הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · ספרים וסופרים · חדש בחנות הספרים ובכלל
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-11/2/2009 03:07 לינק ישיר 
חדש בחנות הספרים ובכלל

כדאי לפתוח אשכול לכתוב על ספרים חדשים בקיצור. ספר שי *תפתח עליו דיון אפשר לפתוח עליו אשכול עצמאי.

אתמול ביקרתי בחנות ביגלאייזין בבורופרק אחרי זמן ארוך שלא הזדמן לי לבקר שם. (חנות ספרים שהינה מושג, וכדאי לפתוח עליה אשכול בפני עצמו) ונתקלתי בכמה ספרים חדשים שלא ידעתי שהופיעו. (אני כותב מזכרון על ספרים שעניינו אותי ואין לי הספרים לפניי, אני מקווה שחכמי המקום יוסיפו כהנה וכהנה)

*הופיע כרך חדש של מחזור וויטרי הוצאת אוצר הפוסקים בידי הרב אריה גולדשמיד. אין צורך להכביר מלים על חשיבות הדבר. ההוצאה הראשונה של הספר לא הטיבה עמו. ידוע שמחזור וויטרי הינו אוסף של כתבים וכתבי-יד שמרכיבים הספר מן בתי מדרשו של רש"י ושאר מחברים מאוחרים. במהדורת גולדש מיד עשה עבודה מקצועית לעילא של הבהרת המבוך ובירור הסבך. לא הצלחתי לעיין זמן רב בכרך שטרם קניתי, אך זה בוודאי חגיגה לאוהבי ולומדי תורת הראשונים לכל גווניה.

*הופתעתי לראות שמכון זכרון אהרן נכנס לענף הקבלה. שני ספרי קבלה הופיעו מטעמו. סידור קבלה חדש מר' חיים מארם צובה מכתבי-יד המחבר מאריך במבוא מפורט, וחרש היטב את כל הכתבי-יד ביסודיות, וספר נוסף מקבלת האריז"ל מכתבי ר"א פנצורי. יש לעיין היטב מה התחדש בספרים אלו מעבר לנוסחאות חדשות.

*ספר חדש ביאורים על ספר נפש החיים מהרב אלי ווינטרויב, לא הצלחתי אפילו להציץ בו לחוות דעתי על הסגנון ועל החידוש.

זהו לבינתיים

תוקן על ידי אתנחתא ב- 11/02/2009 3:04:16

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-11/3/2013 14:00 לינק ישיר 

דרכו הפרשנית של ראב"ע

*-- m *http://www.biupress.co.il/website/index.asp?id=760*-- m *

מחשבת ההלכה של הגרשז"א

*-- m *http://www.biupress.co.il/website/index.asp?id=765

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-27/2/2013 20:52 לינק ישיר 

כרך א' של אמונות ודעות לרס"ג עם הערות הרב הנזיר
בעוז ובתעצומות, אוטוביוגרפיה של הר"ש גורן
נחלת אבות, ביאורים למסכת אבות של דון יצחק אברבנאל, יוצא חדש לאור

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/2/2013 11:19 לינק ישיר 

חדש בהוצאת קורן
ספר על מגילת אסתר של ד"ר יונתן גרוסמן
ספר על שמואל א של הרב אמנון בזק
שני הספרים הם התחלה של סדרת ספרים העוסקים בתנ"ך

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-21/1/2013 19:36 לינק ישיר 

חדש מJTS חלק שני של מלכי בקודש בעריכת דוד זוהר

http://www.schocken-jts.org.il/hebrew/bookstore/prodView.asp?idproduct=376
Malki Bakodesh, Part 2 / Rabbi Hayyim Hirschensohn

דדווח על תוכן פוגעני

UPREAL השקעות פרטיות -   בק טק - הוכח כמשחרר כאבי גב ומוריד לחץ משרירי הגוף.   בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד

נשלח ב-20/1/2013 01:08 לינק ישיר 

כריכה קשה או רכה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/1/2013 15:13 לינק ישיר 
ספר חדש על רודקינסון

יונתן מאיר, שבחי רודקינסון: מיכאל לוי פרומקין-רודקינסון והחסידות, הוצאת הקיבוץ המאוחד, הילל בן חיים, תשע"ג

הספר בהוצאה

הספר נמכר בהנחה גדולה בחנות הספרים אדרבא בירושלים

הספר באדרבא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2012 15:35 לינק ישיר 

זה היה ברחוב תחכמוני
נראה לי כבר לא קיים

נשלח מהאנדרואיד שלי

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-28/12/2012 12:55 לינק ישיר 

לא ידוע לי על חנות של וועד הישיבות. זכור לך איזה רחוב בגאולה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/10/2012 13:38 לינק ישיר 
חנות

אני לצעירי עזבתי את ירושלים בעז"ה אחזור לגור בעיה"ק תובב"א . אבל בילדותי אני זוכר שיתה חנות של ועד הישיבות חנות פינתית אני זוכר גם שהמוכר היה יהודי לא צעיר מיקום  החנות  בגאולה  אשמח לדעת  האם  החנות  קימת  גם  היום  אני  צריך  להיות בים  עיה"ק  בשבוע הבא  בעז"ה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/10/2012 16:52 לינק ישיר 
חדש, "ספר הצורף"

הכל אודות ספר הצורף כולל דוגמאות וטעימות מתוך הספר.
http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=atsorf
http://www.kipa.co.il/blog/229558

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 21:45 לינק ישיר 

לקראת יום הכפורים: מחזור חדש ליום הכפורים מאת הוצאת קורן, בתוספת ביאורים של הרב י"צ רימון, עם סימון התפילות לשעת הדחק, מיועד בעיקר לחיילים, שאר אנשי כוחות הבטחון ולאמהות המטופלות בילדים
להשיג באתר הוצאת קורן ובחנויות הספרים המובחרות

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/9/2012 07:57 לינק ישיר 

ספרן כתב:

"לרגעים תבחננו" - הרהורים על תשובה וימים נוראים, מאת: הרב מנחם נאבת.

לבחינת "לרגעים תבחננו"

מיום "עומדי על דעתי" אני זוכר את עצמי מתלבט בשאלה: באיזה ספר אעיין בשעות הארוכות וה"מתות" בתפילות הימים הנוראים? מימין ומשאל נשמע שצרת רבים היא. נדרש ספר מעניין, מפרה מחשבות, מעשיר ומספק לשעות ארוכות, שעם זאת לא יהיה חריג במראהו בנוף הקונפורמי של בית הכנסת. יש שהגדילו עשות ושידכו בין הספר המועדף עליהם לבין כריכתו של ספר סטנדרטי, שידוך כפוי לפרק זמן מוגבל של "ימי התשובה". במקרים רבים מצאתי את עצמי דולה רעיונות מחכמתם של חז"ל בתלמוד, הספר שלא נס ליחו וניתן ללמוד בו בכל מקום ולהפיק ממנו כל מבוקש. אולם השנה נפתרה הבעיה בדרך אחרת, בקריאת הספר החדש "לרגעים תבחננו", שעל תוכנו אבקש לעמוד בשורות הבאות, וכריכתו הסולידית משתלבת יפה בכל בית כנסת. הרהורי אודות התשובה וראש השנה השתא, נפרסו איפוא כהערות שוליים לספר זה.

לרגעים תבחננו, הספר

את מאמרו הקרדינלי "היהדות וזמננו" (חירות קשה, עמ' 283) פותח לוינס בהתייחסות לבעיה אקוטית: במקרים רבים, כאשר מאפיינים קהילה על פי האידיאלים המנחים אותה, מתגלה פער בין התיאור לבין העובדות, פער הגורם להתייחס לתיאור כמיתוס רצוי אך חסר משמעות וקיום. השיגרה מסאבת את בני הקהילה, והם נתפסים כעסוקים בטרדות היומיום במקרה הטוב, ובתככים פוליטיים בדבר המדרג הקהילתי במקרה הפחות טוב. על כך כותב לוינס:

בתוך קטנוניות היומיום, קהילה אנושית איננה דומה למיתוס שצמח סביבה. היא מעמידה עצמה עם זאת לרשות ייעוד נעלה על ידי האינטלקטואלים שלה (זקניה) הקשובים לשאלות הצדקת הקיום, ובאמצעות צעיריה, הנכונים להקריב עצמם למען אידיאלים, כלומר מסוגלים לפעול לאור רעיונות קיצוניים.

נדירים הם הספרים המשלבים אינטלקט מעמיק ורחב עם רוח צעירה, מתמסרת וחתרנית. ספר זה, שסגנונו הבוסרי מעט והלהט שבין שורותיו מעידים על רוחו הצעירה, משלב גם כשרון גדול, הקשבה רבה ואף התחלה של פילוסופיה.

בספר משולבים שלושה סגנונות הגותיים. הראשון, המהווה את המסגרת לכל אחד מפרקי הספר, הוא דרושי-למדני: פותח במספר קושיות בתלמוד וברמב"ם בסוגיה הנידונה, מציע מהלכים פשטניים ודוחה אותם, ומסיים במהלך משלו, מחודש פחות או יותר, המתיר את כל הקשיים. סגנון קלאסי זה יש בו כדי להטעות: הוא חוטא לפעמים בחטא בו חוטאים דרושים ומהלכים למדניים אחרים, כאשר הקונסטרוקציה מחייבת הצגה כאילו המהלך המבוקש הוא הפותר את כל הקשיים במידה הטובה ביותר, בעוד שלפעמים חלק מהקושיות טובות יותר מהתירוץ, או שהתירוץ על אחת מהן יכול לעמוד בזכות עצמו, בלי קשר ל"מהלך" המרכזי. נראה שיש כאן השפעה של בית-מדרש ממנו ינק המחבר ואליו נשאר כבול, או שמא רצון להצביע על השתייכות לאותו בית מדרש ישן, לעוגן היציב של הלמדנות התלמודית. הצורך בעדות זו מובן לאור היעדרן של "הסכמות" מכאן ושל "בית הוצאה לאור" מאידך.

אך גם אם הקורא מוצא את עצמו מפקפק לפעמים על נחיצותם של חלקים כאלו ואחרים מתוך סגנון זה, הרי הוא מוצא את עצמו לפעמים ממשיך בקו של המחבר, ומוסיף על פי דבריו רעיונות "דרושיים" אחרים. כאלו הם ההרהורים שעלו בי לראיה לדבריו אודות התשובה כדרך חיים קבועה, חידוש היכול לפעמים להישמע כבן הדורות האחרונים, והמחבר מוצא לו מקורות בדברי הרמב"ם, אך חבל שלא הביא מדברי הרמב"ם בספר המצוות (סיום מצוות עשה), בו הוא מונה בין המצוות ההכרחיות את המצוה הע"ג, הלא היא מצוות התשובה; ודוגמה נוספת – בפרק העוסק בדברי הרמב"ם (תשובה ג, ד) על ה"רמז" שבשופר: "עורו עורו ישינים משנתכם ונרדמים הקיצו מתרדמתכם וחפשו במעשיכם וחזרו בתשובה וזכרו בוראכם", מתבקש לבאר על פי דברי המחבר את כפל לשונו של הרמב"ם, "עורו עורו", על ההתעוררות וההתעוררות מן ההתעוררות, שכן התעוררות יכולה אף היא להתקבע ולהסתאב אם לא חוזרים ומתעוררים ממנה גופא ללא הרף.

אך לא נחוצה חדות עין מיוחדת כדי להבחין מבעד ל"קנקן" זה ביין המשובח שבתוכו, וכאן אנו באים לשני הסגנונות הבאים. האחד מבצע ניתוחים פנומנולוגיים מרתקים לתמות שעל חלקן כבר נכתב בספרות הפילוסופיה הקונטיננטלית ועל חלקן האחר כמעט ולא נכתב מאומה. התמות פותחות בנושא הספר: תשובה וימים נוראים, אך מהרה חורגות ועוסקות במגוון רחב של נושאים "יהודיים". לא רק תשובה, וידוי, שיח עם האל, חרטה שאינה חיטוט מזוכיסטי והתמסרות, אלא גם החתירה למידה הטובה, אתיקה חסרת אידיאל, נבואה ועוד ועוד. התיאורים הללו קולחים וזורמים, משובבי לב ומעניקי השראה. כל אלו מהווים תרגום אוניברסאלי למושגים יהודיים פרטיקולריים, תרגום המאפשר לנו, כקוראים מודרניים ופוסט מ', לחזור ולהתחבר למעיינות החכמה היהודית העתיקה.

