י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024

שבת ערב ר"ח ניסן - שפית יפית שנבי מציגה: מתכוני חיסול חמץ

בשבת הקרובה יחול ראש חודש ניסן, כדי לעזור לנו להיפטר משאריות החמץ האחרונות, שפית יפית שנבי מציגה: שלושה מתכונים צבעוניים, טעימים ובעיקר - מלאי חמץ

טוריטיות ממולאות. צילום: עדינה מנליס
טוריטיות ממולאות. צילום: עדינה מנליס





טורטיות ממולאות בגבינת חלומי:

בשבועות האחרונים גיליתי לא מעט אנשים שנשארו דווקא עם... טורטיות. לכל אותם האנשים אני מצרפת מתכון מעולה לטורטיות ממולאות בגבינת חלומי. מתאים בדיוק לסעודה שלישית.

5 טורטיות.
1 גמבה אדומה.
2 גזרים.
1 קישוא.
1 בצל סגול.
1 כוס עלי בייבי /תרד טרי.
1 קוביית גבינת חלומי.
2 כפות שמן זית.
2 כפות רוטב סויה.
2 כפות רוטב סצ'ואן.
פלפל שחור.

אופן הכנה:

1. חותכים את הירקות לרצועות דקות.
2.מחממים מחבת ומקפיצים כשלוש דקות.
3. מעבירים לצלחת.
4. חותכים לפרוסות בעובי אצבע את הגבינת חלומי.
5. צורבים את החלומי בשמן.
6.בטורטיה מסדרים 2 כפות מהירקות, פרוסת חלומי, וחופן עלי בייבי.
7. סוגרים את הטורטיה.
8. מטגנים את הטורטיה חצי דקה מכל כיוון.



קציצות טונה קלילות ומהירות

לכל מי שמצא עוד חבילה של פירורי לחם, לכל מי שמחפש ארוחת ערב מהירה באמצע הניקיונות ולכל מי שרוצה לגוון את סעודת השבת.

4 קופסאות טונה במים.
1 תפו''א קטן.
1 בצל קטן. 
2 שיני שום. 
1/3 כוס פירורי לחם+ פירורי לחם לציפוי. 
2 ביצים. 
חופן עלי פטרוזיליה. 
מלח, פלפל שחור, כמון ומעט פפריקה מעושנת. (לא חובה) 
מומלץ להוסיף כפית מחית לימון כבוש
שמן לטיגון. 


צילום: עדינה מנליס

אופן הכנה: 

מגרדים בפומפיה דקה את תפוחי האדמה, השום והבצל. 
קוצצים את הפטרוזיליה דק ומוסיפים לקערה. 
מסננים היטב את הטונה ומוסיפים לקערה
מתבלים. 
מכניסים את פירורי הלחם והביצים.
מערבבים היטב. 
בצלחת נפרדת שמים פירורי לחם. 
יוצרים כדורים, בגודל של כף ומגלגלים בפירורים. 
מטגנים במחבת עם שמן בחצי גובה. 

מומלץ להגיש עם לימון כבוש וטחינה בצד. 



מוקפץ שניצל

לכל מי שאוהב ארוחה מלאת צבע, מלאת בריאות, טעימה להפליא ועם פירורי לחם


צילום: עדינה מנליס

1 חזה עוף.
ביצה.
1 כוס פירורי לחם מוזהבים.

לטגן שניצלים ולחתוך לרצועות.

ירקות למוקפץ:
1גמבה אדומה.
1 גמבה צהובה.
2 גזרים.
1קישוא.
1 בצל לבן.
חופן נבטים.

לתיבול:
4 כפות רוטב סצ'ואן+ 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק.

אופן הכנה:

חותכים לרצועות דקות את הירקות ומקפיצים.
מוסיפים את רצועות השניצל.
מתבלים.
השפית יפית שנבי מתכוני חמץ ערב פסח ראש חודש ניסן

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד