י"ח אדר ב' התשפ"ד
28.03.2024

פינת אוכל: סושי 'סנסט רול' ופרייד רייס צ'יקן

פינת הבישול השבועית של 'בחדרי חרדים' עם מתכונים מרתקים ממסעדת אושי אושי בנמל תל אביב בתוכנית וידאו מושקעת • בואו להכין סושי 'סנסט רול' ופרייד רייס צ'יקן - מנות צבעוניות וטעימות לחיך • בתיאבון

צילום: קובי הר צבי
צילום: קובי הר צבי

סושי 'סנסט רול'
הכנת אורז סושי:

1 קילו אורז
0.900 ליטר מים.

לאחר שטיפה של האורז במשך שלוש פעמים מבשלים את האורז עד שמוכן.
מעבירים את האורז המוכן לקערה גדולה, נותנים לאורז לנוח 5 דקות.
לאחר מכן זולגים על האורז חצי חומץ אורז.
וממתינים עד שאורז יגיע לטמפרטורת החדר, ורק אז אפשר להתחיל להשתמש בו.

מערבבים את כל המרכיבים על אש קטנה, עד להמסת כל החומרים.
להעביר לכלי ולאחסן בטמפרטורת החדר.
אין צורך בקירור.

מרכיבים להכנת הרול:
אצות לסושי
אורז מבושל
רצועות אבוקדו
רצועות בטטה אפויה
דג סלמון (או כל סוג אחר שתרצו)
רוטב טריאקי
רוטב ספייסי מיונז

אופן ההכנה:
מהדקים אורז על דף אצה.
מעליו מניחים רצועות סלמון, רצועות אבוקדו ורצועות בטטה אפויה ומהדקים היטב.
לאחר שהרול מוכן חותכים את הסלמון לפרוסות דקות ומניחים מעל הרול.
חורכים את הדג עם ברנר גז, למי שאין בבית ברנר יכול לדלג על השלב הזה.
חותכים את הדג לחתיכות שוות, ומעליהן מזלפים רוטב טריאקי וספייסי מיונז.
להשלמת המנה ניתן לפזר גם שבבי בטטה, שבבי טמפורה, שומשום ועירית קצוצה.

פרייד רייס צ'יקן
מרכיבים:
מיקס אפונה וגזר
תירס
ביצה
שום כתוש
אורז לבן מבושל
רצועות חזה עוף
ציר פטריות
רוטב סויה
סויה שחורה

אופן ההכנה:
חממו שמן במחבת ווק והוסיפו שום כתוש.
הכניסו את הביצה ובשלו אותה.
הוסיפו את התירס ואפונה וגזר והקפיצו אותם ביחד.
יש להוסיף כמות קטנה מציר הפטריות ורוטב הסויה והוסיפו אליהם את רצועות חזה העוף.
לאחר שהעוף והירקות התאחדו, הוסיפו אליהם את האורז וערבבו עם יתר המרכיבים. לבסוף הוסיפו את הסויה השחורה.
חזה עוף רול סושי ווק בישול

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד