1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. יין

מה למזוג? ט"ו בשבט הגיע, חג גם ליינות

איזה יין מתאים לשתיה עם פירות יבשים? • מה הולך עם מנות בשריות? • ובמה נלווה קינוחים כמו סופלה שוקולד?
אילן אסולין, יינן יקבי ציון , ט"ו שבט תשע"ה 04/02/2015 20:32

צלם: מורן כהן צלם: מורן כהן

ט"ו בשבט, חג פריחה טבע ואילנות הפרי, הריחות הצבעים והטעמים המרהיבים שהם מעניקים לנו. במרכז החג - פירות שהשתבחה בהם ארץ ישראל ובמרכזם גפן - הפרי הקדום והנחשב בסמלים, טקסים ובשולחנות אצילים. לרגל ראש השנה לאילנות, העמדנו עבורכם יינות אלו שישתלבו בהרמוניה עם הפירות הטריים, המיובשים והממותקים ולצידם כל משפחת האגוזים...

בט"ו בשבט, גם יעמדו במרכז השולחן שבעת המינים. ארוחה המבוססת על מתיקות ופירות מקשה לעיתים על בחירת יינות המתאימים לה. יקבי ציון מחזירים את הכבוד לגפן עם מגוון יינות ברמות מתיקות שונות שיעשו לכם את החג.

מוסקטו לבן

נפתח במוסקטו מבעבע שיוסיף פן חגיגי לכל ארוחה. המוסקטו עשוי מענבי מוסקט קנאלי, זהו יין חגיגי מבעבע קלות, פריך ומרענן בעל טעמים של פירות טרופיים, אננס ותפוח.

עם מה נשלב? - כהרמת כוסית בתחילת הארוחה, כליווי לסלט פירות טרי

דולב המבורגי

יין בעל מתיקות עדינה ואלגנטית עם ארומה מודגשת של פירות טרופיים וריח משכר של פריחה אביבית. טעמו פירותי ופריך עם סיומת רעננה המתמשכת לאורך זמן.

עם מה נשלב? - קינוחים לא כבדים, טארט פירות או עוגת גבינה

דולב סמי

יין מלא ופירותי מאד בעל ניחוחות של פירות יער בשלים תותים שזיף ומתיקות נעימה שמלטפת את הפה בסיומת רכה במיוחד.

לליווי הארוחה יין עם נוכחות ומתיקות עדינה שתשתלב עם מנות בשריות או חלביות

פורטיסימו

יין בורדו אטום עם שוליים ארגמניות כהות. ארומות של פירות אדומים מצומקים, עץ קלוי ואגוז קלוי בפה מגלים עושר של פירות מתובלים בקפה, שוקולד מריר ואקליפטוס. גוף היין מלא ורך, סיומת מתקתקה ארוכה ואגוזית.

עם מה נשלב? - קינוחים עוצמתיים כמו סופלה שוקולד, מנות עם שוקולד מריר

נטורה

ולמי שלא רוצה מתוק?

היין בעל צבע בורדו עז ועמוק עם שוליים ארגמניים. ארומה עשירה של פרחים אדומים, פירות שחורים בשלים גרגרי יער וניל וציפורן. הטעם פירותי מאד מלא אך לא כבד רך עד קטיפתי עם סיומת ארוכה נעימה ומרשימה.

עם מה נשלב? - אגוזים ופירות יבשים / ארוחת חג.





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.