במסגרת זו חסרה לי ההתייחסות ל"זכרונות" בפן האלוהי שלה, כפי שמתחדד מהפטרת היום הראשון, פרשת חנה (שמואל א א, יא). "וַתֹּאמַר ה' צְבָאוֹת אִם רָאֹה תִרְאֶה בָּעֳנִי אֲמָתֶךָ וּזְכַרְתַּנִי וְלֹא תִשְׁכַּח אֶת אֲמָתֶךָ וְנָתַתָּה לַאֲמָתְךָ זֶרַע אֲנָשִׁים" – המדוכא בצרתו מרגיש שה' שכח אותו והוא מבקש ממנו לזכרו. ניתוח פנומנולוגי היה מוצא בזכירה זו את תפיסת הייחוד של הסובייקט, חשיבותו הבלתי ניתנת להחלפה, הבאה לידי ביטוי אצל לוינס באחריותו לאחר באופן בלתי ניתן להעברה, התחמקות והחלפה; אך המחבר לא עמד בכך.

הסגנון ההגותי השלישי, ואולי המרתק ביותר, הוא ההגות הפילוסופית אותה המחבר פורס בספר. כמו היה נושא התשובה תירוץ לפריסת הגות פילוסופית כללית. שורשיה ברמב"ם, כאשר הספר מנפק, בלי צרמוניה, פתרון מעניין ל"סודו של מורה הנבוכים". התיאולוגיה השלילית של הרמב"ם חוברת לאתיקה האריסטוטלית של "דרך האמצע", ומהווים הטרמה להגותו המפותחת של לוינס, בפניה המתפלמסות עם דרידה והמתעשרות על ידי פולמוס זה. בהערות שוליים, המתייחדות בכך שהן מוצבות בתוך סוגריים מרובעות, מתפלמס המחבר עם שורה ארוכה של פילוסופים מהעת העתיקה, המודרנית והחדשה, ומגלה בקיאות לצד הבנה מעמיקה של שיטותיהם, כאשר דרכו הפילוסופית מוצבת מתוך הנגדה להם.

הספר הצליח להעשיר, לעורר מחשבה ולמלא את הזמנים שבין התפילות. נחוצים לנו ספרים נוספים כמותו, מי יתן.

http://wp.me/p1ized-8D

תוקן על ידי מרחביה ב- 19/09/2012 07:57:34

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/9/2012 23:25 לינק ישיר 

יצא לאור משנה סדורה החדש עם פירוש הברטנורה מוגה מדפוסים מכת"י
בתוספת הקדמה על תולדות הברטנורה ותולדות נוסח הפירוש

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-5/9/2012 16:12 לינק ישיר 

"לרגעים תבחננו" - הרהורים על תשובה וימים נוראים, מאת: הרב מנחם נאבת.

בסגנון עשיר וקולח דן המחבר בכל היבטיה של התשובה: ההלכתיים, ההגותיים והפסיכולוגיים. אפשר לראות בו המשך ופיתוח של ספריהם בנושא של הגרי"ד סולובייצ'יק "על התשובה" והרב שג"ר "שובי נפשי". משותף להם גם איזכורם של הוגים מאומות העולם לצד למדנות מעמיקה מבית. "ספר זה נולד מתוך רגישות ואהבה לחיי התשובה, לתשובה כאורח חיים. לתשובה כצורה וכסגנון של 'היות' בעולם, לא רק כמצוה חד גונית המתחייבת כשהאדם חטא, אלה כהבעה מקורית של ההוויה, כגישה אליה ... ההתבוננות בתשובה בספר זה נעשתה דווקא מתוך עולם ההלכה החמור" (מתוך ההקדמה)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-4/9/2012 23:03 לינק ישיר 

תוקן על ידי שיחת_חולין ב- 04/09/2012 23:46:48

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > שירה ספרות ופרוזה > ספרים וסופרים > חדש בחנות הספרים ובכלל
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 ... 36 37 38 לדף הבא סך הכל 38 דפים.