י"ח ניסן התשפ"ד
26.04.2024

צפו: כך מכינים פונדנט בקלי קלות

מי אמר שצריכים לצאת למסעדה כדי לאכול סופלה נוטף שוקולד? השחר העולה עם קינוח זוגי מפנק: עוגה חמה עם רוטב נוזלי של הממרח האהוב

צפו: כך מכינים פונדנט בקלי קלות

 

 

לסופלה (בנפח 150 מ"ל)
• 100 גרם (2 כפות גדושות מאוד) ממרח השחר העולה.
• כפית אבקת קקאו השחר העולה לבלילה + מעט לשימון התבניות.
• ביצה גודל M.
• חלמון מביצה גודל M.
• 2 כפות (40 גרם) קמח.
• מעט חמאה, לשימון הכלים.

 

ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. לוקחים מעט חמאה בטמפרטורת החדר ועם האצבעות מצפים בעזרתה את שטח הפנים של הכלים.
3. שמים במקפיא כ-5 דקות. ובינתיים את הבלילה:
מערבבים בקערה את כל המצרכים (ממרח השחר, ביצה, חלמון, קקאו וקמח) עד לקבלת בלילה אחידה.
4. שמים כפית אבקת קקאו בכלי ומסובבים אותו כך שיצופה מכל הכיוונים (ככה הפונדנט יחליק בקלות החוצה מהכלי). את אבקת הקקאו שנותרה מעבירים לכלי הבא. חשוב לשים לב ששכבת הקקאו לא עבה מדי.
5. יוצקים את הבלילה לכלים ואופים בתנור 12-14 דקות, עד שהפונדנט תפח מעט, שולי העוגות נראים יציבים אך מרכז העוגה נראה נוזלי.
6. מוציאים בזהירות מהתבנית, ומגישים מהר, כשהתוכן עדיין נוזלי.

השחר העולה מתכון אוכל מתכונים נשים

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד