| נשלח ב-22/7/2012 12:19 |
|
| |
מתוקים מדבש ונופת צופים
בס"ד
עיקר הקינות וההספדות של מגילת איכה הם על הסתלקות הצדיקים הקודמים, ששקולה כפלים כחורבן בית-המקדש, וכן על הסתלקות והתעלמות אור הצדיק האמת שבכל דור, שיש לו בחינת נבואה ורוח-הקודש, ועל ידו היו ישראל יכולין לזכות לאמונה שלמה וכל-טוב, ולזכך ולברר העולם מזוהמת הנחש, שמשם באו כל החורבנות, רחמנא לצלן.
ולא די שנתעלם ונחשך אור הצדיק אצלנו ואין אנו זוכין להרגיש אורו הגדול, אף גם נשתנה האמת לגמרי, שמדברין עליו כל הרעות ומשנין ומחליפין האמת לגמרי(מזכיר איזה סיפור של איזה עיתונאי?), שזה בחינת "איכה יועם זהב ישנה הכתם הטוב"(הצדיק בחינת זהב איך נחשך אורו?), ועל ידי זה: "תשתפכנה אבני קדש"(עם ישראל המשולים לאבני קודש נופלים בגלות ונופלים בידי יצרם הרע) וכו, כמבואר בפנים.
וכל זהנמשך מהתפשטות זוהמת הנחש, מיום שנברא אדם הראשון ונסת לפיתויו, שזה בחינת: "גם תנים חלצו שד" וכו. ועל ידי הקינות והצעקות אנו זוכין שיתגלה לנו אור הצדיק, ועל ידי זה נזכה להשיר והשמחה שלעתיד, שזה בחינת "שישו אתה משוש [כל המתאבלים עליה]" וכו.
וזה עיניין שבת חזון, כי עיקר התיקון של אדם הראשון היה על ידי שבת, כמאמר רבותינו ז"ל: שבת אגין עלוהי.
וגם עכשיו אנו צריכים להמשיך על ידי קדושת שבת תיקון האמונה על ידי בחינת נבואה, שבזה תלויין כל התיקונים וכל הגאולה. וזה שבת חזון. מלשון נבואה.(הלכות נט"י לסעודה ה"ד אות ה)
תוקן על ידי צדיק_האמת ב- 22/07/2012 12:21:33
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 12:23 |
|
| |
להזכיר לך או לצטט כאן את דברי רבי נחמן על הרבה צדיקים, שאת כולם עשה ל"מפורסמים של שקר" וכו' וכו'?
אלא מה, את זה אין לך בעיה לקבל כי בשבילך רבי נחמן הוא מעל כולם ואתה אוחז פשוט שהוא צודק בכל דבריו והם אינם צדיקים. אבל בעיקרון, ובעיני מי שלא חושב כך, אפשר לומר את הציטוט שלך גם על זה, וכן להיפך. קח את זה בחשבון.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 12:38 |
|
| |
| נתנאל34 כתב: |  | להזכיר לך או לצטט כאן את דברי רבי נחמן על הרבה צדיקים, שאת כולם עשה ל"מפורסמים של שקר" וכו' וכו'?
אלא מה, את זה אין לך בעיה לקבל כי בשבילך רבי נחמן הוא מעל כולם ואתה אוחז פשוט שהוא צודק בכל דבריו והם אינם צדיקים. אבל בעיקרון, ובעיני מי שלא חושב כך, אפשר לומר את הציטוט שלך גם על זה, וכן להיפך. קח את זה בחשבון. |
|
לפי הלימוד שלמדנו עכשיו ניראה שזה מתאים למה שאמרת!!!
ולא די שנתעלם ונחשך אור הצדיק אצלנו ואין אנו זוכין להרגיש אורו הגדול, אף גם נשתנה האמת לגמרי, שמדברין עליו כל הרעות ומשנין ומחליפין האמת לגמרי.
ועוד, שנים אני לומד בספרי ברסלב, ולא מצאתי שום רשימה של צדיקים, שרבנו דיבר עליהם, אפילו לא על אחד..
אם אתה שואל אם חלקו עליו? כן..
תוקן על ידי צדיק_האמת ב- 22/07/2012 12:39:54
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 12:41 |
|
| |
הוא לא אמר רשימה, אבל אמר באופן כללי שהרבה צדיקים שהם מנהיגי קהילות ויש להם תלמידים רבים, הם מפורסמים של שקר או שדין יהודאין וכו'. ובפרט אמר זאת על החולקים עליו. והם צדיקים מפורסמים שכל אחד יודע את שמם.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 12:51 |
|
| |
| נתנאל34 כתב: |  | | הוא לא אמר רשימה, אבל אמר באופן כללי שהרבה צדיקים שהם מנהיגי קהילות ויש להם תלמידים רבים, הם מפורסמים של שקר או שדין יהודאין וכו'. ובפרט אמר זאת על החולקים עליו. והם צדיקים מפורסמים שכל אחד יודע את שמם. |
|
יפה אז כבר ירדנו ל 0 רבנו לא דיבר על אף אחד באופן אישי והוא דיבר בכללי..
נו ומה ניראה לך שייצר הרע וכת דילה פריירים?? הם לא שתלו בתוך עם ישראל כל מיני בהמות דוברות עברית?? כדי להכשיל את עם ישראל..
אפילו בעולם הזה במדינות מקובל הדבר שיש מרגלים וכו.. אז ניראה לך שאנחנו כאלו גאונים ואנחנו המצאנו את זה?? גם הייצר הרע יודע לשלוח מרגלים,ורבנו דיבר עליהם.
אבל שיהיה ברור רבנו לא ציין ולא הצביע על שום אחד שהוא כזה בדורו , הוא רק הצביע שיש בעיה כזאת כדי שתדע להיזהר מזה. ושעם ישראל ישימו לב לרדוף אחרי רבנים אמיתיים ושיתחברו עם תלמידי חכמים אמיתיים כדי שיזכו לכל טוב.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 12:59 |
|
| |
אנא, אל תזלזל באינטליגנציה שלי או של הקוראים. לא ירדנו לאפס אלא העלנו למספר גדול מאד.
א. הוא דיבר על החולקים עליו, שהיו צדיקים גדולים מפורסמים בדורם ומקובלים ככאלה עד היום [חוץ מבברסלב].
ב. גם כשדיבר כללי לא דיבר על איזה בבא זניח, אלא על צדיקים שיש להם תלמידים רבים, ושהם מ-פ-ו-ר-ס-מ-י-ם. רק שהוא אמר שהם מפורסמים אבל של שקר. אבל הוא דיבר על צדיקים מפורסמים, ואמר שיש רבים כאלה. זה נקרא אצלך שירדנו לאפס?
ג. ונכון, היצה"ר וכת דיליה לא פראיירים בכלל, והיא הנותנת. היצר הרע לא שתל כאלה שכל אחד רואה שהם בהמות, אחרת מה רבי נחמן צריך להזהיר? על מה אתה מדבר. אמרת שקראת את ספריו לא? הוא מדבר על כאלה שבעיני העולם הם צדיקים מפורסמים, מנהיגי קהילות ותלמידים רבים. רק הוא בעיני בדולחו ראה שהם של שקר. עכשיו נשאר רק לנחש מה הוא היה אומר אילו חי כיום. ואת זה לא נדע לעולם.
ד. בכל מקרה, מה שטענתי היה שעל דברי רבי נחמן עצמו שאמר כך על צדיקים מפורסמים ניתן לומר את הציטוט שהבאת בהודעתך הראשונה. שרואים בצדיקים רעות והיפך הגמור.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 13:11 |
|
| |
אנא, אל תזלזל באינטליגנציה שלי או של הקוראים. (איפה ראית שזלזלתי? הפוך אם הבאתי את תורת רבנו אז אני חושב שאתה והקוראים בעלי אינטליגנציה גבוהה)
לא ירדנו לאפס אלא העלנו למספר גדול מאד. (תביא רשימה עם דברים מפורשים שאמר רבנו על צדיקים)
א. הוא דיבר על החולקים עליו, שהיו צדיקים גדולים מפורסמים בדורם ומקובלים ככאלה עד היום [חוץ מבברסלב].
(כנ"ל תביא רשימה עם דבר מפורשים שאמר רבנו על צדיקים) ב. גם כשדיבר כללי לא דיבר על איזה בבא זניח, אלא על צדיקים שיש להם תלמידים רבים, ושהם מ-פ-ו-ר-ס-מ-י-ם. רק שהוא אמר שהם מפורסמים אבל של שקר. אבל הוא דיבר על צדיקים מפורסמים, ואמר שיש רבים כאלה. זה נקרא אצלך שירדנו לאפס? (עוד הפעם דיבר כדי שנדע להיזהר אבל לא הזכיר משהו מיוחד)
ג. ונכון, היצה"ר וכת דיליה לא פראיירים בכלל, והיא הנותנת. היצר הרע לא שתל כאלה שכל אחד רואה שהם בהמות, אחרת מה רבי נחמן צריך להזהיר? על מה אתה מדבר. אמרת שקראת את ספריו לא? הוא מדבר על כאלה שבעיני העולם הם צדיקים מפורסמים, מנהיגי קהילות ותלמידים רבים. רק הוא בעיני בדולחו ראה שהם של שקר. עכשיו נשאר רק לנחש מה הוא היה אומר אילו חי כיום. ואת זה לא נדע לעולם. (לא צריך עיני הבדולח של רבנו, צריך תפלות לה' יתברך שיקרב אותך לצדיקים אמיתיים, וגם כל אדם ישים לב עם עצמו האם הרב שלו מעלה אותו בעבודת ה' או הפוך חלילה)
ד. בכל מקרה, מה שטענתי היה שעל דברי רבי נחמן עצמו שאמר כך על צדיקים מפורסמים ניתן לומר את הציטוט שהבאת בהודעתך הראשונה. שרואים בצדיקים רעות והיפך הגמור. (קצת מצחיק מה שאתה אומר)
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 13:17 |
|
| |
הציטוטים ידועים לך היטב כי קראת את ספרי רבנו. הסברתי כבר מדוע אין צורך שיזכיר שמות. אם הרב מעלה או מוריד? מה לעשות שיש כאלה שבטוחים שהרב מעלה אותם אבל רבים אחרים סבורים שהרב הזה דוקא מוריד אותם, אז מי יכריע מה האמת? כל אחד כאן בטוח שהוא צודק.
כללית, אין לי טעם להתווכח איתך כי אינך אובייקטיבי בנושא. אני את שלי אמרתי, ירא הציבור וישפוט.
ואם משהו מצחיק אותך, תפאדל, תצחק. רק קח בחשבון שאת אחרים מצחיקים דברים אחרים.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 13:29 |
|
| |
הציטוטים ידועים לך היטב כי קראת את ספרי רבנו. (שוב אני חוזר לא נתקלתי בזה שרבנו דיבר על מישהו באופן מפורש בדורו)
הסברתי כבר מדוע אין צורך שיזכיר שמות. (אם אתה מתכון שהוא דיבר על אלו שחלקו עליו אז גם כאן את טועה, כי גם דודו של רבנו חלק עליו רבי ברוך נכד הבעש"ט, אז בגלל שהוא חלק עליו רבנו החשיב אותו למפורסם של שקר??)
אם הרב מעלה או מוריד? מה לעשות שיש כאלה שבטוחים שהרב מעלה אותם אבל רבים אחרים סבורים שהרב הזה דוקא מוריד אותם, אז מי יכריע מה האמת? כל אחד כאן בטוח שהוא צודק. (ולכן אמרתי להשתמש בכלי של תפילה לה' יתברך, שיקרב אותך לצדיקים אמיתיים, וזה הכלי נשק העיקרי כדי להצליח בכל תחומי התורה)
כללית, אין לי טעם להתווכח איתך כי אינך אובייקטיבי בנושא. אני את שלי אמרתי, ירא הציבור וישפוט. (אכן גם לי לא,אבל מצידי בכל מקרה לא הרגשתי לויכוח כלל, אלא זכות ללמוד איתך על תורת רבנו.ועוד אתה כן אובייקטיבי?)
ואם משהו מצחיק אותך, תפאדל, תצחק. רק קח בחשבון שאת אחרים מצחיקים דברים אחרים. (סליחה עם נפגעת זאת לא כוונתי)
תוקן על ידי צדיק_האמת ב- 22/07/2012 14:01:33
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 19:13 |
|
| |
צריך לדעת, שהשם יתברך מתפאר אפלו עם הקל שבקלים שבישראל אפלו פושעי ישראל, כל זמן ששם ישראל נקרא עליו יש בו התפארות פרטי שהשם יתברך מתפאר עמו. על כן אסור לאדם ליאש עצמו מהשם יתברך אפלו אם קלקל ופגם הרבה מאד, חס ושלום, כי עדין לא פסק חביבות השם יתברך ממנו כנ"ל ועל כן עדין יכול לשוב לשם. והעקר הוא על ידי אנשי אמת שהם יכולים למצא גם הטוב וההתפארות שיש אפלו בהגרוע שבגרועים ולהשיב הכל לשם יתברך. כשצריך האדם לעלות מדרגא לדרגא צריך שיהיה לו ירידה קדם העליה, כי הירידה היא תכלית העליה. ומזה יכול כל אדם להבין כמה הוא צריך להתחזק בעבודת השם ולא יפל לעולם בדעתו מכל הנפילות והירידות שבעולם כי אם יתאמץ ויתחזק לבלי להסתכל על זה בשום אפן שבעולם אפלו אם יעבר עליו מה, יזכה לבסוף שיתהפכו כל הירידות לעליות גדולות, כי הירידה היא תכלית העליה. ויש בזה הרבה לדבר כי כל אחד שנפל למקום שנפל נדמה לו שעליו אינם נאמרים דברים האלה כי נדמה לו שעליו אינם נאמרים רק לגדולים במעלה העולים בכל פעם מדרגא לדרגא אבל באמת תדע ותאמין, כי כל דברים אלו נאמרים גם על הקטן שבקטנים והגרוע שבגרועים, כי השם יתברך טוב לכל תמיד.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 19:19 |
|
| |
רגע, מה עם הזקן של הסטרא אחרא?
