הפוך לדף הבית גמ"ח קופונים
בית · פורומים · הרשם · התחברות · פתח ונהל פורום · כניסה למנהלים
בית · פורומים · עצור כאן חושבים · אני מחפש חומר על צאצאים של ר' אברהם
שלום אורח. באפשרותך להתחבר או להירשם
הצג 15 הודעות בעמוד הוסף לדף האישי  דווח למנהל שלח לחבר
נשלח ב-16/5/2004 15:13 לינק ישיר 
אני מחפש חומר על צאצאים של ר' אברהם

ר' אברהם הוא אחיו של הגר"א

חלק מהמשפחה שלו גרו בעיר בשם רוגולר

אשמח לקבל חומר היסטורי וגם מאמרים וספרים שמזכירים את פעילותם הרבנית/תורנית

תודה מראש

דווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2004 09:21 לינק ישיר 

חומר רב על צאצאיו נמצא בהקדמה לספרו "מעלות התורה" שיצא לאור על ידי הרב יחיאל מיכל פיינשטיין לפני שנים לא מעטות.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2004 12:29 לינק ישיר 

ספר "מעלות התורה" מהדורת הרי"מ פיינשטיין,נמצאת ברשותי[קיבלתי במתנה מהנ"ל]אכן,יש בו מבוא מפורט,על בני המשפחה.מה שמעניין ,ואולי מוזר,שאת המבוא כתב,הפרופ' לוי גינצבורג,ראש הסמינר הקונסרבטיבי בניו יורק ואילו הרימ"פ הוא כידוע,חתנו של הרב מבריסק...[ואולי בניו יורק בשנת תש"ו,היתה האוירה קצת שונה]

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2004 21:28 לינק ישיר 

לספרן,
פרופ' לוי גינצבורג לא היה ראש הסמינר הקונסרבטיבי, אך היה יותר מסתם (?) מורה.
בנוסף לשאר מעלותיו הוא היה מצאצאי ר' אברהם אחי הגר"א, (דור שישי להגאון ר' אברהם זצ"ל אחי הגר"א) ולכן נראה לי פשיטא מה לו ולחיבור המדובר.
אכן בניו-יורק דאז היתה אוירה שונה.

(קרה המקרה שקראתי בדיוק את "פוסק הלכה ליטאי קונסרווטיווי" של צבי זוהר, תרביץ תשנ"ט מאמר ביקורת על שו"ת מענה לוי)

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-17/5/2004 22:22 לינק ישיר 

ספרן,

תתאר בבקשה את מהדורה הנ"ל. מתי הוציאו לאור? בשנת תש"ו? זה מרתק ביותר שהרי"מ הנ"ל יצרף מהוא כזה. זה בוודאי נמחק מתולדותיו מחיקה גמורה.

לציין שהרי"מ הי' לומד בכולל אצל בן דודו הגרי"ד סולובייציק, (נדמה לי שקראתי פעם - לא במקור ההולך לפי ההשקפה של מרנן ורבנן - היאך שהפליא את שיעוריו בטהרות, שכדברי הרי"ד על שיטת הגר"ח - הצדדים הטכניים של דיני נגעים ואהלות נשמו חיים ונהפכו לקנספציות מופשטות) וכמובן גם זה מחוק מתולדותיו

דדווח על תוכן פוגעני

UPREAL השקעות פרטיות -   חוות ניר דוד-גן גורו - 10% הנחה למגיעים דרך הקופון   בק טק - הוכח כמשחרר כאבי גב ומוריד לחץ משרירי הגוף.

נשלח ב-17/5/2004 23:06 לינק ישיר 

מסתברא,
כבקשתך,הספר יצא לאור בניו יורק תש"ו,בהוצאת פנינים,בדפוס האחים שולזינגר.נוסף להגרימ"פ ,מופיע כמו"ל:[הרב]ניסן וואקסמאן,שמציין בסוף הקדמתו,שהגרי"מ היה היוזם העיקרי להוצאה.
אם תצור קשר עם בית המסחר לספרים "ביגלאייזן" בניו יורק,בודאי יוכלו להשיג עבורך את הספר,הם מתמחים בכך.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2004 00:46 לינק ישיר 

תודה.

חנות ביגלאייזן אני פוקד לעתים תכופות. אך אינם מתמחים בספרים שאינם בדפוס.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2004 01:09 לינק ישיר 

מסתבר שנשמר קשר הדוק בין רי"מ פיינשטיין לבין האגף הבוסטוני הדחוי של בריסק.

מדברי פרופ' חיים סולובייציק נראה שהוא עמד עם רי"מ בקשר הדוק, עד לימיו האחרונים של האחרון.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2004 03:30 לינק ישיר 

מסתברא
הספר נמצא באוצר החכמה.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-18/5/2004 16:06 לינק ישיר 

בספר היחס של משפחת ריבלין, מהודרה שניה יצאה בירושלים תש ע"י אליעזר ריבלין מופיע על משפחת הגאון ואחיר ר' אברהם.

בספרו של פרידמן ענפי הגאון (באנגלית) בו מופיעים כל צאצאי הגאון, ישנו חומר רב על צאצאי ר' אברהם. (שכן כידוע הרבה מהמיחסים עצמם כצאצאי הגאון הינם בעצם צאצאי ר' אברהם).

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-19/5/2004 00:09 לינק ישיר 

למיטב זכרוני במאמרו האחרון של פרופ' אריה מורגנשטרן "הפולמוס על מורשת הגר"א" יש חומר לא מועט עליו.

דדווח על תוכן פוגעני

נשלח ב-30/4/2012 06:52 לינק ישיר 

http://www.otzar.org/forums/viewtopic.php?f=7&t=9422&sid=be893557ab45bf8fb731507df9e42bbf

דדווח על תוכן פוגעני

בית > פורומים > דת ואמונה > עצור כאן חושבים > אני מחפש חומר על צאצאים של ר' אברהם
מנהל לחץ כאן לנעילת האשכול
הוסף לעמוד האישי  דווח למנהל שלח לחבר