הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים · אשתו של הרב שך לא כיסתה את ראשה ראיון ישן עם הבן אפרים\
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2012 02:59 לינק ישיר 

עיינתי, ומכיר. מהודעה להודעה שלך יותר איני מבין מה אתה רוצה. אני מדבר על כיסוי ראש ברשות הרבים ואתה מביא לי סיכום בעניין כיסוי ראש בחצר. אדרבה, במאמר עצמו שהבאת מובאת יציאת א"א לרה"ר בלא כיסוי ראש כדבר פשוט לכו"ע לאיסור. וזה ברור, למה ציפית? שמישהו יחלוק על המשנה והגמרא?

אני עדיין מחכה לפסקו המובטח של רבי משה פיינשטיין.

שאלותיך מעניינות, אבל מה הן שייכות לנידון מה ההלכה לגבי כיסוי ראש אשת איש ברשות הרבים?

במלים אחרות: שאל אותן את חז"ל ואת הפוסקים. מה בדיוק אתה רוצה עכשיו? לערער על סמכותם של חז"ל או על שיקול דעתם? כבר שאלתי אותך אם אתה קראי. 

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 24/07/2012 03:02:09

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 03:08 לינק ישיר 

נתנאל , לשיטתך אין בכלל רשות לשאול אחרי תקופת חז"ל כפי  שעושים ועשו זאת גדולים וטובים.
המנטרה "הקראית" שאתה חוזר עליה לא תפסיק מאתנו לשאול. האם אתה חושב שאין מקום לחשיבה ובדיקה מחודשת ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 03:25 לינק ישיר 

פרט לי כמה "גדולים וטובים" שמפקפקים ומערערים על תקנות ופסיקות חז"ל ותקפותם. תשתדל הפעם שהמקורות יהיו רלוונטיים. אודה לך אם הם יהיו גדולי תורה, ואם זה קשה אז סתם רבנים, אבל מינימום שיהיו לפחות חובשי כיפה.

טוב, אתה צודק, אחליף מנטרה: אתה קונסרבטיבי. [אולי אפילו רפורמי, איני יודע]. 

אתה מוזמן לחשיבה ובדיקה מחודשת גם על הלכות שבת חנוכה ופורים, תפילה וקריאת התורה, ספירת העומר ואכילת מרור בפסח בזמן הזה, ועוד ועוד ועוד. כמעט על כל התורה שיש לנו היום. אגב, מלאכות שבת כן מפורשות בכתוב? חוץ מבודדות ואולי רק אחת - כולן מדרשת חז"ל. ופרטיהן - על אחת כמה וכמה. 

ומי דיבר על "תקופת חז"ל"? זו הלכה פשוטה ומוסכמת על כל חכמי ישראל בכל הדורות עד היום הזה. למה? כי כן, לכולם היה פשוט שמה שכתוב במשנה וגמרא זו ההלכה. כך סברו הראשונים והאחרונים, והעבירו את זה מדור לדור כדבר פשוט בתכלית. אף אחד לא העלה על דעתו "לחשוב מחדש" על כיסוי ראש לאשת איש ברשות הרבים, עד שהגיע טיפול המשך.

עברת כבר למישור עקרוני פילוסופי. אודה לך אם תחילה נסיים את העניין שפתחנו בו. מה עם פסיקתו המהוללת של רבי משה פיינשטיין? אני כבר ממש במתח.

רק להזכירך, פתחת את תגובותיך באשכול באמירה למצוא את המקור בתורה. קיבלת מקורות, ואת חלקם הבאת בעצמך. משראיתי שחז"ל לא מספיקים בשבילך חשבתי שאתה קראי ורוצה דוקא מקור מתורה שבכתב [שאגב, לא ברור לי למה לגביה אינך מעוניין בחשיבה מחודשת]. עכשיו אתה טוען שיש לחשוב מחדש על דברים שקבעו חז"ל. אז עכשיו אני מבין שאתה קונסרבטיבי. בכל מקרה, היית צריך לומר את זה ברור בתחילת דבריך באשכול, לא לבקש מקור, אלא להצהיר שמקורות חז"ליים ומספרות הפוסקים לא מעניינים אותך, אלא אם זה לא מפורש בפסוק אתה עוסק בעצם בחשיבה מחודשת עצמאית על העניין, והיית חוסך לי את כל הטורח בהבאת מקורות.

תוקן על ידי נתנאל34 ב- 24/07/2012 03:39:29

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 01:21 לינק ישיר 

נתנאל ... מירב התגובה שלך נסובה על הגדרות אישיות כלפי תוך ניסיון להוכיח את צדקת דבריך  "התורניים " לכאורה . לכשתלמד דרך ארץ ומעט חשיבה ואפילו הסטוריה יהודית אשמח להשיב לך כראוי. 

דדווח על תוכן פוגעני

בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד   חוות ניר דוד-גן גורו - 10% הנחה למגיעים דרך הקופון   UPREAL השקעות פרטיות -

נשלח ב-25/7/2012 02:24 לינק ישיר 

מצחיק. מה שמלים יכולות לעשות. הנייר סובל הכל. אני בטוח שכל מי שיקרא את השתלשלות הדברים באשכול, יראה בדבריי טענות ברורות מאד שאין לך עליהן שום מענה, ויראה בדבריך התחמקות הזויה אחת אחרי השניה, תוך שאתה בוחר בכל פעם טקטיקה אחרת תוך התעלמות מוחלטת מהפרכות על הקודמת + יסוד גדול שיסדת בסוף שיש לחשוב מחדש על דברי חז"ל.

אל תקשקש לי על דרך ארץ ותתחיל להתייחס עניינית, ולבסס סוף סוף את דבריך. לומר ברורות מה אתה טוען ולא כל מיני שאלות רטוריות מעורפלות, ובעיקר להביא מקורות לדבריך. אפשר לחשוב מה בסך הכל ביקשתי ממך.

ולקונסרבטיבים אין לי טיפת דרך ארץ. וכן, אם אתה טוען שיש לחשוב מחדש על דברים "מתקופת חז"ל" אז כן, אתה קונסרבטיבי. אא"כ גם את הגדרת קונסרבטיביות אינך יודע. 

ברחת מהדיון במסווה של אכלו לי שתו לי אמרו לי? אל תהיה ילדותי ותתחיל סוף סוף ל-ע-נ-ו-ת, להביא מ-ק-ו-ר-ו-ת. כיבדתי אותך בתחילה אבל מיד התחלת במסע התחמקויות מפואר, עם הרבה שאלות רטוריות, מקורות מובטחים לשוא, ומקורות שאינם מן העניין כלל, ובסוף אתה מציע לחשוב מחדש על דברים "מתקופת חז"ל", ואתה עוד מצפה שאכבד אותך? אמרתי אכבדך ואתה עצמך מנעת עצמך מכבוד. 

ואני עדיין מחכה לפסק של ר"מ פיינשטיין שאין חובה לאשת איש לצאת לרשות הרבים בכיסוי ראש.

אגב, כל דבריי היו למען ציבור הקוראים, אין לי עניין כלל לשכנע אותך, אלא לא רציתי להותיר באשכול את התרסתך הקנטרנית ואח"כ את דבריך המופרכים ללא מענה ראוי. ככה שממש לא איכפת לי אם תגיב הלאה או לא. אני את שלי עשיתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 02:51 לינק ישיר 

תנסה בבקשה לתת מענה לשאלות הבאות  ? : 
אחרי שתעיין אני אבקש לשאול ברשותך לדוגמא מדוע  שיער של בתולה אינו ערוה לפני  החתונה ?
איך נקבע ששיער באישה ערווה וכי השיער מעורר בו את היצר  ?
אם שיער באישה ערווה מדוע מותר לה לצאת לחצר ?
ממתי מתירים ערווה לשיעורין ? אם שיער גלוי אסור ,אז אסור .

מה נהגו בחלב ועוד מדינות במזרח  ידעת ?
תענה חכם ,תענה .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 03:01 לינק ישיר 

נתנאל34 כתב:
שאלותיך מעניינות, אבל מה הן שייכות לנידון מה ההלכה לגבי כיסוי ראש אשת איש ברשות הרבים?

במלים אחרות: שאל אותן את חז"ל ואת הפוסקים. מה בדיוק אתה רוצה עכשיו? לערער על סמכותם של חז"ל או על שיקול דעתם?

כבר עניתי.

תקרא, חכם, תקרא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 08:59 לינק ישיר 

בקיצור התשובה שלך זה אי תשובה . !
עוד שאלה ברשותך : אם באמת מצוות כיסוי ראש לנשים היא מדאוריתא מדוע היא לא כתובה מפורש בתורה ?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 09:07 לינק ישיר 

נתנאל , אתה צודק
הבחור קראי, גם אם הוא לא מודע לכך
מי שלא מקבל את דעת חז"ל וטוען שמותר ל"בקר" אותם הלכה למעשה
הוא קראי(במקרה הטוב)
רק בנסיון להמשיך לברר
טיפול המשך האם מותר לבקר גם את דברי הנביאים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 09:12 לינק ישיר 

איפה כתוב בתורה שאסור ללכת עירומים?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 09:15 לינק ישיר 

בוער ,לבקר דברי נביאים ? חס ושלום .
אדרבא
תביא לנו מקורות של נביאים לשאלתינו .

התורה מבקשת מאתנו לשאול בבחינת וידעת את ה" אלוהיך .לשיטתכם אין בכלל  ויכוחים ביהדות ואין שאלות לאחר חז"ל בדומה לדתות האחרות ואחרי כל זאת אתם מכנים שאלות שלנו עם מחשבה בבטוים נמוכים .

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 09:17 לינק ישיר 

טיפול, אני ממתין לתשובה!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 09:19 לינק ישיר 

סגן, המצעד שלך מתקיים עוד  שבוע בירושלים 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 09:20 לינק ישיר 

טיפול_המשך כתב:
בקיצור התשובה שלך זה אי תשובה . !
עוד שאלה ברשותך : אם באמת מצוות כיסוי ראש לנשים היא מדאוריתא מדוע היא לא כתובה מפורש בתורה ?

יש לך תשובה יותר עניינית?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-25/7/2012 09:34 לינק ישיר 

סגן הדרדקי, יתכן וכאשר למדת בחיידר המלמד לא הסביר  שיש מעט בושה בעולם .
 התשובה פשוטה מאחר והתבוששו אדם וחוה אחרי החטא עשה להם האל כותנות ומאז הם למדו להתלבש !

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > אשתו של הרב שך לא כיסתה את ראשה ראיון ישן עם הבן אפרים\
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 ... 20 21 22 לדף הבא סך הכל 22 דפים.