הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים · מתוקים מדבש ונופת צופים
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-12/8/2012 18:50 לינק ישיר 

כמו שהשם יתברך מניח כל העליונים ומלאכים ושרפים וכו' ורוצה דיקא בעבודת בני אדם הגשמיים, כן כל מה שהמדרגה נמוכה ופחותה ביותר כשמתעוררים משם באיזה התעוררות כל שהוא נעשה מזה שעשועים נפלאים למעלה בבחינת כד אתי יתרו וכו' כדין אסתלק ואתיקר שמא דקודשא בריך הוא וכו'. ועל כן על ידי שהצדיק הגדול מעלה נפשות הפגומות מאד על ידי זה דיקא נעשה יחוד נפלא, וזה סוד נשיכת הנחש לאילתא המבאר בזהר הקדוש בסוד קריעת ים סוף.

ועקר היחוד נעשה על ידי שממשיך הצדיק הארה על הנפשות הנ"ל מבחינת עתיק שזה בחינת מה שכתוב שם: "מה תצעק אלי" בעתיקא תליא מלתא. כי מחמת שהם חולי הנפש ופגומים ביותר, על כן אי אפשר להושיעם כי אם הצדיק הגדול ביותר שיכול להאיר בהם מבחינת גבוה מאד שהוא אוריתא דעתיקא. (הלכות נטילת ידים לסעודה הלכה ו' אות מ'):

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2012 11:35 לינק ישיר 

התורה והמצוות הם רחבים מאד בלי קץ ותכלית (כמו שכתוב: "לכל תכלה ראיתי קץ רחבה מצותך מאד") ואי אפשר להשיגם, ועל ידי זה עקר ההתגברות וההתחזקות על ידי שיודעים שאין יודעים כלל.

כי עקר ההתחזקות על ידי שמאמינים בהדעת הקדושה שמאיר לנו הצדיק האמת שמלא כל הארץ כבודו וכו', אבל תכף כשבאין עליו קושיות, ואפלו כשקשה לו על עצמו על שאף על פי כן הוא פגום ומגושם כל כך ורחוק כל כך מקדושת התורה, אזי תכף צריך לברח מכל אלו הקושיות, כי אם ירצה לתרץ הקושיות אזי יכנס בקושיות ונפילות עמוקות עוד יותר.

על כן צריך לשתק במחשבתו ולקים סיג לחכמה שתיקה, רק להתגבר בכל עז לחטף איזה נקודות טובות כל מה שיוכל תורה ומצוות ובפרט תפלה ותחנונים ושיחה לפני קונו ולבלי להסתכל על כל מה שעובר עליו.

כי צריכין להיות עקשן גדול בעבודת השם, כי באמת אין יודעין כלל רק לקים כמו שצונו רבנו, זכרונו לברכה, לבלי ליאש את עצמו בשום אפן כי אין שום יאוש בעולם כלל. רק לכסף ולהשתוקק ולצפות בכל עת לישועת השם, כי לגדולתו יתברך אין חקר כמבאר מזה עוד הרבה במקומות אחרים. (שם אות ס'):

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-13/8/2012 20:35 לינק ישיר 

לפעמים נדמה להאדם השומע או מעין בספרים ורואה ההתחזקות, שחזקו אותנו הצדיקים האמתיים ותלמידיהם הבאים אחריהם והודיעו לנו, שאין שום יאוש בעולם ואפלו אם נפל כמו שנפל, רחמנא לצלן, אף על פי כן השם אתו ועמו ואצלו וסמוך לו כי "מלא כל הארץ כבודו" וגם משם מצפה השם יתברך לתשובתו באיזה מדרגה שהוא.

אך מחמת חלישות הדעת שיש לו ממעשיו שאינם טובים כי ידע אינש בנפשה ונדמה לו שהוא גרוע מן הכל ולא עליו נאמר דברים הללו, הגם כי הצדיקים בארו בפרוש שהם מדברים אפלו עם הגרוע שבגרועים, אף על פי כן נדמה לו כאלו הם רוצים רק לפתות אותו ולהסיתו ולכנס עמו בדרך פשר בעלמא, כדי שלא יפל עוד יותר ויהיה גרוע עוד ביותר, רחמנא לצלן.

אבל האמת הוא יודע בנפשו פחיתותו ושפלותו ושהשם יתברך רחוק ממנו מאד וכבר אבדה תקותו, חס ושלום, וכיוצא בחלישות ונפילות כאלו שרוצה הבעל דבר להסיתו ולהדיחו מדרך האמת.

אבל אותם שזכו להכלל בתוך הקבוץ הקדוש האוחזין עצמן בהצדיק האמת, הם מאמינים באמת ובאמונה שלמה, כי כל דברי הצדיק והתחזקותו אינם בדרך פשר ופתוי והסתה, חס ושלום, רק כך הוא האמת לאמתו. כי בגדל השגתם העצומה השיגו האמת, כי רבים רחמיו וחסדיו יתברך עד אין חקר וחושב מחשבות לבלתי ידח ממנו נדח אפלו מי שכבר נדח לגמרי, חס ושלום. וכל הדבורים שהצדיקים מחזקים אותנו ומנחמים אותנו ומעוררים ומקיצים אותנו לידע, כי עדין השם אתנו ובמקומינו ממש כי "מלא כל הארץ כבודו", לא מלבם הוציאו דברים אלה, רק הם דברי ה' ממש והוא יתברך בעצמו הודיע לנו הדבורים הקדושים הללו על ידי הצדיקים ותלמידיהם הקדושים, שנשארו אחר הסתלקותם, לידע כי עדין השם יתברך עמנו בכל דור ודור ולא יעזב אותנו לעולם עד יכונן וישים את ירושלים תהלה בארץ. ולעתיד לבוא יזכו לראות זאת בעיניהם ממש בבחינת "ונגלה כבוד השם וראו וכו' כי פי השם דבר". (שם אות פ"ב מובן):

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-14/8/2012 21:37 לינק ישיר 

רבים נכשלו ונפלו כשהגיעו סמוך לגמר שלמותם, כי יש שכבר היו אצל פתח הקדושה ובקל היו יכולין כבר להכנס אל הקדושה בשלמות, אך חזרו משם מחמת שאז התפשטו עליהם המניעות והבלבולים כל כך, עד שנדמה להם שאי אפשר לעמד נגדם וכל זה מחמת הנ"ל ועקר התקון והעצה לזה הוא עסק התורה וצריך האדם להיות חזק מאד בזה לבלי להתרשל מדברי תורה, חס ושלום, בכל אשר יעבר עליו ואז בכל מה שעובר עליו יוכל להתגבר על ידי התורה, כי כל התקונים והברורים דקדושה מההתחלה עד הסוף הכל רק על ידי התורה. (שם אות ל"ח):

דדווח על תוכן פוגעני

בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד   חוות ניר דוד-גן גורו - 10% הנחה למגיעים דרך הקופון   UPREAL השקעות פרטיות -

נשלח ב-14/8/2012 21:40 לינק ישיר 

נכון, ועיקר הבירורים בעסק התורה הוא לברר היטב שמותר וחובה לישא כמה נשים ופילגשים ובאופן זה לשבר כל הקליפות והתאוות ואז בנקל יזכה לתיקונו ולגמור שלמותו בקדושה כראוי, אשרי לו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2012 00:15 לינק ישיר 

נתנאל34 כתב:
שמע ישראל השם אלוקינו השם אחד

למה למה אתה נותן לייצר הרע למשוך אותך אחריו? מה קשור לבוא ולהפוך דברי תורה לדברי הבל.

אתה מסוגל לקחת ספר בראשית ולהפוך ולשנות את הכתוב בו שיתאים לאיזה סיפור מצחין?

אתה יודע שמה שעשית מאוד דומה לחילוני רחוק מתורה ומצוות המסוגל לקחת ספר בראשית ולשנות את הכתוב בו שיתאים לאיזה סיפור מצחין?

אתה לוקח תורה של צדיק ולא משנה מי הצדיק ומתנהג כמו חילוני הכופר בתורה. ולכן קל לו לעשות שטות כזאת.

אני בטוח שבשגגה יצא לך.

ולכן כדאי שתעשה תשובה על זה ועדיף שתמחק/תשנה את ההודעה כאילו לא הייתה. 

וגם אני יעלים את ההודעה

תוקן על ידי צדיק_האמת ב- 15/08/2012 00:55:28

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2012 00:26 לינק ישיר 

לא חביבי, פשוט נמאס לי מהצביעות שלך, שבאשכול אחד אתה מטיף מתורת רבי נחמן, ולברר הכל על פי תורה, ולקדושה וטהרה, ובאשכול אחר אתה פורץ גדרם של כל חכמי ישראל בעבור ריבוי נשים.

לא לקחתי לא את בראשית ולא אף אחד, לקחתי אותך, וממך עשיתי צחוק והבל. אפילו את זה לא הבנת? באיזה חושך עבה אתה תקוע, ירחם השם.

קרא את הציטוט שהבאת שתי הודעות לפני כן, זה הארוך עם ההדגשות באדום, ומי יודע, אולי תראה שאתה מתאים לשם. חושב שאתה הולך באורות ואתה בחושך גדול מאד, מסובב בקליפות ותאוות. שמביא אותך להפך דברי אלוקים חיים לתאוות ריבוי נשים, ולהתעלם מהתורה וההלכה עבור שטויות של שרלטנים שאת כולן אתה מצדיק ב"אמונת חכמים".  

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 15/08/2012 00:29:19

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2012 00:34 לינק ישיר 

נתנאל34 כתב:
לא חביבי, פשוט נמאס לי מהצביעות שלך, שבאשכול אחד אתה מטיף מתורת רבי נחמן, ולברר הכל על פי תורה, ולקדושה וטהרה, ובאשכול אחר אתה פורץ גדרם של כל חכמי ישראל בעבור ריבוי נשים.

לא לקחתי לא את בראשית ולא אף אחד, לקחתי אותך, וממך עשיתי צחוק והבל. אפילו את זה לא הבנת? באיזה חושך עבה אתה תקוע, ירחם השם.

אם אני הייתי כותב את הדברים הייתי מסכים איתך אבל לא אני כתבתי את הדברים הם כתובים בספרי צדיקים, ולכן לקחת את התורה שלהם שלהם לא שלי, אני רק מעתיק משם לכאן. 

ומכבודי אני מרשה לך לקחת אותו ולרמוס אותו עד עפר ולא מפריע לי בכלל. ומראש מחול לך.
אבל על כבוד התורה תרחם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2012 00:44 לינק ישיר 

דניאל 34

שים לב אתה שוב טועה ובגדול. לא ידעתי שאסור ליהודי לשאול שאלות , וגם אם לשיטתך אני טועה בבקשה תקן אותי.

קודם גיליתי דעתי שאף אחד לא יבין ממני שזה מותר אלא אסור.
ועוד אמרתי לעלות את השאלה לגדולי הדור, ולא קבעתי עובדה.
ועוד לא המצאתי כלום מליבי אלא הבאתי ציטטות של גדולים בישראל, וגם אם אתה חושב שאני טועה והבאתי רק חלקי ציטטות אוקי תוכיח אותי וזה מה שביקשתי שיוכיחו שאני לא מבין את הציטטות שהבאתי.

על מה הרעש?

תוקן על ידי צדיק_האמת ב- 15/08/2012 00:45:49

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-15/8/2012 00:53 לינק ישיר 

די, די, קרא את דבריך באשכול ההוא ותבין לבד.

כל טוב לך.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > מתוקים מדבש ונופת צופים
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 4 סך הכל 4 דפים.