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 19:22 |
|
| |
עוד הלך והכריז על הסבא משפולי הנקרא בשם הגדולים הסבא קדישא שהוא סבא דטומאה, אבי אבות הטומאה
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 19:54 |
|
| |
| eli_s כתב: |  | | עוד הלך והכריז על הסבא משפולי הנקרא בשם הגדולים הסבא קדישא שהוא סבא דטומאה, אבי אבות הטומאה |
|
למענך עשיתי וחיפשתי על המחלוקת הנ"ל ותדע שאני ברוך ה' לומד את ספרי רבנו הקדוש ומעולם לא נתקלתי בדיבור על הסבא משופלי, וגם אם כן הייתי נתקל הייתי משאיר את מה שאמר רבנו על הסבא בגדר שגדולים מדברים קטנים שותקים.. וכן להיפך מה שדיבר הסבא על רבנו אני שותק.. ומשאיר את זה מה שגדולים מדברים אני שותק.. מי אני בכלל שיביע דעה.
ועצה זאת למדתי עוד בתחילת דרכי בתשובה.. מסיפור הידועה בגמרה על רבי אלעזר בן רבי שמעון, שגדול דור שלח לו מכתב על עיניין שהיה מוסר את הרשעים מישראל למלכות שלח לו אחד מגדולי הדור מכתב הכלול את המשפט "חומץ בן יין" כאילו חלילה רבי אלעזר חומץ ואילו אביו יין, בגלל המסירות שהוא מוסר למלכות וכו...
המשך הסיפור שיום אחד הלך רבי אלעזר ומישהו קרא לעברו חומץ בן יין, כי הוא חשב שאם גדול בישראל קרא כך לרבי אלעזר אז גם לו יהיה מותר לקרוא לרבי אלעזר וכו.. ורבי אלעזר ראה שהוא חצוף על שהעיז לקרוא לו כך ומסר אותו למלכות וכו.. וידוע ההמשך שבאמת אותו אחד היה רשע ולא לחינם נכשל בפיו..
בכל מקרה אני מסיפור זה בגמרא למדתי שהגדולים מדברים הקטנים שותקים וכך אני עושה..
דבר שני תודה לה' יתברך כבר נתן הרב ארוש תשובה יפה ניפלאה על עיניין מה שאמר רבנו או לא אמר רבנו על הסבא.
בבקשה הנה זה כאן לפנייך
תשובת הרב שלום ארוש שליט"א: ברוך ה', בדורנו אין שום מחלוקת על חסידות ברסלב, אדרבא, כולם אוהבים ונמשכים לברסלב. לגבי המחלוקת שציינת, גם אנחנו שמענו דעות שונות בנושא, שיש אומרים כך או אחרת, ויש הטוענים שזה לא מדויק, ואכן קשה לנו לדעת את האמת בדיוק, מה היה, מה קרה, או מי צודק. אך מה שברור הוא, שרבנו היה צריך, שתהיה עליו מחלוקת כדי להסתיר אותו, כמו שאמר דודו רבי ברוך למרת פייגא אם רבנו כבר בברית המילה שלו, וכתוב גם בסיפורי מעשיות מעשה ז'. ולכן כל זה היה עניין ששייך לאותו דור בלבד, ואינו נוגע אלינו כלל, וכל דישה ודיון בנושא מיותרים לחלוטין. ואני מכיר, באופן אישי, צאצאים של הסבא משפולי, שמקורבים לרבנו, ונוסעים לאומן. וכדאי לכל אחד להתרכז בעבודת ה', ובמה שה' רוצה מאיתנו, ולא בעניינים, שיכולים רק להזיק, וחבל להכניס את עצמנו אליהם. בברכת התורה הרב שלום ארוש קישור למקור
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 20:00 |
|
| |
יפה, אם כך אז כנראה גם מה שאמר רבנו על המפורסמים של שקר ועל שדין יהודאין ועל הסבא משפולי זה היה כדי להסתיר אותם ובאמת הם היו צדיקים גדולים גם לשיטתו. כמה גדולים דברי חכמים שאמרו שתלמידי חכמים מרבים שלום בעולם, וכל המחלוקות ביניהם הם רק כדי להסתיר זה את זה. אשרינו!
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 20:04 |
|
| |
ומה שאמר הרב ארוש כי רבנו נחמן היה צדיק גדול, זהו רק כדי להסתיר אותו, ובאמת היה טיפש בעל תסביך נפוליאון.
|
|
|
|
| נשלח ב-22/7/2012 20:10 |
|
| |
אליס, הגזמת ובענק. חזור בך.
|
|
|
|