1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

האוכל דג: קציצות דגים ברוטב מיוחד

מתכון שובח לקציצות דגים שכולם יאהבו - מומלץ לנסות בבית
אורה ארגוב , י"ט תמוז תשע"ז 13/07/2017 12:58

אורה ארגוב אורה ארגוב



המצרכים:

1/2 קילו דג נסיכה.
1/2 קילו דג טונה.
אפשר מכול דג - אחרי השרייה של 5 דקות במיץ לימון.
1 בצל בינוני.
6 שיני שום.
חופן כוסברה.
חופן פטרוזיליה.
1/2 כפית פלפל שחור.
1 כפית מלח.
1 כף כמון.
1 כפית פפריקה מתוקה.
1 ביצה.
4 כפות פירורי לחם או לחם סחוט. לא פירורית מוכנה.

אופן ההכנה

טוחנים את הדגים עם השום, הבצל, כוסברה ופטרוזיליה.
מתבלים בכל התבלינים עפ"י הרשימה, מערבבים היטב, משמנים את הידיים וצרים כדורי דג.
מעבירים למקרר עד לחצי שעה למנוחה.

רוטב

לטגן 5 שיני שום עם 5 כפות שמן.
להוסיף 6 עגבניות מרוסקות, 2 פלפלים יבשים שהושרו מעט במים - יש חריפים ויש מתוקים. להוסיף 1 פלפל ירוק חריף. לערבב, להנמיך להבה, לתבל במלח, כף פפריקה, תמיד אפשר להוסיף פפריקה חריפה. 1/4 כפית כרכום, 1/4 כפית כמון, 1 כפית מרק עוף פרווה, 3 כפות רסק עגבניות. לערבב היטב ולהוסיף כוס וחצי מים.
כשמגיע לרתיחה ליצור קציצות בעזרת ידיים משומנות ולסדר מעל הרוטב - לא אחד על השני.
לא לערבב בעזרת כף. להשקות את הקציצות מלמעלה ולנענע לצדדים.
לבשל על להבה נמוכה עד גמר הנוזלים. להשאיר רוטב.

בהצלחה





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. מתכון שכל מרוקאי אוכל מגיל קטן  

    מאיר

  2. אני דווקא לא מכירה  

    אשכנזיה לבנה