י"א ניסן התשפ"ד
19.04.2024
תביעת מיליונים 

בגלל רשלנות - התינוקת נולדה משותקת

תביעה מעניינת: חרדית בת 17, נכה 100% תובעת את קופ"ח על כך שהרופא רשם לאמה ההריונית תרופה נגד אפילפסיה, מה שחיסל את מאגרי החומצה הפולית אצל האם • לטענת התביעה, היה עליו לתת תרופה עם פחות תופעות לוואי או במינון נמוך יותר, במקביל לחומצה פולית

בגלל רשלנות - התינוקת נולדה משותקת
צילום: Chen Leopold / Flash 90

לפני 17 פרצה שמחה בבית משפחה חרדית בירושלים, אמא ילדה בת. זמן מה לאחר מכן, השמחה הגדולה התחלפה בעצב, כאשר נודע כי התינוקת המתוקה - משותקת ומוגדרת כנכה ב-100%. בשבוע האחרון הגישה הנערה והוריה תביעת נזיקין ורשלנות רפואית נגד קופת החולים.

נוירולוג בקופת חולים מאוחדת רשם ליולדת חרדית מירושלים תרופה לטיפול במחלת האפילפסיה ממנה סבלה ובעקבות כך נולדה תינוקת שסובלת ממום קשה בעמוד השדרה. כך עולה מתביעה שהגישה התינוקת, היום בת 17 והוריה, באמצעות עורכי הדין ארן אמיר וענת גוטמן.

מהתביעה שהגיעה לידי 'בחדרי חרדים' נטען כי האשה הובחנה כחולת אפילפסיה כ-4 שנים לפני לידת התינוקת וטופלה עד ללידה עצמה בתרופה נגד אפילפסיה. לאחר הלידה, בינואר 2001 התברר כי התינוקת סובלת מ'ספינה ביפדה', מום פתוח בתעלה העצבית הגורמת לשיתוק של הגפיים התחתונות, אי שליטה על סוגרים, קושי בניקוז נוזלים עודפים מהמוח ומחוט השדרה וממוגבלות שכלית התפתחותית וכיום היא נכה 100 אחוז.

פרופ' טלי שגיא, נוירולוגית ילדים המתמחה בנוסף בנוירולוגיה של העובר, קבעה בחוות דעת מטעם התביעה, כי תרופה שניתנה לה, דפלפט, גורם למומים מסוג זה כי היא גורמת למחסור בחומצה פולית החיונית לבניית מערכת העצבים של העובר בתחילת ההיריון. המומחה ציינה כי על פי מחקרים רבים, נשים הנוטלות תרופות אנטי-אפילפטיות כדפלפט, מרוקנות את מאגרי החומצה הפולית בגוף מה שמציב אותן בסיכון מוגבר למומים מולדים.

לפיכך, נשים אלה חייבות להקפיד על מינון מינימאלי של תרופות אלה (במקום המינון המקסימאלי שקיבלה) ובנוסף לקבל מינון מוגבר של חומצה פולית לפני ובתחילת ההיריון. חמור מכך, המומחית קובעת בחוות דעתה כי ישנה תרופה חלופית לטיפול באפילפסיה, למיקטל, שאינה גורמת למומים בלידה גם אם לוקחים אותה במהלך ההיריון ולפיכך החלטת הרופא שלא להחליף את הטיפול בדפלט לתרופה אנטי אפילפטית בטוחה יותר לעובר, היא רשלנית גם כן.

הנערה והוריה תובעים סכום של מיליון ש"ח על נזקי העבר, וסכום שהוא למעלה מכפול מכך על הנזק בעתיד. עורכי הדין אמיר ארן וענת גוטמן ממשרד גוטמן-אמיר טוענים בכתב התביעה, כי רופאי הקופה התרשלנו בין היתר בכך שלא הסבירו לתובעת על השלכות הטיפול בתרופה, כי קיים סיכון מוגבר לפיגור שכלי ולמומים מולדים אצל עוברים שאימהותיהם נוטלות דפלפט, לא רשמו לה ליטול חומצה פולית במינון מוגבר טרם ההתעברות ובחודשים הראשונים להריון וכן התרשלו בכך שלא החליפו ולא יידעו את האמא על האפשרות להחליף הטיפול מדפלפט ללמיקטל.

לטענתם בעקבות הרשלנות נגזר על הנערה לחיות חיי מצוקה וסבל, כשהיא תהיה תלויה גם בעתיד בהשגחת אחרים ובעזרתם בביצוע כל פעולותיה, וזאת למשך כל ימי חייה. במהלך חייה היא תזדקק לצנתורים תכופים, תזדקק לכיסא גלגלים, לא תהיה מסוגלת לבצע פעולות יומיומיות כגון הלבשה, רחצה, הפשטה והנעלה, לא יהיה ביכולתה לנהל משק בית באופן עצמאי. כמו כן, אפשרויות התעסוקה לצורך מחייתה מצומצמות מאוד בשל מגבלותיה וספק רב אם תהיה לה האפשרות להשתכר באופן ריאלי שיספק את מלוא צרכיה. בשל מצבה הקשה נגרמים להוריה סבל רב והוצאות כספיות משמעותיות.

התביעה היא לקבלת פיצוי בגין הפסד השתכרות, תנאים סוציאליים ופנסיה, עזרת צד ג', טיפולים ומימון תרופות, כאב וסבל ואובדן הנאות החיים, אובדן סיכוי להינשא ודיור מותאם.

מקופת החולים מאוחדת נמסר ל'בחדרי חרדים' כי "תביעה זו טרם הגיעה למאוחדת. לכשתתקבל, היא תלמד ותענה בבית המשפט כמקובל".

תביעה אזרחית רשלנות רפואית חומצה פולית

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד