י' ניסן התשפ"ד
18.04.2024

עליתם במשקל בחג? זה הזמן לחסה

כשניהל את ממלכת ה'חסלט' בגוש קטיף, אליעזר ברט לא חלם שיום יבוא והוא, משפחתו ומפעלו יגורשו • גם כשזה קרה, הוא לא אמר נואש: הרי אפילו עם רעייתו, ששותקה בעת שגוננה על הבן מפני ירי מחבלים, הוא התמודד בגאון • תמי גיל מביאה ממפעל החסות שהשתקם סיפורים ומתכונים - במיוחד לאחרי החגים • מה הקשר בין תפוזים, תותים ובצל? כמובן, החסה שמסביב

ירוק מזין. חסה של 'חסלט'
ירוק מזין. חסה של 'חסלט'



את המתכונים הבאים שלחו אליי מחברת 'חסלט', וביקשו לפרסם. אם לא הייתי יודעת מי עומד בראש החברה הזו, הייתי אומרת לעצמי 'עזבי, סתם יח"צנות'. אז זהו, שהם, בעיניי לפחות, לא עוד חברה.

היה זה זמן קצר לאחר פינוי הגוש כאשר הגעתי אל ביתם של אליעזר וחנה ברט.

אליעזר, למי שלא יודע, הוא המנכ"ל של חברת 'חסלט' ומי שבעצם הקים אותה. חנה נפגעה לפני כ9- שנים בפיגוע בכפר דרום, בעת שגוננה על בנה מפני יריות המחבלים. מאז נותרה משותקת, כאשר כל בני המשפחה נרתמים לסייע לה לחזור לחיים תקינים. עד מהרה הותאם ביתם לצרכי עקרת הבית הנעה על כסא הגלגלים, הדלתות הורחבו, המטבח פותח באופן ייחודי, ומשפחת ברט שבה לשגרה הברוכה. עד שבאה ההתנתקות ועקרה אותם באכזריות מהקן השלו שיצרו לעצמם. בביתה שבאשקלון כבר לא היו לה התנאים האופטימאליים, והיא נעה בין החדרים, מסבירה לי את ההבדלים בין מה שהיה 'שם' לבין מה שיש או יותר נכון אין, כאן.

היה זה ראיון קורע לב, מחד, אך מרגש ובעל עוצמות מאידך. שנתיים לאחר הפציעה הקשה ילדה חנה את ילדה הקטן, כשכל מחלקת היולדות בוכה מהתרגשות. מדינת ישראל השליכה את המשפחה היקרה הזו, יחד עם כל משפחות הגוש, לכל קצווי הארץ, עקרה את האישה היקרה הזו, יחד עם כסא הגלגלים שלה אל בנין רב קומות אשר לעבר אזורו הושלכו חודשים ספורים לאחר מכן קסאמים.

אבל משפחת ברט העשויה מחומר מחושל לא התייאשה. הם איבדו לקוחות, איבדו זמן יקר, אבל לקחו אוויר ופתחו שוב במרוץ. עד מהרה העבירו את המפעל המשגשג שלהם אל העיר שדרות (כן, בהמשך נחתו סביבם הקסאמים), ובנו שוב מבראשית.

אז כשמהמפעל היקר הזה, שהוא בעיני גם מפעל חיים, שולחים מתכונים, אני מתקשה להשיב להם בשלילה.

סלט תפוזים, בצל וריחן

המצרכים:
1 עלי ריחן שלמים חסלט
3 תפוזים גדולים
2 בצלים בגודל בינוני, פרוסים דק
1/2 כוס שמן זית (מחולק)
2 כפות חומץ בן יין לבן
2 כפות צנוברים (או אגוזים)

אופן ההכנה:
קולפים ופורסים את התפוזים ואת הבצל לעיגולים, מניחים את התפוזים בקערה שטוחה בצורת עיגול, מוסיפים את הבצל מעל התפוזים בצורת עיגול. מערבבים היטב רבע כוס שמן בחומץ יין.

יוצקים על הסלט ומשהים 30 דקות. שוטפים ומייבשים את עלי הריחן וקוצצים דק. מחממים את יתרת השמן במחבת קטנה, קולים בטיגון-עירבוב עד שיזהיבו. מיד לפני ההגשה מוסיפים את הצנוברים ואת הריחן.

כרוב סיני בקימל

המצרכים:
1 ראש כרוב סיני חסלט, חתוך לרצועות דקות מאד
1/2 כוס בצל ירוק חסלט חתוך
3 כפות שצן
1-2 כפות זרעי קימל
1 ו-1/2 כפות רוטב סויה
1 כפית פפריקה מתוקה
מלח ופלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת גדולה מעל חום בינוני. מטגנים קלות את הכרוב הסיני עד שנהיה פריך,כ-5 דקות. מסירים מהאש,מערבבים עם יתר החומרים, מוסיפים מלח ופלפל שחור לפי הטעם, ומגישים מיד.

סלט סלרי ברוטב צרפתי

המצרכים:
1 חבילה סלרי חסלט
מספר גבעולי שמיר חסלט לקישוט
4 כפות שמן
2 כפות חומץ הדרים
פלפל שחור לפי הטעם
פפריקה מתוקה
קורט סוכר

אופן ההכנה:
שוטפים את הסלרי ומייבשים. חותכים את הגבעולים לקוביות קטנות. קוצצים דר את העלים, מכינים את הרוטב ע”י ערבוב שמן, חומץ ותבלינים. יוצקים את הרוטב על הסלרי, ומערבבים היטב. מקשטים בעלי שמיר.

סלט פטריות בצל ירוק ואגוזים

המצרכים:
1 סלסלת פטריות
1 חבילה עלי בצל ירוק חסלט
50 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
2 כפות רוטב סויה.

אופן ההכנה:
שוטפים את הפטריות, וחותכים לרבעים. שוטפים את עלי הבצל, וחותכים לחתיכות קטנות. שוברים גס את האגוזים. מערבבים הכל בקערה ומוסיפים את הסויה. מערבבים שוב, ומגישים.

סלט כרוב

המצרכים:
1 ראש כרוב חסלט
2 גבעולי סלרי חסלט
1 פלפל ירוק
1 מלפפון
1/2 בצל יבש, קצוץ
1 כוס מיונית
50 גרם שקדים קלויים פרוסים

אופן ההכנה:
שוטפים את הכרוב ואת הסלרי ומייבשים. פורסים את הכרוב לפרוסות בינוניות. את הסלרי, הפלפל הירוק, המלפפון והבצל חותכים לחתיכות קטנות. מערבבים היטב את החומרים, מלבד המיונית והבצל. מצננים במקרר לפחות שעתיים. מיד לפני ההגשה מוסיפים את הבצל, השקדים והמיונית.
מערבבים שוב, ומגישים.

סלט רימונים וירק

המצרכים:
1/2 חבילה כוסברה חסלט
1/2 חבילה פטרוזיליה חסלט
1/2 חבילה נענע חסלט
מעט שמיר חסלט
מעט עלי סלרי חסלט
1 כוס גרגרי רימון
2 כפות צ’ילי חריף
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את הכוסברה, הפטרוזיליה, הנענע, השמיר והסלרי. קוצצים דק את כל הירק. שמים הכל בקערה גדולה. מוסיפים את גרגרי הרימון. מערבבים את הצ’ילי, הלימון והשמן. יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים. משהים מעט לספיגת הטעמים, ומגישים.

סלט עגבניות שרי ובזיליקום

המצרכים:
1 סלסלה עגבניות שרי חסלט
1/2 חבילה בזיליקום חסלט
צנוברים
מלח
שמן זית

אופן ההכנה:
שוטפים את העגבניות והבזיליקום. פורסים את העגבניות לחצאים. קוצצים את הבזיליקום דק דק. מחממים מחבת עם שמן זית וקולים את הצנוברים קלות עד שיזהיבו. מערבבים את העגבניות, הבזיליקום והצנוברים בקערה. מוסיפים שמן זית ומלח ומרבבים שוב, ומגישים.

סלט עלי בייבי ותותים

המצרכים:
1 חבילה עלי בייבי חסלט
250 גרם תותים
1 אגס
2 קיווי
חופן אגוזי מלך
2 כפות חומץ בלסמי
2 כפות שמן זית
2 כפות לימון
כף ריבה או דבש
מלח ןפלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
שוטפים היטב את עלי החסה ומייבשים. קולפים את האגס והקיווי, ומנקים את התותים. חותכים את החסה, התותים, האגס והקיווי לחתיכות בינוניות ומכניסים לקערה. שוברים גס את האגוזים ומוסיפים. מערבבעים את כל חומרי הטיבול, ושופכים על הסלט. מערבבים היטב ומגישים.
תורה

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 4 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד