הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · לשמוע אל הרינה ואל התפילה · יום הזכרון ה46 למשה קוסביצקי מאת עקיבא צימרמן
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-20/8/2012 21:47 לינק ישיר 
יום הזכרון ה46 למשה קוסביצקי מאת עקיבא צימרמן

השבת פרשת שופטים הוא יום הזכרון ה46 של משה קוסביצקי אשר נפטר בז אלול תשכו.בספרי זכור אזכרנו עוד כתבתי את פרשת חייו והבאתי תמונות ומסמכים על פרשת חייו.יש בידי עוד חומר ואם ירצה השם ואם מצב בריאותי יאפשר זאת תתקיים בתל אביב תערוכה שבה יוצגו מסמכים ותמונות מאוספו .לפי צואתו הוא נקבר בהר המנוחות בירושלים.למשפחה היתה הלקת קברים בהר הזיתים אך כאשר משה נפטר היה הר הזיתים בידי ממלכת ירדן.דודו אחי אביו קבור בהר הזיתים.בני המשפחה חיו בירושלים,חדרה וחיפה.הייתי מאד קשור למשה קוסביצקי והכרתי לא רק את משה החזן כי אם גם את משה האיש.הוא היה עניו ובעל צדקה גדול.הוא אמר כי כל פעם שהוא עובר לפני התיבה הוא מדמה כי זו הפעם הראשונה ועל כן הוא תמיד מצליח.שני ביקוריו הראשונים בארץ ישראל היו טרם קום המדינה. הוא חיפש דרכים איך לחיות בארץ ישראל ובתכניתו היה לבנות בית כנסת כלל עולמי בשדרות רוטשילד בתא על מגרש שהיה שייך לחזן קברטין. הוא הסכים להתפלל בשנה הראשונה בימים הנוראם ללא תשלום ואחרי החגים לצאת למסע תפילות וקונצרטים בעולם היהודי שהכנסותיו יוקדשו לבית הכנסת.כמנצח המקהלה, דובר על ליאו ליוב שהיה אז תושב תל אביב.בינתיים פרצה המלחמה והתכנית נגנזה.כאשר הכרתי את משה הייתי צעיר לימים ושהיתי במחיצתו שעות מרובות,כיום לאורך ימים ושנים אני היחיד מחברי המשלחת  שקיבלו אותו בשדה התעופה בלוד שחי לאורך ימים ושנים טובות.דעו לכם שמשה קוסביצקי שלט בעברית והקדשות שכתב לי על גבי תקליטים ותמונות היו כולן בעברית.זכיתי שלש פעמים להשתתף בסדרי פסח  בניהולו.כאשר התפלל באהל שם בתל אביב הייתי אני הבעל קורא, זה היה בשביעי של פסח.את המצבה על קברו תכננתי אני לפי בקשת רעייתו ברכה זכרונה לברכה .היא נפטרה לפני כשנתיים והיתה כבת מאה.המצבה היא בצורת עמוד תפילה שעליו סידור פתוח עם המשנה עקביא בן מהללאל אומר.פרק זה בלחנו של ישראל אלטר היה אחד הפרקים ששר בכל קונצרט וכן העלה אותו על גבי תקליטים כמה פעמים.בפסטיבל ישראל בשנת תשכג התקיים ערב חזנות בהשתתפות החזנים משה קוסביצקי,משה גנשוף ויעקב ברקין.הנשיא החמישי יצחק נבון אמר לי כי הוא היה היוזם של שילוב חזנים בפסטיבל.בתכנית היו בעיקר פירקי מקהלה בניצוחו של מרטין וייט.ישבתי עם משה קוסביצקי בחדר האומנים בהיכל התרבות.לחדר נכנס הנשיא דאז,זלמן שזר ואמר ר' משה אני רוצה לשמוע את עקביא וכך נאלצו לשנות את התכנית למורת רוחה של המקהלה.על הפרק עקביא בן מהללאל נאמר כי הוא כדת משה וישראל.ישראל הלחין ומשה שר... האמת היא שישראל אלטר לא היה מרוצה מהביצוע של משה קוסביצקי היות ומשה שינה את הלחן והוסיף לו נופך משלו.לפני שנפטר שלחתי לו מכתב ורעייתו מסרה לי כי אמר שהוא חייב לי  תשובה.....מכתב שספק עם משה קוסביצקי הספיק לקבל הוא מכתבו של הרב משה יפה,אביו של אלי,בו הוא כותב למשה קוסביצקי כי בתכניתו להקים בית כנסת גדול בירושלים והוא מקוה שמשה קוסביצקי יהיה שם החזן,לא זכינו ולא זכה.ועוד אספר כי אמנם דברי חלומות אינם מעלים ואינם מורידים אך מדי פעם משה קוסביצקי בא אלי בחלום ומנעים מזמירותיו.כאשר חליתי לפני מספר חדשים בא אלי משה בחלום ואיחל לי רפואה שלמה ואכן לזה אני זקוק עתה במהרה.אציין כי הייתי מיודד גם עם אחיו דוד ועל כך בהזדמנות אחרת. 

בעזרת השם

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 22:18 לינק ישיר 

בס"ד

תיבת-נגינה, תוכנית החזנות השבועית בהגשת מאסטרו אלי יפה, תיוחד ביום ששי הקרוב למשה קוסוביצקי.
בתוכנית תוכלו לשמוע יצירות נדירות והקלטות שטרם שמעתם.
תיבת-נגינה בהגשת מאסטרו אלי יפה,
כל ששי בארבע אחר-הצהריים ברדיו גלי-ישראל
94FM  106.5FM
באינטרנט www.1065.co.il ולהאזנה מאוחרת גם כאן בפורום באדיבות ר' משה ליבסון.
גלי-ישראל: שומעים שזה ישראלי

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > הכל סביב המוזיקה > לשמוע אל הרינה ואל התפילה > יום הזכרון ה46 למשה קוסביצקי מאת עקיבא צימרמן
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר