1. עמוד הבית
  2. לובי נשי
  3. אוכל

גבינת שמנת וריבת עגבניות מיובשות

ממרח מעודן מתקתק, מעולה לסעודת שבועות חלבית, ניתן להכין עם גבינת שמנת קנויה או ביתית
Print שפית ציפי כהן , ג' סיון תשע"ח 17/05/2018 14:26

חלבי, שבועות, גבינה, ריבת עגבניות צילום: שושי סירקיס, באדיבות קטיפה



החומרים הדרושים:

4 מכלי שמנת חמוצה
רבע כפית מלח
לריבת עגבניות:
100 גר' עגבניות מיובשות
כוס סוכר
מלח ופלפל

אופן ההכנה:

1. מכינים גבינת שמנת: מרוקנים את גביעי השמנת החמוצה לתוך חיתול בד ומערבבים עם המלח.
2. קושרים את החיתול ומניחים מעל מסננת בכדי להגיר את הנוזלים 24 שעות.
ביום חם לאכסן במקרר לאחר 3 שעות
3. מכינים את ריבת העגבניות: מבשלים את העגבניות המיובשות עם כוס מים כרבע שעה לריכוך. מוציאים חצי מכמות המים וטוחנים במקל בלנדר. מוסיפים סוכר ומבשלים כחצי שעה , עד שהעגבניות מקבלות מרקם של ריבה וצבע אדום חזק.
4. מערבבים את הגבינה עם ממרח העגבניות למרקם משוייש.
5. כדי להגיש את הגבינה כמו בתמונה יש להצטייד ברינג מתכת, למלא בגבינה , להחליק ולחלץ מהרינג. מקשטים בתלולית של הריבה ועלה ירוק. חשוב שהגבינה תהיה יציבה ללא נוזלים, אם משתמשים בגבינה קנויה, ורוצים להגיש בצורה זו, יש לסנן גם אותה כשעה בחיתול בד על מנת להגיר את הנוזלים העודפים.


אולי יעניין אותך גם

אולי יעניין אותך גם



הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.