היום (א) יחליט אריה דרעי סופית: לעתור לבג"ץ או לא? בימים האחרונים נועץ עם רבנים, שהמליצו לו לשקול בחיוב עתירה לבג"ץ. אחרי התייעצות משפטית עם פרקליטיו יחזור אל הרבנים - ואז תיפול ההחלטה
ליאור הלפרין, כתב בחדרי חרדים
תאריך:
05/10/2008 10:12:00
אריה דרעי קיים במהלך סוף השבוע התייעצויות עם רבנים, והמלצתם היתה לשקול בחיוב עתירה לבג"ץ, מפני שרוצים הם לראותו רץ לראשות הבירה. כך דווח הבוקר בגל"צ.
כזכור, בית המשפט המחוזי פסק ביום ה' כי אריה דרעי לא יוכל להתמודד במירוץ לראשות העיר ירושלים. לאחר מתן פסק הדין אמר דרעי כי ישקול את צעדיו לאחר שיתייעץ עם פרקליטיו.
בראיון לסיון רהב מאיר, כתבת 'חדשות ערוץ 2', אמר דרעי מיד לאחר החלטת בית המשפט, כי הגר"ע יוסף והגרי"ש אלישיב שלחו אותו למשימה הזאת, ואליהם הוא יחזור עם פסק הדין, על מנת לשמוע את דעתם אם לערער לעליון או לוותר לחלוטין על הרעיון.
דוברו של דרעי אמר הבוקר לכתב 'בחדרי חרדים', כי אמנם היתה התייעצות בסוף השבוע עם הרבנים, לאחר שהתייעץ עם עורכי דינו, אך הוא סירב לאשר את שפורסם בשמם, כי אכן המליצו לו לעתור לבג"ץ.
"בשורה התחתונה", אומר דוברו של דרעי, "הוא חזר עם דברי הרבנים לסבב נוסף של התייעצויות משפטיות שיערך היום, ולאחר מכן הוא ישוב לרבנים עם הדברים, כאשר ההחלטה הסופית אם לרוץ או לא תינתן היום".