הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים · פשוט לא יאומן. כבר כמעט שבוע מאז נשבה ארון ה' ועולם כמנהגו
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-24/7/2012 00:00 לינק ישיר 
פשוט לא יאומן. כבר כמעט שבוע מאז נשבה ארון ה' ועולם כמנהגו

כבר כמעט שבוע מאז נשבה ארון השם בפטירת מרן רבינו הגדול זצ"ל, ועולם כמנהגו נוהג.
לא יאומן.

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 00:09 לינק ישיר 
נא להסביר בבקשה : מה, מי, איך ?

א) לא הבנתי מה הכוונה

ב) נראה לי שכותבים : "לא ייאמן" ולא "לא יאומן" (לפי כללי הדקדוק)

תוקן על ידי המבריק1 ב- 24/07/2012 00:10:35

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 00:12 לינק ישיר 

ומה חשבת שיקרה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 00:36 לינק ישיר 

גם אחרי משה רבינו שהיה קצת טיפה יותר גדול ממרן רבינו הגדול העולם כמנהגו נוהג ואף נכנסו לארץ ישראל ובנו את המקדש. זה לא ייאמן וממש נס אך זה קרה תמידים כסדרן. ממש פלא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 08:05 לינק ישיר 

כבר היה לעולמים.
עיין בנביא ותרה איך נהגו עם ישראל אחר שנשבה ארון ה' ע"י הפלשתים..כרגיל.
ואגב. אולי משיהו יכול לומר אם והיכן יש מקור בתנ"ך או בחז"ל לתאר את גדולי ישראל כארון ה', לי זכור שיש ביטוי בחז"ל על מי ששכח משנתו שהוא שברי לוחות (אולי אני טועה) ז"א שמי שלא שכח הוא כלוחות שלמים, אבל מנין התואר ארון ה'?

דדווח על תוכן פוגעני

UPREAL השקעות פרטיות -   בק טק - הוכח כמשחרר כאבי גב ומוריד לחץ משרירי הגוף.   בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד

נשלח ב-24/7/2012 08:19 לינק ישיר 

נו מה ציפית שיקרה?
השמש תשנה את הצבע שלה? יהיו קולות וברקים על בסיס יומי? מה

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 08:28 לינק ישיר 

ביוטיפול כתב:
היכן יש מקור בתנ"ך או בחז"ל לתאר את גדולי ישראל כארון ה', לי זכור שיש ביטוי בחז"ל על מי ששכח משנתו שהוא שברי לוחות (אולי אני טועה) ז"א שמי שלא שכח הוא כלוחות שלמים, אבל מנין התואר ארון ה'?

אראלים ומצוקים אחזו בארון הקודש. נצחו אראלים את המצוקים, ונשבה ארון הקודש. [כתובות  קג]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 08:40 לינק ישיר 

אור_היום כתב:
היכן יש מקור בתנ"ך או בחז"ל לתאר את גדולי ישראל כארון ה', לי זכור שיש ביטוי בחז"ל על מי ששכח משנתו שהוא שברי לוחות (אולי אני טועה) ז"א שמי שלא שכח הוא כלוחות שלמים, אבל מנין התואר ארון ה'?

אראלים ומצוקים אחזו בארון הקודש. נצחו אראלים את המצוקים, ונשבה ארון הקודש. [כתובות  קג]

השתא דאתינא להכי -
(ירמיהו ג')
וְהָיָה כִּי תִרְבּוּ וּפְרִיתֶם בָּאָרֶץ בַּיָּמִים הָהֵמָּה, נְאֻם ה', לֹא יֹאמְרוּ עוֹד 'אֲרוֹן בְּרִית ה'', וְלֹא יַעֲלֶה עַל לֵב, וְלֹא יִזְכְּרוּ בוֹ, וְלֹא יִפְקֹדוּ, וְלֹא יֵעָשֶׂה עוֹד. בָּעֵת הַהִיא יִקְרְאוּ לִירוּשָׁלִַם כִּסֵּא ה', וְנִקְוּוּ אֵלֶיהָ כָל הַגּוֹיִם לְשֵׁם ה' לִירוּשָׁלִָם, וְלֹא יֵלְכוּ עוֹד אַחֲרֵי שְׁרִרוּת לִבָּם הָרָע.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 08:51 לינק ישיר 

אנחנו בסה"כ מקיימים בזה "הדבק במידותיו", מה הוא - אף אתה. הקב"ה לא הפסיק את מהלכם של העולם ושל החיים - אף אנו לא מפסיקים אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 10:26 לינק ישיר 

אור היום.
יישר כח!
אולי תחכים אותי מה זה ארון הקדש ומהו ארון ה'. נראה לי שיש הבדל, ארון ה' כמדומני הוא תוארו של ארון העדות, משא"כ ארון הקדש, הוא כינוי לכל ארון או גוף שיש בו דבר קדש (כנראה שרק ברמה גבוהה) כגון ספר תורה, נשמת הצדיק. האם ארון הברית מכונה באיזשהו מקום ארון הקדש, או שיש לו תואר מיוחד ובלעדי של ארון ה'/העדות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 10:31 לינק ישיר 

המבריק1 כתב:
ב) נראה לי שכותבים : "לא ייאמן" ולא "לא יאומן" (לפי כללי הדקדוק)

אני באמת לא מבין איך עדיין אנשים יכולים לומר "נראה לי" בנוגע לדברים שאפשר לחפש בגוגל ולמצוא תוך עשר שניות בדיוק.
מילא אם היית צודק, אבל לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 10:41 לינק ישיר 

בהתחלה לא הבנתי מה רוצה פותח האשכול. אחרי שדיקדקתי בשמו - נחה דעתי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-24/7/2012 10:54 לינק ישיר 

מר בר מר

אולי רימון חוסם אותם.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פשוט לא יאומן. כבר כמעט שבוע מאז נשבה ארון ה' ועולם כמנהגו
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר