1. עמוד הבית
  2. נשים
  3. אוכל

בעטשינלט - עוף הונגרי מיוחד לליל שבת

אין לי מושג מה פירוש השם ולכאורה מדובר בתבשיל עוף ותפוחי אדמה - אך אצלנו בבית הסיר מתגרד עד תום ולא נותר פירור. עונג שבת אמתי - מתכון שאסור לפספס

ליבי שני , א' אדר ב תשע"ט 08/03/2019 00:46

להתענג בתענוגים עוף בתבנית מכינים עוף לשבת. אילוסטרציה. צילום: pixabay צילום: pixabay

אני אמנם לא מהנשים האלופות בבישולים, אם כי יש מתכון אחד מיוחד לשבת, שלמדתי מאמא שלי ע"ה, ותמיד יוצא לי פשוט מושלם! קוראים לתבשיל הזה בעטשינלט - זה בהונגרית ואין לי תרגום.

לכאורה זה פשוט עוף עם תפוחי אדמה, אך אצלנו הוא תמיד היה המאכל של ליל שבת שכולם מגרדים את הפינות של הסיר אחרי שביקשו עוד מנה.

זה הולך כך:

 5-6 מנות עוף (אפשר להגדיל לפי מספר הסועדים)
2-3
 גזרים חתוכים לעיגולים.
5-6
 תפוחי אדמה (תלוי בגודל וכמה אוהבים אצלכם תפוחי אדמה)
חופן גדוש פטרוזיליה חתוכה לחתיכות קטנות או קצוצה (אפשר גם יותר, אם אוהבים)

 

מומלץ להשתמש בסיר רחב עם מכסה זכוכית (יותר נוח למתכון הזה).

בסיר מחממים כף וחצי שמן ומכניסים את עיגולי הגזר.

נותנים להם להזהיב ואז מניחים עליהם את העוף.

מפזרים מלח ופלפל שחור (לא יותר מדי פלפל). 

מוסיפים מעט מים, כך שהתחתית של הסיר תהיה מכוסה מים, ולא יותר.

סוגרים את הסיר ונותנים לעוף להתבשל במיץ של עצמו כשעה וחצי.

במהלך הבישול מוודאים שעדיין יש מים בתחתית הסיר. אם לא, מוסיפים.

 

רבע שעה לפני סיום הבישול פותחים את הסיר ומפזרים את הפטרוזיליה מעל לעוף.

 

בינתיים חותכים את תפוחי האדמה איך שמתחשק, אצלנו חותכים לרצועות ארוכות, יותר עבות מצ'יפס. מוציאים את העוף מהסיר, מניחים מעל לגזר את תפוחי האדמה, מחזירים את העוף עליהם, מוודאים שיש מים בתחתית הסיר ומבשלים שוב עד שתפוחי האדמה רכים.

 

מריחים עמוק עמוק ולא טועמים! אחרת לא יישאר כלום לליל שבת.

תתענגו.

 

בתמונה- שלב 2, הוספתי את תפוחי האדמה והחזרתי את העוף

 






הוסף תגובה

תגובות

אין לשלוח תגובה הכוללות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
  1. אם אין פפריקה, זה לא הונגרי  (ל”ת)

    בני

  2. תרגום שני: בא'מא'כט...  (ל”ת)

    בטשינלט

  3. כנראה התכוונת פעצ׳עניע  

    דוד

  4. ראנטאש!