1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

כרובית מטוגנת בטעם חמוץ מתוק

זהו אחד הנשנושים האהובים ביותר, וכדאי להכין מראש כמות גדולה מכיוון שפרחי הכרובית שכבר טוגנו - מתחסלים מהר מאוד. אפילו לפני שמספיקים לשפוך עליהם רוטב
אורה ארגוב , כ' סיון תשע"ז 14/06/2017 09:41

אורה ארגוב אורה ארגוב



החומרים:

ראש כרובית.
רוטב סויה.
3 ביצים לבלילה.
קמח מנופה.
שמן זית לרוטב.
מים להרתחה.
1/2 כפית פפריקה.
סוכר חום.
1/4 כפית פלפל שחור גרוס.
2 כפות רוטב צ'ילי מהבקבוק.
1 כף חומץ.
1/4 כפית כוסברה.
1/4 חבילה שקדים מולבנים גרוסים.

אופן ההכנה:

1 כרובית עם רוטב מיוחד.

לוקחים כרובית קטנה מפורקת לפרחים ושמים במים רותחים עם כף מלח.

בלילה לטיגון:

לטרוף 3 ביצים.
להוסיף 3 כפות קמח מנופה, מלח, פלפל שחור.

רוטב - לערבב בקערה:

2 כפות שמן זית.
חצי כפית פפריקה.
2 כפות רוטב סויה.
כף סוכר חום (לא חובה).
מעט פלפל גרוס.
2 כפות רוטב צ'ילי.
1 כף חומץ.
לערבב היטב.

לסנן את הכרובית, לטבול בבלילה, לטגן עד הזהבה.
לשפוך רוטב מעל - לספיגת טעמים, לפזר כוסברה ושקדים גרוסים.
אפשר לפזר שומשום קלוי, אגוזים, מה שאתם אוהבים - זה משדרג את המנה.

בהצלחה ובתאבון.






הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. מעדן הקרויט הזה אהוב ביותר על האדמו"ר מפורשעיי ואלפי חסידיו  (ל”ת)

    יהוסף