הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים · עובדה מוכחת: הישיבות הליטאיות מגנות על עם ישראל? להיפך!
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/8/2012 03:31 לינק ישיר 

זה המסר 

לקרוא את זה טוב טוב

בית חדש, אורח חיים סימן מז

כוונתו יתברך מעולם היתה שנהיה עוסקים בתורה כדי שתתעצם נשמתינו בעצמוּת ורוחניות וקדושת מקור מוצא התורה...אבל עתה שעברו חוק זה שלא עסקו בתורה כי אם לצורך הדברים הגשמיים להנאתם לידע הדינים לצורך משא ומתן גם להתגאות ולהראות חכמתם ולא נתכוונו להתעצם ולהתדבק בקדושת ורוחניות התורה ולהמשיך השכינה למטה בארץ כדי שתעלה נשמתם למדרגה גדולה ... עשו פירוד שנסתלקה השכינה מן הארץ.... וזה היה גורם חורבן 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 07:37 לינק ישיר 

תלמודו יקר. כעסך על הציבור הליטאי הוא מוצדק לגמרי, אך מיקוד הבעיה אצלם אינו בלימוד התורה שלהם. ציבור זה מייצג אידיאל של לימוד תורה מתוך פתיחות בלימוד, ובניגוד לשאר התחומים בהם הפתיחות וחופש המחשבה אסורים, בלימוד מעודדים בישיבות חשיבה יצירתית. הבעיה היא שסגנון החיים של לימוד תורה בטהרתה נועד לבודדים ובציבור זה הוא הפך למיינסטרים של אנשים בינוניים, בציבור החרדי מתקיימים 4 אילוצים חסרי הגיון שביחד חברו להפוך את חייהם לבלתי אפשריים. 
1. האיסור לעבוד.
2. החובה להביא לעולם מספר ילדים גבוה ביותר.
3. הצו החברתי המחייב לתת סכומי כסף מטורפים בשידוכים.
4. קשיי האישה לעבוד במקום שאינו עומד בסטנדרטים צניעותיים, קרי הפרדה מוחלטת.
גורמים אלו יצרו חברה ענייה ומתוסכלת יותר משאר המגזרים החרדיים כמו החסידים  או הספרדים שעובדים ואינם כפופים לסטנדרטים בשידוכים כמו הליטאים.
לעומת כל זאת נקודת האור היחידה במגזר זה היא לימוד התורה ברמה הכי גבוהה שהם מקיימים, אין סיכוי כמעט לשום מגזר דתי אחר להעמיד תלמידי חכמים בעלי שיעור קומה כמו הליטאים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 07:53 לינק ישיר 

אדון תלמודו,

כדרכך, לא ענית למה ששאלתי, התעלמת, וחזרת על שלך בלי שום קשר למה ששאלתי אותך.

את המסר הזה קיימו במקומות רבים, גם אם נניח לשיטתך שאצל הליטאים לא, אבל אצל חסידים גדלים על הב"ח הזה ועל לימוד לשם דביקות בקב"ה, כל ספרי חסידות מלאים מזה, וגם ישיבות וקלויזים אלה נחרבו ונטבחו בשואה. כנ"ל יהודי ספרד או שאר המקומות שציינתי. אז שוב: או שכל עם ישראל אינו מקיים דבר זה אז תטען את זה כטענה כללית עם עם ישראל, או שלקב"ה חשבונות אחרים. אבל לשלוף מקרה בודד או שניים ולטעון שיש כאן עובדה מוכחת התומכת בטענה נגד הליטאים דוקא - זה מגוחך.

ושאלה קטנה לי אליך: לאיזה חוג אתה משתייך? האם חוג זה כן לומד תורה כפי שאומר הב"ח? האם אתה עצמך כן לומד תורה כפי שאומר הב"ח? 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 13:01 לינק ישיר 

נתנאל היקר

תודה על השאלות שלך שהן שאלות טובות מאוד ולעניין.

אני אסביר לך כמה שאוכל ומקווה מאוד שתבין ואפילו תסכים לעיקרון שאני רוצה להגיד. כי כל מי שחושב על זה קצת רואה את האמת שבזה.

תראה, אני התחנכתי על העניין שכל המצווות יש להם מטרה וזה להתדבק בקב"ה ולהיות אנשים קדושים וטהורים יותר ותלמוד תורה והמצוות הכל לזה.  וברור שתלמוד תורה ולימוד ספה"ק הכל נועד לזה וכך אני משתדל לעשות גם אם לא תמיד מצליח אבל מנסה שזה העיקר.

אבל מה אתה רואה אצל הליטאים שיש בהם כאלה שהכניסו ארס בעם ישראל וקלקלו לגמרי  את לימוד התורה ועשו מהלומדים ורבניהם עבודה זרה משונה כאילו שיכול אדם להיות רשע מרושע גנב וגזלן העיקר שלומד תורה. ויש כאלה שכל הלימוד תורה שלהם וישיבותיהם מלאים במחלוקת ושנאת חינם ובזה עסוקים חלק מהרבנים שלהם בצורה נוראה. תראה כמה מחלוקת ולשון הרע יש בין כמה מראשי ישיבות ומתגדלים אצלם רבנים בלי שום אהבת השי"ת ושום אהבת ישראל  העיקר שהם למדנים.

ח"ו זה לא אצל כולם, אבל יש העניין הזה לצד זה שיש גם צדיקים גדולים וטהורים שאני מאוד מעריך. אבל היכן שזה קיים הרי זה הרי מחריד איזה מין טעם יש בישיבות כאלה שלא לומדים לשמה? זה לא מביא שום ברכה רק להיפך קללה עצומה וחורבן נורא.

אז מצד אחד יושבים כאלה בישיבות שלומדים בשביל המעמד הכבוד והכסף ועוד חושבים שכאילו הם מגינים על עם ישראל כאשר זה בדיוק הפוך שהם הרס נורא יותר מכל הדיסקוטקים בעולם.

נכון אתה שואל על השואה וכו ואין לי תשובות ולא חושב שבכלל אני אחד שיש לו אבל אני כן רואה בעובדה מוכחת שהישיבות האלו רק מביאים חורבן ופיגועים וזה מוכח כאלף עדים, ואני רואה בחזל הרבה שמסבירים שזה העניין. ולכן העיקר שלי לעורר כי העיקר העיקר הוא שילמדו מזה איך להתנהג ולא להביא חילול השם נורא שנעשה דווקא על ידי ראשי הישיבות רח"ל!!!!

ובעניין הזה שישיבות לא תמיד מגנות רק צריך הרבה יותר מזה זה מוכח מחז"ל והספה"ק מכל מקום ואני מראה שזה גם  עובדה מוכחת! והעיקר זה להתעורר מזה ולא ח"ו להביא מזה לשנאה ח"ו.

נ.ב. הערת מה זה קשור לאספרגר וכו' עליו העליתי את המודעות (אבל התחיל ממאמר שמומחה פרסם ולא אני) . כתבתי הרבה על זה ואתה שואל מה הקשר?  אני מצטער אבל לא אכנס לנושא הזה יותר כי זה התדרדר לעניין אישי  ובאופן לא טוב לכן לא אחזור על זה. הדברים מי שיודע יודע וסליחה שלא אאאתייחס לזה יותר.  

יש רק נקודה מסויימת עקרונית שאני מבקש שתחשוב עליה טוב ותבין מה הכווונה כאן:  נניח ויהיה אדם שמנותק מהחברה וחולה בכל הקשור לרגש ואהבת ישראל ומצוות שאפילו את בני המשפחה שלו  לא מכיר.  אי אפשר לבוא אליו בטענות אבל גם אסור ללכת ולעשות מזה כאילו זה עצמו דבר טוב ושילמדו מזה.  זה הרס כל התורה כולה, כי אתה אומר שיכול להיות אדם בלי שום רגש להשי"ת ולעם ישראל, בלי שום קשר עם האנשים ושום דבר אחר העיקר שיודע ללמוד? זה אני בטוח כל אחד מסכים שז
ו בדיוק אותה נקודה שהתורה נועדת לדבקות בהשי"ת עם כל המצוות ומי שעושה התורה כאילו העיקר ללמוד גם שלא לשמה וכל השאר לא צריך להרגיש בכלל מביא חורבן גדול ונורא. והבן זאת שכל ההרס בא מזה!

לכן זה אותו עניין שצריך לעורר על זה כי הוא חורבן הדור.  איך נהיה ככה שהתורה הפכה לביזיון גדול? לומדים תורה ועושים כל התועבות שבעולם, עושים מלחמות על מי "מרן" ומי "גדול' ומחללים השי"ת רח"ל ועוד חושבים שזה מגן על עם ישראל? וזה מחריד לב. 

תוקן על ידי תלמודו ב- 16/08/2012 13:09:26

דדווח על תוכן פוגעני

חוות ניר דוד-גן גורו - 10% הנחה למגיעים דרך הקופון   בק טק - הוכח כמשחרר כאבי גב ומוריד לחץ משרירי הגוף.   UPREAL השקעות פרטיות -

נשלח ב-16/8/2012 14:24 לינק ישיר 

israelgal כתב:
תלמודו יקר. כעסך על הציבור הליטאי הוא מוצדק לגמרי, אך מיקוד הבעיה אצלם אינו בלימוד התורה שלהם. ציבור זה מייצג אידיאל של לימוד תורה מתוך פתיחות בלימוד, ובניגוד לשאר התחומים בהם הפתיחות וחופש המחשבה אסורים, בלימוד מעודדים בישיבות חשיבה יצירתית. הבעיה היא שסגנון החיים של לימוד תורה בטהרתה נועד לבודדים ובציבור זה הוא הפך למיינסטרים של אנשים בינוניים, בציבור החרדי מתקיימים 4 אילוצים חסרי הגיון שביחד חברו להפוך את חייהם לבלתי אפשריים. 
1. האיסור לעבוד.
גורמים אלו יצרו חברה ענייה ומתוסכלת יותר משאר המגזרים החרדיים כמו החסידים  או הספרדים שעובדים ואינם כפופים לסטנדרטים בשידוכים כמו הליטאים.
לעומת כל זאת נקודת האור היחידה במגזר זה היא לימוד התורה ברמה הכי גבוהה שהם מקיימים, אין סיכוי כמעט לשום מגזר דתי אחר להעמיד תלמידי חכמים בעלי שיעור קומה כמו הליטאים.
בגדול,חותם על כל מילה,אך יש לי הערה אחת.
אין לליטאים יד ורגל בפסיקת הלכה,אפילו  גאון גדול כהרב חיים קנייבסקי שליט"א (בהקדמה ל"שונה הלכות") מזהיר ואומר שלא לסמוך על ספרו הלכה למעשה.
דווקא במגזר החסידי ("שבט הלוי","משנה הלכות") והספרדי ("יביע אומר") יש פסיקת הלכה.ללא פלפולים מיותרים וחקירות לא רלוונטיות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 15:59 לינק ישיר 

אכן הדגש בישיבות הוא על הלימוד העיוני תיאורטי, אך גם פוסקים לא חסר כדוגמת: הרב גרוס, הרב קארפ, הרב גלבר, ועוד. אכן השניים שציינת הם ליגה מעל מי שציינתי אך בדור ההמשך של הפוסקים לא ידוע לי על פוסקים בעלי שיעור קומה בקרש החסידים והספרדים. אם יש אשמח לשמוע עליהם. יש כמובן נטיה ברורה של פוסקים לצמוח באופן אוטודידקטי, כגון ה"חזון איש" ור' ניסים קרליץ והרב אלישיב ועוד, אך בדור עני כשלנו עדיין ספק הת"ח הגדול יהיה כנראה עולם הישיבות הליטאי.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-16/8/2012 21:57 לינק ישיר 

תלמודו,

א. לא אני שאלתי באשכול הזה על הקשר לאספרגר, אז הפסקה הזו בדבריך לא קשורה אלי.

ב. בנוגע לישיבות: המסר שלך נפלא, והוא אכן מלא בחז"ל ובספה"ק, אבל בדיוק משום כך טוב היית עושה אם היית פשוט מביא מקורות לעניין ומעורר על המסר ישירות. הצורה שבה פתחת את האשכול היא סגירת חשבונות עם הליטאים ותו לא. אין בה כמעט מילה על המסר, ומה שיש בה זו אמירה פרובוקטיבית שעדיף להיות חילוני מללמוד בישיבה ליטאית, כי הנה חילונים לא נהרגו וישיבה ליטאית כן. תהיה כן עם עצמך ותקרא את הודעתך הנ"ל ותראה אם לא כך. מה עשית כאן? רצית להעביר מסר, אז תעביר אותו. ההודעה הנ"ל כולה שנאה שהעבירה אותך על דעתך ממש, וכתבת שם "הוכחה" שכפי שכתבתי לעיל באותה הוכחה אתה יכול להוכיח שעדיף להיות נוצרי מלהיות יהודי. וההוכחה עצמה הבל, אינה עומדת בשום מבחן מהימנות ותוקף, ואינה מוכיחה לא על קשר וכ"ש לא על סיבתיות.

כללו של דבר: המסר לכשעצמו נכון, אבל אין בינו לבין העובדות שציינת בפתיחת האשכול דבר וחצי דבר, והן לא מוכיחות פשוט שום דבר. מחד - יהודים נהרגו הרבה יותר מנוצרים, אז אולי עדיף להיות נוצרי לפי הראש הזה. ומאידך - בשואה נהרגו כולם בשווה: ליטאים, חסידים, קדושים וטהורים וגם חילונים ומתבוללים. וזה ניסוי בקנה מידה הרבה יותר גדול מהדוגמה שלך. 

אני מציע לך שוב, תתמקד במסר עצמו, ותקיים בעצמך "דברי חכמים בנחת" ואז יש סיכוי שיתקיים גם "נשמעים".

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 00:27 לינק ישיר 

חן חן.
אולי צריך להדגיש יותר את ההיבט הזה שאתה אומר בעובדה המוכחת עצמה שציינתי שכן אלא מדובר בהשוואה של חילונים מול בני ישיבות, בין אותם חיילים רבים מאוד היו יהודים יקרים שומרי תורה ומצוות במאה שערים למשל היה יהודי חרדי שהבריח את כולם וכן הלאה גם בעוד מקומות. הרעיון הוא לראות איך לראות שישיבה בכלל אין בה הבטחה של הצלה כי הכל תלוי בכוונה ובלב ומי יודע כמה חיילים לכאורה שאתה מכנה חילונים ולמעשה ישבו בגן עדן במעלות קדושים וטהורים הרבה יותר גבוה ממי שלמד שלא כהוגן.

(באופן שאתה מציג זה מזכיר המדרש שהבאתי על דורו של אחאב וכו' אני לא רוצה לחזור על זה כי אני לא חושב שחיילים יהודיים שמוסרים את הנפש בשביל להגן על אחיהם זה דורו של אחאב ח"ו).

מה שכן זה העיקרון הזה שישיבות לא מגנות על עם ישראל לא הגנו בעבר וגם לא יגנו היום  רח"ל מה שיגן זה רק היחידים שילמדו תורה בדבקות וקדושה וטהרה אמיתית ואז נזכה לראות שאין בכלל מלחמות שזה ההגנה האמיתית. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/8/2012 00:52 לינק ישיר 

לו יהי כדבריך, אבל הלוא זה מה שטענתי לך כמה פעמים: אם כך זה לא קשור בכלל לליטאים! ראה מה שאתה בעצמך כותב עכשיו, שישיבות לא מגינות אלא אותם יחידים שלומדים בדבקות ולשמה. אז זה לא קשור ליטאים או חסידים או ספרדים. אם היית יכול היה עליך לתקן עכשיו את כותרת האשכול הלא הוגנת בעליל. 

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 02:13 לינק ישיר 

לדעתי זה קשור מאוד כי דווקא בשיטה העקומה העקומה יש חורבן של היהדות. ולא צריך להתפלא למה היא מביא חורבן ופרעות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 02:15 לינק ישיר 

למה יש בצורת בארה"ב? ומחירי החיטה והגרעינים עולים.?

