום הזה היתה לעזור לאלו שמתבוננים וסובלים להבין שאין זו עבירה לחשוב ולבדוק, ואדרבה, יש לפתוח את החבילה היהודית, ואז אפשר לגלות שלא כל מה שנאמר בשם התורה והיהדות ראוי להאמר בשמה.

האם בכל זה תסכים איתי? פרט נא.

2. אני סבור כמוך שכל מה שאדם עושה הוא פרי בחירתו. אבל לא כל בחירה היא בשמחה ובחפץ לב. גם העבד יכול לסרב למלא הוראה ולקבל מכות. גם אצל סטאלין וסדאם אפשר היה לסרב פקודה ולשלם ביוקר.

בחודשים האחרונים כותב אצלנו יהודי יקר ולמדן, שלפי עדותו על עצמו הוא בן החברה החרדית ולא ישנה את השתייכותו למרות שבדברים רבים הוא חש "בחוץ" (וצר לי על זה, אבל לא זה הנושא). הוא לא ירצה לפגוע בבני משפחתו שאותם הוא אוהב. (והוא, בניגוד אלי, אינו נותן אמון במסורת ולא סבור שאפשר לפתוח חבילה ולהישאר עם העיקר).

כמה כאלו יש?

יש דרגות שונות של אונס.

נכון שבחברה המודרנית קל יותר להחליף השתייכות. יש גם אפשרויות שלא היו קיימות בימי שפינוזה (למשל להיות חילוני ובלתי מזוהה. שפינוזה היה כמדומה הראשון שהלך בדרך זו או שהגדיר זאת בדומה לכך. ולא שחילונות טובה בעיני). אבל לא כל מה שאפשרי הוא גם נוח וזול.

3-4. נראה שעלינו להבהיר למה הכוונה ב"חברה החרדית". נראה שהמונח מתאר חברה שקיימת כמה עשרות שנים, פחות ממאה (נניח מאז ימי החפץ חיים, כאשר האורתודוכסים קיבלו על עצמם חלוקה פנימית בין "מזרחי", חרדים שאינם ציונים, נוסף ל"חסידים" מול "לא חסידים" וזה כולל את בני אירופה..).

האם החברה החרדית יעילה יותר? במה? יש לנו יתרונות רבים. אבל המחיר שאנו משלמים, בשנים האחרונות ממש, על נטיות שמקצינות והולכות, גורם לכך שאני חש שקשה לי להזדהות עם החרדיות המודרנית. לא זו החרדיות שלפני 10, 20 שנה ויותר. צא ובדוק ותמצא.

ועכשו, מה אנו עושים כדי לעזור לעצמנו ולסביבתנו?

ללמוד.

לדבר יחד.

להיות טובים יותר ואז זה יכול להקרין על סביבתנו.

מה עוד אתה מציע?

שומר פיו ולשונו - שומר מצרות נפשו < type="text/">document.write("");

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 14:41 לינק ישיר 

מיימוני -
1. לגבי הניתוח של שפינוזה, כמי שקרא כמויות עצומות של חומר בנושאים הללו, אני ממש בז לניתוחים מהסוג הזה. לפעמים אני ממש מגחך לראות איזה פרופיסור שמנסה לנתח אופי של מישהו מלפני ארבע מאות שנה, ולחשוב מה גרם לו למה. הרי אפילו לנתח אישיות של מישהו שחי היום, ואתה יודע עליו המון, ולנחש מה עובר לו בראש זו משימה קשה. כשהולכים מאתים שנה אחורה, זה ליצנות גמורה. זה לא קשור לדיון, אבל נקודה חשובה.
2. ביחס לבעלי תשובה, אי אפשר לטעון שיש בהם אנוסי תבונה. אדם שעזב את ציבור הורותו, אין לו שום בעיה לעבור לאחר מכן לאיזה זרם שהוא רוצה.
3. באופן כללי, אתה חולק על עקרונות החשיבה שהציבור החרדי חי בהם. אנשים מאמינים בשדים, כמו שהאמינו חז"ל ורוב חכמי ישראל במהלך ההיסטוריה, חוץ מאסכולת ספרד שלפני הרמב"ן ותלמידיו, ולך זה פשוט לא מתאים. אנשים מאמינים בכשפים, שוב כמו חז"ל, ואתה לא מסכים. זו הנקודה המרכזית, וכל היתר זה ספיחים.
4. לגבי אמונה מול רציונליות, הגישה שלי הפוכה משלך. אני קראתי כל חומר כפירה אפשרי. אצלי בבית יש גלריה של ספרי מינות הגרועים ביותר, כמובן שעשיתי את זה בהוראה מגבוה. כבר תקופה ארוכה שלא נתקלתי בטיעון חדש, ואני יכול להעיד שכל ספר כזה שאני קורא רק מחזק אצלי את האמונה. מי שמפחד מכפירה, סימן שהוא לא מכיר מספיק טוב את הנושאים הללו. כל ספרי הכפירה מאד מפחידים, למי שלא קרא אותם. להיפך, כשאתה רואה את הרדידות של שוטים כמו דוקינס, אתה מפסיק להתפעל מהם. אני לא רואה שום סתירה בין הרציונליות לאמונה. כמובן שלא נוכל במסגרת זו לעבור על כל הנושאים, אבל באופן כללי זו דעתי.
5. גדליה - לפני שאתה מכריז פה הכרזות, תלמד קצת את ההיסטוריה האמיתית של ההשכלה, עם דגש עצום על יחסי המשכילים עם השלטונות הנוכריים באירופה, ואז תבין את הטעות שבדבריך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 15:27 לינק ישיר 

יש לחלק את הבעיה לשנים,

1, האם אנו מקיימים את התורה ?
2, האם אנו חיים על פי דרך ארץ ?

בשניהם התשובה היא לא באלף גדול,

וההיסטוריה היהודית הוכיחה שאנו לא שורדים בהתנהגות כזאת,

מה שאנו חייבים לעשות ומיד, 1, לקיים את התורה, 2, לחיות נכון, על פי דרך ארץ (= רציונליות)
ברגע שאנו נעשה כך ?! לא תהיה חילוני אחד, כולם יצטרפו להיות אומה אחת, שמאמינים בתורה אחת ובאל אחד,

כל הקשקשת שכאילו טוב לנו, בא מקלות דעת וטיפשות,
לא רק שלא טוב לנו כהיום, רק מי האדם שלא חושב על המחר ? והמחר מפחיד מאוד,
שיטת "הסמוך" לא עובד ולא עבד מאז ומתמיד,
נכון שהצלחנו להקים מחדש את החרדיות, (אנשים לא מבינים שהחרדיות היא דבר חדש לגמרי, כלומר הצלחנו להקימו מחדש כמעט מאפס ב"ה)
אבל אנו שוכחים שלהקים מפעל, היא קל ביחס להחזיק אותו,
היטלר וגרמניה הצליחו לכבוש חצי עולם, אבל בשום אופן לא חשבו איך להחזיק חצי עולם, ולכן כשלו,

ולכן אני חושב שדבר ראשון חייבים לבטל את ההעסקונה הבלתי אחראית,
ולעמיד לרשות החרדים מומחים בכל עניין ועניין,
כמו שעשינו זאת ברפואה, בענייני סוציאליים, ועוד,
חייבים ללמד בת"תים תוכנית ליבה חרדית,
חייבים ללמוד בישיבות ניהול בית וכלכלתה,
חייבים לאמץ לבחורים בישיבות את האמונה הרציונאלי\עצכ"חי,
ולגנוז את כל הסיפרות הבלתי רציונאלי,

ואז נצליח, שאף אחד לא יפחד לצאת לרחוב, ולנהל ולהקים בית\משפחה בביטחון כלכלי ובביטחון בצדקת דרכינו,  
להפך יהיה מצב של קידוש השם, כמו שרבינו יונה אומר (ספר שערי תשובה לרבינו יונה שער ג)

קיג, ותלמיד חכם שאינו נוהג בצניעות חייב מיתה בידי שמים, לפי שמרחיק אהבת הבריות מן התורה. ואמרו רבותינו זכרונם לברכה (שבת קיד, א): כי על זה נאמר (משלי ח, לו): "כל משנאי אהבו מות". פירוש: "משנאי" - משניאי, שהם גורמים להבריות לשנוא את התורה. ואמרו רבותינו זכרונם לברכה (יומא פו, א): בזמן שאדם קורא ושונה, ודבורו בנחת עם הבריות, ומקחו ומתנו בשוק נאה, ונושא ונותן באמונה, מה הבריות אומרות עליו: אשרי אביו ואמו שלמדו לו תורה! אוי להם לבני אדם שלא למדו תורה! פלוני שלמד תורה ראיתם כמה יפים דרכיו וכמה מתוקנים מעשיו! עליו הכתוב אומר (ישעיה מט, ג): "ויאמר לי עבדי אתה ישראל אשר בך אתפאר". ובזמן שאדם קורא ושונה, ואין דבורו בנחת עם הבריות, ואין מקחו ומתנו בשוק נאה, ואינו נושא ונותן באמונה, מה הבריות אומרות עליו: אוי לו לפלוני שלמד תורה! אוי לו לרבו ולאביו שלמדו לו תורה! אשרי בני אדם שלא למדו תורה! פלוני שלמד תורה ראיתם כמה מכוערים מעשיו כמה מקולקלים דרכיו! עליו הכתוב אומר (יחזקאל לו, כ): "ויחללו את שם קדשי באמור להם עם ה' אלה ומארצו יצאו".

אבל כל זמן שאנו רק חמש אחוז מהאומה ורובם לא עימנו ?! אז אנו חייבים מיתה בידי שמים !! 
זה המצב במאתיים שנים אחרונות,
ולמי שיש רק קצת יראת שמים ?! לא יכול להיות שהוא ישן בלילות,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 15:45 לינק ישיר 

אתרהדוס כתב:
 אתה חולק על עקרונות החשיבה שהציבור החרדי חי בהם. אנשים מאמינים בשדים, כמו שהאמינו חז"ל ורוב חכמי ישראל במהלך ההיסטוריה, חוץ מאסכולת ספרד שלפני הרמב"ן ותלמידיו, ולך זה פשוט לא מתאים.

אני חי ונושם חרדיות, ואני לא מכיר חרדי אחד שמאמין בשדים, (הוא יתרץ שאין היום ופעם היה או כל מיני תירוצים אחרים,)

מי נתן לך את הזכות להכפיש את הציבור החרדי ??? הרי אתה מחלל את השם ואת עמו ואת תרתו,
אתה רודף ציבור שלם החרדים לדבר השם באמת,
אתה רודף שההלכה כלפיו ידוע,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 15:47 לינק ישיר 

מקס -
לא שורפים את התורה ולא מסלפים אותה, כדי להרבות את התומכים בה. אפשר לעשות שינויים במסגרת האמת, כדי לקרב אנשים, אבל יש גבולות שלא חוצים. זו האמת, זה מה שקבלנו מרבותנו, ואם זה לא מתאים למישהו - שילך לאן שהוא רוצה. רבותנו עשו הרבה דברים כדי להתמודד עם הרוחות החדשות, אבל את התורה לא מסלפים. זו שיטה נוצרית.
"האמת אינה תלויה במספר הדוגלים בה", כתב הרש"ר הירש.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 16:00 לינק ישיר 

מקסי
אתה בטוח שכולנו מדברים על אותם מושגים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/4/2011 16:01 לינק ישיר 

אתרהדוס כתב:
מקס - לא שורפים את התורה ולא מסלפים אותה, כדי להרבות את התומכים בה. אפשר לעשות שינויים במסגרת האמת, כדי לקרב אנשים, אבל יש גבולות שלא חוצים. זו האמת, זה מה שקבלנו מרבותנו, ואם זה לא מתאים למישהו - שילך לאן שהוא רוצה. רבותנו עשו הרבה דברים כדי להתמודד עם הרוחות החדשות, אבל את התורה לא מסלפים. זו שיטה נוצרית."האמת אינה תלויה במספר הדוגלים בה", כתב הרש"ר הירש.

אתה מתווכח על המציאות, אין חרדי אחד שמאמין בשדים נקודה, לא הגדוילים ולא הרבנים ולא התלמידו חכמים ולא אברכי הכוללים ולא העםארצים אפי',
אני לא יודע איפה אתה חיי,
אבל אתה לא מכיר חרדים כלל, מצטער,

אין כאן שום סילוף ח"ו, יש כאן הרבה דרכים להסביר זאת, כמו דיברה תורה כלשון בני אדם, ועוד
לעשות מכל גדולינו וחכמינו ומכל הציבור, כמפגרים ומאמינים בשדים ????
אין לך חילול השם יותר גדול מזה, 
ורדיפת הציבור החרד לדבר השם, שלא חסר לו שונאים בכדי שאתה תוסיף לנו עלילות שווא שכאלה,

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/4/2011 00:14 לינק ישיר 

גדליק מותק,
אני חרדי יותר ממך. חרדי בן חרדי בן חרדי, עד אברהם אבינו.
אתה, מן הסתם, חילוני גמור, כמו רוב גולשי הפורום, שמתחזים פה לחרדים, ומתבכיינים על הכאילו ספיקות באמונה שיש להם.
הבנת?

תוקן על ידי אתרהדוס ב- 24/04/2011 00:17:05

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > רפואתם של אנוסי התבונה
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 5 6 7 לדף הבא סך הכל 7 דפים.