י"ח ניסן התשפ"ד
26.04.2024
בעת הדיון בקבינט הקורונה

מתקפה חרדית על יוזמת גמזו: "ציבור ענק במדינה לא יכול לוותר"

בעת דיון קבינט הקורונה בסוגיית החמרת ההגבלות ובראשן יוזמת גמזו לאסור על תפילות בבתי כנסת ולבצע אכיפה מוגברת על מקוואות לקראת יום כיפור, חברי הכנסת החרדים תוקפים את גמזו במליאה • "ביטול מתווה התפילות ורכישת צרכי החג יפרום את האסדרות שהושגו בעמל רב"

מתקפה חרדית על יוזמת גמזו: "ציבור ענק במדינה לא יכול לוותר"
תפילה ברחובה של עיר צילום: פלאש 90\\יונתן זינדל

במהלך דיון קבינט הקורונה, החלה מתקפה חרדית בכנסת נגד יוזמת פרופ׳ רוני גמזו לסגור את בתי הכנסת וכן לבצע אכיפה מוגברת על המקוואות לקראת יום כיפור.

יו"ר ועדת החוקה חבר הכנסת יעקב אשר תקף: "ביטול מתווה התפילות ורכישת צרכי החג יפרום את האסדרות שהושגו בעמל רב ויפגע במאמצים לבלימת התחלואה".

בדברים שאמר במליאה הבהיר ח"כ אשר כי "מי שאינו מבין שתפילה במניין ביום כיפור ורכישת ארבעת מינים הכרחית בחיוניותה בדיוק כמו אספקה סדירה של מזון, חוטא למטרה. ציבור ענק במדינת ישראל לא יכול לוותר לא על תפילה בצום יום הכיפורים ולא על קיום מצוות".

"לשם כך" אמר אשר, "הוסדרו בעמל רב מתווים זהירים וברורים על ידי משרד הבריאות, שנבדקו והוכחו כי אין בהם חשש לשלום הציבור". יו"ר ועדת חוקה אמר לראש הממשלה ולחברי הקבינט, "אל תתפתו לבחור בדרך הקלה של ביטול מתווה התפילות והסדרת רכישת צרכי החג, בשם הדאגה מעליית התחלואה".

הוא הזהיר כי "צעד זה יגרום את ההיפך המוחלט, יפרום את האסדרות שהושגו בעמל רב ויפגע במאמצים לבלימת התחלואה. רק קיום המתווים כפי שסוכמו, הם שיבטיחו שליטה מיטבית של המערכת בהתקהלויות ורק כך ניתן יהיה לשמור על אמון הציבור שישתף פעולה בהקפדה ובאחריות על ההנחיות שגובשו".

חבר הכנסת ישראל אייכלר תקף את מדיניות הסגרים של הממשלה: "ישנו דבר אחד שאינני מצליח להבין. זהו סגר המחסומים שאינו מרפא קורונה, אין בו שום תועלת והוא עולה לנו מיליארדים. השוטרים עומדים שעות ארוכות בשמש, יוצרים פקקים, והם עצמם לא מבינים למה הם עומדים שם? אמרתי כבר לפני הסגר הראשון – אני יודע שאם צריך להציל נפש אחת מישראל, צריך לעשות הכול מפני פיקוח נפש. אבל איזו הצלה זאת לעשות מחסום ולסגור בני אדם בריאים מפני שיש שם אנשים חולים".

ח"כ אייכלר במליאה. צילום: פלאש 90

לטענתו, "סוגרים את כולם בעלות של מיליארדים. אם היו מזרימים את המיליארדים של הסגר לבתי חולים, לא היו חסרות מחלקות או רופאים ואחיות. חשבתי אז שזה יכול לקרות רק בסין. פה בארץ – חלילה. ואכן, המדינה מאפשרת לעבור לבית מרחקת או טיפול רפואי. אין הצדקה בחוק למנוע אנשים לנוע ממקום למקום לטיפול רפואי. ואני כבר לא מדבר על הפגיעה חופש הדת, המצפון, החינוך, התרבות שנקבעו במגילת העצמאות. אם זה היה עוזר לא הייתי מתווכח. אבל זה לא עוזר. כל הפירמידה הפוכה".

אייכלר קרא בדבריו "להפסיק עם הסגרים ולהתחיל לטפל בבתי חולים, ברופאים, באחיות, במתנדבים. תזרימו כמה כסף שצריך. הרי גם אלו שאינם חולים בקורונה אלא במחלות אחרות, סובלים עכשיו בגלל המצב. כמה התחננתי למשרד הבריאות שיאפשרו למתנדבים שכבר החלימו מקורונה להיכנס לסייע במחלקות קורונה? עד היום לא מאפשרים זאת בכל בית חולים".

חבר הכנסת אוריאל בוסו תקף אף הוא את פרופ׳ גמזו מעל לדוכן הכנסת: "שאלה לי אליך, מהכובע הרפואי שלך אתה יודע להגדיר את נושא ההפגנות לפני שאתה ניגש לנושאי הדת ?! בוא תניח לרגע את המאבקים המשפטיים, אתה הוא זה שמגדיר מפעלים ובתי עסק חיוניים, ושזה מגיע לארבעת במינים אין קול ואין עונה, אתה מבין את המשמעות של אתרוג ?! הסיפורים מהשואה עדיין מהדהדים באוזנינו על המסירות נפש והדאגה לאתרוג מהודר, מבלי להיכנס לסוחרים שמתפרנסים חצי שנה אחורה וקדימה מהענף הזה, וחיים בימים אלו בסימני שאלה רבים בגלל ניתוק של גמזו ואי הבנה בצרכי המגזר".

"כמו כן תפילות יום הכיפורים היום הכי חוצה מגזרים בשנה, אתה לא מתאמץ אפילו להביע עמדה מקצועית ובוחר בשתיקה, המבוגרים במדינה ההורים של כולנו נאלצו השנה לעשות את החג בבית ומוצאי חג התעוררו לתמונות של התקהלויות וחגיגות, בשם הדמוקרטיה, זה בדיוק המסלול הראשי לאיבוד של אמון הציבור במערכת, כל עוד ואין הבעת דעה מקצועית בנוגע להפגנות ויש אכיפה לא שוויונית ומגבלות לא שוויוניות זה ידרדר למשבר אמון אל חזור" האשים בוסו.

 

יעקב אשר אוריאל בוסו רוני גמזו

art

'בחדרי' גם ברשתות החברתיות - הצטרפו!

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 11 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}
טען עוד