י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024

חביתת בשר - זה ה-דבר! וכמובן סלטים שלא מוותרים

מהמטבח של אמהות מבשלות כשר - באהבה: שני מתכונים לסלטים כרובית ברוטב אסיאתי וחצילים בחומץ ויש גם חביתת בשר מקורית ומעניינת • שבת שלום

חביתת בשר ועגבניות
חביתת בשר ועגבניות

 

סלטים תמיד באים בטוב והם אף פעם לא נמאסים. אז מיכל זילברשלג העלתה כמה סלטים, בחרתי שניים מתוכם. משהו חדש ומרענן עבורי - כרובית ברוטב אסיאתי, וחצילים, שכמעט כולם אוהבים. בנוסף, בחרתי מתכון לחביתת בשר, נראה שיגעון.

אז תיהנו כמוני, ושתהיה שבת שלום.

 

סלט כרובית ברוטב אסיאתי / מיכל זילברשלג
מירין.
שמן שומשום.
רוטב טריאקי.
חומץ אורז.
אין מידה - הכל לפי הטעם.
להוסיף את הכרובית וצרור בצל ירוק' לערבב היטב, להכין יום לפני ההגשה כדי שייספגו את הטעמים.


 

סלט חצילים בחומץ / מיכל זילברשלג
לטגן פרוסות/ קוביות חצילים
בנגלה האחרונה לטגן קוביות פלפלים.
מכינים תחמיץ מכוס חומץ, 1/3 סוכר שמן, מלח, פלפל ושום כתוש. לערבב ולהוסיף כוסברה/ פטרוזיליה קצוצה.


 

חביתת בשר / נעמי ברוכים
החומרים:
חצי קילו בשר טחון.
בצל בינוני קצוץ דק.
כוס פטרוזיליה, כוסברה ושמיר קצוצים דק.
פלפל ירוק חריף קצוץ.
עגבניות קטנות.
מלח.
פלפל שחור.
תבלין שווארמה.
כמון.
כורכום.

ההכנה:
לערבב הכל ביחד. לחמם במחבת שמן זית וכורכום.
לשים את תערובת הבשר במחבת, לשטח ולכסות. לבשל על להבה בינונית כרבע שעה, ולהכניס את העגבניות לתוך הבשר (ראו תמונה). בעזרת צלחת גדולה או מגש - להפוך את החביתה (פשטידה) לחורר חורים עם סכין ולכסות. לבשל עוד כרבע שעה.




אמהות מבשלות כשר חביתת בשר סלט כרובית סלט חצילים בחומץ אוכל לשבת

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד