הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים · אולי הגיעה השעה להפסיק עם דמעות התנין ??ולהבין שכללי המשחק השתנו !!!!!!!!!!
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-18/7/2012 08:02 לינק ישיר 
אולי הגיעה השעה להפסיק עם דמעות התנין ??ולהבין שכללי המשחק השתנו !!!!!!!!!!

אני קוראת כאן בפורום על טענות של מגיע לי אני משלם מע"מ קונה דירות מגיע לי מהמדינה את הכול .
אז אולי אתם לא יודעים שכל אדם בכל ממדינה מתוקנת בעולם משלמים מיסים ומס ערך מוסף.
צריך להבין ולהפנים שכללי המשחק השתנו בא ביבי ויוחנן פלסנר מקימים ועדה מגישים המלצות .
מכעיס אותי לקרוא את הטענות הנבובות שאביו של פלסנר הוא גוי שלא התגייר !!!!!!!!!!!!!!
מה זה שיך לעניין בכלל ???
בגלל שהועדה שרוצה לשנות סדרי בראשית .  .
אז ברור לי שהתקפה היא הגנה הכי טובה במיוחד שאין תשובות קונקרטיות .
החברה החרדית יצרה דפוס חיים עם שיטת חינוך ולימוד לטוב ולמוטב.
ושאדם בוחר דרך חיים שהוא בחר בה או בתוקף הנסיבות נקלע אלייה .
צריך להבין שצריך לשלם את המחיר על הדרך חיים שלך .
א"א לבקש תיקצוב מלא ממשרד החינוך ולהגיד אנחנו לא מוכנים לקבל תנאים ודרישות לתיקצוב .
לכל תקציב יש תנאים .
רוצים תיקצוב למוסד חינוכי יש תנאים לימודי ליבה לא מוצא חן בעייני מנהל המוסד יש לו בריירה אחת לוותר על כספי התקציב.
כנ"ל עם סוגית גיוס בחורי הישיבה והשרות הלאומי.
ואני  לא מדברת על אברכים ובחורי ישבות שהם עילויים ולמדנים שברור שהם צריכים להשאר באוהלה של תורה !!!!!!!!!!!
אבל ברור לכל בר-דעת שיש בחורים שלא לומדים ולא למדו מעולם מדוע אותם מגייסים ראשונים.??
או בחורים ואברכים שהם לוחצי ספסל ולא ממצים את עצמם .
מדוע מתוך החברה החרדית לא קם עסקן אמיץ ואמר זהו עד כן.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
מגיע הרגע וצריך הסדר חדש !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
לחשוב על הרחבת תוכניות הגיוס ולחשוב על הקמת ישיבת הסדר חרדית .ולא להסתכל בצורה עקומה על מי שהעז ללכת לנח"ל או לכל מסגרת דומה עוד בתור בחור.
חילוני ממוצע רואה דבר אחד הבן שלי הולך לצבא ובן של השכן שלי לא הולך לצבא.
הוא לא קונה את הטענות על מע"מ ועוד כמה קלישקאות שהחברה החרדית תורמת למדינה.
אז אולי מספיק עם דמעות התנין??????????????????????????

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 08:21 לינק ישיר 
מסכים כמעט עם כל מילה

צריך להוסיף שבסה"כ להבדיל מהגלויות הקודמות מי שרוצה יכול לשבת וללמוד ולקיים מצוות ללא חשש ולכאורה כל הנושא הוא תקציבים כמו"כ חשוב לזכור שאמנם את מדברת על החילוני המצוי אולם חשוב לזכור שמובילי סדר היום בתקשורת שנאו שונאים וימשיכו לשנוא את עולם התורה ללא קשר לתקציבים אבל ברור שזה לא מצדיק טענות אוויליות כמו תשלום מעם וכדומה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 09:02 לינק ישיר 

שרית! 
המשיכי בבקשה להתעסק עם הרימונים והאתרוגים שלך, [ ואם חסרים לך סימני קריאה הנה לך בשפע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ]ואל תדחפי את אפך למחוזות השמורים לגדולי ישראל, אשר הם ורק הם יכולים להחליט בעניני כלל ישראל.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 10:17 לינק ישיר 

מה רוצה זאת??

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 10:32 לינק ישיר 

היא כותבת דבר מאד נכון.

ע"פ השיטה הדמוקרטית, זכות הרוב ליטול את כספו של המיעוט, ולהחליט לא לתת לו מאומה, עד שינהג כמו הרוב.

הדברים נכונים.

זכותם גם לא לתת קצבת ילדים למי שלא עובד בשבת.

מה שנכון נכון.

דדווח על תוכן פוגעני

בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד   אפוסתראפיה - הפתרון לכאבי ברכיים, גב ושחיקת סחוסים!   UPREAL השקעות פרטיות -

נשלח ב-18/7/2012 13:58 לינק ישיר 

סגן כתב:

היא כותבת דבר מאד נכון.

ע"פ השיטה הדמוקרטית, זכות הרוב ליטול את כספו של המיעוט, ולהחליט לא לתת לו מאומה, עד שינהג כמו הרוב.

הדברים נכונים.

מה שנכון נכון.

אין כאן רוב או מיעוט .יש כאן מערכת של חוקים ותקנות שכל אחד יש סעיפים  ותת סעיפים .

כידוע לך במוסד הביטוח לאומי יש ציבור של נכים .
לכל סוג של נכות יש קריטריונים שנקבעים על יד המוסד לביטוח לאומי .
ולא על ידי כל נכה ונכה לפי רצונו גם אם הנכה לא מסכים לסעיפים ותקנות .
זה היה רק דוגמא אחת מיני רבות  למערכת החוקים והתקנות .
שנהוגה במדינה מתוקנת.

תוקן על ידי שרית560 ב- 18/07/2012 13:59:16

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 14:02 לינק ישיר 

אין ספק, הדברים נכונים.

רק הוספתי שהרוב קובע את התקנות.

והמיעוט יכול להתפוצץ.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 14:02 לינק ישיר 

כבר ידוע ומפורסם ששרית מייצגת דעות כפרניות.
אני בכלל לא נכנס איתה לוויכוח, חבל על הזמן, תאוות העולם הזה סימו את עינה והיא איננה רוצה/מוכנה לקבל את האמת כמות שהיא.

אני מציע לכל החרדים לדבר ה' שרואים את דבריה, לדלג הלאה ולא לשים לב לגיבובי השטויות וההבלים של המסכנה הזאת.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 14:03 לינק ישיר 

סגן כתב:

היא כותבת דבר מאד נכון.

הדברים נכונים.

מה שנכון נכון.

אני לא חושב שזאת הגדרה של דמוקרטיה אלא דיקטטורה.
בשאלות של "כן" ו"לא" אכן הולכים לפי הרוב ומתעלמים מהמיעוט, אבל בשאר הדברים שאפשר לחלק כל אחד מקבל באופן יחסי (תקציבים, נציגות בכנסת וכו'...)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 14:05 לינק ישיר 

הדברים שהיא כתבה הם אמת עובדתית.

יש דמוקרטיה, והרוב קובע.

לא מרוצה? גם אני לא.

תגיד תודה שנותנים זכות בחירה למי שלא עובד בשבת, ושמותר למול את הילדים.

ברוסיה לא הרשו למול, ומי שלא עבד בשבת הושלך לכלא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 14:12 לינק ישיר 

רוסיה זה דיקטטורה, מה אתה משווה?

זכות בחירה היא זכות שיש לכולם. אולי פספסת כמה שיעורים באזרחות...  =)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 14:22 לינק ישיר 

רוסיה כיום דמוקרטית, בעבר אכן היתה דיקטטורית.

הבאתי את רוסיה כמשל לגזירות השלטון.

כך גם על כך שיש לנו לשמוח בכך שהדמוקרטיה כאן לא החליטה החלטות בנוסח רוסיה.

ולגבי זכות הבחירה, הרוב יכול לשחק בזה כרצונו.

החל משלילת זכות בחירה מעבריינים, ועד לחישובים משונים של איזורי בחירה.

חישובים שבגינם אל גור לא נבחר לנשיא ארה"ב למרות שרוב תושבי המדינה הצביעו עבורו.

באופן יחסי, לאזורים השחורים יש השפעה פחותה!

כך גם כאן רוצים לערוך שינוי לשיטה אזורית, ע"מ להפחית את יכולתינו להשפיע.

סוג של דמוקרטיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 15:58 לינק ישיר 

פריבשל כתב:
אני בכלל לא נכנס איתה לוויכוח, חבל על הזמן, תאוות העולם הזה סימו את עינה והיא איננה רוצה/מוכנה לקבל את האמת כמות שהיא.

אני מציע לכל החרדים לדבר ה' שרואים את דבריה, לדלג הלאה ולא לשים לב לגיבובי השטויות וההבלים של המסכנה הזאת.

נכון, היא מציגה דעות שכופרות בג' עבירות חמורות שהמציאו בציבור החרדי,

א) אסור ללמוד מקצוע ולהביא לחם לפי הטף, ומצוה לגלגל גמחי"ם מגיל שלושים עד זיבולא בתרייתא, וכשאתה מחתן ילדים אתה צריך להתבזות ולדפוק על הפתחים ולקבץ כסף בארבע קצוות תבל, כדי שתזכה שבנך יוכל לשבת בכולל וללמוד כמה שעות ביום, (ויזכה ג"כ לקנות ארון ספרים יפה כמו שראוי לאברך כולל שתורתו אומנותו)  ואע"פ שבנך מצווה על כיבוד אב, וע"י כך יוצא שאתה צריך להתבזות בשבילו, אעפ"כ מצות ישיבה בכולל דוחה כל התורה כולה, כמו שהיה מקובל אצל כלל ישראל בכל הדורות ומרבותינו הקוה"ט נ"ע, ומי שאומר שצריך להביא פרנסה ולא לחיות בחובות, הרי הוא כופר ואפיקורס.

ב) אסור להחזיק רובה ולהסתכל במשקפת על ערבי, משום שמירת עיניים והחזקת דבר טמא ה"י, ואף אם הערבי רוצה להרוג אותך, צריך אתה לחפש דווקא מי שאינו שומר תורה ומצוות ולהגיד לו שיחזיק את הרובה ולירות, אפ' אם אינך בכולל, ואם ח"ו חשבת עצות האיך להציל עצמך מידי הערבי בפעולות גשמיות, אתה צריך ללכת למקוה ולטבול ש"י טבילות על המחשבה הכפרנית שעלתה בלבך, שהרי פשוט שכל זה לא צריך לעניין אותך, אתה צריך לבוא לכולל ללמוד כמה שעות וזה כל אחריותך, וכל מחשבה חוץ מזה, נכנס בשאלות קשות של יסודות הדת וכו'

ג) מי שחושב אחרת ממה שכתבתי לעיל, מצוה לנדותו בכל מיני חרמים ונידויים, לא לקבל את ילדיו לבתי הספר של החרדים לדבר ה' (שגם ציוה לא לבזות את בני ישראל, ומוטב להפיל את עצמו לכבשן האש...), וטמא טמא יקרא, כי ח"ו במחשבות ודיבורים אלו מכניסים קרירות בעבודת השי"ת (שציוה בתורתינו הקדושה "ואהבת לרעך כמוך" - מצוה דאורייתא, איפוא המדקדקים בכל דאורייתא ? כנראה הם עסוקים עכשיו עם הרב שטיינמן והצלת הדת מידי מי שאומר שיש מצוות בין אדם לחבירו שנתנו בסיני), ואף אסור לצרפו למנין וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/7/2012 16:24 לינק ישיר 

שרית היקרה, כדאי שתפסיקי עם סימני הקריאה כדי שלא נצריך אותך לגשת לטמבור לקנות מברג.לגבי צבא בתור אחד ששרת שלב ב׳ והסתכל על הצבא כמו על בילוי בקייטנה עדיין אני חושב שהצבא לא מותאם לחלק ״השחור״ יותר בציבור החרדי וייקח זמן אם בכלל אפשרי לתקן זאת. לגבי לימוד ליבה חבל שמונעים מילדים ונוער השכלה כללית בנוסף ללימודי הקודש ורצוי כמה שיותר מוקדם שכל אחד יוכל לרכוש לעצמו מקצוע ולהתפרנס בכבוד( עם דגש על הכבוד) . מה שהמדינה נותנת ומה שלא נותנת זה הכל לפי הפוליטיקה והמשא ומתן הפוליטי, אין לחפש פה הגיון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 00:34 לינק ישיר 

פריבשל כתב:

נכון, היא מציגה דעות שכופרות בג' עבירות חמורות שהמציאו בציבור החרדי,

א) אסור ללמוד מקצוע ולהביא לחם לפי הטף, ומצוה לגלגל גמחי"ם מגיל שלושים עד זיבולא בתרייתא, וכשאתה מחתן ילדים אתה צריך להתבזות ולדפוק על הפתחים ולקבץ כסף בארבע קצוות תבל, כדי שתזכה שבנך יוכל לשבת בכולל וללמוד כמה שעות ביום, (ויזכה ג"כ לקנות ארון ספרים יפה כמו שראוי לאברך כולל שתורתו אומנותו)  ואע"פ שבנך מצווה על כיבוד אב, וע"י כך יוצא שאתה צריך להתבזות בשבילו, אעפ"כ מצות ישיבה בכולל דוחה כל התורה כולה, כמו שהיה מקובל אצל כלל ישראל בכל הדורות ומרבותינו הקוה"ט נ"ע, ומי שאומר שצריך להביא פרנסה ולא לחיות בחובות, הרי הוא כופר ואפיקורס.

ב) אסור להחזיק רובה ולהסתכל במשקפת על ערבי, משום שמירת עיניים והחזקת דבר טמא ה"י, ואף אם הערבי רוצה להרוג אותך, צריך אתה לחפש דווקא מי שאינו שומר תורה ומצוות ולהגיד לו שיחזיק את הרובה ולירות, אפ' אם אינך בכולל, ואם ח"ו חשבת עצות האיך להציל עצמך מידי הערבי בפעולות גשמיות, אתה צריך ללכת למקוה ולטבול ש"י טבילות על המחשבה הכפרנית שעלתה בלבך, שהרי פשוט שכל זה לא צריך לעניין אותך, אתה צריך לבוא לכולל ללמוד כמה שעות וזה כל אחריותך, וכל מחשבה חוץ מזה, נכנס בשאלות קשות של יסודות הדת וכו'

ג) מי שחושב אחרת ממה שכתבתי לעיל, מצוה לנדותו בכל מיני חרמים ונידויים, לא לקבל את ילדיו לבתי הספר של החרדים לדבר ה' (שגם ציוה לא לבזות את בני ישראל, ומוטב להפיל את עצמו לכבשן האש...), וטמא טמא יקרא, כי ח"ו במחשבות ודיבורים אלו מכניסים קרירות בעבודת השי"ת (שציוה בתורתינו הקדושה "ואהבת לרעך כמוך" - מצוה דאורייתא, איפוא המדקדקים בכל דאורייתא ? כנראה הם עסוקים עכשיו עם הרב שטיינמן והצלת הדת מידי מי שאומר שיש מצוות בין אדם לחבירו שנתנו בסיני), ואף אסור לצרפו למנין וכו'.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/7/2012 00:45 לינק ישיר 

שרית560 כתב:
אני קוראת כאן בפורום על טענות של מגיע לי אני משלם מע"מ קונה דירות מגיע לי מהמדינה את הכול .
אז אולי אתם לא יודעים שכל אדם בכל ממדינה מתוקנת בעולם משלמים מיסים ומס ערך מוסף.

כנ"ל עם סוגית גיוס בחורי הישיבה והשרות הלאומי.
ואני  לא מדברת על אברכים ובחורי ישבות שהם עילויים ולמדנים שברור שהם צריכים להשאר באוהלה של תורה !!!!!!!!!!!
אבל ברור לכל בר-דעת שיש בחורים שלא לומדים ולא למדו מעולם מדוע אותם מגייסים ראשונים.??
או בחורים ואברכים שהם לוחצי ספסל ולא ממצים את עצמם .

1. אני הוא זה שהעלה את נושא המע"מ
ואת משקרת בריש גלי כשאת כותבת שנאמר באשכול שם "מגיע לי כי אני משלם מע"מ
כל מה שכתבתי היה כל מה שאומרים על חרדים שהם מקבלים בכלל כסף מהמדינה, כשהמציאות היא שהם משלמים בין 10 ל15 מליארד ש"ח מיסים למדינה, ומקבלים תקציבים 2.7 מליארד, שזה בסדר שהחרדיםם מממנים למדינה את התקציב, רק זעקתי חמס על זה שקוראים לחרדים עלוקות ופרזיטים שחיים על חשבון המדינה
ושמידי פעם עוד חילוני מקרקר מהביצה ש"אני מפרנס משפחה חרדית.."

2. כל חרדי מצוי יודע היטב, שהרבנים וגדולי ישראל חרדים מגיוס לצבא, אך ורק כי הצבא מחלן או לפחות מוריד את רמת חרדיותו של כל מי שמתגייס, אין ויכוח בנושא זה, המציאות מדברת!
רק חילונים או חילונים בלבוש דתי כמוך לא מתמצאים בנעשה אצל חרדים, וחושבים שכל הענין הוא בגלל שהאברכם והבחורים צריכים ללמוד, לכן מנפנפים כל הזמן שרק 1500 עילויים לא יתגייסו, אבל זה כאמור לא קשור, וחרדי שלא מקולקל במילא, רגליו לא ידרכו בצבא. 

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אולי הגיעה השעה להפסיק עם דמעות התנין ??ולהבין שכללי המשחק השתנו !!!!!!!!!!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 לדף הבא סך הכל 4 דפים.