י"ט אדר ב' התשפ"ד
29.03.2024
יפתח לנו ה' אוצרו הטוב

צדיקה, חלת מפתח כבר הכנת?

סגולה נפלאה להכין חלה בצורת מפתח לשבת שלאחר חג הפסח. אז קחו 2 ק"ג קמח ותזכו למצוות הפרשת חלה, וגם לחלה יפה ומיוחדת על שולחן שבת. יפתח ה' לנו את אוצרו הטוב

צדיקה, חלת מפתח כבר הכנת?
חלות מפתח צילום: באדיבות המצלם

סוד גלוי וידוע הוא, כי לקראת השבת הראשונה שלאחר חג הפסח, אופות נשות ישראל הצדקניות חלה בצורת מפתח, כסגולה לפרנסה טובה. המנהג, שאת מקורו ניתן למצוא גם בספר "טעמי המנהגים", מרמז על עניין התפילה לפרנסה – שזהו המפתח שנמצא אצל הקדוש ברוך הוא ובכוחו להוריד עבורנו שפע בלתי נדלה. אנו מתפללים שאכן נזכה לפרנסה טובה בשפע וברווח. 
יש שמכינים חלה בצורת מפתח ממש, יש שמטביעים מפתח בתוך החלה או על החלה, ויש כאלו שמכינים חלה רגילה ויוצרים עליה מפתח. 

אני השתמשתי במתכון המעולה והמפורסם של שושי הלפרין. את הקמח המרתי בקמח כוסמין לבן. שמעתי מהרבה נשים שלא יוצא להן בצק טוב עם כוסמין לבן, אצלי לא היתה שום בעיה. אולי צריכים להוסיף מעט מים. נסו את המתכון המעולה הזה ואולי תיוושעו. 

ואם אתן כמוני, שלא יודעות להשקיע בצורה של המפתח, אל תיבהלו, העיקר ההשקעה היא בכוונה כמובן.

חלות שושי הלפרין

מידה חד פעמי 200 מ״ל. 
2 קילו קמח. 
1 וחצי כוס סוכר. 
2 כפות מלח. 
4 כפות שמרים יבשים. 
2/3 כוס שמן. 
2 כוסות מים רותחים. 
3 כוסות מים קרים. 

ממיסה את הסוכר והמלח במים הרותחים. ואז מוסיפה את המים הקרים. 

לפי הסדר: 
מים(שיש שם את הסוכר והמלח). 
קמח. 
שמרים. 
בסוף שמן. 

מפעילים תנור על 220 מעלות. 
מתפיחים עד שמכפיל את הנפח. 
מפרישים חלה. 
קולעים חלות. 
מתפיחים עד שמכפיל עצמו. 
מכינים בלילה מביצה, קצת סוכר ושמן זית. 
מורחים על החלות בזהירות שלא יפגע בנפח. 
זורים המון שומשום. 
אופים חצי שעה או עד שרואים שיש צבע טוב.

 

הפרשת החלה שלי הוקשה לרפואת חיה חנה בת מרים פעשא

וכמובן לעוד הרבה שמות של משפחה וחברים, לשפע, ברכה והצלחה בכל העניינים. אמן.

 

חלת מפתח מתכון לחלות פסח

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.message }}
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד