בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים ·

שאלה בכשרות כבד עוף: כמה זמן מותר לכבד עוף לא להיות מוכשר?

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-9/5/2011 13:32 לינק ישיר 
שאלה בכשרות כבד עוף: כמה זמן מותר לכבד עוף לא להיות מוכשר?

ומומלח?

כלומר קניתי היום כבד עוף

האם אני צריך להכשירו למחר?

או שמחר אני יכול להכינו על האש ולא למולחו היום אלא מחר

תודה



דווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 13:36 לינק ישיר 

כבד לא מכשירים אלא צולים על אש גלויה וזה צריך להיות צלוי טוב



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 13:36 לינק ישיר 

ראשית, אין מכשירים כבד, כבד צולים וזו הכשרתו.

שנית, אם אתה מעוניין לצלות את הכבד ולאוכלו כמות שהוא בלי לטגנו ובלי לבשלו אין כל נפק"מ מתי נשחט ובוודאי לא מתי נקנה.

כבד שמעוניינים לבשלו או לטגנו אחרי צלייתו חייב להיצלות תוך ג' ימים מעת לעת (72 שעות) משעת שחיטתו.


נ.ב. הדברים נכונים רק כלפי כבד עוף ולמנהג האשכנזים.

כמו"כ אופן צליית כבד עיין היטב בספר הכשרות של הרב פוקס שמפרט אודות ההלכות הקשורות בזה {הדחה ג"פ לפני הצלייה והדחה ג"פ אחרי הצלייה ומליחה קלה מיד לפני הצליה)


תוקן על ידי יוסף_דב ב- 09/05/2011 13:40:07




דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 13:49 לינק ישיר 
תודה יוסף דוב , כן כמובן מדובר על צלייה

לעניין ההדחה - זה מים רותחים כמו שעשו בזמנו הסבתות לעופות?

כלומר אני מערה על הכבד מים רותחים 3 פעמים .?

ואני אשכנזי, כלומר האשכנזים מחמירים יותר?

לעניין ההמלחה אני שופך מלח בישול על הכבד וצולה אותו ככה

לגבי אפיה וכו' איך אפשר לדעת מתי הוא נשחט ? חחחח :)

טוב זה לא רלבנטי כלפי



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 13:56 לינק ישיר 

ממש ממש לא מים חמים, לענ"ד מים חמים עלולים לפסול את הכבד מאכילה משום שהם נחשבים כחליטה שהיא תחילת בישול.

אתה מדיח את הכבד במים מהברז 3 פעמים לפני הצליה ו3 פעמים אחרי הצליה (טיפ שלי, אם אתה לא אוהב את הכבד רטוב הדח אותו והחזר אותו לאש ליבוש)



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 14:00 לינק ישיר 
תודה אחלה , ולמה האשכנזים מחמירים יותר בבשר"?

הרי הבנתי שהמזרחיים מקפידים יותר?

ולגבי הנושא של מלח , מלח גס או רגיל

לא הבנתי את הנושא של האפיה או הבישול  תוכל לפרט ?



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 14:01 לינק ישיר 

מים חמים לפני הצליה או לפני מליחת בשר או עוף מטריף רק  מי ברז



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 14:09 לינק ישיר 


שור_זועם, תקדיש קצת זמן ללימוד הלכות, במקום לזפזפ... ממתי שופכים מים רותחים על כבד או עוף לא מוכשרים?  ואל תשכח לחתוך אותו שתי וערב, להוציא ממנו את הדם הקרוש (אם ישנו), ולברר את מנהגכם לגבי מליחת הכבד לפני הצליה (מליחה קלה , לא כמו עוף).



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-9/5/2011 14:19 לינק ישיר 
בניהו אני לא מכיר הלכות בשר ושחיטה וכו'

אתה יודע מה אומרים האשכנזים על בשר , במילתא דבדיחותא

זה נשמע יותר טוב באידיש.....


** ומה לגבי לבבות עוף  ?

תודה על המידע על נושא העוף


או קי לחתוך אותו שתי וערב ומי ברז

אני לעיתים אוכל במסעדות מזרחיות כבד השאלה האם יודעים להכין אותו כראוי



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 14:29 לינק ישיר 


לבבות עוף יש בתוכם גם צינורות, שצריך להוציא אותם לפני הצלייה. ומה אומרים אשכנזים לגבי בשר? (מפי הסבתא האשכנזיה לא נשמע כלום בנושא... אז תספר אתה) .

והבנת מה הכוונה לחתוך שתי וערב? לעשות חתכים קטנים בכבד.

אם זה פעם ראשונה, עדיף שתזמין מישהו שיודע וידריך אותך באופן מעשי, גם כדי שתדע מתי זה כבר נקרא צלוי..

תוקן על ידי בניהו01 ב- 09/05/2011 14:40:29




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-9/5/2011 14:42 לינק ישיר 
בניהו כתבת :

לבבות עוף יש בתוכם גם צינורות, שצריך להוציא אותם לפני הצלייה



אני לא מכיר את נושא הצינורות

זה נימים כאלו ? חייבים להוציא ? אחרת פוסל ?

ואם קונים קפוא הוציאו את זה ?

 ומה אומרים אשכנזים לגבי בשר? (מפי הסבתא האשכנזיה לא נשמע כלום בנושא... אז תספר אתה) .

זה קצת עסיסי ... אתה יודע האידיש היא שפה מאוד מעניינת ועסיסית .... לא בטוח שבפורום זה מתאים

חחחח






דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 14:57 לינק ישיר 

יש להיזהר שהכבד לא יהיה שרוי במים
ולא בדם שנוזל ממנו  במשך 24 שעות
כי אז הוא נקרא כבוש  וגם צליה לא תעזור לו



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 15:02 לינק ישיר 


להסביר  איך להוציא סמפונות וצינורות  מהלב, זה יותר מסובך מלהסביר פתגם עסיסי...  אבל תחתוך אותו קצת לעומק (עם סכין שלא משמשת ביום יום לאוכל, אפשר גם עם סכין  חד פעמית חזקה) תראה כמו ורידים כאלה עם דם קרוש ותוציא. ושוב, עדיף לך להביא בשביל הפעם הראשונה מישהו שמכיר.

ואגב, אם קנית קפוא, יש מחמירים שלא לבשל את זה אחרי הצלייה, אם עברו שלשה ימים מהשחיטה..



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-9/5/2011 15:09 לינק ישיר 

לפי הרמב"ם הבשר לפני המליחה צריך לעבור חליטה שזה במים חמים, כנראה של'שור זועם' יש איזה סבתא תימנייה...



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 15:09 לינק ישיר 
טוב תודה

על ההסברים

לגבי הפתגם העסיסי..

זה פתגם שאומרים אותו כשרוצים בשר ואין ...

חחח



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-9/5/2011 23:50 לינק ישיר 

שור (אולי מספיק עם הכעס? לפחות ביום אידכם :))

בעניין המלח, ככל הידוע לי אין עניין למלוח דווקא במלח בישול.

דורוס
האשכנזים לא מחתכים כבד עוף, ככל הידוע לי עניין החיתוך הוא רק בכבד בהמה.

אגב, באמת לפי הרמב"ם הכשרת בשר חייבת לכלול חליטה רק שכמדומני שזה בנוסף למליחה ולא תחתיה.



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
   
בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > שאלה בכשרות כבד עוף: כמה זמן מותר לכבד עוף לא להיות מוכשר?
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר
1 2 3 4 5 לדף הבא סך הכל 5 דפים.