1. עמוד הבית
  2. לובי נשי
  3. אוכל

פריקסה תוניסאי ביתי ואמתי

"הלחמניה" התוניסאית המטוגנת, הטעימה והרכה שמכילה גם חלבון וירק לארוחה מלאה בביס אחד
Print שפית יפית שנבי , י"ח סיון תשע"ח 01/06/2018 10:54

פריקסה תוניסאי צלם:Yamen, מתוך ויקיפדיה



פריקסה

החומרים לבצק:

1/2 ק"ג קמח.
2 כפות שמרים יבשים.
2 כפות סוכר.
כפית מלח.
כוס וחצי מים.
1/4 כוס שמן.

למילוי:

2 קופסאות טונה משומר.
3 כפות ממרח לימון כבוש.
2 כפות אריסה.
1 קופסת מלפפונים חמוצים.
8 ביצים קשות.
3 מלפפונים.
2 עגבניות.
(אפשר להוסיף בצל לבן).

*שמן לטיגון עמוק *

אופן ההכנה:

לשים את כל מרכיבי הבצק עד ליצירת בצק אחיד בקערה.
מתפיחים כשעה.

בינתיים:

חותכים את המלפפונים והעגבניות לסלט קצוץ.
פורסים את המלפפונים החמוצים לטבעות.
פורסים את הביצים.
בקערה נפרדת מערבבים את הטונה+ לימון הכבוש+ האריסה.
* מחממים שמן במחבת.
* יוצרים לחמניות פחוסות.
* מטגנים בשמן משני הצדדים בשמן חם- לא רותח.
מוציאים את ה'לחמניות' למשטח מרופד בנייר סופג.
חוצים באמצע וממלאים בכל התוספות המוכנות.
בתיאבון!!!


אולי יעניין אותך גם

אולי יעניין אותך גם



הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. אין אין על התוניסאים. יראת שמים תורה מידות טובות ענוה שמחת חיים אוכל טוב טעים עדין ואיכותי. בכל מכל כל וי  (ל”ת)


    • נכון אבל.......ד"ש לענווה!!!!!!!!!! (ל”ת)