1. עמוד הבית
  2. אוכל
  3. מתכונים

מהצלחת של מאיה: גם לאשכנזים מגיע ספינג'

מדור אוכל חדש ב'בחדרי חרדים' • המתכונים של מאיה: לבשל פשוט אבל אחרת • והיום: ספינג' מרוקאי עסיסי

Print מאיה הבלין , כ"ו כסלו תשע"ט 04/12/2018 14:24

מדור אוכל חדש ספינג' ספינג' צילום: באדיבות המצלם

חג החנוכה כבר כאן, וזה הזמן להפסיק לספור קלוריות. ואם אנחנו מדברים על קלוריות אני בעד שגם האשכנזים שבנינו יטעמו קצת מהמטעמים של אחיהם הספרדים. וכן, אני מתכוונת לספינג' המרוקאי הממכר של חברתי. קבלו את המתכון, הקל והפשוט להכנה.

חומרים:
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים יבשים
3 וחצי כוסות מים חמימים
1/2 כוס סוכר
1/2 כפת מלח
סוכר וקינמון לציפוי
שמן לטיגון

הכנה:
לערבל את כל החומרים יחד במיקסר. הבצק יוצא מאד דביק - לא להיבהל. לכסות במגבת ולהתפיח כחצי שעה. בידיים רטובות ליצור עיגולים, ולעשות חור במרכז.

לחמם שמן בסיר לטיגון עמוק. כשהוא חם (מכניסים כף עץ ורואים אם נוצרות סביבה בועות) מכניסים את עיגולי הבצק, כשזהוב הופכים לצד השני עד שזהוב גם מלמטה. מוציאים לניר סופג.

לערבב בקערה סוכר וקינמון, לטבול את הספינג'ים בפנים מכל הצדדים ולסדר על צלחת הגשה.

ספרו לנו בתגובות - איך יצא לכם!

 





הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. אין על אביגיל בעולם 🤗  

    🐔