הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים · איך כולם מתווכחים על הפאות אבל בחב"ד זה לכתחילה? (ולא רק פאות יאכנע)
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-8/3/2009 12:05 לינק ישיר 
איך כולם מתווכחים על הפאות אבל בחב"ד זה לכתחילה? (ולא רק פאות יאכנע)

בעוד כולם מתחבטים בנושא האפור של פאות, באורך כזה או כזה או שמא בכלל לא, בחב"ד כל הפאות הן בכלל לכתחילה. זה לא דבר חדש אבל הוא דורש הסבר, בפרט לאור סוג הפאות שהולכים בחב"ד. אחרי ההסתייגות של לא כולן וכו', חלק לא קטן שם הולך עם פאות שבשאר הצבור נחשבות לסגנון מודרני. בואו נאמר שאצל חלקן יש סיכוי סביר שהן מעבר לחוליה הראשונה, למשל.

כדי שיהיה ברור, אני שואל שאלת תם ולא לקנטור.

הסבירו לי פעם אנשי חב"ד שבמטפחת יש חשש סביר ששערות יבלטו החוצה ובפאה אין חשש כזה. ואני שואל שאלת תם(ולא רק אני, אני חושב): הפאות, כל עוד הן אינן יאכנע ממש, הן נושא שעל גבול האפור, שלא לדבר על פאות ארוכות וכו' שרוב הצבור מסכים שהן בעייתיות. אז איך בחב"ד זה לכתחילה? יפה שחשוב ששערות לא תצאנה מחוץ לכיסוי הראש, אבל בשביל זה יש פתרונות אחרים, שאין ספק בכשרותם. תראו את החסידים, אלה שמקפידים על מטפחת - שום שערה לא יוצאת מחוץ למטפחת. וזה לא דווקא בגלל שהן מגלחות את השער, גם ללא גילוח ניתן לשמור על מטפחת שמכסה היטב את השערֿ.
ויודעים מה? אם כל כך חשוב שלא יצאו שערות (וזה אכן חשוב) ואי אפשר לדעתכם שזה יקרה במטפחת רגילה - תנהגו כאלה שמגלחות את שערן. אבל הפתרון של ללכת עם פאה, ועוד איזו, הוא ההיפך מכך, לא?

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 12:12 לינק ישיר 

אלו שהולכות עם פאות מודרניות, לו לא היתה להן פאה היו הולכות בבנדנות וכדו' שמכסה טפח ומגלה טפחיים...
כך שההשוואה צריכה להיעשות רק בין אנשים מאותה רמה רוחנית, בחוגים השונים.
אינני חושבת שפאה 'יעכנע' היא צנועה פחות ממטפחת

וקרחת - מה עולה על דעתך...
מי שלא ראתה כך בבית אמא אין סיכוי בעולם שתעשה זאת (שלא לדבר על השלום בית..)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 12:15 לינק ישיר 

לכן יש להם רבי... שחשב שאשה יכולה להתלבש ולהראות נהדר ולא יאכנע והכל תוך כדי שמירה על גדרי  הצניעות...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 12:19 לינק ישיר 

ולדעתי האישית מנהלי הסמינרים וזורקי הפאשקווילים והאקנומיקה אינם די בר סמכא לקבוע בשבילי איך תלך אישתי ומה מקובל ומה לא.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 12:20 לינק ישיר 

אולי נדון לשם שינוי בגזרת המכנסיים או בצבע העניבה של גברים?

נמאס לדון בלי הרף בבגדי נשים ובצניעותן...

דדווח על תוכן פוגעני

בחגוי הסלע- חופשה שהיא חוויה גלילית מדהימה - אירוח זוגות ומשפחות לציבור הדתי בלבד   חוות ניר דוד-גן גורו - 10% הנחה למגיעים דרך הקופון   אפוסתראפיה - הפתרון לכאבי ברכיים, גב ושחיקת סחוסים!

נשלח ב-8/3/2009 12:21 לינק ישיר 

למה לערב שתי סוגיות.

יש ויכוח האם פאה נחשבת ככיסוי או לא, ובזה הם הכריעו שהיא נחשבת ככיסוי, נקודה.

יש נושא נוסף שאת טוענת שיש נשים שלמרות שהן מכסות את ראשן בכיסוי טוב, הוא לא צנוע. זו שאלה שאינה קשורה כלל לשאלה הקודמת. ואכן זו שאלה טובה איך זה שנשים שומרות תורה ומצוות אינן מקפידות כ"כ על צניעות בלבושן, פאות שמלות או מה שזה לא יהיה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 12:26 לינק ישיר 

אינני חסיד חב"ד ואינני מכיר את שיחם ושיגם
כל מה שאני יודע בענין זה (מפי השמועה...) שיש לכתחילה ללכת עם פיאה דווקא

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 12:41 לינק ישיר 

לא הבנתי למה את כ"כ מתעקשת על ההשפלה שבגילוח הראש, מה מפריע לך שבת ישראל תהיה מכובדת?

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 12:42 לינק ישיר 

"גם לי גם לך לא יהיה........."

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 12:44 לינק ישיר 

בדיוק כך זה נשמע...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 12:46 לינק ישיר 

האם אכן בחבד כל הפאות הן לכתחילה (כולל ארוכות?)
לא נשמע לי...

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 12:48 לינק ישיר 

מדורת השבט
מי אמר לך שבחב"ד הפיאות הארוכות הן לכתחילה? שטויות. ראיתי לא פעם מכתבים מרבני חב"ד נגד זה. ואכן, ניתן לראות שהנשים החסידיות לא הולכות ככה.
ראית אחרות שכן הולכות? בכל מקום יש כאלה. ליטאיות, גור, אצל כולם.

אבל הפאה כפאה היא אכן לכתחילה בחב"ד וכנראה בצדק.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 13:01 לינק ישיר 

מנהג ישראל עתיק יומין לגלח את ראש השבויות
כִּי-תֵצֵא לַמִּלְחָמָה, עַל-אֹיְבֶיךָ; וּנְתָנוֹ יְהוָה אֱלֹהֶיךָ, בְּיָדֶךָ--וְשָׁבִיתָ שִׁבְיוֹ.  יא וְרָאִיתָ, בַּשִּׁבְיָה, אֵשֶׁת, יְפַת-תֹּאַר; וְחָשַׁקְתָּ בָהּ, וְלָקַחְתָּ לְךָ לְאִשָּׁה.  יב וַהֲבֵאתָהּ, אֶל-תּוֹךְ בֵּיתֶךָ; וְגִלְּחָה, אֶת-רֹאשָׁהּ, וְעָשְׂתָה, אֶת-צִפָּרְנֶיהָ.  יג וְהֵסִירָה אֶת-שִׂמְלַת שִׁבְיָהּ מֵעָלֶיהָ, וְיָשְׁבָה בְּבֵיתֶךָ, וּבָכְתָה אֶת-אָבִיהָ וְאֶת-אִמָּהּ, יֶרַח יָמִים; וְאַחַר כֵּן תָּבוֹא אֵלֶיהָ, וּבְעַלְתָּהּ, וְהָיְתָה לְךָ, לְאִשָּׁה.  יד וְהָיָה אִם-לֹא חָפַצְתָּ בָּהּ, וְשִׁלַּחְתָּהּ לְנַפְשָׁהּ, וּמָכֹר לֹא-תִמְכְּרֶנָּה, בַּכָּסֶף; לֹא-תִתְעַמֵּר בָּהּ, תַּחַת אֲשֶׁר עִנִּיתָהּ.

רש"י שם:
כל כך למה כדי שתהא בת ישראל שמחה וזו עצבה, בת ישראל מתקשטת וזו מתנוולת:

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-8/3/2009 23:31 לינק ישיר 

בחב"ד יש הרבה מנהגים שאינם מקובלים בשאר החסידויות.
אני למשל לא נתקלתי בשליחות גורפת של חסידות שלמה אלא אחד פה שתיים שם..
יש עליהם מספר לא קטן של חילוקי דעות ויש גם הרבה דברים שאין כלל חולק..
אלא שהם לא סטנדרטים בנוף החסידי ולכן תמיד יקומו עליהם ויחלקו עליהם וישאלו עליהם שאלות, מה שבטוח שהם הולכים אחר רבם בעיניים עצומות ולא שואלים שאלות ולא מחפשים פירצות....
ואפשר להסתכל על זה לכאן ולכאן...
ולכן כל הנושא של הפאות הוא לכתחילה, כי בחב"ד המנהגים קיימים שנים ומה שנכנס לא משנים.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2009 00:05 לינק ישיר 
http://www.bhol.co.il/forum/topic.asp?topic_id=2563454&forum_id=771

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-9/3/2009 00:54 לינק ישיר 

זכורני בתקופת הסערה של הפיאות היו מנשות חב"ד שלא יצאו מפתח ביתן, מהסיבה הנ"ל.

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > איך כולם מתווכחים על הפאות אבל בחב"ד זה לכתחילה? (ולא רק פאות יאכנע)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 6 לדף הבא סך הכל 6 דפים.