והאוכל עולה?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/8/2012 02:25 לינק ישיר 

קב_ונקי כתב:

אשכנז -  רש"י ובעלי התוספות מחברים את פירושי היסוד לתלמוד. פריחתן של קהילות הריין והישיבות בערים וורמייזא, מגנצא, שפיירא וקולניא >>> מסע הצלב הראשון (1096), גזירות תתנ"ו. חורבן מוחלט של הישיבות הנ"ל והקהילות. כ-12,000 יהודים נהרגים בתוך כחודשיים.
ספרד - תור הזהב. פריחה תורנית יוצאת דופן תחת חסות השלטון המוסלמי הנמשכת למעלה מ-300 שנה,מסתיים בכיבוש הנוצרי ששיאו בגירוש ספרד ב-1492.

מה אתה רוצה, נודניק? 
ואחר כך תספר לכולם שהאשכולות בדבר הגרי"ש אליישיב והכביכול תסמונת אספרגר היו ענייניים נטו. לפחות יצא המרצע מן השק.

יישר כוח, יפה אמרת. ותודה על התזכורת לגבי האספרגר (אשכול שהכיל הרבה שטויות, למי שזוכר). לפחות נבין עם מי יש לנו עסק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-20/8/2012 16:31 לינק ישיר 

כפי שכבר כתבתי אם היה לך ולרב ונקי קצת שכל הוא היה מבין שהדברי םשלו רק מחזקים את הטענה שלי והיא שלימוד תורה לא מגן על עם ישראל 

אז כתבתי שהוא
לא הגן בפרעות תרפ"ט
לא הגן בשואה 

ועכשיו נוסיף את דבריך
לימוד תורה לא הגן במסעי הצלב הנוראים
לימוד תורה לא הגן בספרד ותור הזהב

ונוסיף את חז"ל
לימוד תורה לא הגן על תלמידי רבי עקיבא הקדושים
לימוד תורה לא הגן בבית המקדש שני 
לימוד תורה לא הגן בימי דוד המלך ע"ה
בקיצור תלמוד תורה לא מגן על עם ישראל והראשונים להיפגע זה בכלל הלומדים!!!  למה כי לא מספיק ללמוד סתם רק תלוי איך לומדים ואם גם אוהבים את השי"ת ועם ישראל!!!

!!! ולכן המסקנה היא מדבריך שגם הישיבות האלה של הליטאים עם המחלוקותים שלהם
לא מגן על עם ישראל!!! ולפי הניסיון רק מביא חורבן ופיגועים!!!

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-22/8/2012 10:48 לינק ישיר 

israelgal כתב:
תלמודו יקר. כעסך על הציבור הליטאי הוא מוצדק לגמרי, אך מיקוד הבעיה אצלם אינו בלימוד התורה שלהם. ציבור זה מייצג אידיאל של לימוד תורה מתוך פתיחות בלימוד, ובניגוד לשאר התחומים בהם הפתיחות וחופש המחשבה אסורים, בלימוד מעודדים בישיבות חשיבה יצירתית.
נכון מאוד!!!!!!!!!!!!
 הבעיה היא שסגנון החיים של לימוד תורה בטהרתה נועד לבודדים ובציבור זה הוא הפך למיינסטרים של אנשים בינוניים, בציבור החרדי מתקיימים 4 אילוצים חסרי הגיון שביחד חברו להפוך את חייהם לבלתי אפשריים. 
1. האיסור לעבוד.
עוד מוסכמה חברתית חסרת הגיון .וחלק מתסביך העבודה שקים בחברה.בליטאית

עוד מוסכמה חברתית חסרת הגיון על הזוג להחליט כמה ילדים הוא מסוגל לגדל .
עוד מוסכמה חברתית חסרת הגיון ההגיון אומר שאם האשה מפרנסת את הבעל הוא צריך לתת דירה

לכן קמו חברות כמו מסטריקס שנותנות שכר רעב לעובדות שלהם.

נכון מאוד!!!!!!!!!!!!!!!
.
אני לא מסכימה עם הקביעה הזאת גם בחברה החסידית וגם בציבור הספרדי יש תלמידי חכמים בעלי שיעור קומה!!!!!!!!!!!!!!!!!!

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > עובדה מוכחת: הישיבות הליטאיות מגנות על עם ישראל? להיפך!
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
לדף הקודם 1 2 3 סך הכל 3 דפים.