| נשלח ב-17/8/2012 15:39 |
|
| |
וזה משנה מפורשת: פרייארים וכו'
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2012 15:40 |
|
| |
וזה גם הגשש החיוור מפורש
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2012 15:54 |
|
| |
חיים התמים.
צדיקהאמת, אני פשוט רוצה לעזור לך ללמוד את הנושא שהחלטת עליו שהוא כדאי. לא החלטתי כלום, ובכל מקרה, תודה על העזרה להגיע למקורות יפים שאתה מביא. וכמו שאדם תלמיד חכם יודע להגיע אליהם, וחוזר בתשובה ממוצע לא יודע. בכל מקרה גיליתי דעתי שלא יחשדו בי שאני אומר לעשות מעשה, אסור לעשות מעשה ורק בשאלת גדולי הדור בלבד יהיה מותר, אם בכלל לקחת שני נשים.
ומה שאני מדבר מבטחון כאילו וזה מותר, ניראה לי שזה בגלל הגבלת האינטרנט להסביר את עצמי בכתב. ולא במראה וקול. אז הכל מוגבל גם ככה לכתיבה בלבד אז אל תבין ממני שבאתי ואמרתי מהאינטרנט תצא תורה, ומכאן נוציא הוראה לכל בית ישראל. ואתה יכול לעבור על התגובות ותראה שגיליתי דעתי יותר מפעם אחת שאסור לקחת אישה שנייה.
כבר הסבירו לך כאן שנישואים הם לא פיקניק, ואם החלומות הוורודים של רוב הבחורים מתפוצצים לאחר נישואיהם הרי שהטעם הטוב בהכנסת "צרה" תתפוגג מהרה לנוכח הבעיות והצרות שיבואו בעקבותיו.נו ועדיין הרוב החרדי, והחוזרים בתשובה מחזיקים בכבוד את הבית שלהם. למרות שהדמיונות מתפוגגים. קשה אבל מצליח.
ואולי עדיף שיהיה קשה עם אישה נוספת, מאשר עם ייצר הרע תקיף הגורם לאנשים בדור הזה, וגם חרדים מבית לעשות שטויות העולים על כל דמיון. כמו שכבר הבאתי לך דוגמאות!!!
ואולי לא הבנת למה אני חושב שייצר הרע תקיף כי אני מדבר על תקופות ארוכות כמו אחרי לידה, ולא על המצב הטבעי של כל אישה.
והנה קיצור הדברים שהבאת ושימח את נפשי מאוד מערוך השולחן, נכון הוא הולך בדעה תקיפה שאסור להתחתן עם שני נשים. אבל הוא לא חולק שלספרדי מותר. והנה בסוף דבריו הוא מזכיר זאת שאם שתי אשכנזיות התחתנו עם ספרדי הם לא עוברות על שום איסור. למרות שעדיין ניראה שהוא מסופק עדיין. אבל בכל מקרה מפה רואים שלספרדי מותר ודאי שני נשים.
ערוך השולחן משתמש בלשונות, התקנה עד ביאת הגואל, ושאין אפשרות לבטל. וואו חזק, ומסקנה מפה, היא שאין ספק, לאשכנזי חזקה עליו התקנה מאוד מאוד. בהרבה לשונות חמורות שהוא מביא.
טוב הוכחת לי לגבי האשכנזים, אבל אין עוד דעות לאשכנזים?? ואין אפשרות לשאול את גדולי הדור של האשכנזים היום? מה דעתם ורק בגלל ירידת הדורות, שאנשים מגיעים לעשות שטויות אשר חילול השם גדול מאוד בזה?

ואני שמח שהדיון הופך להיות עינייני. תודה חיים בהחלט רואים שאתה תמים, עם דעת תורה.
תוקן על ידי צדיק_האמת ב- 17/08/2012 16:38:00
 |
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2012 15:55 |
|
| |
גם היה מתלוצץ מאלו החסידים והיראים
שכשמגיע להם איזה הרהור אזי הם מתפחדים שלא יבואו לידי מקרה חס ושלום
ומחמת זה הם רגילים בהיתר מחמת פחד שלא יבואו לידי מקרה
והוא זכרונו לברכה היה מתלוצץ מזה
ועיקר כוונתו היה שהאדם אינו צריך לפחד ולהתירא מדברים כאלו
ולבלי לחשוב מחשבות כלל בעניין זה
רק יהיה כגבור חייל לעמוד כנגד תאוותו ויסיח דעתו לגמרי מזה
ואל יפחד כלל
וה' הטוב בעיניו יעשה עימו מה שהוא יתברך חפץ
(מתוך הקדמה לתיקון הכללי של 1 המהדורות.
אין בהבאת הדברים חוות דעת על הניק צדיק האמת
ולא לחשוב זאת לרגע! אלא אך ורק הבאת דברים בעלמא!)
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2012 16:37 |
|
| |
לענ"ד, אם זה נושא הלכתי, צריך לקיים משא ומתן הלכתי לבד
ואם רוצים אפשר להוסיף בנפרד משא ומתן על הענין מבחינה פרקטית ומעשית, אך לא לערב שניהם יחד
ובזה צדיק האמת צודק, שיש כאן ניקים שמערבים רגש והלכה
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2012 17:22 |
|
| |
| מרימס כתב: |  | לענ"ד, אם זה נושא הלכתי, צריך לקיים משא ומתן הלכתי לבד
ואם רוצים אפשר להוסיף בנפרד משא ומתן על הענין מבחינה פרקטית ומעשית, אך לא לערב שניהם יחד
ובזה צדיק האמת צודק, שיש כאן ניקים שמערבים רגש והלכה |
|
הלוואי ורק את הרגש היו מוסיפים, אלא גם רפש וזבל הלא מבייש שום אתר חילוני, וחבל.
ובעזרת השם שנגמור את הדיון שלנו, הם יראו וייתבישו.
והלואי ויעשו תשובה ויגידו סליחה ויכנסו לדיון שלנו מתוך לימוד לשמה. ולמען לעשות נחת רוח ליוצרנו. ונשמח את המלך בלימוד תורה ברבים.
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2012 18:01 |
|
| |
| צדיק_האמת כתב: |  | נכון מספיק לעשות את זה אישום נגד אליהו אקוה. או ללכת בלי שיתפסו אותך לאיזה גויה טמאה,
או לפגוע באיזה ילד בחיידר.
במקום לעשות את הדבר המותר לפי התורה לשאת שתי נשים.
|
|
אתה באמת חושב שההוא שהתפתה לאקווה זה בגלל שאשתו בדיוק לא היתה זמינה? אתה באמת חושב שמי שהולך לגויה זה בגלל שבדיוק אז אשתו לא זמינה? לא חביבי, זה בגלל שיש בעיות עמוקות ושורשיות הרבה יותר בינו לאשתו. ולזה לא תעזור אשה שניה, שלא לדבר על כך שגם עם השניה יכולות להיות לו אותן בעיות.
כנ"ל לגבי סוטה שפוגע בילדים. אתה באמת חושב שזה כי אשתו בדיוק לא זמינה אז הוא אמר "יאללה, נלך על ילד"? ואשה שניה תפתור את זה? לא יאומן באיזו פנטזיה אתה חי.
ואני שוב שואל למה נתקעת על שתי נשים. אם לפי התורה - מותר גם 4 נשים ומדאורייתא אף יותר. הרי גם שתיים יכולות לא למצוא חן בעיניו או לא להיות זמינות או לא לעשות לו את זה מכל סיבה שלא תהיה, אז למה עצרת שם?
|
|
|
|
| נשלח ב-17/8/2012 18:05 |
|
| |
די להתווכח עם הסוטה. יש להודיע במפורש שמדובר בניק שמתקשה להתגבר על יצריו, והוא מוסיף חטא על פשע ברצותו שהמין הנשי ישלם את המחיר.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 00:14 |
|
| |
אני מניח שעוד 30-40 לא תהיה ברירה וגם אותם גדולי ישראל שעד היום לא תמכו בעניין של נשיאת שתי נשים
בלית ברירה יתמכו בזה
משנה לשנה מספרן של בנות ישראל שיושבות ללא זיווג בביתן הולך וגדל
לצערנו בעם ישראל יש יותר נשים מאשר גברים
ויותר ויותר בנות ישראל כשרות נאלצות להישאר רווקות עד גיל מבוגר
האם זה מה שניגזר עליהם להישאר כך?
אני מניח שלא תהיה ברירה אלא להתמודד עם הבעיה הזו
וזו הדרך הלכתית הראויה כך היה בעבר וכך כנראה יהיה בעתיד
אם עם ישראל חפץ חיים ורוצה לתת מענה גם לבנות שנשארות ללא זווג הגון
וגם לריבוי הטבעי של שונאי ישראל שיכולים בשל כל בשלב מסוים להוות רוב בישראל
ועל כן טוב להתמודד עם הבעיה מאשר להתחפר ולא לתת לא מענה
כי בסופו של דבר זהו הפתרון היחידי
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 00:20 |
|
| |
יתיב,
עם ישראל חפץ לתת מענה, אבל שאלת את בנות ישראל הרווקות המתבגרות האם זה הפתרון שהן מעוניינות בו? להיות אשה שניה של מישהו? קודם תשאל אותן ואח"כ נדבר. הסברה שלי אומרת שאם הן לא מצאו עד עכשיו מישהו שיתאים להן, עאכו"כ שהן לא חפצות במישהו תפוס.
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 09:19 |
|
| |
פותח האשכול (פשוט, לא מסוגלת לכתוב לך בשם הניק) ליידוסית- זה לא רק שם התואר, גם שם העצם, את הדיאגנוזה לשמך שלך, השארתי לאברכים המלומדים
לא קיבלתי מענה לשאלותיי, שואלת שוב, אולי, בכל זאת
אתה נשוי בכלל? יש לך מושג מה זו אשה? ניסית פעם להבין לליבה? כל מה שמדגדג לך זה ה...? משהו לא מסתדר לי איתך, ולא רק לי כנראה, יש מצב שאתה לא מסתדר עם עצמך!
ולאלו, שמפרידים מלאכותית את השכל והלב בעינייני הלכה, אפשר גם לסמוך על התורה ולמכור ילדות לשפחות ולחתן אותן בגיל 8, הכל כתוב בתורה
אנשים עם דעה כזו, מאששים את הטענות שהתורה לא פמינסטית, בלשון המעטה, על כל אשכול כזה ייקח זמן רב לשכנע שוב נשים שרוצות באמת להבין ולדעת
ודרך אגב, זה נכון שנולדים 50/50 במציאות יש בעולם נשים מגברים, מחקרים הוכיחו זאת וגם ניתן לזה השערות והסברים
בעיות הרווקות אצל החרדיות נוצרה, כי אין חתנים מתאימים ולא בגלל העודף של בנות או האיסור של נישואים לכמה נשים
ולפותח האשכול, הצעה מתוקנת אליך, תלבש מכנס !!!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 09:27 |
|
| |
| ליידוסית כתב: |  | אנשים עם דעה כזו, מאששים את הטענות שהתורה לא פמינסטית, בלשון המעטה, על כל אשכול כזה ייקח זמן רב לשכנע שוב נשים שרוצות באמת להבין ולדעת |
|
???
הם מאששים לכל היותר את העובדה שהם שוביניסטים. אבל מה לזה ולתורה?
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 09:50 |
|
| |
| ליידוסית כתב: |  |
בעיות הרווקות אצל החרדיות נוצרה, כי אין חתנים מתאימים ולא בגלל העודף של בנות או האיסור של נישואים לכמה נשים
ולפותח האשכול, הצעה מתוקנת אליך, תלבש מכנס !!! |
|
בעיית הרווקות נוצרת בגלל הקיבעון של נישואים בנים לבנות משנתון שמתחתם. בגלל שכל שנתון גדול מקודמו, שהרי הציבור גדל. יוצא מצב בו 50 בנים נישאים ל50 בנות שצעירות מהם בשנה/שנתיים. מה יעשו הבנות הנותרות מאותו שנתון? נותרות רווקות. לו נשנה את הגישה האוטומטית, ונבחן נישואין באותו שנתון, או לעיתים בשנתון שנים שמעל, לא תיוותר רווקה אחת. אממה? זה כרוך בשינוי קיבעון תרבותי. פותח האשכול מעדיף להפוך את כל הבנות לשפחות מין (פילגשות בלעז), ולא להזיז משהו במוח של הבנים.
הוא לא צריך ללבוש מכנס, אלא לעבור סירוס כימי. אולי זה ימנע ממנו להרהר על ניקיות
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 09:58 |
|
| |
סליחה שאני מתערב. מדוע אתם בכלל ממשיכים להגיב ולשלוח פוסטים לאשכול ההזוי הזה? בעצם תגובותיכם אתם נותנים לגיטימציה לדיון ברעיונות העיוועים שהועלו בו. מדובר באשכול טרולי מובהק, שאתם ממשיכים להאכיל אותו ולגדל אותו! תפסיקו לענות ולהתפלפל עם פותח האשכול, ותנו לו להדחק למקום הראוי לו!
|
|
|
|
| נשלח ב-19/8/2012 10:31 |
|
| |
בידור, מביט, בידור.
|
|
|
|