בית · פורומים · הרשם · התחברות · כניסה למנהלים
בית · פורומים · בחדרי חרדים ·

פרויקט חדש בישראל – בשר עוף מיוצר "במעבדה" (ללא צורך בשחיטה)

שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-29/12/2014 13:33 לינק ישיר 
פרויקט חדש בישראל – בשר עוף מיוצר "במעבדה" (ללא צורך בשחיטה)

חלוצי – בשר עוף מתורבת בישראל

הפרויקט הראשון במסגרת הקמפיין של 'העמותה לחקלאות מודרנית' ייצא לדרך ב-1 לינואר בראשותו של פרופ' עמית גפן מאוניברסיטת ת''א, פרופסור להנדסת רקמות מהמובילים בעולם, ומטרתו הקמת תשתית מחקרית ואקדמית בינלאומית, ליצירה של בשר חזה עוף מתורבת

מערכת הפורטל לחקלאות טבע וסביבה 29-12-2014



העמותה לחקלאות מודרנית - עמותה ישראלית ללא כוונות רווח שהוקמה בתחילת 2014 – מקדמת בימים אלה קמפיין חלוצי בישראל ובעולם כולו בתחום חקר הבשר המתורבת, המתמקד בבשר העוף. הפרויקט הראשון במסגרת הקמפיין ייצא לדרך ב-1 לינואר בראשותו של פרופ' עמית גפן מאוניברסיטת ת"א, פרופסור להנדסת רקמות מהמובילים בעולם, ומטרתו הקמת תשתית מחקרית ואקדמית בינלאומית, ליצירה של בשר חזה עוף מתורבת.



במסגרת הפרויקט ימופו כל האתגרים והבעיות בתהליך הנדרש ליצירת חזה עוף וייבחנו פתרונות אפשריים והמשמעויות של מימושם. עבודה זו תהיה הראשונה מסוגה בתחום הבשר המתורבת שתפורסם לעיני כל ותופץ לציבור הרחב. העמותה שמה לעצמה כיעד לפתוח ולהנגיש את תחום מחקר הבשר המתורבת ולייצר תשתית מחקרית ומימונית לכל חוקר ויזם וללוות ולתמוך בתהליך.

מחקר הבשר המתורבת כיום נמצא בראשיתו. ''חוקרים ויזמים שייקחו חלק בתהליך יעזרו לעצב מחדש את תעשיית ייצור המזון ולהצעידה לעולם נקי ובריא יותר. יעד העמותה באמצעות פרויקט זה והפרויקטים הבאים אחריו - להביא בשר עוף מתורבת למדפי הסופר והמסעדות הקרובים לביתכם'' אומרים בעמותה לחקלאות מודרנית. ''בשר מתורבת לא יצריך שחיטת בעלי-חיים וגידולם בצפיפות, וכמו כן יהיה ידידותי לסביבה, חסכוני מאוד במשאבים (אדמות, מים וכו') וייוצר בתנאים תברואתיים טובים לאין שעור מבשר העוף הנפוץ כיום, שמקורו במשקים מתועשים''.

בשר מתורבת הוא בשר המיוצר בתנאים היגייניים ומבוקרים מתאי גופם של בעלי-חיים, בתהליך שתוצרו הסופי הוא בשר לכל דבר, ולא "תחליף" כזה או אחר. הפקת בשר מתורבת מתחילה ביצירת מאגר תאים מבעל-החיים, והדגרתם במצע גידול עשיר בחומרים מזינים, על מנת שהתאים יוכלו להתרבות ולגדול. לאחר ימים ספורים מתקבלת שכבה דקה של רקמת שריר, זהה לבשר שהציבור צורך כיום.

''תעשיית הבשר הנוכחית אחראית למפגעים רבים בתחומי איכות הסביבה, בטיחות המזון, דילול משאבי כדור הארץ, וכמו-כן לפגיעה, התעללות והרג של מיליארדי בעלי-חיים כל שנה'' אומרים בעמותה לחקלאות מודרנית. ''בכוחו של הבשר המתורבת למזער ואף להעלים מפגעים אלו, על-ידי שינוי חדשני ומהפכני באופן בו אנו מייצרים בשר למאכל''

פרופ' עמית גפן: "עם גידול האוכלוסייה והסתכלות על העתיד, האנושות צריכה לשקול מודלים ברי קיימא של ייצור מזון, אשר יספקו חלופות לדרכי הייצור המסורתיות של חלבון מן החי לצריכת הציבור. הנדסת רקמות תסייע ביצירה של חלופות אלו, מה שיבוא לידי ביטוי בפרויקט המחקר הנוכחי. אנחנו מכוונים לפיתוח של חזה עוף, המהווה בחירה פופולארית כמנה עיקרית בארצות ובתרבויות רבות, תוך בדיקת היתכנות של רעיון זה וזיהוי פערי ידע ואתגרים בדרך לייצור תעשייתי".

הקמפיין נעשה בתמיכתם של ארגונים מהארץ והעולם ביניהם הארגון האמריקאי A well-fed World הפועל לסיום הרעב העולמי. מידע נוסף ניתן למצוא בקישור כאן

מקור: http://www.israel.agrisupportonline.com/news/csv/csvread.pl?show=5247&mytemplate=tp2

תוקן על ידי החלבן10 ב- 29/12/2014 13:35:12




דווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-29/12/2014 13:36 לינק ישיר 

הבשר הזה בשרי ?



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-29/12/2014 14:38 לינק ישיר 

אם הוא מבעל חי שעדין בחיים זה יכול להיות אבר מן החי. אם זה מבעל חי שחוט כדין  - דינו כדין הבעל חי המקורי, והכשרו יהיה זהה (יוכלו לייצר במגוון הכשרים).



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-29/12/2014 15:07 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
אם הוא מבעל חי שעדין בחיים זה יכול להיות אבר מן החי. אם זה מבעל חי שחוט כדין  - דינו כדין הבעל חי המקורי, והכשרו יהיה זהה (יוכלו לייצר במגוון הכשרים).

לדבריך. גם החביתה שאכלת הבוקר, היא אמ"ה



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/1/2015 11:10 לינק ישיר 

hhaavv כתב:
אם הוא מבעל חי שעדין בחיים זה יכול להיות אבר מן החי. אם זה מבעל חי שחוט כדין  - דינו כדין הבעל חי המקורי, והכשרו יהיה זהה (יוכלו לייצר במגוון הכשרים).

אך מדרבנן.
כדין מעמיד, שאינו בטל בשישים.



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/1/2015 20:35 לינק ישיר 

החלבן10 כתב:
הבשר הזה בשרי ?


ניסיתי פעם להתענין בנושא אבל לא קיבלתי תשובה טובה.

לכאורה מיעוט הבשר שעל גבו מייצרים את הבשר התרבותי הוא "דבר המעמיד" ולכן הכל יהיה בשרי ואולי יש כאן גם ענין של מראית עין אבל זאת שאלה טובה.



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/1/2015 21:50 לינק ישיר 

מעמיד אסור, אוסר.
אך מעמיד בשרי, מי אמר שעושה את הכל בשרי?

לכאורה התשובה היא שזה יהיה פרוה.
אם כי מראית העין יהיה נושא לדיון.
ולכאורה יהיה אסור לבשלו בחלב, משום מראית העין. אך יהיה מותר לאכול אחריו חלב.



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/1/2015 22:00 לינק ישיר 

סגן כתב:

מעמיד אסור, אוסר.
אך מעמיד בשרי, מי אמר שעושה את הכל בשרי?

לכאורה התשובה היא שזה יהיה פרוה.
אם כי מראית העין יהיה נושא לדיון.
ולכאורה יהיה אסור לבשלו בחלב, משום מראית העין. אך יהיה מותר לאכול אחריו חלב.


לספרדים כמובן אין בעיה לבשל עוף בחלב...


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/1/2015 22:03 לינק ישיר 

על סמך מה אתה כותב זאת?



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/1/2015 22:30 לינק ישיר 

מראדהיתרא כתב:
אם הוא מבעל חי שעדין בחיים זה יכול להיות אבר מן החי. אם זה מבעל חי שחוט כדין  - דינו כדין הבעל חי המקורי, והכשרו יהיה זהה (יוכלו לייצר במגוון הכשרים).

לדבריך. גם החביתה שאכלת הבוקר, היא אמ"ה


לדברי התוספות בחולין ס"ד ע"א ד"ה שאם רקמה אכן ביצה שהיא מותרת ואין בה אבר מן החי הוא חידוש מיוחד. והחת"ס (יו"ד סי' י"ט) כותב שלפי זה החידוש הוא רק לישראל ולא לבן נח ואם כן יש לכאורה לפני עיוור כשמוכרים ביצים לגוי, כי אסור לו לאכול את הביצה משום אבר מן החי.
הבעיה נמצאת הלכה למעשה בויטמין D3 המיוצר משומן הנמצא על צמר הרחלים, ולעתים מפיקים אותו בעוד הצמר על גופן ולא גזוז - ויש בו חשש אבר מן החי. בעדה, למשל, מחמירים בתוספת של ויטמין זה למוצרי מאכל, כמו מרגרינה וכדומה ומשתמשים בויטמין D2 בלבד, אך בכדורי ויטמינים הם מקילים בשאלה זו.



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-1/1/2015 22:54 לינק ישיר 

סגן כתב:

על סמך מה אתה כותב זאת?


שולחן ערוך סימן פ"ז סעיף ג'..


נשלח מהאנדרואיד שלי




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-5/1/2015 12:56 לינק ישיר 

אכן. אך אסור לאכול את התבשיל.



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-5/1/2015 13:25 לינק ישיר 

הנושא כבר הועלה ונבדק.
המוצר כמוהו כביצה, קרי אינו בשרי ואין בו דין אמ"ה ואינו דורש שום הכשר.



דדווח על תוכן פוגעני

מחובר
נשלח ב-5/1/2015 15:15 לינק ישיר 

תוכל להביא נימוקים מדוע אינו מעמיד ואסור מדרבנן?



דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
נשלח ב-17/5/2016 15:15 לינק ישיר 


הרב אפרתי בניגוד לדעה הרבנית הרווחת: בשר מתורבת צריך להגיע מבהמה שחוטה בלבד

הרב ברוך אפרתי סבור בתשובה הלכתית כי יש להתיר בשר מתורבת מבהמה כשרה שחוטה בלבד ולא מתאים של בהמה חיה וכן יש לנהוג במוצר הסופי כבשרי. "רק גדולי ישראל והרבנות הראשית יפסקו בזה למעשה"

נתנאל לייפר, כיפה
ט אייר תשע"ו, 17/05/2016 10:34

"לדעתי יש להתיר בשר מתורבת רק מתאים שנלקחו מבהמה כשרה ושחוטה", אומר ל'כיפה' הרב ברוך אפרתי מרבני 'דרך אמונה' בניגוד לעמדותיהם של הרב דב ליאור, הרב שלמה אבינר והרב יובל שרלו שסבורים כי ניתן להשתמש גם בתאים מבהמה חיה ובעצם למנוע שחיטת בהמות באופן מוחלט.

'בשר מתורבת' או בשמו השני 'בשר מלאכותי' עשוי מרקמות המורכבות מתאי בעלי-חיים, אשר גודלו מחוץ לגוף, בתנאים מלאכותיים לחלוטין. המקור לבשר מלאכותי הוא תאים של בעלי-חיים. מבחינה מדעית ניתן להשתמש בתא אחד מיצור חי לאספקת תצרוכת הבשר השנתית של כל בני-האדם בעולם. זהו עדיין חזון רחוק, אך אפשרית. כך ניתן בעצם לקחת תא חי מבעל חיים שלא הומת ובעצם לגדל ממנו בשר.

בתשובה הלכתית שפרסם הרב אפרתי הוא סובר כי למרות ש"רק גדולי ישראל יכולים לפסוק בזה למעשה וכן הרבנות הראשית", מעיקר הדין יש בזה חשש של אבר מן חי.

"רק מצד יגדיל תורה ויאדיר אכתוב ענ''ד- מעיקר הדין נראה שיש בזה חשש אבר מן החי, וגם אם נאמר שלא מדאורייתא (בשל היותו שלא כדרך הנאה או רחוק מיסוד מציאותו וכד'), עדיין יש להימנע מצד מנהג ישראל לאסור בביצי זכר שנתלשו ועדיין מעורין בכיסם, כמבואר בשו''ע יו''ד סוף סימן סב', שנהגו ישראל להימנע בזה מפני שדומה לאבר מן החי, וכן ברמ''א לגבי אבר הנשמט ממקומו במקום שאינו מטריף הבהמה שנהגו להימנע, ועיין ש''ך שם ס''ק יד. וכן עיין פתחי תשובה שם ס''ק ב בסברא דומה לגבי עגל שנעשה בספר יצירה שיש להימנע מלאכלו ללא שחיטה, מצד הדמיון לאיסור. ולכן יש להתיר רק בתאים שנלקחו מבהמה שנשחטה כראוי שאז אין חשש אבר מן החי", מסיק הרב אפרתי.

גם בשאלה האם מדובר במוצר בשרי שאין לאוכלו עם מוצרי חלב חולק הרב אפרתי על שני הרבנים וסבור כי יש להתייחס אליו כבשר גמור לפחות לחומרה. "נראה שיש לבשר דין של בשר גמור, שכן זהו בשר גמור אלא שהתנפח וגדל מעצמו ואין טעם ישר להתיר זאת עם חלב וודאי לא להקל בדאורייתא".

בהמשך התשובה מסביר הרב אפרתי, כי היות וטעם הבשר של הבשר המתורבת מגיע מהתאים הראשונים יש פה עניין של "טעם כעיקר" שצריך להעניק לבשר המתורבת דין בשר. "הדבר אינו דומה למוצרים מן החי שכתבו האחרונים שאם התייבשו בטלו מיסודם ואינם בשריים, שכן שם אכן יבשו ובטלו ומשתמשים רק בחומר הגלם, אך כאן התאים לא רק שלא בטלים אלא מתרבים, ויש בזה גם אחשביה לטעם התאים ולמרקם שלהם וכו'" מסיק הרב אפרתי.

יצוין, כי כרגע הטכנולוגיה ליצור בשר מתורבת עדיין אינה שימושית ופרודוקטיבית, והיא בגדר חלום רחוק, אך היא מציתה את דמיונם של טבעונים רבים שרואים בה את הפתרון היעיל למניעת שחיטת בעלי חיים. הפוטנציאל של בשר מלאכותי הוא עצום: בלי עינוי והרג של חיות, ניצול יעיל של משאבים סביבתיים בהשוואה לחקלאות בעלי-חיים, זיהום סביבתי מועט, ללא שימוש בכימיקלים המזיקים לצרכן הבשר, ועם פוטנציאל לצמצם נזקים בריאותיים נוספים לצרכני הבשר, באמצעות ייצור רקמה דלת-שומן וכדומה. הטכנולוגיה הניסויית הקיימת יקרה ביותר, אבל כאשר יגיעו הדברים לייצור המוני, המוצר יהיה זול וזמין מאוד וצפוי לשנות את שוק צריכת הבשר.

מקור: http://www.kipa.co.il/jew/11/67590.html

תוקן על ידי החלבן10 ב- 17/05/2016 15:16:56




דדווח על תוכן פוגעני

מנותק
   
בית > פורומים > אקטואליה וחדשות > בחדרי חרדים > פרויקט חדש בישראל – בשר עוף מיוצר "במעבדה" (ללא צורך בשחיטה)
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר