הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · כשרות · חדש ! יצא לאור הספר "מדריך הכשרות המעשי"
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-4/1/2011 14:29 לינק ישיר 
חדש ! יצא לאור הספר "מדריך הכשרות המעשי"


ניתן להשיג את הספר אצל המחבר- הרב יואל  רבינוביץ ,עזרא 43 רחובות. 0544966476

או במשרדי ''אריאל'' הפסגה 5 ירושלים. טל- 026416166
מחיר הספר- 30 ש''ח
למזמינים כמות ניתנת הנחה של 10%.





תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 04/01/2011 14:38:23



תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 05/01/2011 11:40:20




דווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
מחובר
נשלח ב-4/1/2011 14:32 לינק ישיר 
תוכן העניינים:


 

תוכן העניינים

הלכות טבילת כלים................................................................ 27

הקדמה, אלו כלים חייבים בטבילה, כלים להכנת האוכל בשלביו המוקדמים,

כלים חד פעמיים, כלי אחסון, חומרים החייבים והפטורים מטבילה, חיוב

שואל ושוכר בטבילה, חיוב כלי בית מלון ומסעדה בטבילה, הכנת הכלי

לטבילה, אופן הטבילה והברכה, מי כשר להטביל כלים, טבילת כלים חשמליים,

האם כלי שאינו טבול אוסר את המאכל, פתרונות לשעת הדחק.

טבלה מסכמת לכלים והלכות טבילתם.

הלכות בשר בחלב................................................................... 34

הקדמה להלכות בשר וחלב, הרחקות בין בשר לחלב: הקדמה, אכילה על

שולחן אחד, מפה נפרדת, שימוש בשאריות, פת שנאפתה עם חלב, שימוש

במלחיות נפרדות, המתנה בין בשר לחלב, המתנה בין חלב לבשר, מראית עין.

מגע של חלב ובשר בצונן: בשק קר בכלי חלבי, מכלים שנגעו זה בזה, סכין,

חיתוך ירק חריף, כבישה, מליח כרותח. שימוש בתנורים לבשרי וחלבי -

שימוש בתנור חד תאי למאכלים יבשים ונוזליים, דין מאכל פרווה שנאפה.

שימוש במיקרוגל לבשרי וחלבי - הקדמה, עיקר הדין, הלכה למעשה,

הכשרת מיקרוגל. שימוש במדיח כלים לבשרי וחלבי - התנאים שבהם מותר

השימוש במדיח אחד. הפרדה בין בשר לחלב במטבח הציבורי - הפרדת

מטבחים וכלים, תנורים וכלי הגשה, סימון כלים, הגשת שאריות סעודה

בשרית בסעודה חלבית ולהיפך. כללי הלכה בסיסיים למקרי בישול חלב

בכלי בשרי ולהיפך "טעם כעיקר", ביטול בשישים, סיר שאינו בן יומו,

הכשרת הסיר, כיסוי סיר חלבי במכסה בשרי או להיפך, נתחבה כף חלבית

לסיר בשרי או להיפך, הגדרת כף האוסרת, תרשים מסכם לדיני כף שנתחבה

בתבשיל. בישול סתמי בכלי בשר או חלב - הגדרת נ"ט בר נ"ט, תיכנון מראש,

כלי בן יומו ושאינו בן יומו, אוכל חריף, המתנת שש שעות, הנחיות למוסד

ציבורי, נ"ט בר נ"ט בתנור. תרשים מסכם לדיני בישול סתמי בכלי

בשרי/חלבי.

הלכות בישולי גויים................................................................ 51

הקדמה, מהות האיסור, דין יהודי המחלל שבת, האוכל הנכלל באיסור, מה

נחשב בישול, דין עירוי, אופני הכנה שלא נאסרו, דין שתייה חמה שהכין גוי,

באילו אופנים נחשב בישול ישראל לדעת המחבר והרמ"א, בישול חלקי ע''י

גוי, אש תמידית, שעון שבת.

הלכות פת גויים .................................................................... 56

הקדמה, מהות האיסור, מהי פת שנאסרה, דין עוגה ושאר מיני מאפה, פת

פלטר, פת בעל הבית, הלכה למעשה, עיסת ישראל שנאפתה ע''י גוי, מתי

נחשבת הפת כפת ישראל, עד מתי ניתן להכשיר את הפת, תנורי אפיה

חשמליים, מאכל המשלב אפייה ובישול.

הלכות יין גויים ..................................................................... 60

הקדמה, האם אסרו בהנאה, באיזה גוי אסרו, דין יהודי המחלל שבת, השלב

בו נחשב יין, יין מבושל, יין מפוסטר, יין שרף, בקבוק סגור בפקק, בקבוק

פתוח, מזג גוי יין לכוס, מלצרים.

כשרות משקאות חריפים....................................................... 63

כשרות משקאות חריפים לפסח, כשרות לכל השנה- אלכוהול המופק מיין

גויים ומגבינות גויים, ויסקי - תהליכי ייצור וכשרות, וודקה, ברנדי, גין, רום,

אפרטיף,ליקר.

הלכות חלב וגבינות גויים........................................................ 69

חלב נכרי, במקום בו אין בהמה טמאה כלל, במקום שיש פיקוח ממשלתי,

כאשר בעל הרפת הוא יהודי, חליבת שבת, רובוט חליבה, ניתוחי פרות, אבקת

חלב נכרי, גבינות נכרים, גבינה רכה, חמאת גויים.

כשרות הדגים........................................................................ 73

דגי בריכה, דגי כינרת, דגי ים, דגי ייבוא קפואים.

חרקים במזון......................................................................... 75

הקדמה, ירקות עליים, כרוב, ארטישוק, אספרגוס, כרובית, ברוקולי, חומוס

שעועית, פול, תבלינים, קמח, אפונה יבשה, עדשים, אורז, גריסים,

שומשום,שיבולת שועל, גרעיני חמניות קלופים, בוטנים קלופים, תירס

לפופקורן, גרעיני פשתן, אגוזים טחונים, אגוזים שלמים, בוטנים, פירות הד,

צימוקים, תמרים, תות שדה.

מאכלים האסורים משום סכנה............................................... 80

אכילת דגים ובשר, אכילת דגים וחלב, מאכלים שעבר עליהם הלילה, מתי אין

סכנה במאכלים שעבר עליהם הלילה.

דיני דם ביצים....................................................................... 82

דיני דם בביצים מופרות ושאינן מופרות

הלכות מליחת בשר............................................................... 83

הקדמה, הדחת הבשר לפני המליחה, מקום המליחה, באיזה מלח מולחים,

אופן כיסוי הבשר, זמן המליחה, הדחה אחרונה, מליחת אברים מיוחדים,

בשר שלא נמלח בתוך 72 שעות משחיטתו, בשר שהוקפא, דין כבד.

הלכות צליית כבד................................................................. 87

הכשרת כבד, אופן הצליה, שיעור הצליה, הדחת הכבד אחר הצלייה, צלית

כבד יחד עם בשר, שימוש נוסף בשיפודים ורשתות הצלייה.

כשרות הבשר והעוף.............................................................. 90

כשרות העוף וההודו - זריקות, העמסה והובלה, השחיטה, בדיקת הסכין,

קצב השחיטה, בדיקת הריאה, בדיקת צומת הגידין, בדיקות מעיים, בדיקת

קורקבן, מריטת העופות אחר השחיטה, נקיון לפני המליחה, אברים

שמפרידים לפני המליחה, הדחה ראשונה, אופן המליחה, הדחה אחרונה,

אריזת העוף.

כשרות בשר הבקר - בדיקת סכינים, הכנת הבהמה לשחיטה, בדיקת פנים,

בדיקת חוץ, בדיקת בית הכוסות, ניקור הגיד והחלב, ניקור קדמי, סימון

הבהמה.

הלכות תרומות ומעשרות..................................................... 95

הקדמה, נוסח הפרשת תרומות ומעשרות, ביאור נוסח ההפרשה ודין

המתנות השונות, אופן ההפרשה ודיניה - מן המוקף, הפרשת מינים שונים

יחד, אותה דרגת חיוב, אותה שנה, הפרשה מן היפה, הראוי להפריש, פירות

הפקר, פירות גוי.

הלכות ערלה ורבעי............................................................... 103

הקדמה, איסור ערלה, נטע רבעי, אופן הפדיון, דין פירות שנפדו, פירות שנה

חמישית, העברת עץ מעציץ לקרקע, אכילת פירות מושגחים, קניית פירות

בשוק.

הלכות חדש......................................................................... 105

הקדמה, השרשה, חדש בארץ ישראל, דין חדש בחו"ל.

הלכות חלה......................................................................... 106

הקדמה, כמות הקמח החייב בחלה, צירוף מיני דגן שונים, אופן ההפרשה, מן

המוקף, דין החלק המופרש, עיסה שנילושה על דעת לחלק, עיסה מבושלת,

הפרשת חלה מעוגות, עיסה שנילושה במשקים, צירוף עיסות שאין בכל אחת

כשיעור, צירוף סל.

הלכות שביעית.................................................................... 111

הקדמה, מה הם פירות שביעית, מהם ירקות שביעית, איסור ספיחין, חובת

הפקר פירות שביעית, הפסד פירות שביעית, אכילה כדרך הרגילה, סחיטה

וריסוק פירות, סחורה בפירות שביעית, ביעור, פירות/ירקות נכרים, הפרשת

תרומות ומעשרות בשמיטה, הפרשת תרומות ומעשרות מגידולי נכרי, אוצר

בית דין, גידולי ערבה, גידולי חממות, היתר מכירה.

הלכות שבת במטבח............................................................. 117

מבוא הלכתי לחימום אוכל בשבת - מלאכת מבשל, דרכי הבישול, שהייה,

החזרה, הטמנה.

היערכות לשבת במטבח........................................................................................... 120

בדיקת התפריט, הכנת תמציות, תנורים וארונות חימום, דלפק הגשה, כיריים

חשמליות וגז, סירים ומחבתות חשמליים, מתקני חימום מים, מיחם מיוחד

לשבת, מכונות קפה, מכונות לשתייה קרה, מתקן למים קרים (קולר), מכונת

קרח, בדיקת מקררים.

היערכות לשבת מחוץ למטבח.................................................................................. 121

תכנות תאורה בשטחי המוסד, בקרת אנרגיה, ברזים חשמליים בשירותים,

כניסה בדלת חשמלית, מעליות.

התנהלות המטבח בשבת עצמה............................................................................... 123

הוצאת אוכל בליל שבת מתנורים, עגלות וארונות חימום, הוספת מים

רותחים לסיר שהאוכל בו עומד להתייבש, חימום על פלטה במהלך השבת,

הגדרת יבש ולח, הוצאת אוכל מסיר בעזרת כף, הוספת ירק חי על בשר

ודגים, הכנת שתיה חמה בשבת, הכנסת אוכל לתנורים, עגלות חימום

וארונות חימום בשבת בבוקר, העברת אוכל ממכשיר למכשיר. מלאכת בורר,

ברירת חפצים, סחיטה, טחינה, לישה, פתיחת אריזות ובקבוקים.

טבלת סיכום לנושאי שמירת השבת במוסד הציבורי........................................... 131

יסודות הלכות אמירה לגוי בשבת............................................................................ 136

הקדמה, גוי שעשה עבור עצמו, אמירה ורמז, פעולות שעושה הגוי להקל על

עצמו, דבר שאינו מתכוון, שבות דשבות, פתיחת דלת בבית מלון.

הלכות יום טוב במטבח ........................................................ 139

הקדמה, מלאכת אוכל נפש, מתוך שהותרה לצורך, עשיית אוכל נפש לצורך

גוי ומומר לחלל שבת, מלאכות - בישול אפייה ולישה, ברירה, סחיטה, טחינה,

הדלקת אש ביו"ט, הגבהה והנמכה של האש, שימוש בחשמל ביו"ט, שימוש

במים חמים ביו"ט, הכנה מיו"ט לחבירו, עירוב תבשילין.

כשרות בפסח...................................................................... 146

כללי הכשרת כלים לפסח - הקדמה, הכנת הכלי להכשרה, המתנה לפני

הגעלה, צורת ההגעלה, עירוי, ליבון קל, ליבון חמור.

הכנת המוסד לפסח - הקדמה, אילו מקומות חייבים בבדיקת חמץ,

הקדמת בדיקת חמץ, נקיון הנחשב כביעור, בדיקה מהירה, חיוב בדיקת

אורח בבית מלון, מכירת חמץ לגוי, חיוב בדיקה בחמץ הנמכר לגוי.

הלכות פסח שחל להיות בערב שבת - בדיקת חמץ, הכנות ביום שישי,

סעודות שבת, באיזו פת משתמשים, סעודה שלישית, חלוקת סעודת הבוקר,

אופן ביעור שאריות החמץ.



תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 04/01/2011 14:42:07




דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
מחובר
נשלח ב-9/2/2011 14:49 לינק ישיר 

אינני מכיר את מחבר הספר
ולכן שאלתי -מי נתן את ההסכמה/ות?



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-9/2/2011 20:02 לינק ישיר 
מצ"ב ההסכמות לספר:

מכתבי ברכה והסכמות

יקר סהדותא

חזית איש מהיר במלאכתו הרה"ג יואל רבינוביץ שליט"א כתב ספר חשוב על בעיות

הכשרות במזון והבעיות רבות ומגוונות קלות וחמורות. הדבר ידוע שכשרות המזון היא

אחד מיסודות קדושת עם ישראל ובמדה מסוימת יותר משאר מצוות, מפני שגוף

האנשים נהנה מהמזון שהם מכניסים לקרבם, והנפש מושפעת במדה רבה מהגוף ולכן

חשובה מאוד ההקפדה בזה.

דבר גדול עשה הרב יואל שליט"א שהעיר את עינינו בדברים אלו, וכדאי מאוד לקרוא

את ספרו למען נהיה עם קדוש, ונזכה גם במהרה לאכול מן הזבחים ומן הפסחים

בקדושה ובטהרה בחיי המחבר שליט"א.

כעתירת המברכו

צעיר הלוים

אביגדר נבנצאל



הנני בזה לדבר בשבחו של תלמיד חכם מופלג בתורה הרה"ג ר' יואל רבינוביץ שליט"א

אשר זה רבות בשנים יושב באהלי תורה ומילא כרסו בגמרא וסברה ובאחרונה נשאו ליבו

חכמה וחיבר ספר מפואר בשם "מדריך הכשרות המעשי" אשר בו אסף מהפוסקים

ראשונים ואחרונים כל ההלכות הנצרכות לדעת איך לנהוג בכל עניני כשרות ובזמניני

שנתרבו סוגי תנורים ומיקרו גל איך לנהוג למעשה ואיך לנהוג בשבת קודש בכל

התנורים החדשים וכבר הסכימו על ספרו גדולי הרבנים ולא נצרכה אלא לברכו שהקב"ה

יעזרהו להוציא לאור עולם לתועלת הרבים ויזכה לחבר עוד ספרים טובים ומועילים.

הכותב לכבוד התורה ולומדיה

זלמן נחמיה גולדברג



מכיר אני מקרוב את האי גברא יקירא עוסק בתורה חביבין דשמעתא הרה"ג מה"ר

יצחק יואל חיים רבינוביץ' שליט"א אשר במשך למעלה מעשרים שנה לומד ביסודיות

גמורה את הלכות או"ה החל מש"ס ופוסקים וש"ע ונושא כליו ואת תורתן של פוסקי

רבותינו האחרונים, והוסמך להוראת או"ה לפני כחמש עשרה שנה.

ובכמה שנים האחרונות נפשו אותה ויעש לאסוף כעמיר הגורנה את כמעט כל ההלכות

הפסוקות וזר זהב סביב של מקור ההלכה השיכים למשגיחי ומפקחי הכשרות בכל

מקצועות ותחומי השגחת המזון, בשפה ברורה ובנעימות הלימוד בה.

ספר חשוב ומועיל זה הנקרא "מדריך הכשרות המעשי" כשמו כן הוא, מורשה להנחיל

אף לאלו העומדים על משמרת הכשרות בכשרות רגילה בהבחנה ברורה וגמורה

ומקצועית "אין חכם כבעל הנסיון" את המעשה אשר יעשון ואת אשר לא יעשון ויעמדו

ע"ז כחומה בצורה לא תגורו מפני איש להגדיל ולקדש כבוד ש"ש. עברתי על כל הספר

ומצאתי בו דברים מועילים מאוד למטרת חיבור הספר ומחברו והנה הוא טוב מאוד.

והריני לברך את הרב המחבר שליט"א שיזכה לחבר עוד ספרים לתועלת הכשרות.

בכבוד רב ובברכה פה רחובות

אברהם רובין


הסכמה מהרה"ג הרב חגי איזירר דיין בביה"ד הגדול בי-ם

בס"ד עש"ק פר' שמיני תש'ע

כב' תלמידי וחביבי הרה"ג ר' יואל רבינוביץ שליט'א גדול בתורה ויר'ש ונודע ביחוסו

לדורות של אדמו"רים- הביא לפני לעיון את ספרו החשוב "מדריך הכשרות המעשי".

בשרשן של אסורי המאכלות האסורות טמון גדרה של הקדושה "ולא תטמאו בהם....

והייתם קדושים כי קדוש אני". המחבר פתח את ספרו בהל' טבילת כלים והביא את

דברי הירושלמי שטעם המצוה הוא "לפי שיצאו מטומאת הנכרי ונכנסו לקדושת

ישראל" (בב"י ובמפרשי השו"ע יו"ד סי' קכ נראה שהם גרסו "לפי שיצאו מרשות

נכרי ונכנסו לרשות ישראל" אבל בתורת הבית לרשב"א שער רביעי הגירסא היא כפי

שהביא המחבר והיא הגירסא בירושלמי סוף מס' ע"ז בדפוסים שבידנו)

אסורי מאכ"א הנוגעים לגוף ולנפש וגם הממון והרכוש של בן ישראל מחוברים

בשרשם ליניקת הקדושה והתפשטותה. היא מתאחדת עם קדושת הזמנים (שבתות

וימים טובים) וקדושת המקום (ארץ ישראל ומצוותיה) ובכולם ובהלכותיהם עוסק

המחבר בספרו.

המחבר פתח את ספרו בדיני "טבילת כלים" וסיימו בדיני "הגעלת כלים".

אין זה מקרה כי בספרו נתן ביד כל בן תורה, אברכי כולל וביד כל האחראים לכשרות

את ה"כלים" להתרגל בעבודה הכשרות בכללה וכן בפרטים שנתחדשו במציאות בת

זמננו.

הספר מכיל את ההוראות למעשה מיוסד עפ"י גדולי הפוסקים ראשונים ואחרונים

עם דעות גדולי הפוסקים בימינו.

בנוסף להיקף הגדול יודע המחבר את סוד הצמצום והספר כתוב בבהירות רבה

בהבנה ובדיוק רב. בהערות לספר מכניס המחבר את המעין ליסודות ההלכה

וטעמיה והכל מזוכך בהיר וברור.

המחבר זכה לעסוק שנים רבות בלימוד ד' חלקי שו"ע ובאופן מיוחד באו"ח ויו"ד

שבהן למד ושימש פוסקים מומחים ומובהקים וגם זכה ללמד אברכי כוללים ת"ח

ויר"ש. משנתו סדורה ביותר והוא יר"ש מרבים וירא הוראה.

ראוי ביותר שהספר ימצא בכל בית בישראל וגם ברשות אברכים הבונים את ביתם,

הן לפתרון ספקות המתעוררים מדי פעם והן כמבוא לדעת במה יש להתעורר

ולהסתפק.

ברכתי להרה"ג המחבר שימשיך להעמיד תלמידים בעניני הלכה, להעמיד הלכה על

מכונה ולכוין לאמיתתה ולחבר ספרים לתועלת הציבור כולו.



תוקן על ידי מסטוגי500 ב- 20/02/2011 16:38:41




דדווח על תוכן פוגעני

סמל אישי
מחובר
   
בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > כשרות > חדש ! יצא לאור הספר "מדריך הכשרות המעשי"
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר