ח' ניסן התשפ"ד
16.04.2024

סופגניות? מה דעתך על...קינמון?

שבעת מסופגניות הריבה השגרתיות? • מחפשת גיוון? • מה דעתך לשלב...קינמון בסופגניה שלך? • קבלי מתכון קצת שונה מהשפית שמרית גולדברג-צפדיה

סופגניות? מה דעתך על...קינמון?

את המתכון הבא שלחה לנו שמרית גולדברג-צפדיה, שפית הבית של "ניופאן גורמה". הוא לא מאד שונה מהמתכון השגרתי של הסופגניה, ובכל זאת יש בו גיוון קל.

מצרכים:

5 וחצי כוסות קמח
25 גר שמרים טריים
1/2 כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס חלב בטמפרטורת החדר
1/2 כפית קינמון
1 כף ברנדי
1/2 כפית מלח
60 גר' חמאה רכה


אופן ההכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו לישה, שמים את הקמח, הסוכר והשמרים ומפעילים את המכשיר על מהירות נמוכה.

2. מוסיפים חלב , ברנדי וביצים וממשכים את פעולת הלישה של המכשיר עד שמתחיל להיווצר בצק רך. מוסיפים את המלח והקינמון ומעבדים 5 דק' עד שהבצק מקבל ברק.

3. מגבירים את המיקסר למהירות בינונית ומוסיפים חמאה בהדרגה עד שהכל נבלע והמרקם גמיש.

4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים להתפחה.

5. קורצים חתיכות מהבצק ומגלגלים כל פיסה לכדור קטן.

6. משמנים את הכדורים, מסדרים בתבנית ומניחים להתפחה בטמפ' החדר עד שהכדורים מכפילים את נפחם.

7. בסיר טיגון מביאים את השמן לרתיחה, שמים את הסופגניות בקבוצות קטנות על מנת לא להוריד את טמפ' השמן ומטגנים מכל צד כמה דקות. מוציאים לנייר סופג.

8. טובלים כל סופגניה בקינמון וסוכר, ומגישים.

תורה

 

מעוניינים לשתף אותנו במתכונים שלכם? שלחו אלינו לוואטסאפ 0583288642 או למייל [email protected] ואולי נעלה גם את המתכון שלכם.

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד