1. עמוד הבית
  2. לובי נשי
  3. אוכל

ניחוחות שבת: עוף ביין ערמונים ופטריות

קלאסיקה צרפתית במיטבה, בארומה עשירה, מנת גורמה קלה להכנה שמשרה בבית אווירת שבת
Print שפית ציפי כהן, הקמפוס הקולינרי , א' תמוז תשע"ח 14/06/2018 13:23

עוף ביין, ערמונים ופטריות צילום: שושי סירקיס



החומרים הדרושים:

12 שוקים או 6 כרעים
3 שיני שום
קופסא פטריות טריות שמפניות או חורש או שניהם
שקית ערמונים קלויים
2 כוסות יין אדום יבש
מעט מים
מלח ופלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
בצל ירוק או עירית קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

1.מחממים את השמן בסיר שטוח, מטגנים את העוף מכל הצדדים

2. מוסיפים את השום ומטגנים עוד קצת, יוצקים את היין ומוסיפים מים לגובה מחצית מהעוף
מבשלים כ50 דקות על אש נמוכה והופכים את העוף מדי פעם.

3. חותכים את הפטריות לרבעים, או משאירים שלמים אם הם קטנים. מחממים שמן במחבת, ומקפיצים את הפטריות קלות עד להשחמה קלה.

4. מוסיפים את הפטריות המוקפצות והערמונים לרוטב וממשיכים לבשל עוד 15-10 דקות עד שהעוף רך.

5. מגישים את העוף עם הפטריות והערמונים, ומפזרים עירית קצוצה.

העוף מצוין בהקפאה.




הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. לפזר עירית או בצל ירוק בשבת אסור משום בישול  (ל”ת)

    ישי