| נשלח ב-28/7/2012 22:53 |
|
| |
מתי הולחנו על אלה. שפכי כמים חסדי ה'. והשיבנו?
באיזה שנים הלחינם ר' שלמה?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2012 08:09 |
|
| |
שפכי היה בשנות ה-60, יש לי הקלטה בו רבי שלמה אמר ש"אבן מאסו" הולחן באותו פרק זמן, ויש דמיון ביניהם. השאר - אינני יודע, ואין לנו אייזשטט לשאול. חבל על דאבדין ולא משתכחין!
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2012 10:17 |
|
| |
שפכי כמים הוא אחד מרביעיית השירים שהולחנו לזכר הבחור שנטבע בים.
עיינו באשכולות ישנים ליתר פירוט.
גם חלקי ה' הולחן לכבוד אותו בחור.
השאר איני יודע
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2012 13:17 |
|
| |
כלבא: אנא בבקשה, תן לנו קישור לאשכול הנ"ל. אני זוכר שקראתי שהיה חבר טוב של מוסא ברלין וחיים ארנברג שטבע בים, ומוסא כמעט הפסיק להמשיך לנגן אז. ואיזה הם ה-3 שירים הנוספים?
|
|
|
|
| נשלח ב-30/7/2012 15:34 |
|
| |
נכון. ארבעת השירים הם: שפכי כמים, שמור וזכור, מי ידמה לך, ופרוש עלינו.
מי שהאיר את עיני בצירוף הנ"ל הוא לא אחר מאשר דופו....
|
|
|
|
| נשלח ב-31/7/2012 12:06 |
|
| |
יישר כח קולדי - והנה הקטע הרלוונטי [העתקתי משם]:
קושינסקי טבע בים אחרי ההופעה ההיסטורית ב-1958 בחתונה, ניגן מוסא גם אצל חבר אחר, הפעם עם עוד שני נגנים. כשראה שהעסק הולך לא רע, הקים עם חברו אברהם קוצינסקי את ההרכב 'קוצי'מוסה', שילוב של שמותיהם. מאחר ומהמוזיקה הוא לא הרוויח מספיק, החליט להתפרנס מלימוד מתמטיקה ופיזיקה. "זו היתה תקופה מטורפת אצלו", נזכר חברו הטוב מימי כפר הרוא"ה, חיים ארנברג, "הוא היה מלמד פיזיקה ומתמטיקה, ואחרי שגמר לעבוד בחמש, הוא היה הולך להופעות ומנגן עד 12 בלילה". כשהבין כי עליו להתפרנס גם מהמוזיקה, החל ברלין לגבות כסף על הופעותיו הרבות. "כשהתחילו לבוא אנשים שאני לא מכיר להופעות, כבר דרשתי כסף", הוא נזכר היום. "אנשים הבינו שאי אפשר יותר ליהנות מהופעות חינם, ושהאמן צריך בסופו של יום לשלם במכולת". ב-1962, ארבע שנים לאחר שהחל להופיע באופן רשמי, שקל ברלין לפרוש לחלוטין מעסקי המוזיקה ולהתמסר ללימוד מתמטיקה. הדבר קרה לאחר מותו הטראגי של חברו הטוב ושותפו לחיים המוזיקליים, אברהם קושינסקי ז"ל. "אני זוכר ששמעתי שקושינסקי טבע בים, ולא יכולתי להאמין", משחזר ברלין את אחת התקופות הקשות בחייו, "זה היה בהחלט משבר. למזלי לא הייתי איתו שם, מאחר וזו היתה תקופת בחינות. אברהם הלך עם חבר לים. שניהם טבעו ומתו. היום אנחנו קוראים על הרוגים בתאונות ובצבא ועוברים לסדר היום, אבל אז, שני סטודנטים שטבעו בים עוררו רעש גדול. נערכה לוויה ענקית. חשבתי אז להפסיק לנגן כי לא היה עם מי, ולא חשתי שיש טעם אחרי מותו. לקח לי קצת זמן לחזור לזה. שמרתי על קשרים עם משפחתו לאורך השנים. לפני שנתיים אביו נפטר, זה היה מאוד כואב. אני גם מקפיד לעלות על קברו בכל שנה". "מוסא הוא אדם מופנם, המתמודד עם כאביו בשיטת 'וידום אהרון'. הוא התמודד עם מה שקרה לאברהם בדרך שלו. היינו שותפים לצער עד כמה שיכולנו אבל ידענו שההתמודדות היתה לו מאוד קשה", אומר אליעזר שפר, ממייסדי המפד"ל וחברו הטוב של מוסא. ארנברג מספר שהחברים "עברו את החוויה הזו ביחד. מוסא הוא אדם קצת מופנם, אז הוא לא נתן לנו לדעת מה מתחולל בתוכו. אבל עודדנו אותו וחיזקנו את רוחו".
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-1/8/2012 15:41 |
|
| |
הסיפור המלא של "שפכי כמים" -- ע"י רבי שלמה זצ"ל בעצמו
זה מהקלטה שיש לי באנגלית, תרגמתי אותו והוספתי קצת הסברים בסוגריים:
ר 'שלמה מדבר: "בסדר, אני אגיד לכם מה קרה. מסרתי קונצרט בפריז, זה היה לטובת...[והוא מסביר...]. יש כמה אנשים שארגנו מסעדה כשרה עבור התלמידים שמגיעים [לצרפת] ממרוקו ואין להם כסף לשלם והם רוצים לאכול כשר. אז פעם בשנה יש להם איזשהו אירוע לטובתם. אז בשנה שעברה היתה לי את הזכות לתת קונצרט לטובת המסעדה הזו. אבל הם גובים עשרה דולרים לכרטיס כניסה - הם צריכים את הכסף עבור התלמידים. וכמובן, התלמידים לא יכלו לבוא. אז בשבוע לאחר מכן, הופעתי רק עבור התלמידים בביתם. זה היה ממש מלא, התקהלו מאות סטודנטים - והיה ממש א געוואלד! והחלטנו להיפגש בעוד כמה ימים שוב. נפגשנו בעוד כמה ימים בבית של מישהו, ושם הלחנתי את השיר הזה אשר אני הולך לשיר עכשיו. הייתי ממש במצב רוח טוב מאוד, געוואלד! אני רוצה שתדע שאחרי זה, הלכנו בפיגאל [איזור של פריצות בפריז], וכל הסטודנטים היו איתי. ואתם יודעים משהו? כמה...מבלי להזכיר שמות או מספרים...אנשים הצטרפו אלינו. כיון שבפיגאל, מה שזה לא יהיה, אנשים מסתובבים עם שברון-לב, כי הם מבינים שזה [הפריצות] כלום [ריק לגמרי]. הלכנו לאורך פיגאל והייתי שר. המילים לשיר הם "שפכי כמים ליבך, נוכח פני ה'." והצעירים הלכו איתי. אוי ויי, אני אומר לך - באמצע התחיל לרדת גשם סוחף. הלכנו לאיזה בית קפה - וכולם הסתלקו - ואנחנו נשארנו. אוקיי, תנו לי לשיר את השיר הזה פעם אחת רק בעצמי, ואחר כך הצטרפו אלי. בכל אופן, למי שיודע תנ"ך - זה ממגילת איכה, פרק שני." [ואז הוא שר את השיר].
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 09:44 |
|
| |
סיפור מרגש ביותר.
אפשר לצרף את השיר בבקשה?
|
|
|
|
| נשלח ב-27/8/2012 11:41 |
|
| |
זה שיר ידוע, באלבום WAKE UP WORLD ששמו בעברית הוא..............
"שפכי כמים ליבך". יש ערוץ ב-YOUTUBE [יו טוב] הנקרא RABISHLOMO שיש הרבה שירים, תחפש שם...בבקשה.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/9/2012 20:03 |
|
| |
שפכי שם הוא מהיר אח"כ נהיה איטי מעניין למה דווקא השיר חסדי ה' עיצבן את מלאך המוות? [תקנתי את הלשון-דופו]
תוקן על ידי דופו ב- 20/09/2012 11:41:30
|
|
|
|
| נשלח ב-20/9/2012 11:45 |
|
| |
שלמהליסט: רבי שלמה זצ"ל היה משחק עם הקצב של השירים שלו. למשל, ב"שמחה לארציך" שהוקלט באלבום "ברכי נפשי" [שיר מס' 8], הוא שר את זה איטי. אח"כ בקונצרטים היה תמיד קצבי ושמח. השיר "ועינינו תראנה" שבאלבום "והאר עינינו" היה קצבי, ואח"כ נהפך לאיתי בגירסת "שלום עליכם". מסתמא יש עוד דוגמאות.
"חסדי ה' " שהוא שר כשהוא נפטר היה זה של חסידות סקולען, לא של עצמו. כך דווחו.
תוקן על ידי coldinu ב- 20/09/2012 14:47:59
|
|
|
|
| נשלח ב-23/9/2012 13:27 |
|
| |
עצבן אותו הקילו
|
|
|