| נשלח ב-7/5/2012 18:51 |
|
| |
| דברוני כתב: |  | תראה יש כאלה כמו המתנחלים לדוגמא שלא יודעים היכן מתקבלים ההחלטות .
דוגמאות 1פורום החווה 2 מסעדת רפאל האגדית [שם ישבו הון שילטון ועיתון]
תראה אני לא מצפה ממי שלא למד ליבה [מדעי המדינה ליתר דיוק] להבין היכן מיתקבלות ההחלטות
תרגיש לבסוף מופתע כמו המתישבים עם אוסלו
אפילו במאה שערים הבינו שצרכים אחד כמו דהאן
לא משחקים פינג פונג במגרש כדור רגל |
|
אפשר שאלות? תודה.
א. המתנחלים לא למדו ליבה?
ב. במאה שערים למדו ליבה?
ג. אתה למדת ליבה?...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 20:11 |
|
| |
| דברוני כתב: |  | למה אתה חושב שזה בא משנאה? הם עובדים לפרנסתם, הם חורשים וזורעים, וחושבים שכך גדלה התבואה וכך מגיעה הפרנסה |
|
מי? העיתונאים? ה"פראיירים" שלא עשו מילואים?
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 20:37 |
|
| |
אתם מכירים את חז״ל ״ אין מעמידין פרנס על הציבור אלא אם כן קופה של שרצים תלויה לו מאחוריו.״ מה הפירוש ? אתם בכלל מבינים מה זה? נכון כל מה שכתבו פה על ביבי שקרן ותחמן ושהוא ימכור את האמא שלו . אבל זה בדיוק מה שצריך בשביל להיות כאן ראש ממשלה. יש לכם בכלל מושג אם איזה עומס ואחריות הוא צריך להתמודד? האם אתם יודעים כמה בקשות הוא מקבל וכמה הבטחות הוא צריך להבטיח בשביל להכניס את המפלגות לקואליציה אחת, הבטחות שסותרות אחת את השניה? בשיטת השלטון הקיימת אין שום אפשרות להקים פה ממשלה ( ואני לא מדבר על ממשלה יציבה) בלי לתחמן ולקמבן קומבינות. עם כל הכבוד לשלי היא עוד לא למדה את מה שביבי כבר הספיק מזמן לשכוח. היא בכלל לא בליגה שלו ולכן אין גם סיכוי שתתרומם יותר בסקרים ( אלא אם ביבי יעשה טעות קשה).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 20:53 |
|
| |
צודק, אפילו מאוד. אלא, ששלי נשמעת כמו תלמידה חרוצה. היא גם השיגה לא מעט. שווה לנו לתת לה צ'אנס. גרוע יותר, לא סביר שיהיה. גם הולנד, עמד בעמדה די דומה, מול סרקוזי המנוסה..
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 21:02 |
|
| |
ומה היא בדיוק תעשה אם יהיה פה מצב בטחוני גרוע? תשתין במכנסיים או בחצאית? (סליחה על הביטוי).
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 21:08 |
|
| |
ומה עשו האחרים? מה עשה רבין המהולל? ביבי ידוע בקור רוח מיוחד? הרי בלי מזגן הוא יזיע גם משאלה של מראיין באולפן... בכלל, אם אתה סומך על אלו שיושבים על יד שולחן קבלת ההחלטות, היה רצוי, שתקשיב יותר לדגן, דיסקין, ברק, אשכנזי, ביבי, ועוד.. לא חשוב הסדר...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 22:04 |
|
| |
אל תשווה יועצים למיניהם למי שצריך לקבל על עצמו את האחריות הכוללת. שלי היא בסך הכל בובה על חוט בענייני בטחון. זה לא סתם שהיא לא מדברת כלל על הנושא המדיני והביטחוני.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 22:39 |
|
| |
אגב מר צנינים אם כבר הזכרת את ברק . אכן ברק מאוד רוצה להכנס לכנסת ולהיות שר בטחון( מעניין לאיזה ראש ממשלה הוא מכוון שייקח אותו) . האמת גם אני מקווה שברק ימשיך כשר בטחון כי אני חושב שהוא עושה את תפקידו טוב. ברק וביבי זה צוות מצויין לדעתי.
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 22:44 |
|
| |
בהחלט.
אין לי שום בעייה עם ממשלה דו ראשית.
שתיקח לצידה מומחה לבטחון, ותסמוך את ידה על החלטותיו.
ממילא אף אחד לא יודע מהי ההחלטה הנכונה. הדעות של המומחים חלוקות הרי מן הקצה לקצה...
|
|
|
|
| נשלח ב-7/5/2012 23:06 |
|
| |
לדבריך גם שר הבטחון לא צריך להיות מומחה (אולי נחזיר את אמיר פרץ?) מספיק שיש רמטכל טוב לידו. בעצם לדבריך ,אולי גם לא צריך רמטכל טוב ,מספיק שיהיו אלופים טובים לידו. בעצם לדבריך ,אפשר גם אלופים גרועים מספיק שיהיו להם סגני אלופים...
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 00:24 |
|
| |
שלי היא ילדה גדולה שהצליחה לדחוף מרפקים בצורה מרשימה ולקדם מספר נושאים חברתיים. נו אז מה? היא לא כיהנה בשום תפקיד בכיר באמת בחייה! היא לא ישבה בקבינט אפילו יום אחד! איפה היא ליד ניסיונו של ראש הממשלה המכהן? בביטחון, בכלכלה, ביחסי חוץ. לביבי יש מזל חסר תקדים בכך שהיא זאת היחידה שעומדת מולו בבחירות הנוכחיות.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 00:37 |
|
| |
| ברכת_החמה כתב: |  | לדבריך גם שר הבטחון לא צריך להיות מומחה (אולי נחזיר את אמיר פרץ?) מספיק שיש רמטכל טוב לידו.
בעצם לדבריך ,אולי גם לא צריך רמטכל טוב ,מספיק שיהיו אלופים טובים לידו.
בעצם לדבריך ,אפשר גם אלופים גרועים מספיק שיהיו להם סגני אלופים... |
|
אתה מבין לבד את ההבדל..
בתכל'ס, מה שהפך את גנץ הבינוני למשל, למחליט מס' 1 בצבא, היתה הווילה של גלנט..
נו, וכי יש בין זה לבין בטחון משהו?
אין שום ערבות, כי בהנהגה יושבים כעת האנשים הכי מתאימים. אין גם בטחון, כי האנשים המתאימים עושים את השיקולים הנכונים. לא ברור גם, כי בצומת ההכרעה המדיני, נדרש דווקא האספקט הצבאי. אולי דווקא ההיפך..
להנהגה דרושה יכולת ניהולית גבוהה, עמידה בלחצים, שכל בריא וישר, וכמובן סיעתא דשמיא.
את הידע הספציפי בכל תחום, רוכשים עם ההשתלבות בעשייה. גם ביבי לא נכנס לשם כזה מומחה...
ראש הממשלה, על דרך כלל, נסמך בעיקר על דעות היועצים. הוא רק צריך להכריע ביניהם. לתפיסת הראייה הכוללת, אין שום צורך דווקא במקצועיות בתחום ספציפי. מספיק שכל ישר.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 00:38 |
|
| |
אתם מתעלמים מהנקודה שכמו עם לבני, למפלגות החרדיות יש בעיה עקרונית למנות אישה לתפקיד רה"מ. לבני הציעה ל-ג' וש"ס יותר כסף מביבי ובכל זאת הם דחו אותה.
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 00:39 |
|
| |
איש פלא, את ישי שישב בקבינט, ואפילו במטבחון, היית ממנה לראשות הממשלה?
|
|
|
|
| נשלח ב-8/5/2012 00:41 |
|
| |
| אזנים_לכתל כתב: |  | | אתם מתעלמים מהנקודה שכמו עם לבני, למפלגות החרדיות יש בעיה עקרונית למנות אישה לתפקיד רה"מ. לבני הציעה ל-ג' וש"ס יותר כסף מביבי ובכל זאת הם דחו אותה. |
|
זו שאלה הלכתית גרידא. היא תלוייה בפרטים ובמרכיבי ה"מינוי" בהקשר הקואליציוני.
עד כמה שידוע, לא על רקע זה התפוצץ בזמנו המו"מ המתקדם..
|
|
|
|
|